GÜNDEM - 30 Nisan 2024 Salı 16:58

Tutak Kaymakamı Adıbelli, Emniyet Müdürü İpar’ı ziyaret etti

A
A
A
Tutak Kaymakamı Adıbelli, Emniyet Müdürü İpar’ı ziyaret etti

Tutak Kaymakamı Erkan Adıbelli, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Adıbelli, polis teşkilatının kamu düzeninin sağlanmasında ve vatandaşların güvenliğinin korunmasında oynadığı önemli role dikkat çekti.


Adıbelli, yaptığı açıklamada, "Emniyet teşkilatımız, gece gündüz demeden, fedakarca çalışarak kamu düzeninin ve vatandaşlarımızın güvenliğinin korunmasını sağlıyor. Bu vesileyle, tüm emniyet mensuplarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.


İl Emniyet Müdürü İpar ise Adıbelli’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Emniyet teşkilatı olarak, Tutak ilçemizde huzur ve güven ortamının sağlanması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Ziyaretin ardından Adıbelli ve İpar, ildeki emniyet çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Gelsenkirchen Horst Belediyesi’nden Alaplı Belediyesi’ne ziyaret Zonguldak’ın Alaplı Belediyesi ile kardeş Belediye olan Almanya Gelsenkirchen Horst ilçesi Belediye Başkanı Joachim Gill ve beraberindeki heyet Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i makamında ziyaret etti. Alman heyetini makamında ağırlayan Başkan Tekin; Almanya’nın Gelsenkirchen Horst ilçesi Belediyesi ile kardeş Belediye olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle dedi: "Kardeş Belediyemiz Belediye Başkanı Sayın Joachim Gill ve değerli misafirlerimizi Alaplı’mızda ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. İnşallah iki kardeş belediye olarak bu birlik ve beraberliğimiz uzun yıllar devam eder ve hem Alaplı’mız hem de Gelsenkirchen Horst Belediyemiz için hayırlara vesile olur. Kendilerinin bizleri ziyaretleri bizleri onurlandırmıştır. Kendilerine Alaplı’mıza ülkemize hoş geldiniz diyor, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." Alaplı’ya geldikleri için son derece memnun ve heyecanlı olduklarını ifade eden Gelsenkirchen Horst ilçesi Belediye Başkanı Joachim Gill de "Değerli belediye başkanımız bizleri çok nazik ve çok güzel bir şekilde karşıladı. İnanın bu bizim için çok heyecan verici. Alaplı Belediyesi ile kardeş belediye olmak bizim için çok değerli. İki kardeş belediye olarak güzel ve başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" dedi. Başkan Alman misafirlerini makamında ağırladıktan sonra Alaplı Belediyesi Sosyal Tesislerinde yemekte bir araya geldi. Alaplı Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen yemeğe Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve Alaplı Belediyesi daire amirleri katıldı.
Muğla Depremde vefat eden MSKÜ öğrencileri anısına fidan dikildi Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde yaşamını yitiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öğrencileri için kampüs içinde yer alan Yamaç Park’ta fidan dikildi. Dikilen 11 fidanın üzerine 11 öğrencinin ismi yazıldı Hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerini üniversitede yaşatmak istediklerini söyleyen MSKÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, “6 Şubat depreminde üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin anısına, kalıcı bir hatıra ormanı yapmak istedik. Öğrencilerimizin isimlerini yaşatmak istedik. Onlar bizimle birlikte yaşamaya devam edecekler. 11 öğrencimiz için 11 adet fidanı toprakla buluşturduk. Bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını dilerim” diye konuştu. MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün ise, törene katılan öğrencilere hitap ederek, “Bu dikilen fidanlar sizden sonra gelecek öğrencilerimize hatıra olarak kalacaktır. Bu hatıra ormanı yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybeden arkadaşlarımızın unutulmamasını sağlayacaktır. Hayatını kaybeden öğrencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim bizi böyle felaketlerden korusun. Katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından 11 adet fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik fidanların sulanmasıyla son buldu. Etkinliğe MSKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sülün ve Prof. Dr. Deniz Ülgen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Erzurum Vali Mustafa Çiftçi, Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bu yıl altıncısı düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kitap fuarının açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Çiftçi, “İlerlemenin, üretmenin, gelişimin ve değişimin şekilleneceği; kültürümüzü ve bizleri yarınlara taşıyacak en önemli unsur, okumaktır. Bizler ilk emri “oku” olan, kalemin kılıçtan keskin olduğunu bilen, ilmin sadırlarda değil satırlarda olduğuna inanan insanlarız.” dedi. Vali Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü, “Okumak insanın kişisel gelişimini sağlar, düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir, sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Çünkü ‘Kitap; dilsize dil, gözsüze göz, güçsüze güçtür.’ İnsan, öğrenmek üzere yaratılmış bir varlıktır. Peygamberimiz (S.A.S.) ‘Hikmet ve ilim mü’minin yitik malıdır, onu nerede bulursa alır.’ buyurmaktadır. Ecdadımız da bu buyruğa uyarak sadece dinî ilimlerde değil, diğer ilimlerde de zamanlarına göre ileri gitmiş; nice ilim adamları yetiştirmek suretiyle müspet ilimlerin temellerini atmışlardır. Bizler de onlar gibi eğitim, kültür, teknik, medeniyet kısacası her alanda ilerlemek için bilmeye, öğrenmeye hiç ara vermemeliyiz. ‘Henry Ford ‘İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır, öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır’ diyor. Konfüçyüs’ün ‘Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir; ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.’ tespiti de oldukça önemli.’ Toplum olarak kitapla, kütüphanelerle, kitap fuarlarıyla olan irtibatımızı sürekli artırmamız gerektiğini vurgulayan Çiftçi: “Söz konusu fuarlara olan ilgi gösteriyor ki, Türkiye’nin gençleri gelişime açık, geleceğe yön verme kabiliyetine sahip ve okumaya heveslidir. Bu hevesin artırılmasına vesile olan ve Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri haline gelen kitap fuarının ilimiz, hemşehrilerimiz ve kitapseverler için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi. Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı, 17-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde kitapseverlere açık olacak.