DÜNYA - 08 Kasım 2012 Perşembe 11:56

SPOR TOTO 3. LİG

A
A
A
SPOR TOTO 3. LİG

Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor`un Türkiye Futbol Federasyonu`ndan (TFF) talep ettiği maçların Atatürk Stadyumu`nda oynanma isteği, Sandıklıspor maçı için kabul edildi.
Sarı-kırmızılı kulübün futbol şube sorumlusu Cemal Doğrul, ligde peş peşe aldıkları galibiyet serisini 10`a çıkardıklarını söyleyerek, ``Maçlarımıza taraftarlarımızın ilgisini daha da artırmak için yönetim olarak maçlarımızın Atatürk Stadyumu`nda yapılması için TFF`ye başvurduk. Seyrantepe Şilbe Tesisleri`nde ki iki kapalı tribünün seyirci kapasitesi bin beş yüz kişi. Bundan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorduk. TFF`ye yaptığımız başvuru kabul edilerek Pazar günü sahamızda oynayacağımız Sandıklıspor maçı için izin aldık. Stat değişikliğine müsaade edilmesi bizi mutlu kıldı. Geçen sezon deplasmanda oynadığımız Sandıklıspor maçında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Fakat biz kulüp olarak olanları unuttuk. Rakibimizi en iyi şekilde ağırlayıp 3 puanı almanın hesaplarını yapıyoruz`` dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor olarak Atatürk Stadı`nda oynanacak maça tüm taraftarları davet ettiklerini belirten Doğrul, takıma verilecek destek ile 11. galibiyeti alacaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Rıza Çalımbay: "Yenileceğimizi aklımın ucundan geçirmiyordum" Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamada, "Puan almak istiyorduk. Maça da gayet iyi başladık. Ben yenileceğimizi aklımın ucundan geçirmiyordum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Sivasspor, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup oldu. maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Çalımbay, "Puan almak istiyorduk, zaten ihtiyacımız da vardı. Maça da gayet iyi başladık. Ben yenileceğimizi aklımın ucundan geçirmiyordum. Ben hakem arkadaşımızın o harekete nasıl faul verdiğine inanamıyorum. Talisca zaten onları arıyordu, kendine frikik atmak için yer arıyordu. İkinci yarıda da güzel şeyler yaptık. Her türlü şeyi denedik. Beklemediğimizde de 2. gol oldu. Rahatlıkla puan alabileceğimiz bir maçtı. Ama maalesef olmadı. Bundan sonra kalan maçlarımızı güzel bir şekilde bitirmek için çalışacağız" diye konuştu. "Bu hakemin bize bir şey yapacağını bekliyordum" Bir basın mensubunun "Mourinho maçın hakemini çok beğendiğini söyledi. Bununla ilgili neler söylersiniz?" sorusuna Çalımbay, "Bu hakemin bize bir şey yapacağını bekliyordum gerçekten. Gerçekten çok iyi bir yerden faul verdi. Mourinho diyebilir kendisine göre bir yorum. Biz kesinlikle memnun değildik. O pozisyon kesinlikle faul değildi. Vermesi doğru değildi" yanıtını verdi. "Kritik maçlarımız var" Takımın ligde kalması ile ilgili soruya Çalımbay, "Taraftara teşekkür ediyorum. Böyle kalabalığı Avrupa maçlarımızda görmüştük. Bugün de gördük ve mutlu olduk. Taraftarımızdan biz çok memnunuz. Lig bitene kadar aynı şekilde maçlara gelmeleri gerekiyor. Kalan maçlarımız var, kritik maçlar. Bizim o maçları kazanmamız gerekiyor. Örneğin Göztepe maçı bizim için dönüm noktasıydı. Diğer maçları da güzel şekilde oynayıp kazanmamız gerekiyor. Kalan maçlarımızı kesinlikle en iyi şekilde bitireceğiz" diye konuştu.
Trabzon Fatih Tekke: "Galibiyeti herkese hediye ediyorum" Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Galibiyeti herkese hediye ediyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor, sahasında Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Tekke, galibiyetin hem normalleşme süreci hem de tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına çok önemli olduğunu vurguladı. Fatih Tekke, "Bu galibiyeti herkese hediye ediyorum. Derbi niteliğindeki bu maç kritik bir karşılaşmaydı. Bizim açımızdan normalleşme süreci için değerli bir üç puan aldık. Aynı zamanda tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına da çok kıymetliydi. Rakibin oyun formasyonuna karşı hazırlıklıydık. Fenerbahçe maçında da benzer bir hazırlıkla sahadaydık. Son haftalarda bu konuda iyi işler çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı. "Draguş’un sakatlanması planlarımızı biraz etkiledi" İlk yarıda oyunu bitirebilecek pozisyonları bulduklarını söyleyen Tekke, "İkinci yarıya da ön alan baskısıyla başladık. Draguş’un sakatlanması planlarımızı biraz etkiledi. Onunla birlikte ön alan baskısını daha etkili kurabiliyorduk. Ancak Nwakaeme, Zubkov, Batogov ve Folcarelli gibi oyuncularımız çok iyi performans gösterdi. Psikolojik olarak zor bir maçtı ama hak ederek üç puanı aldık" dedi. Genç oyuncu Sikan ile ilgili değerlendirmede de bulunan Tekke, "Antrenmanlarda istekli ve arzulu bir oyuncu. Genç oyuncuların gelişiminde hem maliyet hem performans dengesi önemlidir. Sikan da genç ve yetenekli bir futbolcu, bizim için her oyuncu değerlidir" şeklinde konuştu.
Ankara Mesut Bakkal: "10 günde 3 maç oynadık, antrenman yapma fırsatımız yok" MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Boluspor müsabakasının ardından, "Bu istikrarla da maça ortak bir Ankaragücü ortaya çıkar. 10 günde 3 maç oynadık, antrenman yapma fırsatımız yok. 4 top geliyor, biri penaltı, biri gol oluyor" dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında ağırladığı Boluspor ile 2-2 berabere kaldı. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Aslında kötü başlamadık ilk 3-5 dakikada oyunu iyi götüren takımdık. Rakip ceza sahamızda 4 kere buluştu, biri penaltı. Çok fazla çalışma imkanım olmadı ama 2-0’dan sonraki oyunu kabul ediyorum. Bir ruh, istek, bir arzu biz bunu istiyoruz. Bu devam edecek. Zor dönemden geçen bir takımın 2-0’dan 2-2’yi yakalaması, biz bunu istedik. Bu şekildeki arzu devam ettiği sürece bu süreçten iyi çıkacağımıza eminim. Bunun devam etmesi gerekiyor. Oyuncu grubu bazı şeyleri ertelemiş. Maç nasıl kazanılır, maçın coşkusu nasıldır, bunları ertelemişler ve şu an tepkilerini verdiler. O yüzden biraz daha memnunum ama bildiğiniz gibi bir puan geride olan bir takıma gidiyoruz. Bu istikrarla da maça ortak bir Ankaragücü ortaya çıkar. 10 günde 3 maç oynadık, antrenman yapma fırsatımız yok. 4 top geliyor, biri penaltı, biri gol oluyor. Maalesef ama süremiz kısıtlı, çalışma imkanımız yoktu" ifadelerini kullandı.