ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 20:25

Su deposuna düşen kadını itfaiye kurtardı

A
A
A
Su deposuna düşen kadını itfaiye kurtardı

Burdur’da temizlemek isterken su deposuna düşen kadın, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.


Olay, Burdur merkez Bağlar Mahallesi 1. Taşarkuyu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bahçedeki 1 tonluk su deposunu temizlemek için üzerine çıkan Nimet A., dengesini kaybederek içerisine düştü. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince deponun içerisinde mahsur kalan Nimet A. kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



Su deposuna düşen kadını itfaiye kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İstihdam projeleri istişare edildi Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürü Av. Buket İnce, İl Müdür Yardımcısı Kenan Erkol ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 18. yıl dönümü kapsamında Manisa Ticaret Borsası Yönetimi’ni ziyaret etti. Ziyarette kentin istihdama yönelik projeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygı ve Manisa Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Burcu Sunguroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette; kentin güçlü ekonomi potansiyeline karşılık istihdam projeleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, çalışanlara ve işletmelere sağlanan teşvikler, teşviklerin bilinirliği ve işlerliği, dijital dönüşüm ve programlamalar ile sağlanan yeni uygulama kolaylıkları ve çalışma hayatına ilişkin çeşitli konular ele alındı. Ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ayrıca şunları belirtti: “Kentimizin her geçen gün büyüyen ekonomik potansiyeline karşılık istihdam gücünün artırılması noktasında SGK İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan çalışmaları ve projeleri yakında takip ediyoruz. Manisa Ticaret Borsası olarak da bu yönde gerçekleştirilen çalışmaları destekliyoruz. Manisa Ticaret Borsası Camiası olarak; son dönemde yaşanan tüm zorluklara rağmen istihdam ve uygulamalara uyum sağlama hususlarında üyelerimizle sürekli istişare ve iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Çünkü; uygulamalarda uyum ve iş birliği arttıkça, Toplumsal verimliliğimizin de yükseleceğine inanıyoruz. Bu vesileyle; Sayın İl Müdürümüze ve Manisa İl Müdürlüğü Teşkilatına çalışma hayatına sağladıkları destekler ve Kamu-Özel Sektör iş birliğine gösterdikleri hassasiyetler dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Buket İnce ise, “Manisa Ticaret Borsası, sosyal güvenlik bilincinin gelişmesi, mevzuatın gerektirdiği uygulamalara uyumun artırılması gibi pek çok konuda kurumumuza destek oluyor. Hem çalışanlarımız hem de işletmelerimiz adına sağladıkları geri bildirimler ve çözüm getirici öneriler için Manisa Ticaret Borsası Yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün de SGK desteklerinden etkin şekilde faydalanılması ve Manisa’daki istihdam oranının artırılmasına yönelik gerçekleştirebileceğimiz çalışmalar hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunduk.” şeklinde konuştu.
Ankara Yeşilçam senaristi Ayşe Şasa’nın kitapları Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne bağışlandı Ayşe Şasa’nın kişisel kitaplığı vefatının 10’uncu yılında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne bağışlandı. Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinin senaristlerinden Ayşe Şasa’nın vefatının 10’uncu senesinde kişisel kitaplığında bulunan 3 bin kitap Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne bağışlandı. Yazarın etkileşimde bulunduğu kültür ve sanat dünyasından izler taşıyan ‘Ayşe Şasa Koleksiyonu’ Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısının ardından kitapseverlerle buluştu. Ayşe Şasa’nın kişisel kitaplığı Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ‘Ayşe Şasa Özel Kitaplığı’na taşındı. Kütüphanenin özel koleksiyonunda Cemil Meriç, Abdülbaki Gölpınarlı, İlber Ortaylı gibi isimlerin şahsi kitaplıkları da bulunuyor. “Bağışlanan 3 bin adet kitap, işlemleri yapılarak özel koleksiyon kısmında yerini almıştır” Ayşe Şasa’nın kitaplığını da özel koleksiyona ekleyen kütüphanenin Okuyucu Hizmetleri Şube Müdürü Birgül Ünal, basın toplantısında, “Kütüphanemizde sürekli gelişen koleksiyonunun yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından kıymetli kişilerin, özel kitaplıklarının da koleksiyonunda dahil edilmesiyle birlikte sahip olduğumuz kaynaklar çeşitlenmeye ve belirginleşmeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi olarak Türk sinema ve kültür dünyasının önemli isimlerinden Ayşe Şasa’nın kişisel kitaplığının kütüphanemize bağışlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Bağışlanan 3 bin adet kitap, işlemleri yapılarak özel koleksiyon kısmında yerini almıştır. Türk sinemasına değerli katkılarda bulunan vefatının onuncu yılında kendisine rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. “Ayşe hanım hakikatı bulanlardan oldu” Ayşe Şasa’nın varisi Adem Taşkıran ise basın toplantısında şu sözlerle yazarı andı, “Ömrünü okumak, tefekkür etmek ve keşfettiği güzellikleri paylaşmakla geçirmiş bir kişidir Ayşe Şasa. Bunun en yakın şahitlerinden birisiyim. Hakikati ararken zorlu yollardan geçse de Vahdet denizinin sahiline ulaştı. ‘Her arayan bulamaz, lakin bulanlar arayanlardır’ diye bir söz vardır. Ayşe hanım da ‘bulanlardan’ oldu.”