POLİTİKA - 30 Nisan 2024 Salı 16:58

Kudüs’te bir Türk’ün İsrail polisini yaraladıktan sonra öldürüldüğü iddiası araştırılıyor

A
A
A
Kudüs’te bir Türk’ün İsrail polisini yaraladıktan sonra öldürüldüğü iddiası araştırılıyor

Kudüs’te bir Türk vatandaşının İsrail polisini yaraladıktan sonra öldürüldüğü iddia edildi. Türk diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, olayın bütün boyutlarıyla araştırıldığı öğrenildi.


Kudüs’te bir Türk vatandaşının İsrail polisine bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği ve ardından vurularak öldürüldüğü iddia edildi. İddiaların ardından olaya ilişkin açıklama yapan Türk diplomatik kaynaklar, “Konu Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuzca yakından takip edilmektedir. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır” ifadelerine yer verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Mudanya Belediye Meclisi’nden pazar yeri kararı Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Mudanya Dolgu Alanı’nda bulunan Kapalı Pazar Yeri’nin yeniden kullanıma açılması oy birliği ile kabul edildi. Mudanya Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci oturumu Tirilye Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Deniz Dalgıç başkanlığında gerçekleştirildi. 4 gündem ve 3 gündem dışı maddenin karara bağlandığı toplantıda, 2019 yılında kapatılan Dolgu Alanı’nda bulunan Kapalı Pazar Yeri’nin yeniden kullanıma açılması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Dalgıç, nihai hedeflerinin her yerden kolayca ulaşılabilecek ve haftanın yedi günü çalışan bir pazar yeri açmak olduğunu belirterek, “Önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm ile beraber Mudanya’nın merkezi bir noktasında yeni bir kapalı pazar yeri yapmayı planlıyoruz” dedi. “Mudanya’ya yakışır bir belediye binası yapacağız” Meclis toplantısında eski belediye binasının riskli ve çürük olduğunu belirten Dalgıç, ilk fırsatta binayı yıkarak, güzel ve Mudanya’ya yakışır bir bina yapmak istediklerini söyledi. Göreve geldiği ilk günden itibaren kullanmadığı iki adet makam aracını da satışa çıkarmak istediğini ifade eden Dalgıç, mali açıdan zor durumda olduklarını, ancak bu zorlukları iyi bir finansman modeli ile aşacaklarını söyledi. Toplantıda ayrıca İller Bankası’ndan kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’a yetki verildi.
Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu arasında iş birliği protokolü imzalandı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu arasında turizmin kültürel ve sanatsal boyutuna katkıda bulunması amacıyla kültür ve sanat iş birliği protokolü imzalandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenen törenle, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu arasında tiyatro alanına özel vurgu yapılan kültür ve sanat iş birliği protokolü imzalandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Rejisör Sükun Işıtan, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu adına Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür- Sanat ve Tiyatro Şube Amiri Kıymet Karabiber’in imzalayarak yürürlüğe koydukları iş birliği protokolü karşılıklı ve eşitlik ilkesine dayalı olarak tiyatro ve kültür-sanat alanında iş birliği yapmayı, kültür-sanat ve tiyatro yolu ile turizmin kültürel ve sanatsal boyutuna katkıda bulunmayı amaçlayacak. Devlet Tiyatroları ve Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür- Sanat ve Tiyatro Şubesi arasında kültür sanat etkinliklerine karşılıklı davetler gerçekleştirilecek ve tiyatro sanatının etik ve estetik ilkeler doğrultusunda, evrensel sanat disiplinleri ve normları çerçevesinde gelişmesi ve yaygınlaşmasına imkân sağlayacak şekilde deneyim ve bilgi alışverişi yapılacak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Ulaş Ersoy ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçılarının da katıldığı imza töreninde yapılan protokol, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağları daha da güçlendirecek ve özellikle de deneyim ve bilgi alışverişi yoluyla her iki ülkenin sanatçıları arasında üretken ve verimli bir iş birliği sürecinin kapısını aralayacak.
İstanbul Trendyol Süper Lig: İstanbulspor: 1 - Sivasspor: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında İstanbulspor, sahasında karşılaştığı Sivasspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada ceza sahası dışı sol tarafında topla buluşan Manaj, ceza yayına kadar hareketlendikten sonra pasını Koita’ya aktardı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sağ çaprazından uzak direğe yaptığı plasede meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3 62. dakikada Camara’nın savunma arkasına ara pasında kale önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Manaj’ın vuruşunda kaleci Mücahit meşin yuvarlağı kornere çeldi. 64. dakikada sol taraftan kullanılan korner sonrası topun Traore’nin eline çarptığı gerekçesiyle hakem Ömer Faruk Turtay penaltı noktasını gösterdi. Ardından yapılan VAR uyarısıyla pozisyonu inceleyen Turtay, penaltı kararını iptal ederek hakem atışıyla oyunu devam ettirdi. 81. dakikada Bartuğ Elmaz’a yaptığı presle topu kazanan Vefa Temel’in ceza yayı içi sol tarafından uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-3 86. dakikada Manaj’la girdiği ikili mücadelede yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Suat Güz, Özcan Sultanoğlu İstanbulspor: Mücahit Serbest, Duhaney, Okan Erdoğan (Baran Alp Vardar dk. 87), Mehmet Yeşil (Vefa Temel dk. 46), Deli, Ali Yaşar, Sambissa, Vorobjovas, Loshaj (Traore, dk. 46), Jackson (Tunahan Şamdanlı dk. 80), Mamadou (Özcan Şahan dk. 69) Yedekler: Murat Uğur Eser, Emrehan Gedikli, Coly, Demir Mermerci, Eren Arda Şan Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Sivasspor: Nikolic, Alaaddin Okumuş, Appindangoye (Mehmet Albayrak dk. 77), Camara, Uğur Çiftçi (Caktas dk. 69), Turgunbayev, Charisis (Emrah Başsan dk. 84), Bartuğ Elmaz, N’Jie (Menig dk. 68), Koita (Emre Gökay dk. 68), Manaj Yedekler: Hüseyin Arslan, Kvet, Erdem Güleç, Caner Osmanpaşa, Murat Paluli Teknik Sorumlu: Tansu Yaan Goller: Charisis (dk. 17), Turgunbayev (dk. 43), Koita (dk. 54) (Sivasspor) Kırmızı kart: Duhaney (dk. 86) (İstanbulspor) Sarı kartlar: Mehmet Yeşil (İstanbulspor), Koita (Sivasspor)