EĞİTİM - 28 Nisan 2024 Pazar 18:55

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

A
A
A
Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde ‘İklim Değişikliği Perspektifinde Sürdürülebilir Su Yönetimi’ konulu panel düzenlendi.


Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘İklim Değişikliği Perspektifinde Sürdürülebilir Su Yönetimi’ konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Ahi ve Namık Kemal Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta katıldı. Panelde dünya su sağlığının önemine dikkat çekmek, su kaynaklarının sürdürülebilirliği için farkındalık oluşturmak, iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri, su kirliliğinin nedenleri ve suyun etkin kullanımı gibi konulara değinildi.


Plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle panel sona erdi.



Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Emre Belezoğlu: "Hedefimiz, önümüzdeki 6 puanın hepsini kazanmak" Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belezoğlu, 2-1 mağlup oldukları Hatayspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Ankaragücü’nün sadece bir tane hedefi var. Önümüzdeki 6 puanın hepsini kazanmak" dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında MKE Ankaragücü, Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Hatayspor’a 2-1 mağlup oldu. Karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belezoğlu, galibiyetinden dolayı Hatayspor’u tebrik ederek, "Bizim adımıza yine oyunda bazen istediklerimizi yaptığımız, sonuç alamadığımız bir maç daha oynadık. Bugün lig bitse Ankaragücü ligde kalıyor. Ankaragücü’nün sadece bir tane hedefi var. Önümüzdeki 6 puanın hepsini kazanmak" diye konuştu. "Bu iki haftayı 6 puanla bitirmek için her şeyi yapacağız" Yöneticisinden futbolcusuna, teknik ekibe kadar herkesin burada çok ciddi sorumlulukları olduğunu vurgulayan Belezoğlu, şöyle devam etti; "Burada aslında en masum olan taraf, yine taraftarlar. Elinden geldiğince buraya geldiler, bizi sonuna kadar desteklediler. Ümit ediyorum bunu Ankaragücü’ne yaşatmayız. Futbolun içinde ne yazık ki bunlar var ama yediremediğim çok fazla şey de var. Bunları konuşmanın şu an zamanı değil. Konuşmamız gereken şey herkes, yöneticisi, teknik ekibi, futbolcusu kulübüne sahip çıkacak şekilde bu iki haftayı 6 puanla bitirmek adına her şeyi yapacağız. Allah izin verirse de Ankaragücü’ne yakışır bir şekilde en azından ligde kalarak önümüzdeki seneye Süper Lig’de yoluna devam etmesi adına bu 6 puanın her birine talip bir şekilde şu anki konumumuzu korumak istiyoruz lig bittiğinde."
İstanbul İsmail Kartal: "Galatasaray maçına kazanmak için gideceğiz" Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçına kazanmak için gideceklerini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor’u 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Maça hazırlanırken mecburi değişiklik, mecburi rotasyon yapmak zorunda kaldık. Hafta içinde sakat oyuncularımız vardı. Sahaya hangi oyuncularla çıkarsak çıkalım kaliteli oyunculardan kurulu takımımız var. Baştan sona üstün oynayarak güzel bir galibiyet elde ettik. Kendimize yakışır oyunla maçı kazanmasını bildik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. "Rakibin öne geçmesi tribünlerde etkili oldu" Galatasaray ile aynı saatte oynanan maçta sarı-lacivertli tribünlerin tepkisi üzerine Kartal, "Hepimiz açısından zor bir durum. Bugün 93 puanımız var. Rakibin de puanları var bizden öndeler. Bugün maçı kazanıp önümüze bakarak, 3 puan alarak maçı tamamlamak hedefimiz vardı. 3 maçı kazanıp sonuçları ne olacaksa olacak. Birincisini aldık. Bu hafta sonu rakibimizle oynayacağız. Orada tek hedefimiz maçı kazanmak. Son maçın ardından sonuçları göreceğiz. Rakibin bu akşam geri düşmesi, öne geçmesi tribünlerde etkili oldu. Olmamasını isterdik. Takım olarak işimizi yapmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Galatasaray maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. "Berabere kaldığımız maçlarda üstün oynayan takımımız vardı" Puan kaybedilen maçlardan tekrar oynama imkanı olsa hangi maçı oynamak isterdiniz sorusuna Kartal şu yanıtı verdi: "Futbolda kaybettiğimiz maçlar oldu. Berabere kaldığımız maçlar oldu. Sivasspor maçı, Galatasaray maçı; bu maçlar çok daha iyi oynadığımız maçlardı. Diğer berabere kaldığımız maçlarda üstün oynayan, kazanma hırsı ile oynayan futbol takımı vardı. Konya maçı 8 tane yüzde yüz pozisyon vardı. Bazen de olmayınca olmuyor. Sezon başında şampiyonluk hedefliyorduk. Bugün rakibimizden puan olarak gerideyiz ama oraya kazanmak için gideceğiz." "Fenerbahçe’de herkese kapı açıktır" Sezon sonunda kulüpte yapılacak başkanlık seçimi ve kendi planlarıyla ilgili sarı-lacivertlilerin teknik patronu, "Biz büyük bir camiayız. Kendimle ilgili planım yok. Ben Fenerbahçe’nin çocuğuyum. Bunları konuşmanın zamanı ve yeri değil. Fenerbahçe’de herkese kapı açıktır. Bu konulara kafamı yoracak değilim. Şu andan itibaren Galatasaray maçını düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
Konya Ali Çamdalı: “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık” Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Samsunspor’u sahasında 3-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından, “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli” dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında evinde karşılaştığı Samsunspor’u 3-0’lik skorla mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Belki de bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli. 2 maçta yenilmeyen ve atılan 3 tane gol, iki haftada aldığımız 4 puan bize bir ivme yakalattı. En hızlı şekilde 40 puanı görmek istiyorduk. Bunu başarmak, bugün bize nasip oldu. Futbolcu kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem az. Taraftara ne desem bilmiyorum. Taraftar Fenerbahçe’de bıraktığı yerden devam etti. Allah razı olsun onlardan, herkesten. Maç sonrası sonuçları gördüğüm kadarıyla, alt tarafı yangın yerine dönmüş. Bizim 40 puanı yakalamamız, bizim için tabii ki bir rahat bir pozisyon. Önümüzde zorlu bir Kayserispor maçı var. İşimizin bittiğini düşünmüyorum. Yakalamış olduğumuz ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Bir birliktelik yakaladık. Sadece takım olarak değil, taraftar olarak, kenetlendik. Umarım oradan da istediğimizi alıp Konya’ya mutlu bir şekilde döneriz” şeklinde konuştu.
İstanbul Sami Uğurlu: “Erken gollerle rahatladık” Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Antalyaspor karşısında buldukları erken gollerle rahatladıklarını, maçın ikinci yarısını da kontrollü oynadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kasımpaşa, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Maçın başlamasıyla birlikte daha çok galibiyete ihtiyacı olan takım bizdik. Her ne kadar düşünülmese de hala hedeflerimiz var. Bunu da maçtan sonra daha net gördük. Son 2 maçımızı kazanırsak bizimle bu yarışın içinde olan Alanyaspor, Rizespor ve Beşiktaş’ın ikili averajla üstünde olacağız. Türkiye Kupası’nı kimin kazanacağının da önemi var ama iki maçımızı kazanmamız gerekiyor. Bu da bizi motive eden şeylerden biri" şeklinde konuştu. Süper Lig’deki en yüksek puan rekorunu kırmak istediklerini dile getiren Uğurlu, "Daha çok isteyen, agresif ve mental olarak daha hazır olan bir Kasımpaşa vardı. Erken gollerle rahatladık. İkinci yarıda kontrollü oynamaya çalıştık. Penaltı ve kırmızı kart sonrası oyun tamamen koptu. Anlamlı, güzel ve keyifli bir galibiyet oldu bizim için. Kasımpaşa tarihinin en yüksek puanı 53’tü, o da 2 sene önce bizim dönemimizdeydi. Şu anda 52 puandayız ve bu rekoru yine biz kırmak istiyoruz. Çok genç bir teknik ekibe sahibiz. Onlar da çok emek veriyorlar, onlar da çok istekliler. Umarım ligin sonunda ligi istediğimiz yerde bitirip olumlu bir sezon geçirmiş oluruz diye düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.