POLİTİKA - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 01:19

Bakan Tunç: "29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı yürürlüğe girdi"

A
A
A
Bakan Tunç: "29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararı yürürlüğe girdi"

 Adalet Bakanı Tunç, 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin hızlanması, yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Ankara, İstanbul, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Van'da 29 İdare Mahkemesi ve 15 Vergi Mahkemesi kurulması kararının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Tunç, yeni kurulan 44 İdare ve Vergi Mahkemesinin yargı teşkilatına hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Ahmet Furkan Gülap

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesinin sebze fidesi dağıtımı tekrar başladı Başkentte kırsal kalkınmayı artırmak amacıyla yerel üreticilere arpadan buğdaya sıvı gübreden mazota kadar pek çok alanda desteklerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı payı olan sebze fidesi desteğinin dağıtımına başladı. 1 Haziran’a kadar 25 ilçede üretim yapan çiftçiler için toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesinin dağıtımı gerçekleştirilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı önceleyen desteklerle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Hem kent hem de ülke ekonomisini canlandırmayı amaçlayan ve geçtiğimiz yıl toplamda 14 milyon sebze fidesini üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da domates ve biberden oluşan toplam 12 milyon 118 bin 260 adet sebze fidesinin dağıtımını gerçekleştirecek. Dağıtımlar 17 Mayıs’ta başladı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 17 Mayıs’ta başladığı dağıtım kapsamında bugüne kadar Ayaş’ta 984 çiftçiye 3 milyon 592 bin 50 adet, Beypazarı’nda 402 çiftçiye 577 bin 290 adet, Güdül’de 209 çiftçiye 603 bin 130 adet, Kahramankazan’da 573 çiftçiye 763 bin 980 adet, Kalecik’te 1117 çiftçiye 646 bin 590 adet ve Nallıhan’da 645 çiftçiye 628 bin 110 adet sebze fidesi ulaştırdı. 1 Haziran’da tamamlanması planlanan dağıtımlarda ekipler; 25 ilçenin tamamındaki çiftçilere toplamda 12 milyon 118 bin 260 adet domates ve biber fidesini ulaştıracak.
Mersin Okul müdürünün darp ettiği yaşlı adam gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı Mersin’de geçtiğimiz yılın sonunda hastaneye gitmek üzere bindikleri otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden engelli Ramazan Polat’ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmiş, o anlar güvenlik kamerasına yansımıştı. Olayın mağduru Ramazan Polat, rahatsızlığı sonucu kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenilen Polat’ın cenazesi bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Ramazan Polat’ın cenazesi, yakınları tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak son bir kez merkez Yenişehir ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alından sonra Molla Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Polat, Afetevler Mezarlığında toprağa verildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.
İstanbul Olaylı derbiden sonraki arbedeye ilişkin Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş ve Osayi Samuel de ifadeye çağrılan 5 isim arasında Olaylı Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının ardından Stadyum Müdürü A.Ç.’ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrılan isimler arasında Fenerbahçeli futbolcular; Mert Hakan Yandaş ile Osayi Samuel’in de bulunduğu öğrenildi. İddialara göre Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın Yardımcı Antrenör olan oğlu Emre Kartal ve diğer kişiler tarafından başına vurularak darp edilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadı Müdürü A.Ç.’ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 kişi hakkında "Adli İşlem" başlatıldığı ifade edilmişti. Çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde; savcılık tarafından ifadeleri alınacak 5 kişi arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal ve A.Ç.’nin saçlarından çeken Fenerbahçe Eski Yöneticisi ve yeniden Fenerbahçe Başkanlığı için seçime hazırlanan Ali Koç’un listesinde olacağı iddia edilen Hulusi Belgü de bulunuyordu. Edinilen bilgilere göre, ifadeye çağrılan 5 isim arasında, son dönemde tartışmaların odağında yer alan Fenerbahçeli oyuncu Mert Hakan Yandaş ile Sarı Lacivertlilerin Nijeryalı futbolcusu Osayi Samuel’in de olduğu öğrenildi. Söz konusu kişilerin şu ana kadar ifade vermeye gitmediği belirtildi. İddialara göre; savcılık tarafından ifadeleri alınacak 5 kişi arasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal, futbolcu Osayi Samuel, Mert Hakan Yandaş ve saldırıya uğrayan A.Ç.’nin saçlarından çeken Fenerbahçe Eski Yöneticisi ve Fenerbahçe Başkanlığı için seçime hazırlanan Ali Koç’un listesinde olacağı iddia edilen Hulusi Belgü de bulunuyor. Belgü, 2022 yılında yürütülen bir soruşturma doğrultusunda, sahte faturalarla devletin zarara uğratılmasına yönelik Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen "Demir Yumruk" adı verilen operasyon kapsamında tutuklanmıştı. Valilik açıklama yapmıştı İstanbul Valiliği; geçtiğimiz Pazar akşamı saat 19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadı’nda oynanan olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili bir açıklama yapmıştı. Söz konusu iddialara ilişkin Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın Yardımcı Antrenör olan oğlu Emre Kartal ve diğer kişiler tarafından başına vurularak darp edilen Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadı Müdürü A.Ç.’ya yönelik darp girişiminde bulunan söz konusu 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edilmişti.