POLİTİKA - 22 Nisan 2024 Pazartesi 22:45

Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele istişareleri yapıldı

A
A
A
Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele istişareleri yapıldı

Ankara’da, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında terörle mücadele istişareleri gerçekleştirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, mart ayında Washington’da gerçekleştirilen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nda varılan mutabakat uyarınca iki ülke arasındaki terörle mücadele istişareleri, Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında 22 Nisan’da Ankara’da yapıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard’ın Türkiye’yi ziyaretinden ve samimi şekilde geçen görüş alışverişinden memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nda ilgili Türkiye ve ABD kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri de dahil olmak üzere ulusal güvenlikle bağlantılı birçok konu ele alındı. Türkiye’nin terörle mücadelede engin deneyime sahip ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüren bir ülke olarak müttefikleri ve terörle mücadelede kararlı tüm ülkelerle terörün her türlü şekli ve tezahürüne karşı mücadele etmek amacıyla samimi işbirliğine devam edeceği belirtildi.

Musa Erdoğan

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de silah kaçakçılarına çifte operasyon Mersin polisinin düzenlediği çifte operasyonda yasa dışı silah ticareti yapan 3 kişi yakalandı. Operasyonda 10 adet ruhsatsız tabanca, 34 namlu, 22 kabza, 8 sürgü ve 6 adette tetik tertibatı ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri yasa dışı silah imalatı ve ticareti yapanlara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmada polis 34 yaşındaki D.K’yi tespit etti. Şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelinin ikametinde ve müştemilatında yapılan aramada, 3 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 34 namlu, 8 sürgü, 6 tetik tertibatı, 22 kabza, 12 mermi, 1 kartuş ve silah yapımında kullanılan 20 adet küçük demir parça ele geçirildi. Şüpheli D.K., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İkinci operasyonda 7 ruhsatsız tabanca, 135 fişek ele geçirildi Silah kaçakçılığıyla mücadele kapsamında çalışmaların devam ettiği kentte İl Emniyet Müdürlüğü Mezitli Suç Önleme ve Soruşturma Büro amirliğine bağlı ekipler de 2 şüpheliyi belirledi. Polisin çalışmasında yasa dışı silah ticareti yaptığı tespit edilen şüpheliler A.K. ve H.K’ye ait iki iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. İş yerlerinde yapılan aramada, 7 ruhsatsız tabanca, 135 mermi ve 10 dolu kartuş ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli emniyete götürüldü.