Yerel Haberler
Aydın
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 19:11 Buharkent’te Türkiye Tırmanma Yarışı için geri sayım başladı Aydın’ın Buharkent ilçesi, Türkiye Tırmanma Yarışı’nın 3. ayağına ev sahipliği yapacak. Buharkent Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenecek olan Buharkent Tırmanma Yarışı, 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin önemli organizasyonlarından olan Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ayağı bu yıl Aydın’ın Buharkent ilçesinde gerçekleştirilecek. Buharkent Belediyesi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 4. kez tüm yarışseverlere ev sahipliği yapacak. Yarışın üçüncü ayağı ise Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından Buharkent Belediyesi’nin katkılarıyla 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Büyük heyecana ve renkli görüntülere sahne olacak olan organizasyona Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda yarışmacı katılacak. Buharkent’in ev sahipliği yapacağı etkinliğe tüm vatandaşları davet eden Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kayıtların açıldığını ifade ederek “Icrypex ana sponsorluğunda, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) AVIS 2024 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. yarışı Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Buharkent Belediyemizin destekleri ile 25-26 Mayıs tarihlerinde Buharkent’imizde düzenleniyor. Ulusal şampiyonanın 3. yarışı olacak olan Buharkent Tırmanma Yarışı 25 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Buharkent Belediye Meydan’ından verilecek sembolik start ile başlayacak” dedi.
Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:07 Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Creil’den gelen heyet, kentin önemli kültür, sanat ve turizm rotalarını gezdi. Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Kuşadası’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen gezide, heyet kentin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı. Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Pazar günü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak için Creil’den gelen Uluslararası İlişkiler Proje Yöneticisi Zohra Bibi, Kültür, Gençlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rama Diarra, Yenilikçi ve Adil Ticaretten Sorumlu Aissata Sow, Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut ile Uluslararası İş birliğinden sorumlu Anne Gaelle Perez’den oluşan heyet, Kuşadası’nda birçok kültürel ve turistik rotayı gezdi. Kuşadası’nın beklediklerinden çok daha güzel bir turizm kenti olduğuna değinen Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut, “Öncelikle bizleri kardeş şehrimiz Kuşadası’nda misafir ettikleri için Başkan Ömer Günel’e ve Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Kuşadası’nın dünyanın en önemli turizm noktalarından biri olduğunu biliyorduk. Fakat tahmin ettiğimizden çok daha güzel bir yermiş. Gezilip görülecek birçok güzelliği var. Umuyoruz ki Kuşadası ile kardeş şehir olarak çok önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Sokakta sağlık hizmetine yoğun ilgi
17 Mayıs 2024 Cuma - 20:12 Sokakta sağlık hizmetine yoğun ilgi Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nin turistik ilçesi Kuşadası’nda, sağlık hizmetlerini sokağa taşıdı. Bu kapsamda sahil bandında kurulan istasyonlarda, kent sakinlerinin tansiyon, şeker, kilo ve boyları ölçüldü. Görevliler tarafından çeşitli hastalıklar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla Kuşadası’nda bulunan İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda istasyonlar kurdu. Doktor ve hemşirelerin görev yaptığı istasyonlarda, kent sakinlerinin ücretsiz olarak tansiyon, şeker, boy ve kilo ile yağ ölçümleri yapıldı. İstasyonlara gelen vatandaşlar bire bir görüşme yapılarak ve el broşürleri aracılığıyla sağlıklı beslenme, kanser, teknoloji bağımlılığı, gebelik ve çocuk izlemi gibi konularda bilgilendirildi. İlk yardım istasyonunda ise Kuşadalılara cansız manken üzerinde uygulamalı bir şekilde heimlich manevrası ve boğulmalara karşı nasıl müdahale edileceği gösterildi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) kurdukları sahra çadırında, afet durumlarında yaptıkları müdahaleleri tanıttı. Yoğun ilgi gören etkinlik memnuniyetle karşılandı. Kurulan istasyonlarda tansiyon ve şeker ölçümü yaptırdığını belirten Hüseyin Dursun, “Bence çok faydalı bir uygulama olmuş. Daha sık yapılması lazım. Mesela yaşım gereği kolon kanseri risk grubunda olabileceğimi öğrendim. Hafta içi gidip hemen gerekli kontrollerimi yaptıracağım” dedi. İstanbul’dan Kuşadası’na geçen sene taşındığını ifade eden Fatma Gül ise, “Büyükşehirlerde maalesef bu tür etkinliklerle karşılaşmıyoruz. Bizim insanımız doktordan hep kaçıyor. Bugün sağlık konusunda çok faydalı bilgiler edindim. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim” diye konuştu. İlçe Sağlık Müdürü Başak Durmuş Öztürk de, “Sağlık, her bireyin en önemli varlığı. Sağlıklı bir toplum için birlikte hareket etmek çok önemli. Sağlık Müdürlüğü olarak, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla bugün, ilçemizde bir günlük etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde, sağlık kontrolünden bilgilendirici sunumlara kadar pek çok faaliyet vardı. Kuşadalıların gösterdiği ilgi de bizleri çok memnun etti” dedi.
Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı
17 Mayıs 2024 Cuma - 20:10 Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Creil’den gelen heyet, Başkan Ömer Günel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki kent arasındaki ilişkilerin ve ortaklaşa geliştirilecek projelerin neler olabileceği ele alındı. Kuşadası Belediyesi, Belediye Meclisi’nde aldığı kararla geçtiğimiz yıl Fransa’nın Creil şehri ile karşılıklı protokol imzalayıp, resmi olarak kardeş şehir oldu. Bu kapsamda kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Pazar günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak için Creil’den bir heyet Kuşadası’na geldi. Uluslararası İlişkiler Proje Yöneticisi Zohra Bibi, Kültür, Gençlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rama Diarra, Yenilikçi ve Adil Ticaretten Sorumlu Aissata Sow, Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut ile Uluslararası iş birliğinden sorumlu Anne Gaelle Perez’den oluşan heyet, Başkan Ömer Günel’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, her iki kentin kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmesi için ortaklaşa yapılacak projeler konuşuldu. Başkan Ömer Günel heyete, kentte yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sunmaları amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından yaşama geçirilen El Emeği Festivali, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için başlatılan süt ve beslenme desteği, Yerel Eşitlik Eylem Planı, Anne-Baba Çocuk Merkezi, Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi ile yapımı süren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Ömer Günel, daha sonra kendisini cep telefonu üzerinden görüntülü arayan Creil Belediye Başkanı Jean Claude Villeman ile de görüşerek bir süre sohbet etti. Ziyaret karşılıklı olarak hediyelerin takdim edilmesiyle sonra sona erdi. Creil’den gelen heyeti Kuşadası’nda ağırladıkları için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Kuşadası Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Bu anlamda Creil ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz birçok proje olacak. Creil ile demografik yapımız da çok benziyor. Çünkü hem orada hem de Kuşadası’nda dünyanın farklı coğrafyalarından gelen birçok insan yaşıyor” diye konuştu.
Künkcü’den Tralleis’te tarihi toplantı
17 Mayıs 2024 Cuma - 17:22 Künkcü’den Tralleis’te tarihi toplantı Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Aydın’ın en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Tralleis Antik Kenti’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Aydın’ın ilk yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen ve binlerce yıllık tarihiyle dikkat çeken Tralleis’te gerçekleştirilen toplantıda birliğe bağlı oda başkanları bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Atmaca, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ömer Kalın, Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Pr. Dr. Murat Çekilmez ve oda başkanları katıldı. Başkan Künkcü, toplantının açılış konuşmasında, Aydın’ın zengin tarihine ve kültürel mirasına dikkat çekti. Künkcü, “Bölgemizdeki tarihi ve kültürel varlıklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” diyerek, Tralleis Antik Kenti’nin korunması ve tanıtılması gerektiğini vurguladı. Bu tarihi mekânda yapılan toplantının, hem esnaf ve sanatkârların tarih bilincini artırmak hem yerel kültürel mirasın önemine dikkat çekmek ve hem de antik kentlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla planlandığını belirtti. Kahvaltının ardından, Tralleis Antik Kenti’ni gezdiren ve oda başkanlarına bilgi veren Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Pr. Dr. Murat Çekilmez, “Tralleis Antik Kenti’nin Anadolu’da eşi benzeri yok. Bu antik kent, tarih ve kültür açısından son derece önemli bir mirası barındırıyor. Antik kentlerin ekonomik ve kültürel anlamda inanılmaz bir getirisi var. Özellikle turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan bu bölgeyi, doğru bir şekilde tanıtarak turizme kazandırmamız lazım. Bu süreçte, halkımızın ve ilgili kurumların desteği de çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla, Tralleis Antik Kenti’ni bir yıl içinde ziyaret edilebilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Tralleis’i sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde tanınan bir turistik cazibe merkezi haline getirmek" diye konuştu. Toplantıda, Aydın’daki oda başkanları, bölgedeki tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılması konusunda ortak bir bilinç oluşturma kararı aldılar. Oda başkanlarının bu konuda aktif rol alması gerektiğini belirten Künkcü, Tralleis ve benzeri tarihi mekânların turizm potansiyelini artırarak, hem yerel ekonomiye katkı sağlanabileceğini hem de gelecek nesillere bu değerlerin aktarılabileceğini ifade etti. Oda başkanları ayrıca, Tralleis Antik Kenti’nde gerçekleştirilen bu etkinliğin bir başlangıç olmasını ve bu tür tarihi ve kültürel miraslara yönelik çalışmaların artırılmasını temenni ettiler.
Aydın Ticaret Borsası, TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:46 Aydın Ticaret Borsası, TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı Aydın Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOOB) 80. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB 80. Genel Kurulu kapsamında, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı Bahri Erdel ve yönetimi, TOBB Genel Kurul Divanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulundu. Ardından TOBB 80.Genel Kurul kapsamında Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A. Bahri Erdel ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ticaret Borsası’nın mevcut çalışmaları, üyelerden gelen talep ve öneriler hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bilgilendirdi. Ziyaretin sonunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur tarafından Aydın’ın yöresel ürünleri takdim edildi. TOBB ETÜ‘de düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 80.Genel Kurul Toplantısı’nda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti. TOBB 80. Genel Kurul’da Aydın rüzgarı esti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80.Genel Kurulu’nda Aydın Ticaret Borsası, Aydın’ın yöresel ürünlerini sergiledi. Türkiye’nin 81 ilinden 365 oda ve borsa temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği Yöresel Ürün Tanıtım Etkinliği’nde, Aydın Ticaret Borsası coğrafi işaretli ürünleriyle ilgi odağı oldu. Stantta, Aydın Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği’nde tescili sağlanan Aydın Kestanesi ve Aydın Memecik Zeytinyağı başta olmak üzere, coğrafi işaret tescilli Aydın Memecik Zeytini, Aydın Yamalak Sarı Zeytini, Aydın Çam Fıstığı ile tescil süreci devam eden Aydın Enginarı tanıtıldı. Aynı zamanda stantta Aydın İnciri, zeytinyağlı incir ve kestane şekeri ikram edildi. Çondur,” Birliğimizin 80. Genel Kurul kapsamında oda ve borsaların stant açarak yöresel ürünlerini tanıtmasına imkan sağlayan TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Aydın Ticaret Borsası olarak ilimizin tarımsal değerlerini ülkemizde ve dünya çapında tanıtmak adına coğrafi işaret çalışmalarına değer verdiğimizi, Birliğimiz öncülüğünde bölgemize ve ülkemize katma değer oluşturacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim” dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde TOBB’un, her alanda ülkemizi ve iş dünyasını üstün başarılarla temsil etmesinden dolayı onur ve gurur duyduklarını ifade eden Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “TOBB’un 80.Genel Kurulu’nun ülkemize ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.