ÇEVRE
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:49 Selçuklu’da fidanlar toprakla buluştu Çevre duyarlılığı adına örnek çalışmalar yürüten Selçuklu Çevre ve Sıfır Atık Platformu, 530 çevre gönüllüsünün katılımıyla bin 200 adet fidanı toprakla buluşturdu. Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini yürüten Çevre ve Sıfır Atık Platformu gerçekleştirdiği fidan dikimi etkinliği ile çevre duyarlılığına bir kez daha dikkat çekti. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün koordine ettiği etkinlikte 530 çevre gönüllüsü bin 200 fidan dikti. Etkinlik öncesinde uzman personel tarafından gönüllülere fidan dikimi hakkında uygulamalı olarak bilgi verilerek çevre duyarlılığı ile ilgili hususlara dikkat çekildi. “Yeşil dokuya yıl boyunca katkı sağlıyoruz” Selçuklu Belediyesi’nin çevre konusunda en duyarlı belediyelerden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz aracılığıyla çevre ile ilgili faaliyetlerimizde binlerce çevre gönüllüsünü Konya’mızda, Selçuklu’muzda bir araya getirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız çerçevesinde binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda Konya’mızda yeşil dokuyu arttırmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede Sarayköy Mahallemizde Çevre Gönüllüleri Halk Ormanı’nda 530 çevre gönüllümüzün katılımıyla bin 200 adet fidanı toprakla buluşturduk. Yaptığımız çalışmaların dışında park bahçeler ekiplerimiz ağaç dikmeye, fidan dikmeye yıl boyunca devam ediyor. Yıl boyu 12 aya yayılmış bir vaziyette bu etkinliklerimiz, organizasyonlarımız devam ediyor. Etkinliğimize katılan tüm çevre gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi çevre gönüllüsü olmaya ve karbon ayak izini silmeye davet ediyorum” dedi.
Manisa’daki 17 kilometrelik sulama kanalı temizleniyor
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:35 Manisa’daki 17 kilometrelik sulama kanalı temizleniyor MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa merkezde yerleşim yerlerinin içinden geçen DSİ’ye ait 17 kilometrelik sulama kanalında temizlik çalışmasına başladı. Barbaros Mahallesi sakinleri de sulama kanalında yapılan çalışma nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa merkezde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışma Yunusemre ilçesine bağlı Barbaros Mahallesinde devam ediyor. 17 kilometre uzunluğundaki sulama kanalındaki temizlik çalışması bölgede ikamet eden vatandaşları da yakından ilgilendirirken yapılan çalışma ile yağışlı havalarda taşkın, sıcak havalarda ise koku ve sinek sorununa çözüm üretilecek. “Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından çok memnunuz” Barbaros Mahallesi sakini Ziya Öcal, “35 yıldır bu adreste oturuyorum. Bu sulama kanalından da epey sıkıntımız oldu. Şu an, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından çok memnunuz. 65-70 yaşında bir insanım. Gençlere hayranım. Genç insanları çok seviyorum. Onların düşünceleri, onların çalışmaları daha farklı. Bundan sonra her şeyin daha güzel olacağına inananlardanım. Şu anki çalışmadan memnunum. İnşallah çok güzel olacak. Ben, bu işi genç insanların daha iyi yapacağına inanıyorum” dedi. Bir diğer mahalle sakini Ayşe Kaçan ise, “Çalışmalardan memnunuz. Yeni Başkanımızdan çok memnunuz” dedi. “Yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz” Barbaros Mahallesi sakini Mustafa Açıkgöz, “Ferdi Zeyrek Bey, sulama kanallarında, yollarımızda özenle çalışıyor. Yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Halen de çalışmaya devam ediyorlar. Memnunuz” değerlendirmesinde bulunurken, Manisa Büyükşehir Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, “Bu sulama kanalının temizlenmesi noktasında öncelikle Ferdi Zeyrek Başkanıma ve ekibine temizlik işine verdikleri önem için teşekkür ederim. Gerçekten de daha güzel oluyor” diye konuştu.
Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:30 Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda Park Ankara adıyla hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, baharın gelmesiyle birlikte piknikçilerle dolup taşıyor. ‘Yeşilin başkenti’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e yeni park ve piknik alanları kazandırmaya devam ediyor. Park Ankara adıyla Başkentlileri ağırlamaya devam eden 1 milyon 480 bin metrekare alan üzerine kurulu Hacıkadın Kent Ormanı, baharın gelmesiyle birlikte piknikçilerle dolup taşıyor. Şehrin merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme imkanı bulan vatandaşlar, Park Ankara’da her mevsim mangal yakmanın ve piknik yapmanın keyfini çıkarıyor. Yapılan düzenlemelerle tüm mevsim şartlarına uygun hale getirilen piknik alanında bulunan çardaklar şeffaf çadırla kaplı. İçine özel yapım pelet sobası konulan çardaklarda dumandan zehirlenme riski de yok. “Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” Sabahın erken saatlerinden itibaren Park Ankara’ya gelmeye başlayan piknikçiler, geç saatlere kadar aileleriyle birlikte güven içerisinde vakit geçirebiliyor. Park Ankara’ya piknik yapmaya gelen Nurci Evcim, “Ankara’da hafta sonları pikniğe gidilir. Bağlamamızı aldık biz de erkenden ailemizle buraya piknik yapmaya geldik. Gayet ferah, güzel bir yer. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
Selendi Çayı artık temiz akacak
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:14 Selendi Çayı artık temiz akacak MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde inşa edilen Selendi Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete alınmasının ardından geçici kabul işlemleri de gerçekleştirildi. Kabul işlemi sırasında alınan giriş ve çıkış suyu numuneleri yapılan yatırımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nin bereketli topraklarını korumak için çalışmaya devam ediyor. Selendi ilçesinde inşa edilerek atık su arıtımına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin geçici kabul işlemleri de yapıldı. Tesisin faaliyete alınıp, çalıştırılmasının ardından MASKİ Genel Müdürlüğü teknik personeli, İller Bankasından gelen teknik heyet ile birlikte yapılan incelemeler sonrasında kabul işlemleri gerçekleştirdi. Tesisteki tüm üniteler incelenerek, giriş ve çıkış suyundan numune alındı. Giriş ve çıkış suyu numuneleri arasındaki fark yapılan yatırımın önemini bir kez daha ortaya koydu. “Şehrimizin geleceği için, kıymetli hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de, “Geçtiğimiz günlerde Selendi Atık Su Arıtma Tesisini faaliyete aldığımızı kıymetli hemşehrilerimle paylaşmıştım. Tesisi faaliyete almamızın ardından yapılan kontrollerin sonrasında geçici kabul işlemleri de teknik personelimiz tarafından gerçekleştirildi. Atık su arıtma tesisimizi faaliyete aldığımızda şöyle demiştim: ‘Bu fotoğraflara çok iyi bakın. Burası Selendi Çayı. Arıtılmadan verilen atık su, bu güzelim çayımızı yıllardır pisletiyor, kötü kokulara ve sineklere sebep oluyordu. Faaliyete aldığımız Selendi Atık Su Arıtma Tesisi ile Selendi Çayı’nda artık bu görüntüler görülmeyecek.’ Çok kısa bir süre içerisinde tesise aldığımız ve arıtarak Selendi Çayı’na deşarj ettiğimiz suyun berraklığı bizleri çok mutlu etti. Şehrimizin geleceği için, kıymetli hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Balıkesir Büyükşehir, can dostlarının yanında
17 Mayıs 2024 Cuma - 13:53 Balıkesir Büyükşehir, can dostlarının yanında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için ücretsiz mama yardımında bulunarak hem patili dostlarını hem de sokak hayvanlarına yardım eden hayvanseverleri sevindiriyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda iki farklı noktadan 3 bin hayvansevere bir günde 18 ton mama dağıtarak can dostların beslenmesine katkı sağladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir gün içerisinde iki farklı noktadan 3 bin hayvansevere sokakta yaşayan can dostlar için 18 ton mamayı ücretsiz olarak dağıttı. Edremit Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi ile şehir merkezinde bulunan Kültür, Sanat ve Etkinlikler Müdürlüğü önünde kurulan stantlarda mama dağıtımı yapıldı. Hayvanseverler, dağıtıma büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları mamaları, sokak hayvanlarıyla buluşturacak olan hayvanseverler yapılan dağıtımdan oldukça memnun kaldı. Gerçekleşen bu dağıtım sayesinde sokaklarda yaşayan can dostların beslenme ihtiyaçları daha kolay bir şekilde karşılanıyor. Sokak hayvanlarının güvenle, sağlıkla ve huzurla yaşaması için çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı uygulamaları yaygınlaştırmaya devam edecek. Desteklerin devamı gelecek Sokak hayvanları için ücretsiz mama alan hayvanseverler, yapılan uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi. Sokak hayvanlarının sadece beslenmesi konusunda değil; barınma, sahiplendirilme ve rehabilitasyonu konusunda da çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, hayvanseverlere mama dağıtmaya devam edecek. Hayvanseverler çok memnun Ücretsiz mama dağıtımından duyduğu memnuniyeti dile getiren hayvanseverler, Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasını desteklediklerini ve takdir ettiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bu desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Sokaktaki hayvanlara yardım edilmesi çok daha farklı bir şey. Ben, bu tarz uygulamaların sokak hayvanları için harika bir şey olduğunu düşünüyorum.”