- 14 Aralık 2017 Perşembe 14:48

Üniversite öğrencilerine Serbay Interactive desteği

A
A
A
Üniversite öğrencilerine Serbay Interactive desteği

Serbay Interactive sponsorluğunda Düzce Üniversitesi’nde Google Developer Grupları (GDG) tarafından DevFest 2017 festivali gerçekleştirildi.

Serbay Interactive sponsorluğunda Düzce Üniversitesi’nde Google Developer Grupları (GDG) tarafından DevFest 2017 festivali gerçekleştirildi.


Düzce Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Uygulama Güvenliği, DevOps Dünyasında Docker ve Ansible’nin Yeri, Yeni Başlayanlar İçin Web Geliştirme Önerileri, Node.js, Spring Boot ve Angular JS İle Web Uygulamaları Geliştirme konularında uzmanlar, sunum yapmalarının ardından öğrencilerle bir araya geldi.


Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği festivalde geleceğin yazılımı ve mobil uygulama geliştirme ile ilgili bilinmeyenler ve yanlış bilinenler masaya yatırıldı.


Öte yandan, Düzce Üniversitesi Araştırma Görevlisi Hüseyin Bodur önderliğinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen DevFest festivalin sponsorları Serbay Interactive tarafından festivale özel olarak öğrenciler için hazırlanan hediyeler etkinlik sonrası dağıtılırken, konuşmacılara ise teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da heyelandan faciası: Anne yaralandı, baba ve iki çocuğunun cesetlerine ulaşıldı Samsun’da meydana gelen heyelanda göçük altında kalan baba ve 2 çocuğunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Anne sağ olarak kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.Olay, saat 23.20’de Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde Lovelet AVM yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Burada bulunan bir otomobil göçük altında kaldı.İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.İş makinelerinin desteğiyle yapılan çalışmalarda önce göçük altında kalan araca ulaşıldı. Araçta yapılan incelemede, baba Adem Kaya (36) ile çocukları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler araçtan çıkarılarak Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.Öte yandan Kaya ailesinin yaklaşık 1 yıl önce İstanbul’dan Samsun’a taşındığı ve baba Adem Kaya’nın bir silah fabrikasında çalıştığı öğrenildi.Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Heyelanda aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Anne yaralı olarak kurtarılmıştı. Annenin ayaklarında kırık var, hayati tehlikesi yok. Göçük altında kalan diğer 3 kişiye de ulaştık. Baba ve 2 çocuğunun cansız bedenleri göçükten çıkartıldı” dedi.