Yerel Haberler
Bingöl
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:01 Bingöl’de üniversite öğrencilerinden Gazze’ye destek Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi. Bingöl Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından organize edilen etkinlik kapsamında öğrenciler, "Özgürlük İçin Ribattayız" sloganıyla kampüs merkezi kafeterya alanında toplandı. Rektör İbrahim Çapak ve Rektör Yardımcıları da alana gelerek öğrencilere destek oldu. Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından öğrencilerin nöbeti başladı. 2 gün sürecek eylemin yarın akşam sona ereceği öğrenildi. Rektör Çapak, insanlığın dibe vurduğu bir dönemde yaşadıklarını ve Filistin halkının tüm dünyanın gözlerinin önünde katledildiğini ifade etti. Grup adına basın metnini okuyan Özhan Gilli de, "Bingöl Üniversitesi kampüsünden vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Kendini İslam’a ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında inşallah cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız" diye konuştu.
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:20 Bingöl’de Trafik Haftası etkinliği Bingöl’de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. 4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uydukent bölgesindeki avm önünde stantlar kuruldu. İl protokolü ve öğrencilerin gezdiği stantlarda hem bilgilendirmeler yapıldı hem de çeşitli hediyeler verildi. Jandarma ve emniyet tarafından kurulan stantları gezen Vali Ahmet Hamdi Usta, bu tür çalışmaların gençler ve çocukların önemli olduğunu belirtti. Vali Usta, “Her yıl 4-10 Mayıs’ta Karayolları Güvenlik ve Trafik haftasını kutluyoruz. Bu anlamda bugün Bingöl’ümüzde farkındalık oluşturmak amaçlı emniyet, jandarma ve belediyemizin yapmış olduğu bir sergi vardı. Çalışmalara baktık, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldık. Türkiye’mizdeki en önemli sorunlardan biri de kara yolları güvenliği, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilmesi. Maalesef Bingöl’de de ne kadar dikkat etsek de bunların önüne geçemiyoruz. Son 4 ay içinde maddi, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarına rastladık. Büyüklerimizden çok fedakarlık bekliyoruz ama gençlerimizi eğitebilirsek onlar ileride büyüdüğünde bu trafik kazaların önüne geçebiliriz” dedi. Trafik haftası etkinliğine Vali Usta’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:10 Bingöl’de Trafik Haftası etkinliği düzenlendi Bingöl’de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. 4-10 Mayıs trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, uydukent bölgesindeki avm önünde stantlar kuruldu. İl protokolü ve öğrencilerin gezdiği stantlarda hem bilgilendirmeler yapıldı hem de çeşitli hediyeler verildi. Jandarma ve emniyet tarafından kurulan stantları gezen Vali Ahmet Hamdi Usta, bu tür çalışmaların gençler ve çocukların önemli olduğunu belirtti. Vali Usta, “Her yıl 4-10 Mayıs’ta Karayolları Güvenlik ve Trafik haftasını kutluyoruz. Bu anlamda bugün Bingöl’ümüzde farkındalık oluşturmak amaçlı emniyet, jandarma ve belediyemizin yapmış olduğu bir sergi vardı. Çalışmalara baktık, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldık. Türkiye’mizdeki en önemli sorunlardan biri de karayolları güvenliği, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önüne geçilmesi. Maalesef Bingöl’de de ne kadar dikkat etsek de bunların önüne geçemiyoruz. Son 4 ay içinde maddi, yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarına rastladık. Büyüklerimizden çok fedakarlık bekliyoruz ama gençlerimizi eğitebilirsek onlar ileride büyüdüğünde bu trafik kazaların önüne geçebiliriz” dedi. Trafik haftası etkinliğine Vali Usta’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Karataş: “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor, İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti”
05 Mayıs 2024 Pazar - 12:25 Karataş: “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor, İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti” Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti” dedi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Dr. Ömer Korkmaz, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bugün aramızda çok saygın hocalarımız var. Türkiye’nin ve İslam dünyasının tanıdığı hocalarımızla beraberiz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Üniversitemiz tabii birçok alanda çalışıyor ama kültürel faaliyetleri de ihmal etmemeye çalışıyoruz. Türkiye ve dünya üniversiteleri içerisinde yerimizi daha yüksek noktalara taşımaya çalışırken kültürel faaliyetleri de ihmal etmeden sürecimizi devam ettiriyoruz” dedi. Moderatörlüğünü Dr. Ömer Korkmaz’ın üstlendiği panelde Prof. Dr. Mustafa Karataş, ‘Gazze direnişinden Müslümanların dirilişine’, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ise ‘Kur’an ve Sünnete göre insan ve toplum’ başlıklı birer sunum yaptı. Prof. Dr. Mustafa Karataş panelde yaptığı konuşmasında, “Gazze imtihan olmuyor, İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti. Müslümanları yönetenler bu imtihanda başarısız oldu. Ne dersek diyelim çabaladılar, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Fakat orada hala bedel ödeyen çocuklar var, şehitler var. Bunun karşısında biz hala ne yapacağımızı bilememenin acziyeti içerisindeyiz. Ayağa kalkma konusunda Batı bizden daha önde gidiyor. Bu cesareti, bu korkaklığı, ihaneti bir an önce üzerimizden atmamız lazım. Bu anlamda bunlara kafa yormamız lazım. İş işten geçmeden Filistin ve Gazze konusunda duyarlılığımızın artması gerekiyor. Bu imtihanı kaybedenlerden olmayalım, bu konuda siz gençlerden ümidimiz var” ifadelerini kullandı. Panel soru cevap faslı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Bingöl’de öğrencilere malzeme desteği
04 Mayıs 2024 Cumartesi - 18:11 Bingöl’de öğrencilere malzeme desteği Bingöl’ün Genç Kaymakamlığı himayesinde öğrencilere proje kapsamında malzeme desteği verildi. Genç Kaymakamlığı himayesinde, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği, Yeni Genç Muratspor kulübü, Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (BİNFED) ile hayırsever iş insanı Mahsum Dursun’un maddi manevi destekleriyle hayata geçirilen ‘Gençler Harekete Geçiyor’ projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi. Genç ve gençlik sevdalısı gönüllüler tarafından hayata geçirilen proje ile öğrenciler sevindirilirken, Genç Kaymakamı Muhammet Güzel de ilçe stadyumunda düzenlenen malzeme dağıtım törenine katılarak malzemeleri kendi elleriyle teslim etti. Hayata geçirilen bu anlamlı projede emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Güzel, “Böylesi anlamlı bir projeyi hayata geçirip çocuklarımızın mutlu olmasına vesile olan başta değerli iş insanımız Mahsun Dursun olmak üzere, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği, Yeni Genç Muratspor kulübü, Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (BİNFED) derneğimize şükranlarımızı sunuyorum. Çocuklarımızın yüzlerinde ki mutluluğu görünce bende çok mutlu oldum. Geleceğimizin yarınları olan çocuklarımızın yanında durmaya ve sportif faaliyetler içerisinde olmalarına devam edeceğiz” diye konuştu. Hayata geçirilen proje ile Muratspor altyapısında eğitim gören futbolcuların tam teşekküllü malzemeye kavuştuğunu belirten iş insanı Mahsun Dursun’un elini taşın altına atarak büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini belirten Muratspor Yönetimi ise, “Hayırsever iş insanımıza ne kadar teşekkür etsek az kalır. Kendisi Muratspor için düzenlenen gecede sözünü verdiği malzeme sözünün kat ve kat fazlasını yaparak bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Hem altyapı futbolcularımıza hem de diğer branşlarda eğitim gören çocuklarımıza sunduğu malzeme desteği için minnettarız” şeklindeki açıklamaya yer verdi. iş insanı Mahsun Dursun ise, “Genç Muratspor dayanışma gecesinde çocuklarımızın malzeme konusunda büyük eksiklikler çektikleri konusu gündeme gelince Genç sevdamdan ötürü bu yükün altına girmemin bende farz olduğuna karar verdim. Talep edilenin daha fazlasını göndermek ve diğer branşlarda eğitim gören çocuklarımızın da sevinmesine vesile olduğum için çok mutluyum. İnşallah bundan sonraki süreçte de elimden gelenin fazlasını yapmaya devam ederek çocuklarımızı sevindirmeye ve mutlu etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı
02 Mayıs 2024 Perşembe - 18:20 Bingöl’de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mart ve Nisan aylarında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, toplamda 104 kişinin yakalanarak tutuklandığını bildirdi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, asayiş ve güvenlik basın bilgilendirme toplantısında, Mart ve Nisan aylarında yapılan faaliyetleri açıkladı. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 2 ay içinde gerçekleştirdiği faaliyetleri açıklayan Vali Usta, Bingöl’ün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Vali Usta, “Güvenlik güçlerimizle birlikte Bingölümüzün huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Amacımız siz kıymetli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamak; suçun önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması konusunda kararlılıkla çalışmak ve bu şehrin bir huzur kenti olma özelliğini en az sorunla yarınlara taşımaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah. Aile birliğini derinden sarsan, gençlerimizin aydınlık yarınlarını çalan ve toplumsal bünyede iyileştirilmesi güç yaralar açan bu organize suç örgütleri ve zehir tacirleriyle ne kadar büyük olurlarsa olsunlar peşlerini bırakmayacak ve mutlaka adalete teslim edeceğiz” dedi. 104 kişi tutuklandı 5 ile 20 yıl arasında değişen cezalar nedeniyle aranması bulunan şahısların yakalandığını belirten Vali Usta, “Aranan Şahısların Yakalanması Kapsamında: Kamu düzeninin devamının sağlanması ve suç ve suçluyla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 0-5 yıl arası aranan 84 şahıs, 5-10 yıl arası aranan 15 şahıs, 10-20 yıl arası aranan 4 şahıs, 20 yıl ve üzeri aranan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranan 137 şahıs olmak üzere toplam 241 şahıs yakalanmış, 104 şahıs tutuklanmıştır” diye konuştu. 15 sığınak imha edildi Yine terör örgütlerine karşı faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Vali Usta, “Terörle Mücadele Suçları Kapsamında: İlimiz genelinde 739 adet operasyonel faaliyet ifa edilmiş olup yapılan operasyonlar neticesinde; PKK/KCK bölücü terör örgütü kapsamında 8, DEAŞ Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 1, FETÖ/PDY Terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında 4 olmak üzere toplam 13 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapılmıştır. Bu olaylarda toplam 6 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 7 şahıs ise mevcutlu olarak sevk edildikleri adli makamlarca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ayrıca yapılan operasyonlar neticesinde; 15 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, 1 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 3 kg amonyum nitrat, 38 adet tüp, 25 adet pil, 3 adet akü, 25 metre elektrik kablosu ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” dedi. Vali Usta’nın basın açıklamasına İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan da eşlik etti.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "Bakanlık her daim gençlerin yanında"
02 Mayıs 2024 Perşembe - 15:38 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "Bakanlık her daim gençlerin yanında" Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Bingöl’de gençlerle bir araya geldi. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” dedi. Bir dizi program ve ziyaretler nedeniyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret eden Eminoğlu, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçti. Burada kurum müdürü Mustafa Loğoğlu’ndan bilgi alan Eminoğlu, son olarak gençlerle söyleşi programına katıldı. Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Bingöl’de olduğu gibi şuan içinde bulunduğumuz Gençlik Merkezi gibi 500 adet 81 ilde gençlik merkezlerimiz var. Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Yine ülkemizin birçok yerinde 50’ye yakın kamp alanlarımız var. Spor tesislerimiz var, sporcu eğitim merkezlerimiz var. Yine olimpiyatçıları yetiştirdiğimiz merkezlerimiz var. 2024 Paris Olimpiyatları var. Tokyo olimpiyatlarında çok iyi başarılar elde etmiştik. Paris’te de bu başarıları daha yükseklere çıkaracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” diye konuştu.
12 Bingölspor Başkanı Özturan’dan, TFF’ye çağrı: "Play-off uygulansın"’
02 Mayıs 2024 Perşembe - 12:32 12 Bingölspor Başkanı Özturan’dan, TFF’ye çağrı: "Play-off uygulansın"’ BAL’da sadece liderin 3. Lig’e yükselmesinin ciddi bir mağduriyete sebep olduğunu belirten 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Engin Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) BAL’da da diğer liglerde olduğu gibi play-off maçlarının oynanması çağrısında bulundu. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ancak ligi ikinci sırada tamamladığı için bir üst lige yükselemeyen 12 Bingölspor, 3. ve diğer üst liglerde oynanan play-off turunun BAL’da da uygulanmasını bekliyor. 12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, play-off turunun gerekliliğini ve gerekçesini açıklayarak, "İkinci ve üçüncü olan takımlara play-off şansı tanınmalı ya da 4. Lig kurularak yakalanan futbol heyecanı sürdürülmeli" dedi. "Liglerde sayısal denge de sağlanmış olacak" BAL’da 12 grup bulunduğunu ve her gurubun 14-15-16 takımdan oluştuğunu, 3. Lig’de ise her biri 15 takımdan oluşan 4 grup bulunduğunu aktaran Özturan, "Çift sayılı olmadığı için takımlar bir haftayı ’Bay’ geçiriyor. Bunun yerine, BAL’da da play-off sistemi uygulansa hem sayısal denge sağlanacak hem de boş hafta geçmeyecek. Üst liglerde var olan play-off sisteminin BAL’da olmaması, bizler gibi büyük emekler ortaya koyan takımlar açısından ciddi bir mağduriyettir. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuyu dikkate almasını ve bu hakkı tanımasını bekliyoruz. 12 Bingölspor ve aynı durumdaki takımlar, maddi ve manevi açıdan çok ciddi emekler ortaya koymuş, şehirdeki futbol heyecanını diri tutarak bugünlere gelmiştir. Hedefimiz her ne kadar şampiyonluk olsa da ligi ikinci sırda tamamlamış ve bir üst ligde oynama kabiliyetini ortaya koymuş bir kulüp olarak onca emeğe rağmen bir sonraki yıl yine aynı sezonda mücadele etmemiz telafisi zor mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Bunca emek, bunca harcama çöp mü olsun? TFF’nin bu durumları dikkate almasını bekliyor, hem ligdeki sayısal dengelerin sağlanması hem de profesyonel ligde takımı olmayan şehirlere bu vesileyle bir şans tanımasının önemli bir adım olacağını belirtmek istiyoruz" diye konuştu. "Bir şehrin umutları yok edilmemeli" İş insanlarının bir vefa vesilesiyle şehir takımlarına yaptığı maddi manevi yatırımın her zaman mümkün olmayacağını dile getiren Mehmet Engin Özturan, bu şekildeki bir sistem nedeniyle birçok kulübün gelecek sezonlarda ligden çekileceği ya da sadece gönüllü gençlerin saha mücadelesi ile yürütülen bir lige dönüşeceğe işaret etti. Özturan, "3. Lig, 2. Lig ya da diğer profesyonel liglerdeki play-off sistemi BAL’da da olursa o zaman bu ligde de şehirler takımlarına yatırım yaparlar. Lider olamasa bile takımlar, ikinci bir şans ile bir üst lige yükselme fırsatını değerlendirebilecekler. Ancak mevcut sistemle şampiyon olmayan bir sonraki sezon yine kaldığı yerden devam edecek. Bu takımlar kolay kurulmuyor. Bunca emek, harcanan milyonlar bir çırpıda heba edilmemeli. 3. Lig’e yükselme şansı tanınmıyorsa en azından 4. Lig kurulsun ve kulüpler TFF imkanlarından yararlanma şansına sahi olsun" şeklinde konuştu. "Play-offtan çıkacağız diye bir garanti yok ki" Taleplerinin "Haybeden bir üst lige çıkmak" olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Özturan, "Verdiğimiz emek ve mücadelenin sonunda bir mükafat beklentisi olarak değil, sayısal dengenin sağlanmasına da olanak tanıyan play-off turunun uygulanmasını istiyoruz. Nihayetinde orada da bir mücadele olacak ve iyi olan takım 3. Lig’e yükselecek. Belki de biz değil, bir başka takım yükselecek. Bu sebeple bu beklenti sadece 12 Bingölspor’un değil, diğer takımların da genel beklentisidir. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 depreminin ardından bazı illerden iki takımın BAL’da mücadelesine olanak tanıyan TFF’nin bu kararıyla Yeni Genç Muratspor da, 12 Bingölspor ile 11. Grup’ta yer alma şansı yakaladı ancak önemli yatırım ve masraflarla ayağa kaldırılan takım, ligi 5. sırada bitirmesine rağmen gelecek sezon 12 Bingölspor BAL’da kaldığı için otomatikman ligden düşecek ve yapılan tüm yatırım ve emekler ziyan olacak. Muratspor’un sezon boyunca verdiği maddi, manevi yatırım uygulanan karar gereği ziyan olacak. Bir an önce kararın bir kez daha gözden geçirilmesi talebimizdir" dedi.