YEREL HABERLER - 02 Kasım 2012 Cuma 10:02

TELEFONLA DOLANDIRICILIK YAPANLARA DİKKAT

A
A
A
TELEFONLA DOLANDIRICILIK YAPANLARA DİKKAT

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmadığını bildirerek vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Malatya`da son günlerde artan telefonla dolandırıcılık olayı üzerine, Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ``Zaman zaman halkımızı mağdur eden telefonla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların yeni senaryosu şu şekilde oynanıyor: Dolandırıcı, bilmediğiniz bir numaradan sizi arayarak kendisini polis olarak tanıtıyor. Sizin telefon numaranızdan bir başka kimseye tehdit mesajları gönderildiğini veya terör örgütü mensupları ile görüşüldüğünü, sizin bu konuda bir suçunuzun olmadığının polis tarafından bilindiğini ancak bu iddialardan kurtulmanız için yapılacak araştırmalarda kullanılmak üzere para ödemesi yapmanız gerektiğini söylüyor. Bu nedenle size verdiği hesap numarasına para yatırmanızı istiyor. Dolandırıcılar, sizin şüphelenmeniz ihtimaline karşı da tedbir alıyorlar. Şöyle ki; görüşme sonlandıktan sonra siz şüphelenip numaranın doğruluğunu kontrol etmek için aynı numarayı geri arayacak olursanız, karşınızda 155 Polis İmdat Hattı`ndan görevlileri buluyorsunuz. Çünkü dolandırıcı, telefon numarasını 155 Polis Hattı`na yönlendirmiş oluyor ve bu sayede sizin aramanızın doğrudan Polis İmdat Hattı`na düşmesini sağlıyor. Ve siz de sizi arayan sahtekarın gerçekten polis olduğuna ikna olarak istediği parayı size verdiği hesap numarasına yatırıyorsunuz`` ifadeleri kullanıldı.
``Lütfen bu gibi aramalara itibar etmeyiniz, aldanmayınız. Sizi bu şekilde arayan telefon numaralarını geri aramayınız, onlara para göndermeyiniz, isteklerini yerine getirmeyiniz`` denilen açıklamanın son bölümünde ise, ``Unutmayınız; polis, jandarma, savcı, hakim vb. hiçbir devlet görevlisi, sizden hiçbir şekilde telefonla para istemez. Suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmamaktadır`` denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada çıkan kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Türk askerlerinin de dahil olduğu kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı. Isparta Valisi Abdullah Erin yaralı askerleri hastanede ziyaret ederek gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor" dedi. Olay, saat 21.00 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Türk askerlerinin de müdahil olduğu kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan hafif yaralı Türk askerleri taburcu edilirken Şehir Hastanesi’nde tedavi edilen Somali uyruklu askerlerden 2’sinin durumunun ağır olduğu ve entübe edilerek ameliyata alındığı öğrenildi. "Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" Konuyla ilgili Isparta Şehir Hastanesi’ne gelerek olay hakkında bilgi alan ve yaralı askerleri ziyaret eden Isparta Valisi Abdullah Erin konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bugün akşam saatlerinde saat 21.00 civarında Isparta merkezde bulunan Piyade Komando Eğitim Tugayı’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerden iki grup arasında futbol maçı sonrası bir kavga olayı meydana geldi. Bu kavgaya askerlerimiz kısa süre içerisinde müdahale ederek kontrol altına aldılar. Bu olay sırasında gerek Somali uyruklu gerekse kendi askerlerimizde hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanmalar meydana geldi. Emniyet ekiplerimiz de olay tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla olay yerine sevk edildi. Sağlık teşkilatımız ambulanslarla Somalili ve kendi askerlerimizi Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize sevk ettiler. Buralarda tıbbi müdahaleler gerçekleşti. Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" şeklinde konuştu. Vali Erin, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor. Umarım bu müdahaleler sonrasında onlarda sağlıklarına kavuşurlar" dedi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.