Yerel Haberler
Antalya
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:09 ANTGİAD üyeleri girişimcilere verilecek desteği uzmanlardan dinledi Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), girişimcilerin işlerini büyütmeleri ve rekabet güçlerini artırmaları için “Devlet Destekleri Paneli” başlığı altında, sektörlerinde uzman panelistlerin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş’ın moderatörlüğünde, bir otelde gerçekleştirilen panel, katılımcılara interaktif şekilde bilgi edinme imkânı sağladı. Başkan Ercan Yavaş, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında “İşletmenizin rekabet gücünü artırmak, büyüme potansiyelinizi maksimize etmek ve yeni fırsatlar yakalamak için buradayız,” dedi. Yavaş, bu panelin girişimcilerin iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmeleri için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Uzman panelistler bir araya geldi Devlet Destekleri Paneli’ne, çeşitli alanlarda bilgi vermek üzere ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlardan uzman temsilciler katıldı. Panelde; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü tarım desteklerini, İŞKUR Antalya İl Müdürü Lütfü Güleç istihdam desteklerini, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler sanayi ve turizm desteklerini, KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış KOBİ ve ARGE desteklerini, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri Ümit Sezer ihracat desteklerini aktardı. Etkinlik boyunca katılımcılar, merak ettikleri soruları yönelterek, doğrudan uzmanlardan yanıt alma fırsatına sahip oldu.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:02 Kepezli Sevinç Özdemir, Sırbistan yolunda Çocuk Fitness Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri finalinde Türkiye 3.’sü olan Kepezli Sevinç Özdemir, milli takıma seçilirse Sırbistan’daki dünya şampiyonasına katılacak. Kepez Belediyesi Spor Kulübü cimnastikçisi Sevinç Özdemir, Çocuk Fitness Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri finalinde Türkiye 3.’sü olarak dünya şampiyonasına katılma bileti aldı. Aydın Kuşadası’ndaki seçmelerde 128 kız rakibi olan Özdemir, cimnastik geçmişi, sunduğu koreografi ve güçlü fiziği ile rakiplerinin çoğunu eledi. Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği seçme puanlamasında yüzde 70 federasyon hakemleri, yüzde 30 puanlamayı ise Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu hakemleri verdi. Son 1yıldır fitness çalışıyor Sevinç Özdemir, Teknik Merkez Hakem Kurulu uygun görmesi halinde çocuk fitness milli takımına davet edilecek. Davet edilmesinin ardından 2024 yılı Haziran ayında Sırbistan’da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak olan 13 yaşındaki Özdemir, büyük sevinç yaşadı. Özdemir’in 8 yıldır çalıştırıcılığını yapan İsmail Taflı, son 1 yıldır Sırbistan’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına katılmanın hayaliyle çalışmalara başladıklarını söyledi. Antrenör Taflı, Özdemir’in şampiyonaya katılması halinde koreografilerini geliştireceklerini söyledi.
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:18 Muratpaşa Belediyespor’da yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu Antalya’da spor dallarında 600’e yakın lisanslı sporcuyla başarıdan başarıya koşan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 13 kişiden oluşan yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu. Özcan Yılmaz, yeniden Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Murat Şimşek squash dalından sorumlu, Kamile Bahar Önal voleyboldan sorumlu başkan yardımcıları oldu. Kulübün saymanı aynı zamanda cimnastik branşından sorumlu üyesi Yener Altıntaş oldu. Diğer yönetim kurulu üyelerinin ise sorumlu olduğu branşlar şu şekilde: Ebru Akbulut tenis ve drone, Yusuf Emrah Erdoğdu güreş, Mustafa Çetin ve Orhan Aykaç futbol, Mustafa Kemal Dolanay ve Fatih Cavak basketbol, Adnan Tezgel tenis, güreş ve drone, Turgut Bucak kickboks ve yüzme, Murat Emre Sarı yüzme. Voleybol, basketbol, squash, güreş, yüzme, kickboks, cimnastik ve tenis olmak üzere 9 branşta faaliyetlerini sürdüren Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 600’e yakın lisanslı sporcusu bulunuyor. Futbolda 159 lisanslı sporcuya sahip kulüp, yerel liglerde 9 kategoride mücadele ediyor. Basketbolda ise 186 lisanslı sporcusu bulunan Muratpaşa, farklı yaş kategorilerinde 13 takımla mücadelesini sürdürüyor. Kulübün ayrıca voleybolda 160 sporcusu squash branşında ise 40 sporcusu var. Muratpaşa’nın squash dalında kulübün 5 sporcusu milli takımlarda yer alırken cimnastikte 20, yüzmede 40 sporcuya sahip. Kulüp geçen yıl Başpehlivan Orhan Okulu’yla ilk defa düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ni şampiyon tamamladı. Kickboksta ise Hasan Mert Kızıl’la dünya kupası ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.
Suçlu gen değil yaşam şekliniz
19 Mayıs 2024 Pazar - 11:37 Suçlu gen değil yaşam şekliniz Antalya Konyaaltı Belediyesi’nin, 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde ilkini başlattığı Halk Sağlığı Buluşmaları’nda vatandaşları bilgilendiren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tunca Pişkin, “Tansiyon hastası olunca anne babanızı suçlamayın. Suçlu gen değil, yaşam şekliniz” dedi. Konyaaltı Belediyesi’nin ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları önlemek adına vatandaşları bilinçlendirmek için düzenlediği “Halk Sağlığı Buluşmaları” ilgi gördü. Buluşmaların ilki 17 Mayıs Hipertansiyon Günü’nde Konyaaltı ilçesinde bulunan Siteler ve Gürsu Sahil Emekli Kahvesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliklerde uzman doktorlar vatandaşları bilgilendirirken, belediyenin sağlık personelleri ise etkinlik süresinde vatandaşların tansiyonunu ölçtü. Tansiyon önlenebilir Gürsu Sahil Emekli Kahvesi’ndeki etkinlikte vatandaşlara hipertansiyon hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tunca Pişkin, “Hipertansiyon kan basıncının yükselmesidir. Tansiyon hastalığı önlenebilir veya geciktirilebilir bir hastalıktır. O nedenle bizim koruyucu hekimliğe önem vermemiz gerekiyor” dedi. Anne babamızı suçlamayalım Tansiyon hastalığının yüzde 95’inin nedeninin bilinmediğini, daha çok hastalığın genetik olarak bilindiğini dile getiren Dr. Pişkin, “Annemizi babamızı suçlamaya gerek yok bence. Çünkü bu geni aktive eden tamamen bizim yaşam tarzımızdır. Yememiz, içmemiz, hareketlerimiz ve strestir. Bedensel, manevi yorgunluk ve tütün mamulleri de en önemli nedenler arasındadır. Suçlu olan gen değil, yaşam tarzımız, yaptıklarımızdır” diye konuştu. Tansiyon hastalarının hareketli olması gerektiğine de vurgu yapan Dr. Pişkin şunları söyledi: “Tansiyon hastaları her gün 1 saat orta tempolu yürüyüş yapmalı, günde 2 litreden fazla su tüketmeli, salça, turşu, beyaz ekmek gibi tuzlu besin maddelerinden uzak durmalıdır. Sodyumu az olmadığı sürece maden suyu tüketimini de önermiyorum. Ayrıca stresten de uzak durmaları gerekir.”
Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, gençlerle buluştu
19 Mayıs 2024 Pazar - 11:36 Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, gençlerle buluştu Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meltem Kampüs Etüt Merkezi bahçesinde gençlerle buluşmasında “Antalya’nın ilk inovasyon merkezini kuran belediyeyiz. Bütün yeni fikirler, yeni girişimler için bir yuva orası” dedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sosyal İklim Derneği ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileriyle ‘iklim krizi’ başlıklı söyleşide bir araya geldi. Söyleşide gençler, etüt merkezinin bahçesinde dev minderler üzerinde oturup Uysal’a sorular yöneltti. Muratpaşa, 9 kez ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülünü aldı Sürdürülebilir çevre projeleri kapsamında Türkiye’de bir ilk olan Çevreci Komşu Kart projesini hayata geçirdiklerini ayrıca festivaller, çalıştaylar, deniz dibi temizliği gibi farkındalık sağlayacak çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Uysal, bunun sonucunda Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nca (TÜRÇEV) üst üste 9 kez ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülüne değer görüldüklerini aktardı. Üniversite öğrencileri, iklim krizi ve çevre konusunda farklı projeler yürüttüklerini belirtirken Başkan Uysal, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) Gençlik Çalışma Platformu oluşturabileceklerini söyledi. Yeni fikirleri desteklemeye her zaman açık olduklarını söyleyen Başkan Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Antalya’nın ilk inovasyon merkezini kuran belediyeyiz. ASSİM 2016’da faaliyete geçti. Orada startupları destekliyoruz. Bir çeşit kuluçka merkezi görevi görüyor. Bütün yeni fikirler, yeni girişimler için bir yuva orası. Melek yatırımcılarımızı arıyoruz. Yeni fikirleri destekleyecek insanlara ihtiyacımız var. Sık sık yarışmalar yapıyoruz. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Kim çevreyle ilgili bir buluş yaptıysa Antalya’da bizi muhakkak bulur. Yeni fikirleri desteklemeye her zaman açığız.” Başkan Uysal, söyleşinin ardından ‘Genç İklim Dostu Belediye Başkanı Olma Taahhüttü’ ve ‘Milano Kentsel Gıda Politikası Anlaşması Katılım Mektubu’nu da imzaladı.
Antalya’da 19 Mayıs coşkusu
19 Mayıs 2024 Pazar - 11:33 Antalya’da 19 Mayıs coşkusu Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunuldu. Törende konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan gençlere seslenerek “Bu bayrak, bu devlet, canla kurulan bu Cumhuriyet sizlere emanettir” dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve gençlerin Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Tören sırasında bir süre Antalya 3. Piyade Tugay Komutanlığı’na bandonun majörlüğünü tören alanında bulunan minikler yaptı. Antalya Lisesi öğrencisi Sarp Hancıoğlu tarafından okunan Bayrak şiirinin ardından konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin Gazi Mustafa kemal Atatürk önderliğinde şaha kalkışının başlangıcı olduğunu vurgulayarak, “Kurtuluş ateşinin gönlüden gönüle dolaştığı her seferinde aynı heyecanla can bulduğu 19 Mayıs’ın 105’inci yıldönümü, sizleri o gün vatanperver Türk milletinin Ata’yı selamladığı duygularla küllerinden doğan bir ülkeye ve onun gençliğine olan inancımla selamlıyorum. Milletimizin her seferinde olduğu gibi bir kere daha tarih sahnesinde Mustafa Kemal’in önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs” dedi. "Bu ruhu sizler yaşatacaksınız" Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı ateşin bir destan yazdırırken, aynı ruhu yaşatacak olanların gençler olduğunu belirten Gürhan, “19 Mayıs, yalnızca kurtuluş mücadelesinin başlangıcı değil, medeniyetler arasına çıkışımızın da işaretidir. Biz de varız demektir. 19 Mayıs Türk İstiklali’nin, Ay Yıldız’ın ve Cumhuriyet’in bekçisi olan gençler demektir. Sevgili gençler, siz Türkiye İstiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız efelerin, siz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarihi yapan Alparslanların, Barbarosların, Fatihlerin, Yavuzların, Atatürk’ün soyundansınız. Siz esaret altına girmektense ölmeyi tercih ederiz diyen nesildensiniz. Siz bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde istiklal diyerek gönlündeki imanla canını hiçe sayan bir milletin evlatlarısınız. Unutmayın Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta yaktığı ateş bu millete bir destan yazdırırken, sizler bu ruhu yaşatacak olanlarsınız. Sizler Türk Milleti’nin kalbisiniz. Bu bayrak, bu devlet, canla kurulan bu Cumhuriyet sizlere emanettir” ifadelerini kullandı.
Coşkulu gençlik festivali
19 Mayıs 2024 Pazar - 11:33 Coşkulu gençlik festivali Alanya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen 10’uncu Uluslararası Gençlik Festivali, 6 ülkeden gelen 1200 dansçının katılımıyla gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi’nin desteğiyle farklı ülkelerin yöresel danslarının sergilendiği Uluslararası Gençlik Festivali’ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gürcistan, Kazakistan, Romanya, Bulgaristan, Dağıstan Cumhuriyeti ve Ukrayna’dan gelen 29 grubun 1200 dansçısı festivalde sahne alarak, muhteşem bir gösteri sergilediler. Festivale Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, eşi Canan Özçelik, CHP İlçe Başkanı Bülent Kandemir ve Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. “Organizasyonlar artarak devam edecek” Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen dansçılar, bayraklar ve marşlar eşliğinde İskele’deki Şelale Meydanı kadar kortej yürüyüşlerini gerçekleştirdi. Burada festivalin açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Dünyanın huzura, barışa en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde Alanya’mızda gençlerle böyle bir organizasyon düzenlemekten dolayı çok mutluyum. Siz gençleri Alanya’da ağırlamaktan onur duyuyorum. Bu organizasyonları gelecek yıllarda arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Çocuklarımızın, hemşehrilerimizin bu vesileyle gülmeleri ve doyasıya eğlenmeleri, onlar kadar beni de mutlu ediyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Özçelik’in konuşmasının ardından sahneye dansçılar çıktı. Gruplar, ülkelerine özgü dans ve müziklerle hazırladıkları koreografilerini sergilediler. Başkan Özçelik, eşi Canan Özçelik ile birlikte performansları izledi. Büyük beğeni toplayan ve renkli görüntülere sahne olan festival, geç saatlere kadar sürdü.
Antalyalı gençler, 19 Mayıs’ı Burak Yeter ile kutladı
19 Mayıs 2024 Pazar - 11:29 Antalyalı gençler, 19 Mayıs’ı Burak Yeter ile kutladı Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Konyaaltı Beach Park’ta dünyaca ünlü DJ Burak Yeter’i Antalyalılarla buluşturdu. Milli Mücadelenin ve Kurtuluşun ilk adımının 105. yılı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı tüm Antalya’da coşkuyla kutlanıyor . Etkinlikler kapsamında Konyaaltı Beach Park’ta gerçekleşen DJ Burak Yeter konseri, eşsiz anlara sahne oldu. Sahnenin 360 derece dönmesi sayesinde DJ Yeter, Beach Park’ı dolduran binlerce Antalyalı önünde sahne şovunu sergiledi. Beach Park’ın her yerinden izlenebilen konser, Antalyalılara unutulmaz anlar yaşattı. Işıkların, alevlerin ve DJ Yeter’in müzikleriyle Antalyalı gençler eğlendi. Başkan Böcek’ten bayram mesajı Başkan Muhittin Böcek, Beach Park’ı dolduran binlerce vatandaşın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Böcek konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kuruluşun ve kurtuluşun günü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün meşalesinin yakıldığı bu 105. yılda, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyor ve önlerinde saygıyla eğiliyorum. Sevgili gençler, Atamız Gençliğe Hitabesi’nde ’Ey Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, sizler onu yücelteceksiniz ve yaşatacaksınız’ demişti. İşte Cumhuriyetin yüzüncü yılından bugüne kadar, Mavi Gözlü Dev’in devrimlerine inanarak yürümeye hep birlikte ant içiyor muyuz? Bayramımız kutlu olsun.” ’One day in space’ projesi tanıtımı Kısa süre içinde kapsül ve helyum balonla 55 bin fite, stratosfere kadar çıkarak iki yıldır hazırlandığı ’One Day in Space’ adlı projesiyle bir saatlik canlı performans sergilemeye hazırlanan DJ Yeter’in, bu projenin tanıtımı için yaptırdığı 15 metrelik astronot heykeli de konserde ilgiyle izlendi. Burak Yeter’in menajeri ve aynı zamanda kuzeni olan Erdinç Atilla, Başkan Böcek için yaptırılan astronot ceketini Başkan Böcek’e takdim etti. Başkan Böcek de Burak Yeter’e çiçek ve plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.
Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başladı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 19:49 Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başladı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” başladı. Etkinlikten elde edilen gelir, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki bilim ve sanat merkezlerine piyano alınması amacıyla kullanılacak. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), akademik çalışmalarının yanı sıra sanatsal ve toplumsal projelere de büyük önem vermeye devam ediyor. ALKÜ ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının (ALTSO) 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nin açılışı ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda yapıldı. “Toplumsal dayanışmanın en güzel örneği” Yarışma; ALKÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zhanna Aktürk’ün yönettiği ve Doç. Dr. Ahmet Mutlu Terzioğlu’nun bağlamasıyla katıldığı, Mandolin Topluluğu’nun konseriyle başladı. ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu açış konuşmasında "Öncelikle sizlere üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Kenan Ahmet Türkdoğan’ın selamlarını ve başarı dileklerini iletiyorum. Bugün Alanya Piyano Festivali ve Yarışması’nda olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu etkinlikte emeği geçen başta Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yarışmaya katılan tüm genç yeteneklere de başarılar diliyorum. Bu organizasyonun amacı sadece müzikseverleri bir araya getirmek değil, aynı zamanda genç yetenekleri desteklemektir. Ancak bu sefer çok farklı bir amaç için toplanmış bulunmaktayız. Toplumsal dayanışmamızı geliştirmek, iyilikseverliğin ve iyiliğin en güzel örneklerinden birini sergilemektir. 6 Şubat depreminden etkilenen illerimizdeki bilim ve sanat merkezlerine Alanya huzurunda piyano bağışlayacağız. Bu yarışmada sergileyeceğiniz performanslar sadece yeteneğinizi değil, sanata ve insanlığa olan katkılarınızı da gösterecek. Böyle bir amaca hizmet ettiğiniz için çok mutluyuz, gururluyuz, çok teşekkür ederim" dedi. “Festivalde birçok eli öpülesi sanatçıyı keşfedeceğiz” ALTSO Başkanı Eray Erdem ise açış konuşmasında, “Üniversitemiz akademik kadrosu bizleri ziyarete gelip bu projeyi sunduklarında elimizden gelen maddi manevi desteği yapacağımızı ifade etmiştim. Göreve geldiğimizden bu yana kamu ve özel sektör işinde dikkat çekmeye çalıştık. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatçı el öpmez, eli öpülür.’ diyerek sanat ve sanatçının önemine dikkat çekmiştir. Dolayısıyla bugün birçok eli öpülesi sanatçıyı keşfetme imkânı bulacağız. ALTSO olarak böyle bir proje de yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bugün katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi. 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlere piyano bağışlanacak Yarışma ve festivali düzenleme fikirlerini sahiplenen ve heyecanlarına ortak olan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a ve ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, “Yarışma ve festivalimizden elde edilen gelirin tamamı ile 6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen şehirlerimizde bulunan bilim ve sanat merkezlerine piyano almayı amaçladık. Böylece Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta bulunan bilim ve sanat merkezlerine birer piyano hediye edebileceğiz. O bölgedeki gençlerimizin her ne kadar günlük yaşama dair problemleri olsa da bir nebze bölge gençlerinin sanat hayatlarına katkıda bulunmuş ve farkındalık oluşturmuş olmayı umuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatmak isterim. ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!’ Yarışmaya Alanya başta olmak üzere Antalya, Afyon, İstanbul, Eskişehir, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Adana illerimizin yanı sıra Azerbaycan ve başka ülkelerden üs kategoride toplam 35 piyanist yarışmaya, 40 piyanist festivale katılacak. Tüm yarışmacılara başarılar dilerim” dedi. Festival açılışına ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Tatar, jüri üyeleri Prof. Dr. Hande Dalkılıç, Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, Doç. Dr. Eren Lehimler, piyanistler Ferid Adıgüzelzade, Nazile Adıgüzelzade, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocuklarla futbol oynadı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 17:36 Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocuklarla futbol oynadı Yerel seçim kampanyasında bir ziyareti sırasında orada bulunan Baran isimli bir çocuğun talebi üzerine çocuklarla futbol oynayacağının sözünü veren Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, sözünü tutarak çocuklarla futbol maçı oynadı. Yerel seçimler öncesi yaptığı ziyaretlerden birinde karşılaştığı Baran’ın talebine olumlu yanıt vererek belediye başkanı olduktan sonra kendileri ile bir futbol sahasında bir araya geleceğini ve futbol oynayacağını söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, çocuklara verdiği sözü yerine getirdi. Toros Mahallesi’nde yer alan Toros Stadı’nda 15’er dakikalık iki devre halinde gerçekleşen mücadelenin normal süresi 3-3’lük skorla biterken, karşılaşmanın galibini seri penaltı atışları belirledi. Başkan Kotan, seri penaltı atışları sırasında karşılaşmanın hakemliğini de yaparken, maç sonunda çocuklara gazoz ikram etti. Çocuklara verdiğimiz sözleri tutacağız Seçim sürecinde verdiği sözlerden birini daha yerine getirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, "Belediye başkan adaylığım döneminde yaptığımız çalışmalar esnasında Baran’la karşılaştık. Baran bana seçildikten sonra bir futbol maçı yapar mıyız diye sordu. Ben de o gün kendisine söz vermiştim. 19 Mayıs haftasında bu sözümüzü yerine getirdik. Baran ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek maçımızı yaptık. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.