ÇEVRE - 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:19

Avcılar yangın gönüllüsü oldu

A
A
A
Avcılar yangın gönüllüsü oldu

Denizli’de Buldanlı avcılar, orman yangınlarında mücadelede eden ekiplere destek ve yardım amacıyla gönüllü yangın savaşcısı oldul.



Buldanlı avcılar, orman yangınlarına karşı mücadele etmek için gönüllü oldular. Geçmiş dönemlerde, şu anda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevini yürüten Hamdi Akan’ın, Buldan Orman Şefliği döneminde Buldan Kara Avcılar Derneği işbirliği ile çalışma yürüttüklerini dile getiren Buldan Kara Avcılar Derneği Başkanı Hakan Aytekin “Bu çalışmayı günümüzde de yapmak, yangına müdahalelerde Orman çalışanlarımıza destek vermek, milli servetimizi olan ormanlarımızı korumak ve toplumumuzu bilinçlendirmek amacıyla yangın gönüllüleri birliği oluşturmayı amaçladık.


Üyelerimizle birlikte, Türkiye’nin ilk yangın gönüllüsü olan Buldan Kara Avcılar Derneğinde çoğu rahmetli olan başkan ve üyelerimizden aldığımız bayrağı taşımak için gönüllü yangın ekibi oluşumuna katılma kararı aldık. Buldan Orman İşletme Müdürlüğümüzün Üç Yol orman deposu ve yangına müdahale binasında yirmi kişilik gruplar halinde orman şefi Mutlu Kublay ve personeli tarafindan eğitim alarak gönüllü yangın ekibi olmak için hazırlanıyoruz. Ekibe katılan arkadaşlara ekipmanları orman işletme müdürlüğümüz tarafından temin edilecektir. Özellikle kırsal mahallelerimizde oluşturulacak ekiplerimiz, olası orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapacak ekiplere destek olacaklar. Unutulmasın ki dağlarda yolları ve giriş çıkışları en iyi çobanlar ve avcılar bilir. İnşallah yangın ve benzeri felaketler yaşanmazda bizlere de iş düşmez” dedi.



Avcılar yangın gönüllüsü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Yozgat’ta öğretim üyeleri ve öğrenciler can dostları için bir araya geldi Yozgat Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, kampüste yaşayan sokak hayvanlarının veterinerlik giderleri ve mama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla etkinlik düzenledi. Doğa Dostu Kampüs Projesi çerçevesinde Yozgat Bozok Üniversitesi kampüsünde barınan sokak hayvanları yararına, Bozok Çevre ve Doğa Topluluğu tarafından etkinlik düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi giriş katında düzenlenen programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve hayvanseverler destek verdi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan el işi, takı, tablo, yiyecek ve içecek gibi çeşitli ürünler etkinlikte satışa sunulurken öğrenciler ve vatandaşlar kampüs hayvanları için bağışta bulundular. Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 9 yıldır Doğa Dostu Kampüs Projesi’ni sürdürdüklerini belirten Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Gedik, proje doğrultusunda kampüste yaşayan sokak hayvanlarının bakım ve beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı. Kampüs hayvanlarının yararına etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Gedik, etkinliği hayvanların veterinerlik, barıma ve mama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. “Veteriner ve mama ihtiyaçları karşılanacak” Gönüllü öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kendilerine destek verdiğini anlatan Gedik, “Yaz ayları geliyor. Bit, pire ve kene olmasın diye de kampüsümüzdeki bütün hayvanların ilaçlaması yapılacak ve bu da haliyle masraflı oluyor. Biz de rektör hocamızın da izni ile bir etkinlik düzenledik ve standımızı kurduk. Veteriner masraflarının dışında da kalan para ile de kampüs hayvanlarımıza mama almayı düşünüyoruz. Gönüllü akademisyen hocalarımız bu etkinliğe emek verdiler, pasta, börek yapıp takılarını getirdiler. Öğrenci arkadaşlarımız da kendi imkanlarıyla evlerinde ve yurtlarda birçok ürün yaptı. Onların da satışını burada yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz.” dedi. “Bu proje tüm üniversitelere örnek olsun” Etkinliğe destek veren Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Kader ise, “Esra Hocamın projelerine elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum, burada büyük bir emek var. Bu faaliyet sevgi kaynaklı ve gönüllülüğe dayanıyor. Gerçekten kampüsümüzde birlikte yaşadığımız canlara sevgimizden kaynaklanıyor. Buradan elde edilen gelirler, bu canların bakımları ve yaz aylarında görülen kene, bit, pire gibi dış parazitlerden korunmaları için ilaçlamada kullanılacak. Aynı zamanda onların veteriner ihtiyaçları da oluyor. Bunların bakımlarını yapmak için de maddi kaynak amaçlı bu etkinliği düzenledik. Bize destek veren öğrenci ve öğretim üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu proje tüm üniversitelere de örnek olur.” şeklinde konuştu.
İstanbul Şampiyon sporcular Esenyurt Belediyesi’ni ziyaret etti Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği amatör spor kulüpleri ve belediyenin spor merkezlerinde eğitim alarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyon olan sporcular, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özeri’yi makamında ziyaret etti. Esenyurt’ta amatör spor kulüpleri ve belediyenin spor merkezlerinde eğitim alan sporcular, farklı dallarda derece yaptı. Bu başarılarının ardından madalyaları ile birlikte Esenyurt Belediyesini ziyaret eden sporcuları ise Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özeri’yi makamında ağırlardı. Çeşitli hediyeler verilen sporculara ise ilerleyen süreçte de yardım ve desteklerinin devam edeceğini belirten Özer, sporun önemine vurgu yaptı. Sohbet sırasında ilçede bulunan spor tesislerinin daha kullanışlı olması konusunda çalışma başlatıldığı da belirtildi. Ziyaretle ilgili konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Özer, “Bugün Esenyurt’tan çıkan dünya şampiyonu sporcularımızı ağırladık, kendilerine Esenyurt halkı adına teşekkür ettik, hediyelerini verdik. Esenyurt Belediyesi olarak her zaman spor ve sporcunun yanında olacağız. En büyük hedeflerimizden biri de Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmektir. Bu konuda gerekli altyapı çalışmalarını yapacağız. Özellikle halkında spor yapmasını teşvik edeceğiz, en öncelikli hedefimiz bu. Sonrasında ise amatör sporu desteklemek istiyoruz. Yerel yönetim olarak sosyal belediyeciliğin gereği olarak sonrasında da profesyonel olarak ülkemizi ve şehrimizi temsil eden sporcularımızı destekleyeceğiz. Hem arkadan gelen kaynağı motive edebilmek, hem şehrimizi ve ülkemizi dünyada temsil edebilmek hem de diğer spor yapanlara örnek teşkil etmesi açısından bunun önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum” dedi.