YEREL HABERLER - 06 Kasım 2012 Salı 16:15

MALATYA`DA TOPLU TAŞIMADA `TRAMBUS` BASINA TANITILDI

A
A
A
MALATYA`DA TOPLU TAŞIMADA `TRAMBUS` BASINA TANITILDI

Malatya Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak olan Troleybüs (Trambus) toplu taşıma sistemi basına tanıtıldı.
Belediyede Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, diğer yetkili ve ilgililerle birlikte basın açıklaması yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye tarafından uygulamaya konulacak olan Trambus toplu taşıma sistemini basına tanıtıp, toplu taşımada avantajlı ve ekonomik olduğunu, çevre dostu olduğunu, alt yapı maliyetinin düşük olduğunu dile getirdi.
Şoför Okulu`ndan başlayıp İnönü Üniversitesi kampüsü ile merkezde de Dede Korkut Parkı`ndan İnönü ve Kışla caddeleri ile Çöşnük ve Battalgazi`ye kadar gidecek olan Trambus sisteminin ihaleye hazır hale getirildiğini söyleyen Çakır, maliyeti konusunda sorulan soruya cevap vermeyip, bunun ihaleden sonra belli olacağını bildirdi.
Şu anki yolcu kapasitesinin 4 katı kadar yolcu taşıyacak kapasitede olacak Trambus`un, ihaleden sonra bir yılda hizmete sunulmasının planlandığına dikkat çeken Başkan Çakır, altta tekerlekli üstte ise elektriğe bağlı olacak Trambus`un avantajlarından söz etti. Raylı sisteme göre 4`de 1`e kadar daha ekonomik olduğunu vurgulayan Çakır, elektrikle çalışacağı için çevre dostu, ulaşım maliyeti düşük, dizele göre yüzde 75 daha düşük yakıt maliyeti olduğunu ifade etti. Trambus araçlarının 25 ve 18 metreden oluşacağını belirten Çakır, ilk etapta 20 araç alacaklarını, daha sonra bunu 30`a tamamlamayı planladıklarını aktardı. Trambusların hizmete sunulması ile şehir içinde aynı güzergahta çalışan otobüs sayısını azaltacaklarını bildiren Başkan Çakır, sözü edilen Trambus için önümüzdeki günlerde Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile de görüşme yapacağını söyledi.
Başkan Çakır`dan sonra danışmanı Zeki Sarılar ise, Trambus`un çalıştırılma şeklini ve güzergahlarını teknik olarak anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun merkezli ’change’ araç operasyonunda 9 kişi tutuklandı Samsun merkezli 18 ilde düzenlenen ’change’ araç operasyonunda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişi savcı tarafından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 9 kişi tutuklandı, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, farklı marka ve modeldeki yanmış, yakalamalı, hacizli ve enkaz altından çıkarılan ağır hasarlı araçların, motor ve şasi numaraları ile orijinal özelliklerini değiştirerek Romanya’dan getirilen gümrük kaçağı ve piyasa değeri 50 milyon TL olduğu değerlendirilen 15 tır, 6 dorse ve 2 otomobil ile change yapılıp satılması suretiyle "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve kaçakçılık" suçlarının işlendiği tespit edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 50 şüphelinin yakalanması için 8 Nisan Salı sabahı "Satır" adı verilen Samsun, İstanbul, Konya, İzmir, Eskişehir, Sakarya, Mersin, Manisa, Mardin, Şırnak, Amasya, Isparta, Burdur, Çorum, Erzurum, Antalya, Edirne ve Kırşehir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 20 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 30 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. 11 kişi savcı tarafından serbest bırakılırken, 19 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi de mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.