Yerel Haberler
Bilecik
Pazaryeri’nde şerbetçi otu fiyatları belirlendi
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:25 Pazaryeri’nde şerbetçi otu fiyatları belirlendi Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, bu yıl uygulanacak şerbetçi otu fiyatları belirlendi. Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen ve birçok alanda kullanılan endüstriyel bitki şerbetçi otu 2024 yılı fiyat belirleme toplantısı gerçekleşti. Pazaryeri Kaymakamlığında düzenlenen toplantı Vali Yardımcısı Şahin Arsal başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda yıllık maliyetler görüşüldü. Geçtiğimiz yıl 41 ila 40 lira olarak belirlenen şerbetçiotu alım fiyatları, 2024 yılında Aroma fiyatı 69 TL, diğer çeşitler fiyatı ise 67 TL olarak belirlendi. "Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, 2024 yılı şerbetçi otu fiyat belirleme toplantısı sonrası "Artan maliyetler karşısında alıcı firma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odamız ile birlikte çiftçilerimizin ürünlerinin fiyat belirlemesini gerçekleştirdik. Karşılıklı yapılan görüşmeler sonrası belirlenen fiyat çiftçimize hayırlı olsun" dedi. Pazaryeri ilçesindeki şerbetçi otu üreticileri için verimli bir toplantı geçtiğini vurgulayan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, üreticilerin geçen yıla göre artan maliyet fiyatları dolayısıyla bir nebze rahatlatacağını söyledi. Tekin, "Türkiye’de sadece Pazaryeri ilçemizde yetiştirilen şerbetçiotu bitkisinin fiyat belirleme toplantısını bu gün gerçekleştirdik. İlçemize çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı olsun. Aroma çeşidimiz 69 lira, diğer çeşitlerimiz ise 67 lira olarak belirlendi. İnşallah hayırlı bereketli bir hasat dönemi olur. Şerbetçiotu üreticilerimize, farkı ürün üretimi yapan bütün çiftçilerimize hayırlı bir üretim sezonu diliyorum. Allah kazasız belasız bir üretim sezonu nasip etsin inşallah" diye konuştu.
Bilecik kira getirisi en yüksek şehirler arasında
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:21 Bilecik kira getirisi en yüksek şehirler arasında Bilecik’in kira getirisi en yüksek olan iller arasında 3’üncü sırada yer almasını değerlendiren emlakçı Hakan Küçük, bu durumun Bilecik’in hem üniversite hem de memur şehri olmasından kaynaklandığını belirtti. Konut kredilerinde faiz yükü yüzde 250’yi geçerken satışlarda durgunluk ve fiyatlarda reel gerileme sürüyor. Buna rağmen peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için 13-15 yıl kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almazken; ilk sıraya Ankara’nın yerleşmesi dikkat çekti. Ankara’yı, Tekirdağ, Bilecik, Kilis, Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep, Ağrı, Siirt ve Yozgat takip etti. Yapılan bir araştırmaya göre; 229 bin nüfuslu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 TL, amortisman süresi 14 yıl ve yıllık kira getirisi yüzde 7,20 olarak açıklandı. Bu durumu değerlendiren Bilecikli emlakçı Hakan Küçük, bir araştırma sonucu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 lira olduğunu ve kira getirisi en yüksek olan iller arasında yer aldığını duyduklarını söyledi. Küçük, "Bunun yüzde 80 nedenlerinden birisi burada üniversitelilerin, memurun olması. Bunun gibi etkenler bulunmaktadır. Ayrıca yatırımcılarımızın buradan özellikle ev alıp kiraya vermek ve bununla ilgili getirisini sağlamak amacıyla yaptıkları yatırımlardır. Kira getirisi aldıkları evi 10 yılda 15 yılda aldıkları evi telafi etmek amacıyla yapılan bir ticarettir. Bundan yaklaşık 3 yıl önce 1+1 verdiğimiz satış değeri 100-200 lirayken, şu anda değeri bin lira ile bin 200 TL arasında. Bu da etken olarak tabi kira getirisini, kiraların yükselmesine vesile olmuştur" dedi.
BŞEÜ, TEKNOFEST’te yer alıyor
10 Mayıs 2024 Cuma - 11:02 BŞEÜ, TEKNOFEST’te yer alıyor Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST’te yer alıyor. 2024 yılı içerisinde Adana’da düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay, teknoloji festivali TEKNOFEST’te Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi akademik paydaş olmasının yanı sıra farklı kategorilerde öğrenci ve akademisyenlerinin ürettiği teknolojilerle festivale katılım sağlayacak. Festivale; çevre ve enerji teknolojileri, insanlık yararına teknolojiler, eğitim teknolojileri, tarım teknolojileri, savaşan İHA (İnsansız Hava Aracı) ve uluslararası İHA gibi çok farklı kategorilerde yapılan proje başvurularının ön değerlendirme sonuçları açıklanmaya başlandı. Bu kapsamda ilk güzel haber Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Astron Takımından geldi. Takımın ‘Savaşan İHA’ kategorisindeki ‘Arslan İHA’ isimli projesi TEKNOFEST kapsamındaki ön eleme aşamasını geçti. Üniversitede ‘Takımını Kur, Projeni Belirle, 100 Bin TL Desteğini Al’ sloganıyla başlayan süreçte TEKNOFEST Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan toplantıda ön elemeyi geçen ‘Arslan İHA’ projesi desteklenmeye uygun bulunan ilk proje oldu. Son yıllarda birçok alanda önemli atılımlar yapan BŞEÜ, TEKNOFEST bağlamında da başarısını artırmak için öğrencilere ve akademisyenlere önemli alt yapı destekleri sunuyor. Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ‘’Ülkemizde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi bağlamında akademisyen ve öğrencilerimize verilen desteklerin önümüzdeki süreçte katlanarak artacağını belirterek, üretilecek prototiplerle TEKNOFEST’te üniversitemiz ve ilimiz adına önemli başarılar yakalamayı hedefliyoruz’’ dedi.
Osmaneli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:27 Osmaneli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Bilecik’in Osmaneli ilçesinde Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde trafik polisleri, cadde üzerinde durdurduğu araç sürücülerini ’hayatla yarışılmaz’ mesajı ile bilgilendirerek, trafik kurallarının önemi anlatıldı. Ankara Caddesi üzerinde bir araya gelen Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Bekir Torun, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Güzel, Emniyet Müdür vekili Komiser Hacı Bekir Aras, Millî Eğitim Müdürü Erhan Döş, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri cadde üzerinde durdurdukları sürücülere yaya yolu konusunda uyarıda bulundular. Öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte ekipler tarafından görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş-çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlanması konusunda uyarı yapıldı. Uyarıda ayrıca, yaya ve okul geçitlerinde geçit hakkı verilmesi, emniyet kemerinin önemi ve trafik kurallarına uymanın önemleri anlatıldı. Etkinlik sonunda Kaymakam Ünal ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere çikolata dağıtıldı. Uygulamada sürücüler ve öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Ünal, trafik kurallarının önemine dikkati çekti. Kaymakam Ünal, daha sonra yaptığı açıklamada, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Karayolu Trafik Haftası münasebetiyle polis ve jandarma ekipleri ile birlikte uygulama noktalarında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda bilgilendirmelerde bulunan kaymakam Ünal, Trafik kazalarının önlenmesi için tüm vatandaşların trafik kurallarına uyması gerektiğini dile getirdi.”
Başkan Subaşı Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi oldu
09 Mayıs 2024 Perşembe - 11:31 Başkan Subaşı Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi oldu Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İstanbul’da gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği seçimlerinde encümen üyesi oldu. Marmara Belediyeler Birliği 2024 Yılı 1. Meclis Toplantısında gerçekleştirilen seçimlerde Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey seçilirken, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da birlik encümen üyesi oldu. Daha sonra meslektaşlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan Başkan Subaşı Birlik Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, başarılar diledi. "Şehrimizi her platformda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz" Gerçekleştirilen seçim ve ziyareti hakkında paylaşımda bulunan Başkan Subaşı, ‘’Marmara Belediyeler Birliği 2024 Yılı 1’nci Meclis Toplantısında gerçekleştirilen seçimlerde Marmara Belediyeler Birliği Başkanı seçilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Marmara Belediyeler Birliğimizdeki tüm belediye başkanları arasından, CHP’li başkanlar olarak çoğunluğu elde ettiğimiz Encümen üyelerinden biri olarak yönetime girmenin haklı gururunu halkımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyor, oylarıyla destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bilecik Belediye Başkanı olarak şehrimizi her platformda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Daha yaşanabilir bir Marmara ve daha yaşanabilir bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Ev sahiplikleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum’’ ifadelerini kullandı.