ÇEVRE - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 09:25

Soğucak Mahallesi’nde yol yenileme çalışmaları sürüyor

A
A
A
Soğucak Mahallesi’nde yol yenileme çalışmaları sürüyor

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kent genelinde yürütülen yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, Soğucak Mahallesi’nde bulunan 1447’nci Sokak’taki yaklaşık 1000 metrekarelik alana kilit parke taşı döşüyor.



Kuşadası Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra merkeze uzak mahallelerde de yol yapım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında son olarak Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Soğucak’taki 1447’nci Sokak’ta 1000 metrekarelik alanı kilit parke taşıyla kaplıyor. Bordür imalatının da yapıldığı çalışmanın tamamlanmasının ardından ekiplerce yine Soğucak Mahallesi’nde bulunan 1407’nci ve 4774’üncü sokakların üstyapıları yenilenmeye başlanacak. Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel’in görevde olduğu ilk 5 yılda bölgeye 36 milyon 375 bin TL’lik yatırımla 14 kilometre yeni yol kazandırmıştı.



Soğucak Mahallesi’nde yol yenileme çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir’deki proje okulları için düzenlenen ’Yer Küre Üzerine Bilim Sohbetleri’ devam ediyor Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin meslek seçimlerinde farkındalık oluşturmak için düzenlenen ’Bilim Sohbetleri’ ESTÜ ev sahipliğinde devam ediyor. ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde, 17 Ağustos 2024 Cuma günü Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin misafir edildiği program çerçevesinde, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Emir Balkan, yer kürenin iç yapısı, levha hareketleri ve gravite yöntemi; Arş. Gör. Sunay Mutlu, depremlerin takip edilmesi, bu süreçte kullanılan teknik donanım ve enstrümanlar, ESTÜ Net Sismik Ağı; Jeoloji Mühendisi Hasan Burak Özmen ise, jeomorfoloji ve iklim şartları ile ilgili konularda öğrencilere seminerler verdi. Seminerler sonrasında ise etkileşimli söyleşiler yapıldı. Söyleşiler, öğrencilerin merak ettikleri ve ilgi duydukları konularda beyin fırtınası şeklinde gerçekleşti. Bilim sohbetleri devam edecek Öğrencilerin kariyer planlarında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilen ve meslek seçimlerinde farkındalık oluşturan Bilim Sohbetlerinin ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde her hafta gerçekleştirilen seminer ve söyleşilerle devam edeceği açıklandı.
Eskişehir Eskişehir Ülkü Ocakları eski İl Başkanı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Danışmanı olarak atandı Eskişehir’de 2019-2024 yılları arasında yaklaşık 5 yıl Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini yürüten Mali Müşavir Kazım Aksoy, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi. Görevi süresince yapmış olduğu projeler ile şehrin ilgisini Ülkü Ocakları’na, halkın sempatisini de Ülkücüler üzerine çekmeyi başaran başkan yeni görevi için Ankara’nın yolunu tuttu. Görev yaptığı 2019-2024 yılları arasında toplamda 4 eğitim akademisi düzenleyen Eskişehir Ülkü Ocakları, bu eğitim yılları süresince onlarca seminer ve konferans düzenleyerek Türk Dünyası’nın önemli akademisyen ve hocalarını Eskişehir’de ağırladı. Eskişehir’de eğitim veren Borsa İstanbul Fen Lisesi ve Eti Sosyal Bilimler Lisesi’ne Galip Erdem’in ve Şehit Gün Sazak’ın adını verdikleri Z-Kütüphaneler kazandırılırken, her yıl düzenli olarak gerçekleşen liseler arası ödüllü bilgi yarışmasında gençlerin Türk kültür ve tarihi üzerine bilgileri tazelenerek bu konulara duyulan ilgi arttırıldı. Ayrıca ülkü Ocakları tarihinde bir ilk olan ve adını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği Kutadgu Bilig Kitap Kahve açıldı. Burada her yaş gurubundan gençlere konforlu ve güvenilir bir ders çalışma ve sosyalleşme ortamı oluşturuldu. Başkanlığı süresince kültür sanata verdiği değere şehirde gerçekleşen kitap fuarlarında Eskişehir Ülkü Ocakları açtıkları stantlarla bir kez daha vurgu yaptı.
Elazığ Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Akpınar Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz dönemde vizyon projeleriyle şehri yeni marka değerlerle buluşturan Başkan Şahin Şerifoğulları, yeni dönem projelerine hız kesmeden başladı. Başkan Şahin Şerifoğulları, çalışmaları doğrultusunda, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte açılışa hazırlanan Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Başkan Şerifoğulları ilk olarak 500 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden Akpınar Mahallesi Yaşam Alanına gelerek yapımları süren mini amfi tiyatro, kafe, mescit, bisiklet yolu, tartan yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları, fitness gurupları, kaskatlı süs havuzu ve oturma alanlarında ki çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları daha sonra Doğukent Mahallesinde 38 dönüm alan üzerine inşa edilen Spor Köyünde incelemelerde bulundu. Spor köyünde yapımı tamamlana futbol sahası, basketbol sahaları, voleybol sahası, tenis kordu, badminton sahası çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden diğer alanlar hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Nefes alan bir şehir hedefi doğrultusunda şehri yeni kazanımlarla buluşturduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Şehrimizin dört bir yanına kazandırdığımız yaşam alanlarına bir yenisini daha ekliyoruz. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahallelerimiz başta olmak üzere çevre mahallelerimizin yararlanacağı yaşam alanımızda çalışmalar tamamlandı. İnşallah kısa süre içerisinde şehrimizin merkezinde yer alan çocuklarımızın, gençlerimizin, ailelerimizin keyifli vakit geçirecekleri yeni yaşam alanımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimiz açısından bir marka değeri taşıyan çocuklarımızı, gençlerimizi sportif faaliyetlerle bütünleştirecek Spor Köyü’nde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizin beklenti ve ihtiyaçlarına kalıcı çözümler üretmek ve her alanda güçlü, her alanda kalkınmış bir şehir için tüm ekibimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.