MAGAZİN - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:46

Güzel Sanatlar Lisesinden Türk müziği ve Türk Halk müziği ziyafeti

A
A
A
Güzel Sanatlar Lisesinden Türk müziği ve Türk Halk müziği ziyafeti

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi müzik topluluğu Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Ertuğrul Salonunda müzikseverlere Türk sanat müziği ve Türk Halk müziği ziyafeti çekti.


Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Türk Müziği Toplulukları ile “1 Sazdan 1 Sözden” Türk Sanat Müziği ve “7 Bölge 7 Türkü” Türk Halk Müziği konseri verdi. Türk Sanat Müziği Topluluğu’na Müzik Zümre Başkanı Kanun Öğretmeni Derya Avcı şeflik yaparken Türk Halk Müziği Topluluğu’na okul müdür başyardımcısı ve orkestra öğretmeni Caner Kiraz koroya şeflik yaptılar.


İki bölümden oluşan konsere öğrenci velilerinin yanı sıra halktan katılım da fazla oldu. Türk Sanat Müziğinde farklı makamlardan oluşan şarkılar, Türk Halk Müziğinde ise yedi bölgeden seçilen Türkülerden derlenen bir sunum gerçekleştirildi.


Konsere Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Karakaş’la birlikte, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Solak ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü katıldılar. Okul Müdürü Süleyman Çalışır’ın Türk Müziği hakkında yaptığı açılış konuşması ile başlayan T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi’nin düzenlediği konser müzik topluluklarını yöneten şeflere protokol tarafından gerçekleştirilen çiçek takdimi ile konser sona erdi.



Güzel Sanatlar Lisesinden Türk müziği ve Türk Halk müziği ziyafeti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Adnan Polat: “10 kişi Fenerbahçe, galibiyeti bizden daha çok hak etti” Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, 30 milyon Galatasaraylının beklediği şampiyonluğun gerçekleşmediği için üzgün olduğunu söyleyerek, "10 kişi Fenerbahçe, galibiyeti bizden daha çok hak etti" dedi. Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Fenerbahçe’ye 1-0’lık skorla mağlup oldu. Mücadelenin ardından Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son iki senedir maçlara geldiğini ve ilk kez mağlup olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Polat, “İlk defa mağlubiyet gördüm. Çok üzüldüm ama burada bir gerçek var. 10 kişi Fenerbahçe, galibiyeti bizden daha çok hak etti. Benim üzüldüğüm burada 50 binden fazla taraftarın yaşadığı heyecan, 30 milyon Galatasaraylının beklentisi gerçekleşmedi. Bizim üzücü ama Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Onlar galibiyeti bizden daha çok hak ettiler. Ama şunu kendi takımımıza söylemek istiyorum. Milyonlarca insanın psikolojik olarak hazır olduğu bu ortamda işi ciddiye almaları lazımdı. Çünkü futbol hafife almayı kabul etmeyen bir spordur. Şampiyonluk son saniyeye kadar bitti demeden bitmiyor. Bizim açımızdan bugün üzücü bir gündü. Ben bugün stada gelen ve gelemeyen 30 milyon Galatasaray taraftarı için üzüldüm. Önümüzde Konyaspor maçı var. Deplasmanda Konyaspor da küme düşmemek için mücadele edecek. Dolasıyla konsantre olup işi ciddiye almalarını tavsiye ediyorum. Futbolun içerisinde olan herkese” ifadelerini kullandı. “Ben oyumu Dursun Başkan’a vereceğim” 25 Mayıs tarihinde Galatasaray’da yapılacak başkanlık seçimiyle ilgili düşüncelerini aktaran Polat, “Son 2 senede şu ekonomik sıkıntının olduğu bu dönemde Dursun Başkan son derece iyi götürdü. Hem ekonomik olarak, hem sportif olarak iyi götürdü. Geçen seneki şampiyonluk cumhuriyetin 100. yılında gelen önemli bir şampiyonluktu. Tarihe geçecek bir şampiyonluktu. Bu senede Fenerbahçe’ye kaybetmemize rağmen hala 3 puan öndeyiz. Şampiyonluktan hiçbir şüphemiz yok. Bir daha bu kadar kötü bir futbol oynayabileceğimizi düşünmüyorum. Futbolda bunlarda bunlar olabiliyor. Ben şahsen kendisini destekliyorum. Dereyi geçerken kesinlikle değişiklik yapmamamız lazım. Dursun Başkan’ın yanımdayım ben. Florya konusuyla ilgili bir sürü rakamlar söyleniyor. Ben inşaat sektörünün içerisindeyim. Aile şirkeyim 70 senedir bu işin içerisindeyim. Konuşulan rakamlara inanamıyorum. Herhalde başka bir dünyada yaşıyorlar. Ben de kendisine orada birebir yardım ediyorum. Florya’nın gelişmesi için yardım etmemeye devam edeceğim. Benim şahsen bir oyum var, onu Dursun Başkan’a vereceğim. Çünkü bu proje için çok uğraştı. Benden onunla birlikte çok uğraştım. Bundan sonrada yardımcı olamaya çalışacağım. Galatasaray aklıselim insanların olduğu bir kulüptür. Gereğini yapacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.