ASAYİŞ - 10 Mayıs 2024 Cuma 19:13

Kaçan araçtan, silah, bıçak ve uyuşturucu çıktı: 25 bin TL para cezası uygulandı

A
A
A
Kaçan araçtan, silah, bıçak ve uyuşturucu çıktı: 25 bin TL para cezası uygulandı

Burdur’un Yeşilova ilçesinde uygulama noktasına girmeyip kaçmaya çalışırken durdurulan otomobilden tüfek, döner bıçağı, kasatura ve uyuşturucu madde çıktı. Araçta bulunan şüphelilere adli işlem yapılırken 25 bin 954 TL para cezası uygulandı.


Burdur’un Yeşilova ilçesinde 7 Mayıs tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan asayiş uygulama noktasına girmeyerek kaçmaya çalışan bir araç yapılan çalışmalar sonucunda durduruldu. Araçta yapılan aramalarda araç sürücüsü F.A. ve yolcu T.A. isimli şahıslara ait olduğu tespit edilen; 1 adet yarı otomatik ruhsatsız tüfek, 1 adet döner bıçağı, 1 adet kasatura bıçak, 1 gram esrar, 82 adet sentetik hap ve uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaya yarayan aparat ele geçirildi.


F.A. ve T.A. hakkında kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından soruşturma başlatılırken araca trafik yönünden 25 bin 954 TL idari para cezası uygulandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.