POLİTİKA - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:56

Bakan Fidan Riyad’a gidiyor

A
A
A
Bakan Fidan Riyad’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilecek İslam İşbirliği ve Arap Ligi’nin oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılacak.


Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu toplantısına katılmak üzere 28-29 Nisan tarihlerinde Riyad’ı ziyaret edecek. Ayrıca açıklamada, Bakan Fidan’ın ziyaret vesilesiyle çeşitli ikili görüşmeler de gerçekleştireceği yer aldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Kızını taciz ettiğini öne sürdüğü genci öldüren baba tutuklandı Adana’da kızını taciz ettiğini öne sürdüğü 19 yaşındaki genci öldüren baba tutuklandı. Olay, 7 Mayıs günü saat 22.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi’nde meydana geldi. 19 yaşındaki İ.A., aynı mahallede oturan sevgilisi Arda Demirci’den (19) bir süre önce ayrıldı. Çift arasında çıkan kavgada İ.A.’nın babası Mehmet A. (54), evden aldığı av tüfeğiyle Demirci’ye ateş açtı. Göğsüne isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Demirci yere yığılırken, şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan genç, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Mehmet A. daha sonra cinayette kullandığı tüfekle birlikte polise teslim oldu. Babanın ifadesinde, kızının ayrılmak istemesi üzerine Demirci’nin durumu kabullenemeyip, “Elimde fotoğrafların var. Beni terk edersen seni rezil ederim” diyerek şantaj yaptığını, kızlarının durumu anlatması üzerine eşi M.A. ile birlikte Demirci ile görüşerek kızlarını rahat bırakmasını istediklerini söylediği öğrenildi. Demirci’nin ise bu teklifi reddedip, şantajını sürdürdüğü öne sürüldü. "Bize küfretti, kaldıramadım" Cinayet Büro Amirliği’ne götürülen Mehmet A. ifadesinde, “Bizi küfrederek evinden kovdu. Eve geldiğimde sinirim çok bozulmuştu. Kafamı dağıtmak için maç izlemek istedim. O sırada sokaktan geçerken evimin önünde durup bize yönelik küfretti. Bu durumu daha fazla kaldıramadım. Keşke böyle olmasaydı” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Manisa Selendi’de atlı cirit müsabakaları başladı Manisa’nın Selendi Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizatörlüğünde 8 takımın yer aldığı 2024 yılı atlı cirit müsabakaları başladı. İki grup halinde oynanacak müsabakalarda birinci olan takımların 30 Mayıs Perşembe günü yapılacak olan final maçıyla 1. ve 2. olan takımlar belli olacak. Manisa Atlı Cirit İl Eleme Müsabakaları Selendi Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizatörlüğünde Selendi Vali Muzaffer Ecemiş Cirit Sahası’nda başladı. Günün ilk maçında B Grubunda yer alan iki Selendi takımı olan Selendi Atlı Cirit takımı ile Selendi Beypınar Atli cirit takımı karşılaştı. İlk maçın galibi Selendi Beypınar oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından modern bir şekilde yapılan Vali Muzaffer Ecemiş Cirit Sahası’nda 2 hafta devam edecek müsabakalarda, A Grubunda Atçı Dostları Spor, Selendi Karabeyler Atlı Cirit Spor, Akhisar Beyler Atlı Spor, Soma Atlı Cirit spor B Grubunda Selendi Atlı Cirit Spor, Popiler Atçı Spor, Akhisar Efe Atlı Spor, Selendi Beypınar Cirit Sevenler Spor yer alıyor. Gruplarında birinci olan takımlar 30 Mayıs 2024 Perşembe günü yapılacak olan final müsabakasında galip gelmek için yarışacaklar. Birinci olan takım yarı finale ikinci olan takım çeyrek finalde oynamaya hak kazanacak. Çeyrek final ve yarı final maçlarının oynanacağı yerler daha sonra belli olacak. İlk müsabakayı İlçe Kaymakamı Mustafa İlker Kara, İlçe Belediye Başkanı Murat Daban, daire müdürleri ve çok sayıda cirit sevenler izledi.
Burdur Yaptıkları tahta arabalarla yarış düzenleyip çocukluk eğlencelerini geleneksel hale getiriyorlar Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yeşildere köylüleri çocukken oynadıkları tahta arabaları tekrar yaparak bayramlarda geleneksel hale gelen tahta araba yarışı düzenliyor. Tasarladıkları araçların hünerlerini de sergileyen köylüler, kurdukları dernek koordinesinde düzenledikleri bu etkinlikle hem kaynaşıyor hem de doyasıya eğleniyor. Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı Yeşildere köyünde yıllardır Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde tüm köylülerin katılımıyla tahta araba yarışı düzenleniyor. Köyde kurdukları Gölhisar Yeşildere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği koordinesinde düzenledikleri bu etkinlikle bayramlarda bütün köylülerin bir arada toplanıp kaynaşması sağlanırken köylülerin geçmişte oynadıkları tahta arabaların gelecek nesillere de aktarılması hedefleniyor. Akdeniz bölgesinde olmasına rağmen Karadeniz köylerinin yapısını andıran Yeşildere köyünde farklı ağaç türlerinin karışımıyla yaptıkları birbirinden farklı tahta arabalarla yarışan köylüler, bunu bir gelenek haline getirip bundan sonraki senelerde de devam ettireceklerini dile getiriyor. Yeşildere köyü sakinlerinden Adem Semerci, "Bu tahta arabayı biz çocukluğumuzdan beri yapıyoruz. Geleneksel olarak Ramazan Bayramı’nda düzenlediğimiz tahta araba yarışı için bu arabaları yaptık. Arabada pinar, çam, selvi gibi farklı ağaç türlerini kullanıyoruz. Neredeyse 10 dakika içinde bir arabayı hazır hale getiriyoruz" dedi. Yine Yeşildere köyünün bir başka sakini Sait Yıldırım ise, "Bu tahta arabalarını yaparak Ramazan Bayramlarının ikinci gününde geleneksel olarak yarışma yapıyoruz ve çok eğlenceli oluyor. Biz çocukluğumuzdan beri bu arabalara biniyoruz. Hem eğleniyoruz hem de eskileri hatırlamış oluyoruz" şeklinde konuştu. Yeşildere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sait Yıldırım da yaptıkları bu yarışma hakkında, "Çocukluğumuzda ve gençliğimizde bindiğimiz tahta araçlarla yaptığımız tahta araba yarışlarını geleneksel hale getirerek Ramazan Bayramı’nın ikinci günleri yarış düzenliyoruz. Bu yarışı biz çocukluğumuzda da yapardık. Şimdilerde bu araçlara binilmediği için gençlerimiz ile birlikte bayramları neşeli bir hale getirmek adına bu etkinliği düzenliyoruz. Bizim köyümüz orman köyü olduğu için Karadeniz iklimine benziyor. O yüzden engebeli bir arazimiz var. Köyümüzün yukarısından aşağıya kadar 800 metrelik bir parkurda yarış yapıyoruz. Gençlerimiz ve köylülerimiz ile birlikte neşeli bir bayram geçiriyoruz" dedi. Yaptıkları arabalarla köy içerisinde yokuş aşağı yarışan gençler, düşe kalka tamamladıkları yarışla hem köylülerin yüzünü güldürüyor hem de bir arada olmalarını sağlıyor.
Nevşehir Başkan Arı: "Tüm sorunlara müdahale ediyoruz” Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 2000 Evler ve 15 Temmuz Mahallelerinde belediye ekiplerince gerçekleştirilen yol bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyerek “tüm sorunlara müdahale etmeye çalışıyoruz” dedi. Belediye Başkanı Rasim Arı, akşam saatlerinde Nevşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışma alanlarını gezdi. Belediye ekiplerinin 2000 Evler ve 15 Temmuz Mahallelerinde gerçekleştirdikleri yol bakım ve onarım çalışmalarını gözlemleyen Arı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mahalle sakinleri ile de sohbet ederek taleplerini dinleyen Arı, birlikte fotoğraf çektirdiği çocuklara ise şeker dağıttı. Belediye ekiplerinin şu anda şehrin birçok noktasında yol, yaya kaldırımları ve parklarda bakım ve onarım çalışmaları ile birlikte yoğun bir temizlik çalışması yürüttüğünü kaydeden Arı, “Ekiplerimizin mahallelerde gerçekleştirdiği kontrollerin yanı sıra muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri titizlikle inceleyerek oluşturduğumuz çalışma takvimi ile birlikte tüm sorunlara müdahale ediyoruz. Altyapı ve üstyapı onarım ve bakımlarının yanı sıra mahallelerimizdeki tüm park ve yeşil alanlarımızda yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” dedi. Başkan Arı’ya incelemeleri sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çöler ve bazı belediye meclis üyeleri de eşlik etti.