ÇEVRE - 25 Nisan 2024 Perşembe 16:45

Salda Gölü kenarına bırakılan kızıl geyik yonca ve pancar tarlasında görüntülendi

A
A
A
Salda Gölü kenarına bırakılan kızıl geyik yonca ve pancar tarlasında görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Salda Gölü yakınlarına bırakılan 12 kızıl geyikten bir tanesi köylüler tarafından yonca ve pancar tarlasında beslenirken görüntülendi.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Burdur’da bulunan Salda Gölü çevresine getirilen kızıl geyikler doğaya salındı.


Bursa’dan ve Eskişehir’de bulunan Çatacık Geyik Üretme İstasyonu’ndan getirilen 3’ü erkek 9’u dişi toplam 12 kızıl geyik Eşeler Yaylası’nda üreyip çoğalmaları için sürekli takip ediliyor. Yeşilova, Karamanlı ve Tefenni ilçelerini kapsayan Eşeler Yaylası’nda dolaşan geyikler zaman zaman vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntüleniyor. Geçtiğimiz günlerde de Yeşilova’nın Niyazlar köyünde pancar tarlasında ve Karamanlı ilçesinde yonca tarlasında iki farklı kızıl geyik vatandaşlar tarafından görüntülendi. Beslenmek için doğaya inen geyiklerin çiftlikte insanlarla bir arada büyüdükleri için vatandaşlara ve traktörlere aldırış etmeden beslenmeye devam etmeleri ise gözden kaçmadı.



Salda Gölü kenarına bırakılan kızıl geyik yonca ve pancar tarlasında görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Emine Erdoğan’dan İsrail’in Refah’a yönelik saldırısına tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarıyla bir kez daha kahrolduklarını belirterek, sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkum edildiği vahşetin durması çağrısında bulundu. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından İsrail’in Gazze’nin Refah bölgesine gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, "Filistin için tek yürek" etiketiyle paylaşımda bulundu. Evlerinden edilmiş 1,5 milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Refah’ın Gazze’de yedi aydır süren soykırımdan kaçan masumların son sığınaklarından olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, Filistinlilerin 7 Ekim’den bugüne insani bir kabusun içinde olduğunu belirtti. "Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak art arda işlediği savaş suçlarına yenilerini eklemeye ve katletmeye devam ettiğini belirten Emine Erdoğan, şunları kaydetti: "Filistin halkının insani yardımlarla bağını koparmayı hedefleyen, ateşkes müzakerelerine gölge düşüren Refah saldırılarıyla bir kez daha kahrolduk. Sivillerin sığındığı hastanelerin, okulların, ibadethanelerin, kampların hedef alındığı, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanların hastalığa ve açlığa mahkum edildiği vahşet artık durmalı. Zira hiçbir ilahi ahit, hiçbir meşru siyasi ideoloji zulmü kapsamaz. Geri dönüşü olmayan bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyor, tüm kalbimle Filistin’in hak ettiği huzura kavuşmasını diliyorum. Filistinli kardeşlerimizin ait oldukları topraklarda çocuklarını barış ve güven içinde yetiştirebilecekleri günler gelene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."