POLİTİKA - 28 Nisan 2024 Pazar 20:18

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: “Erbil Başkonsolosluğumuz devreye girmiş olup, gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır”

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: “Erbil Başkonsolosluğumuz devreye girmiş olup, gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak’ın Süleymaniye şehrindeki Kor Mor bölgesinde bulunan Türk vatandaşlarının tahliye talebi üzerine Erbil Başkonsolosluğunun devreye girerek, gerekli destek ve yönlendirmeyi yaptığını açıkladı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Irak’ın Süleymaniye şehrinin Çemçemal ilçesinde cuma günü güvenlik sorunları yaşandığını hatırlatarak, Çemçemal ilçesi Kor Mor doğal gaz sahasında çalışan Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama yaptı. Keçeli, “Şu anda durum sakin gözükmektedir. Söz konusu ilçede bulunan Kor Mor bölgesindeki doğal gaz santrali projesinde şirketlerimiz de yer almaktadır. Bu firmalarda çalışan vatandaşlarımızın tahliye talebinde bulunduklarının öğrenilmesi üzerine Erbil Başkonsolosluğumuz devreye girmiş olup, gerekli destek ve yönlendirme sağlanmaktadır. Bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir 2. Uluslararası Opera Günleri başladı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Açılış konserinde sahnede Litvanyalı opera sanatçısı Stein Skijervold (Bariton) yer alırken, piyanoda ona Prof. Dr. Anatol Jagoda eşlik etti. Konserin ardından öğrenciler Stein Skijervold ile masterclass gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan2. Uluslararası Opera Günleri açılışında bir konuşma yaptı. Tüzün, yaptığı konuşmada, Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, II. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışında şunları söyledi: “Sizinle burada olmaktan çok mutluyum. Devlet Konservatuarı olarak Opera Anasanat Dalı’nda öğretmenlerimizle beraber bir etkinlik düzenlemek istedik ve bunu başardık. Bu sene de bunu devam ettirerek ikincisini gerçekleştirmek bizim için oldukça değerli ve özel. Bizim olan bu başarı için hepimizi tebrik etmek istiyorum” dedi. “Opera sanatı zor bir yol” Açılışta katılımcılara seslenen Doç. Dr. Sancar Tunalı ise, “Opera bölümümüzde Türkiye’nin farklı operalarından çok sayıda önemli opera sanatçısı hocamız ve bizi hem yurt içi hem yurt dışında en güzel şekilde temsil eden güzel öğrencilerle birlikteyiz. Opera sanatı zor bir yol. Bu yolda yürümenin bize çok değerli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Düzenlediğimiz II. Uluslararası Opera Günleri ileride de gerçekleştireceğimiz birçok etkinliğin teminatıdır diyoruz. Bu süreçte bizlerle olanlara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 2. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışına, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı Başkanı Doç. Sancar Tunalı’nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım gösterdi. Ayrıca, II. Uluslararası Opera Günleri beş gün boyunca konserler ve masterclasslar ile Devlet Konservatuvarında devam edeceği belirtildi.
Eskişehir Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşama destek vermek ve obeziteye dikkat çekmek için ‘18 Mayıs Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde doğa yürüyüşü düzenlendi. Her yıl 18 Mayıs’ta düzenlenen ‘Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi tarafından obeziteye dikkat çekmek için Kent Ormanı’nda doğa yürüyüşü düzenlendi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, başkan yardımcıları ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, sağlıklı yaşamı destekleyen vatandaşların katılımıyla renkli anlara sahne olan etkinlikte, sağlıklı yaşama dikkat çekildi. Katılımcılar, doğanın sunduğu huzurlu ortamda, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurgulayan bir yürüyüş gerçekleştirirken, katılımcılar arasında bulunan Nil bebek dikkat çekti. Etkinlikte obeziteye dikkat çekerek bir konuşma yapan Dr. Babur Mimtaş, “Düzenli fiziksel aktivite obezite, inme, diyabet, kanser gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır. Obezite tedavisinde, bireyin kararlılığı ve yaşam tarzı değişikliklerini benimsemesi büyük önem taşımaktadır. Amaç kişiye özel vücut ağırlığı kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin riskleri azaltmak, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak yaşam kalitesini yükseltmektir “ şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını gerçekleştirdiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. Toplantıda partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "AK Parti’ye gönül veren tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum. 2024 senesinin bu ilk il başkanları toplantısında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde sandığa giderek, demokrasiye katkı sağlayan oyunu kullanan her vatandaşa bir kez daha teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç ise toplantıda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli konulardan bahsettiğini belirterek, “AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını dinledik. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Toplantıya Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı da katıldı.