YEREL HABERLER - 02 Kasım 2012 Cuma 10:02

TELEFONLA DOLANDIRICILIK YAPANLARA DİKKAT

A
A
A
TELEFONLA DOLANDIRICILIK YAPANLARA DİKKAT

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmadığını bildirerek vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Malatya`da son günlerde artan telefonla dolandırıcılık olayı üzerine, Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ``Zaman zaman halkımızı mağdur eden telefonla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların yeni senaryosu şu şekilde oynanıyor: Dolandırıcı, bilmediğiniz bir numaradan sizi arayarak kendisini polis olarak tanıtıyor. Sizin telefon numaranızdan bir başka kimseye tehdit mesajları gönderildiğini veya terör örgütü mensupları ile görüşüldüğünü, sizin bu konuda bir suçunuzun olmadığının polis tarafından bilindiğini ancak bu iddialardan kurtulmanız için yapılacak araştırmalarda kullanılmak üzere para ödemesi yapmanız gerektiğini söylüyor. Bu nedenle size verdiği hesap numarasına para yatırmanızı istiyor. Dolandırıcılar, sizin şüphelenmeniz ihtimaline karşı da tedbir alıyorlar. Şöyle ki; görüşme sonlandıktan sonra siz şüphelenip numaranın doğruluğunu kontrol etmek için aynı numarayı geri arayacak olursanız, karşınızda 155 Polis İmdat Hattı`ndan görevlileri buluyorsunuz. Çünkü dolandırıcı, telefon numarasını 155 Polis Hattı`na yönlendirmiş oluyor ve bu sayede sizin aramanızın doğrudan Polis İmdat Hattı`na düşmesini sağlıyor. Ve siz de sizi arayan sahtekarın gerçekten polis olduğuna ikna olarak istediği parayı size verdiği hesap numarasına yatırıyorsunuz`` ifadeleri kullanıldı.
``Lütfen bu gibi aramalara itibar etmeyiniz, aldanmayınız. Sizi bu şekilde arayan telefon numaralarını geri aramayınız, onlara para göndermeyiniz, isteklerini yerine getirmeyiniz`` denilen açıklamanın son bölümünde ise, ``Unutmayınız; polis, jandarma, savcı, hakim vb. hiçbir devlet görevlisi, sizden hiçbir şekilde telefonla para istemez. Suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmamaktadır`` denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Suç makinesi kadının hamilelik oyununu mahkeme bozdu Bayrampaşa’da 189 suç kaydı, 472 yıl hükümlü ertelenmiş hapis cezası bulunan ve işlediği her suçta hamileliğini öne sürerek suçtan kurtulmaya çalışan kadın düzenlenen son operasyon sonrası tutukladı. Suç makinesi kadının 14. çocuğuna hamile olduğu ortaya çıktı. Bayrampaşa’da, 16 Ocak tarihinde bir evin soyulmasının ardından ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekiplerce hırsızların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda, 51 ayrı iş yeri, toplu taşıma araçları, güvenlik kameraları ve Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi görüntüleri tek tek incelendi. Polisi görünce camdan atlamak istedi Yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin Ceylan Çiçek (36) ve Belkız Ura (18) olduğu belirlendi. Hamile olduğu da ortaya çıkan Çiçek, gözaltı işlemi için ekiplerin adresine geldiği sırada, camdan atlamaya kalktı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu yara almadan kıskıvrak yakalanan Çiçek, gözaltına alındı. 472 yıl hükümlü ertelenmiş hapis cezasının bulunuyor Bayrampaşa Polis Merkezi Amirliği’ne götürülen Çiçek’in suç dosyası kabarık çıktı. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda, 189 suç kaydının ve 23 ayrı dava dosyasında hakkında arama kaydının bulunması, 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile 472 yıl hükümlü ertelenmiş hapis cezasının bulunması dikkat çekti. 14. çocuğuna hamile kadın suç işledikten sonra hamileliğini koz olarak kullandı Suç makinesi Ceylan Çiçek’in karıştığı olaylarda hapse mahkum edilse de, hamilelik gerekçesiyle cezaları ertelendi. Ertelenen cezalar sonrası suç işlemeye devam eden ve gözaltına alındığında hamile olduğu belirlenen Çiçek, son karıştığı olayda hapis cezasından kurtulamadı. Hamileliğini koz olarak kullanan şüphelinin 13 çocuğunun olduğu ve 14. Çocuğuna hamile olduğu ortaya çıktı. Emniyette işlemleri tamamlanan Çiçek, 23 Şubat’ta çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinde Dursun Ali Erzincanlı sevenleriyle buluştu Esenyurt Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinde, ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluştu. Şairin, Hz. Peygamber’in hayatını konu alan şiirleri, izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Esenyurt Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı’yı sevenleriyle buluşturdu. Maneviyatın derinlemesine hissedildiği gecede Erzincanlı, Hz. Muhammed’in hayatını konu alan şiirleriyle dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı. Salonu dolduran izleyiciler, şairin etkileyici anlatımıyla Ramazan ayının manevi atmosferini derinden hissetti. Program, büyük beğeni toplarken, katılımcılar Erzincanlı’nın duygusal şiirleriyle mest oldu. Esenyurt Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikler, Ramazan boyunca devam edecek. "Ramazan ayının maneviyatını birlikte yaşadık" Esenyurtlularla buluşmaktan ve Ramazan ayının maneviyatını birlikte yaşamaktan mutlu olduğunu belirten Dursun Ali Erzincanlı, "Yaklaşık 25 yıldır sevgili Peygamber Efendimizin saadetli hayatını şiir diliyle takdim ettiğim programlar düzenliyoruz. Esenyurt Belediyesinde de pek çok Ramazan programına katıldık. Bugün de Peygamber Efendimizi andığımız anlamlı bir program gerçekleştireceğiz. Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy Beyefendi ve ekibine, nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.