EKONOMİ - 10 Mayıs 2024 Cuma 09:16

Denizli’den 2023’te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı

A
A
A
Denizli’den 2023’te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Denizli’den 2023’te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldığını belirterek, "Ülkemiz sektör ihracatının yüzde 50’den fazlası, ilimizin ise yüzde 60’tan fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşiyor" dedi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen Metamorphosis Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı Denizli İhracatçılar Birliği’nde gerçekleştirildi. Hazır giyim ve tekstil işletmeleri ile aracı kurumların rekabet gücünü artırmayı, Türkiye hazır giyim ve tekstil sektörlerinin küresel değer zincirlerine entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan projenin Denizli’de yapılan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmalarını DENİB Başkanı Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile Birlik Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan yaptı.



100’ün üzerinde katılımcıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, şunları söyledi:


"Denizli’den 2023 yılında toplamda 1,4 milyar dolar değerinde tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı. 2024 yılının ilk 4 ayında ise 447 milyon dolara ulaştı. Denizli için tekstil-konfeksiyon sektörü yüzde 33 oranında ihracat payıyla fazlasıyla önem taşıyor. İlimizin lokomotif sektörü olması nedeniyle, şehrin kalkınması, istihdamı ve sürdürülebilir ihracatının sağlanması adına sektöre yapılan teknolojik ve inovatif yatırımlarla bu yönde geliştirilen projeler çok değerli.


Ülkemiz sektör ihracatının yüzde 50’den fazlası, ilimizin ise yüzde 60’tan fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşiyor. İhracatımızın sürdürülebilir olması için uyum sürecimizi hızlandırmamız gerektiğini biliyoruz. Tabii bu süreçte KOBİ firmalarımızın hem yol haritalarının oluşması, eğitim, danışmanlık gibi ihtiyaçlarının giderilmesi hem de bu dönüşümün finansmanı için desteğe daha fazla ihtiyacı bulunuyor.


Bugün burada toplanmamızı sağlayan bu projenin KOBİ’leri kapsaması da ayrıca önem taşıyor. Yeşil ve dijital dönüşümün etkin bir şekilde gerçekleşmesi biz sektör temsilcilerinin görevi. Hazır giyim ve tekstil sektörleri için dijital dönüşüm yol haritasının geliştirilmesi, sektörün dijital yetkinliğinin artırılması adına başlatılan projenin hayırlı olmasını diliyor, çok sayıda Denizlili firmamızın yararlanmasını temenni ediyorum."



YEKON Başkanı Eray Sertaç Ersayın’ın modere ettiği ve 2 oturumdan oluşan programın Küresel Rekabet için Stratejik Dijital Dönüşüm ve Moda Odağında Metamorphosis Projesi başlıklı ilk oturumunda İTKİB Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Güneş, İMA Eğitimler Koordinatörü Gülin Girişmen, EKOTEKS Genel Müdürü Nida Arslanbay ve Dijital Dönüşüm Merkezi Yöneticisi Davut Şadoğlu konuşmacı olarak yer aldı.



Sektörde Dijital Dönüşüm başlıklı ikinci oturumda Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu, Realteks Kurumsal Kaynak Planlama Direktörü Halil Akdere ve Trendyol Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çoyakgil paylaşımlarını aktardı.



Denizli’den 2023’te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da spor basını, il protokolü ile gösteri maçında karşılaştı Adana’da spor basını mensupları, kent protokolü ile dostluk maçında karşı karşıya gelirken, müsabaka 4-4 berabere sonuçlandı. Adana’da Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Adana Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dostluk maçı düzenlendi. Yeni Adana Stadyumu’nda düzenlenen dostluk maçında ’01’ numaralı kırmızı ve beyaz formalar ile sahaya çıkan ekipler, ’Korkma, gençlik ateşi sönmez. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" yazılı pankartla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Spor basını mensupları ile kent protokolü takımları arasında oynanan maçın başlama vuruşunu ise Adana Valisi Yavuz Selim Köşger gerçekleştirdi. Maç öncesinde Vali Yavuz Selim Köşger’e 01 numaralı kırmızı forma hediye edilirken, maç takımların karşılıklı buldukları goller ile 4-4 eşitlikle sonuçlandı. "Adana’da spora, sanata ve diğer güzel şeylere ilgi üst düzey" Etkinliğin anlamlı bir haftada gerçekleştirildiğine dikkat çeken Vali Yavuz Selim Köşger, "19 Mayıs’ın ertesinde anlamlı bir günde, gençlik haftası içerisinde böyle bir etkinliğin organize edilmiş olması çok güzel. Spor, tüm milletlerin barış içinde, huzur içinde, esenlik içinde, centilmence, sportmence yaşamalarını temin etmek üzere yapılan bir etkinlik. Adanamızda da spor konusunda vatandaşlarımızın hem uygulayıcı hem de taraftar olarak üst düzey bir ilgisi var. Adana’daki takımlarımızın taraftarlarının da takımlarına karşı düşkünlükleri var, ilgileri üst düzeyde. Adana’da spora, sanata ve diğer güzel şeylere ilgi üst düzeyde. Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. TSYD Adana Şube Başkanı Engin Kanber de etkinliği her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istediklerini kaydetti. Kanber, "Dilerim her yıl bunu seri şeklinde yapmış oluruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Basın mensubu Memiş Akçam, "Organizasyon 3 yıldır yapılıyor. Bu yıl 19 Mayıs kutlamalarına denk gelmesi ayrı bir güzellik tabi ki. Bu sayede bürokratlar ile biz de maç yapacağız. Umarım güzel bir maç olur, dostluk kazanır diyelim. Kesinlikle bu tür etkinliklerin insanların kaynaşması açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.