GÜNDEM - 26 Nisan 2024 Cuma 21:17

Başkan Zencirci, özel misafirini ağırladı

A
A
A
Başkan Zencirci, özel misafirini ağırladı

Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci gergin omurilik hastalığıyla mücadele eden 10. sınıf öğrencisi Hasret Demirkıran’ı makamında ağırladı.


31 Mart seçimleri öncesinde Hasret’e verdiği söz üzerine kendi bilgisayarını hediye eden, eğitim öğretim hayatında başarılar dileyen Zencirci, 6 Mayıs’ta belediyenin konferans salonunda gerçekleşecek olan konserin tüm gelirinin Hasret’in tedavisinde kullanılacağını ifade edip, Germencik halkını skolyoz savaşçılarının mücadelesinde farkındalığa ve yardıma davet etti.


Ziyaret sonunda Başkan Zencirci, Hasret’e hayatının bundan sonraki sürecinde de daima yanında olacağının sözünü verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta tarhi tren istasyonundaki kuru çam ağaçları kesildi Kars’ta tarihi istasyonda bulunan çam ağaçları kesildi İhlas Haber Ajansı’nın 17 Aralık 2023 tarihinde gündeme taşıdığı, “Kars’ta tarihi tren istasyonundaki çam ağaçları kuruyor” haberinin ardından harekete geçen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri istasyonda kuruyan ağaçların budamasını yaptı. Kars’ta tarihi Benli Ahmet İstasyonu’nda bulunan bundan tam 55 yıl önce demiryolu çalışanları tarafından dikilen çam ağaçlarının içerisinde kurumuş olanları ayıklanıyor. Kars turizminde önemli bir yere sahip olan, her yıl yüzlerce fotoğrafçının kente gelerek fotoğraflarını çektiği, ‘Bozkırın ortasındaki vaha’ olarak bilinen, Turistik ve Doğu Ekspresi ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu koridorunda bulunan tarihi istasyondaki 20 bin çam ağacı bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kurumaya başladı. Tarihi tren istasyonundaki ağaçların kuruduğuna dair İHA’nın abonelerine servis ettiği haberin ardından Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bölgede çalışma yapıldı. Yapılan çalışmaların ardından kurduğu belirlenen ağaçlarla ilgili budama ve temizleme çalışması başlatıldı. Bir hafta önce başlatılan çalışmalar neticesinde orman içerisinde belli bölgelerde bulunan kurumuş çam ağaçları ayıklanarak budandı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürürken, yaban hayatına verdikleri önemi de ortaya koydu. Ekipler üzerinde kuş yuvalarının bulunduğu kurumuş çam ağaçlarına yaban hayata zarar vermemek adına dokunmadı. Kars’ın Selim ilçesinde 55 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda çalışan işçiler tarafından ağaçlandırılan, yeşil görüntüsüyle adeta göz kamaştıran, yöre halkı arasında ’bozkırın ortasındaki vaha’ olarak bilinen tarihi ’Benliahmet Tren İstasyonu’ Kars turizminde katkı sağlıyor. İçerisinde tarihi kule, eski istasyon binası ve Yüzbaşı Faikbey’in de mezarı bulunan Benli Ahmet Tren İstasyonu Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelenlerden tarafından da yoğun ilgi görüyor.
Mersin Milli Bocce Sporcusu, şampiyona öncesi heyecanını Başkan Yıldız ile paylaştı Dünya Şampiyonasında Mersin’i ve Türkiye’yi temsil edecek olan Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ı ziyaret ederek heyecanını paylaştı. 6-11 Mayıs tarihleri arasında Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’na katılacak olan Milli Sporcu Yakın, heyecanını Başkan Yıldız ile paylaşarak kendisine milli takım formasını hediye etti. Milli Takım ve Toroslar Belediyesi Antrenörü Niyazi Kutlay’ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında Başkan Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Yakın, hedefinin Toroslar Belediyesi çatısı altında dünya şampiyonluğunu Toroslar’a ve Türkiye’ye kazandırmak olduğunu söyledi. "Milli gururumuz Mehmet Can’a başarılar diliyorum" Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise Milli Sporcu Mehmet Can Yakın’a ve antrenör Niyazi Kutlay’a Dünya Şampiyonasında başarılar diledi. Yıldız; “Bocce sporcumuz Mehmet Can Yakın, hem Toroslarımızın hem ülkemizin büyük bir gurur kaynağı. Bocce branşında dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan milli sporcumuzun hedefi olan dünya şampiyonluğunu da elde edeceğine yürekten inanıyorum. Fransa’da yapılacak Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. Onun bu başarısı, gelecek vadeden bocce sporunu gençlerimize daha da sevdirecek” dedi.
Kırıkkale Ücretsiz olduğunu duyan koştu, dağıtım sırasında izdiham yaşandı Kırıkkale’de yerli üretime destek sağlamak maksadıyla belediyenin ata tohumlarından yetiştirdiği sebze fidelerinin ücretsiz dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. Kırıkkale Belediyesi, yerli üretime katkı sağlamak maksadıyla ata tohumlarından çeşitli sebze fidesi üretimi yaptı. Yüz binlerce üretilen sebze fideleri, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Belediye Başkanı Ahmet Önal’dan fideleri almak isteyen vatandaşlar meydanda uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, fidelerden almak isterken izdihama sebep oldu. Başkan Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, talebin yoğun olduğunu belirterek, vatandaşların istediği kadar sebze fidesi aldığını söyledi. Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ata tohumlarından ürettiği fideleri vatandaşlara dağıtmaya devam edeceklerini anlatan Önal, "Kırıkkale Belediye’mizin ata tohumlarından ürettiği fideleri vatandaşlara vermeye devam ediyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Katılım çoktu, yoğun ilgi var. Talep var şuanda da halen devam ediyor belediyemizin ata tohumlarını dağıtma işlemi. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum" ddiye konuştu. Başkan Önal, yerli üretime de katkı sağlayacaklarını belirterek, "Bu aynı zamanda yerli üretimi de artıracak bir husus. Ata tohumu daha sağlıklı, bölgemize ve coğrafyamıza daha uygun. Hem de atalarımızın dedelerimizin kullandığı tohumlar" dedi.