ÇEVRE - 20 Nisan 2024 Cumartesi 15:49

Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı

A
A
A

Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi.

Meteoroloji’nin fırtına tahmininde bulunarak ‘sarı’ kodla uyardığı Çankırı’da şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu. İl merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, minarenin üzerine yıkıldığı seyir halindeki bir araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Olay anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde fırtınayı kaydeden vatandaşın cep telefonu görüntülerine minarenin yıkılma anı yansıyor. Minarenin devrilme anında ise vatandaşlar büyük panik yaşıyor.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Zaten teyakkuz halindeydik. Rüzgar olacağı belliydi ama bu kadar beklenmiyordu. Görmediğimiz yıkımlar gerçekleşti, şehir içinde ağaçlar devrildi. Belediyemize açık alanları tedbir amacıyla kapattık. Ekiplerimiz sahadalar. Diğer minarenin yıkılma tehlikesine karşı binalarımızı boşaltıyoruz. Allah muhafaza onların da üzerine yıkılabilir. Sahada tehlike oluşturan alanlar için vatandaşları sahada uyarıyoruz, sokağa çıkmamaları noktasında uyarıda bulunuyoruz” dedi.

Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldıBedirhan Göksu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Milli boksör Erdemir, okulunda sevgiyle karşılandı Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Tuğrulhan Erdemir, Kars’ta okuduğu üniversite, hocaları ve sınıf arkadaşları tarafından sevgiyle karşılandı. Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3’üncüsü olan Kafkas Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencisi Tuğrulhan Erdemir, geldiği Kars’ta hocaları sınıf arkadaşlarını ziyaret etti. Milli sporcu Tuğrulhan Erdemir’i Dekan Prof. Dr. Engin Kılıç, fakülte hocaları ve öğrenciler karşılandı. Tuğrulhan Erdemir’i aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kılıç, “Bugün çok önemli bir güne tanıklık ediyoruz. Daha önce dünya şampiyonu olmuş, Akdeniz Olimpiyat Şampiyonası yaşamış, bir arkadaşımızı, öğrencimizi burada Büyükler Avrupa 3’üncüsü olarak karşılamaktan büyük bir mutluluk, bir o kadar da onur duyuyorum. Tabi içimizden çıkan bu toprağın insanı, sizin arkadaşınız. Bu başarıya imza atmış, sizlerin de dualarıyla, desteğiyle buralara gelmiş bir arkadaşımız, ben kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devam etmesini canı gönülden diliyorum” dedi. Daha sonra söz alan Tuğrulhan Erdemir, “İnşallah ülkemiz için, şehrimiz için olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Bu doğrultuda çok emek verdim. 16 yıldır bu sporun içerisindeyim. Bir çok madalya aldım. İnşallah bundan sonrada en iyi şekilde ülkemi temsil ederim, madalya alırım” diye konuştu. Öte yandan Erdemir’in Antrenörü Vedat Demirkol ve Öğretim Görevlisi Kıvanç Buru, Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya için çalışmalara başladıklarını kaydettiler. Arkadaşlarıyla bir araya gelen milli sporcu Erdemir, arkadaşlarıyla hasret giderdi. Tuğrulhan Erdemir Temmuz ayında Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi ve Kars’ı temsil edecek.