ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 10:25

Kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı

A
A
A
Kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde zincirleme kazada alkollü olduğu anlaşılan ortadaki sürücü, kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.


Olay, Yenişehir ilçesi İznik Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 ARM 921 plakalı otomobili ile seyir halinde olan B.C., öndeki otomobilin aniden durması üzerine frene basarak yavaşladı. 16 UU 194 plakalı otomobil sürücüsü H.D. ise, B.C.’nin kullandığı otomobile çarpmamak için aniden fren yaparak çarpmaktan son anda kurtuldu. Ancak en arkadan gelen 16 F 2065 plakalı otomobil sürücüsü A.Z., fren mesafesini ayarlayamayınca H.D.’ye çarptı. H.D. ise B.C.’ye çarparak durabildi.


Otomobildekiler aşağı inip ne olup bittiğini anlamaya çalışırken, ortada bulunan araçtaki sürücü H.D., hızla olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Kaçmaya çalışan H.D., polis ekipleri tarafından yakalandı.


Alkolmetreyi üfleyen H.D., 1.41 promil alkollü çıktı. Öte yandan, kazaya karışan B.C., "Ben ışıklarda duruyordum. Önce büyük bir ses geldi. Ne oluyor diye bakarken arkadan bana da çarptılar. Otomobilimin bagajı içine göçtü. Otomobilim kiralıktı, bakalım başımıza neler gelecek" diye konuştu.


Otomobiller, çekici yardımı ile yoldan kaldırılırken H.D. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.



Kazaya karışınca 1.41 alkollü olduğu ortaya çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’nun ‘Babası’ 35’nci şükran günlerinde anıldı: “İzzet Baysal ismini Bolu’dan çıkardığımızda geriye bir hiç kalır” Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 147 eser kazandıran iş adamı İzzet Baysal’ı anmak için geleneksel hale getirilen 35’nci İzzet Baysal Şükran Günleri çeşitli etkinliklerle yapıldı. Etkinliklerde tezgah açan bir vatandaş, “İzzet Baysal ismini Bolu’dan çıkardığımızda geriye bir hiç kalır. İzzet Baysal Bolu’nun mimarıdır. Onun kıymetini bilmek, anısını yaşatmak lazım” dedi. Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı çok sayıda tesisle halkın gönlünde taht kuran ve 93 yaşındayken hayatını kaybeden hayırsever iş adamı İzzet Baysal’ı anmak için her yıl düzenlene ‘İzzet Baysal Şükran Günleri’nin bu yıl 35’ncisi düzenlendi. Bolu Kent Konseyi tarafından büyük emekle hazırlanan program 3 gün sürdü. Şükran günlerinin son gününde vatandaşlar el emeği ürünlerini İzzet Baysal Caddesi’nde kurulan tezgahlarda satışa sundu. Bolulular tarafından ‘Bolu’nun Babası’ unvanına sahip olan İzzet Baysal’ı anma etkinlikleri kent genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. İzzet Baysal’ın Bolu’nun her köşesinde imzası olduğunu ifade eden Asuman Sarı, “İzzet Baysal benim için her şey, herkes benim gibi İzzet Baysal’ı severse Bolu’yu da sever. İzzet Baysal günlerinde biz her zaman etkinliklere katılıyoruz. Önce sabah onun mezarına gidip dua ediyoruz. Sonra da etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Onun adını sürdürmeyi seviyoruz. İzzet Baysal ismini Bolu’dan çıkardığımızda geriye bir hiç kalır. İzzet Baysal Bolu’nun mimarıdır. Onun kıymetini bilmek, anısını yaşatmak lazım” dedi.
Gümüşhane Gümüşhane’de ipek böceği larvaları üreticilere teslim edildi Gümüşhane’de unutulmaya yüz tutmuş ipekböceği yetiştiriciliğinin yeniden canlanması için atılan adımlar somutlaştırıldı ve eğitim alan üreticilere alım garantili ipek böceği larvaları teslim edildi. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilden kadın kooperatiflerinin katıldığı fuarda Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le işbirliği protokolü yapan Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Ayşegül Öznur Parlak’ın girişimleriyle pestil ve kömenin ham maddesi olan dut ağaçlarında yetiştirilmek üzere ipek böceği yetiştiriciliği başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün destekleriyle önce eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından Merkez, Torul ve Kürtün ilçesinde bu işin eğitimini alan üreticilere ücretsiz olarak ipek böceği larvaları teslim edildi. Alım garantisiyle kadınların ek gelir elde edeceği projede Kozabirlik tarafından getirilen yaklaşık 400 bin adet ipek böceği larvası 20 üreticiye 20 paket halinde teslim edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’ın da katıldığı etkinlikte üreticilere teslim edilen larvaların bir ay sonunda kozalar oluşunca yeniden kilogramla tartılıp alınacağını ve ücretlerin Bakanlık tarafından yatırılabileceğini kaydeden Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Ayşegül Öznur Parlak, teslim edilen her bir kutu larva ile bir asgari ücretin kazanılabileceğini söyledi. Gümüşhane’de ipek böcekliğinin geliştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması için çaba göstereceklerini kaydeden Parlak, bu işin devam etmesi için dut ağacı dikilmesi gerektiğini hatırlatarak bu gibi hizmetleri vermeye devam edeceklerini belirtip destek olan bütün kurumlara teşekkür etti.
Nevşehir Gazze’deki anneler için oturdular Nevşehir’de bir araya gelen anneler, Anneler Günü’nde oturma eylemi yaparak, İsrail’i protesto etti, Gazze’deki annelere destek verdi. Nevşehir’de bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Filistin İnisiyatifi adına konuşma yapan Sedef Öğütgen; “7 aydır Gazze’de devam eden soykırım da, 9 binin üzerinde kadın 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artık Filistin’de çocukların öldürülmelerini izlemek istemiyoruz" dedi. Öğütgen, "Bugün burada anneler günü münasebetiyle ülkemizde ve tüm mazlum coğrafyalardaki annelerimizi anmak için bir aradayız. Biz, uğruna can verdiğimiz vatan toprağımıza ana diyen bir milletin, cenneti anaların ayaklarının altına seren bir inancın mensuplarıyız. İnancımızın da kültürümüzün de en kutsal varlıklarındandır anne. Annelerimiz bizlere sevgiyi, saygıyı, şartsız fedakârlık ve sabrı öğreten şefkat kaynağımızdır. 7 aydır Gazze’de devam eden soykırım da 9 binin üzerinde kadın 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artık Filistin’de çocukların öldürülmelerini izlemek istemiyoruz. Parçalanmış çocuk cesetlerinin görüntülerine artık kalbimiz dayanmıyor. Beyaz kefeninden hala kanı akan çocuklarına sarılan anneler bizim kız kardeşimizdir ve kardeşlerimizin artık bu acıları yaşamalarını istemiyoruz. Bugün burada yan yana dizilen şehit bebeklerimizin her biri Gazze’de katledilen bir çocuğu temsil etmektedir. Gazze’de katledilen tüm çocukları burada yan yana koymuş olsaydık Nevşehir sokaklarına sığmayacaktı. Ey değerli Gazzeli anneler, sizin çocuklarınızın bizim çocuklarımızdan hiçbir farkı yok. Gazze’de çocuklar gece uyudukları yataklarında sabah güvenle kalkabilene kadar sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz. Zaferin adım adım geldiğini görüyoruz, hissediyoruz, dua ediyoruz. Ey değerli Gazzeli anneler, acılarınız acılarımızdır. Onurlu direnişinizi uzaktan izliyor ve bize verdiğiniz dersleri ezberliyoruz. Ey Müslümanlar Gazze’de şehit olan her çocuğun cenaze evi bizim evimizdir yüreğimizdir. Bu kadar şehit cenazemiz varken lütfen bu hayatı normal bir şekilde yaşamayın. Yaşananları unutmayın, unutturmayın. Evlerinize katillerin mallarını sokmayın! Unutmayın ki çocukların katledildiği bir dünyada hiç kimse masum değildir” dedi.