SAĞLIK - 09 Mart 2018 Cuma 20:29

İnhalasyon Tedavilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Programı

A
A
A
İnhalasyon Tedavilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Programı

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) İnhalasyon Tedavileri Çalışma Grubu tarafından ‘İnhalasyon Tedavilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Programı’ gerçekleşti.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) İnhalasyon Tedavileri Çalışma Grubu tarafından ‘İnhalasyon Tedavilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Programı’ gerçekleşti.


Astım ve KOAH hastaları en az yüzde elli oranında inhalasyon cihazlarını yanlış teknik ile kullanmaktadırlar. Tedavideki bu çok önemli eksiklik tedavi etkinliğini azaltıp, alevlenmeleri artırmakta, yaşam kalitesini bozmakta ve dolayısıyla tedavi maliyetleri çok yükselmekte olduğu için ölüm riskinde ciddi artışa neden olmaktadır. Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla TÜSAD İnhalasyon Tedavileri Çalışma Grubu tarafından İnhalasyon Tedavilerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı Programı gerçekleştirildi. Çalıştaydan çıkan sonuç ve raporlar taraflara bildirilerek, katılımcıların desteği ile yeni çözümler arandı. Programa TÜSİAD 2. Başkanı Prof. Dr. Filiz Koşar, TÜSİAD KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Can Öztürk, TÜSİAD Astım Çalışma Grubu Yürütme Üyesi Doç. Dr. Kurtuluş Aksu, TÜSAD Çocuk Göğüs Hastalıkları Koordinasyon Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sevgi Pekcan, TÜSAD İnhalasyon Tedavileri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mecit Süerdem, Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Simten Malhan, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Dr. İrfan Tuncay Alkan katıldı. Katılımcıların konuşmalarının ardından gerçekleşen panel soru-cevap şeklinde devam ederek konuya ilişkin yeni çözüm önerileri arandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kız öğrenci yurtları abluka altında Aksaray’da kız öğrenci yurtlarını adeta abluka altına alan polis, tüm araç ve şahısları tek tek sorgudan geçiriyor. Aksaray’da yurt bölgelerinde yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi ve kız öğrencilerin huzur ve güven içerisinde yurtlarına giriş çıkış yapmalarını, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Güvenlik ve Trafik Şubesi ekipleri kız öğrenci yurtlarını adeta abluka altına aldı. Kız öğrenci yurtları önünde sabit görev alan asayiş ekipleri bölgedeki tüm araç ve şahısları kontrolden geçirirken, Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri de yol güzergahlarında araçları denetimden geçiriyor. Güvenlik Şubesi’ne bağlı sivil ekipler de yurtların 4 bir yanında gözetleme ve takip yapıyor. Bölgedeki tüm şahıslar Genel Bilgi Taramasından (GBT) geçirilirken denetimler sayesinde meydana gelebilecek birçok olaya yönelik caydırıcılık sağlanarak olumsuzlukların önüne geçiliyor. Gece ve gündüz olmak üzere gün boyu denetim ve kontrollerini sürdüren ekipleri gören öğrenciler ise denetimlerden memnun olduklarını belirterek ekiplere teşekkür etti. “İçimiz ve gönlümüz rahat” Uygulamaların sürdürülmesini isteyen öğrenci yurdunda kalan Simge Gür (20), “Umarım bu sürer. Güvenli bir şekilde okumak, güvenli bir şekilde yurdumuza girmek istiyoruz. Polislerimiz de bunu sağlıyor, çok memnunuz çok teşekkürler” dedi. Ece Görgülü (20) ise, "Ben de arkadaşlarımı bırakırken gayet içim rahat bir şekilde bırakıyorum. Hiçbir sorun yaşamıyorum. Zaten polis ekiplerimiz de önlemleri almış. Kimlik kontrolü falan yapılıyor. Gayet memnunuz ve rahatız, içimiz gönlümüz rahat” diye konuştu. Uygulamaların aralıksız olarak sürdürüleceği öğrenildi.