GÜNDEM - 05 Mayıs 2024 Pazar 11:22

Afyonkarahisar’da evlenmek isteyen sığınmacılardan belediye 10 bin TL alacak

A
A
A
Afyonkarahisar’da evlenmek isteyen sığınmacılardan belediye 10 bin TL alacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 400 TL olan nikâh işlem tarifesini, sığınmacılar için 25 kat zam yaparak 10 bin TL’ye çıkardıklarını ifade ederek, ayrıca sosyal tesislerde de indirime gittiklerini ifade etti.


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyelerinin destekleriyle, vatandaşların günlük yaşantısına dokunan kararları kamuoyu ile paylaştı. Belediyeye ait sosyal tesislerde uygulanan fiyat tarifelerinde yüzde 35 ile yüzde 45 arasında indirime gittiklerini açıklayan Başkan Köksal, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 400 TL olan nikâh işlem tarifesini, sığınmacılar için 25 kat zam yaparak 10 bin TL’ye çıkardıklarını ifade etti.


Seçimlerden önce emekliler için söz verdiği Çınarlar Lokali’ni en kısa sürede hayata geçirerek çayı 1 TL’den, suyu ise maliyetinden satışa sunacaklarını aktaran Başkan Köksal, ekmek fiyatlarında herhangi artışa gitmeyerek 5 liradan satmaya devam edeceklerini ifade etti.


Başkan Köksal, şehir dışına yapılan cenaze nakilleri için daha önce cenaze sahiplerinden alınan kilometre başı 6 lirayı kaldırarak, bu hizmeti ücretsiz olarak sunacaklarını da dile getirdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke’de hayvan barınağı inşaatı hızla devam ediyor Söke Belediyesi tarafından Mart ayı içinde temeli atılan Söke Belediyesi Sevimli Patiler Sevgi Evi’nin yapım çalışması hızla devam ediyor. Ekonomik krize ve açıklanan tasarruf tedbirlerine rağmen, Sökeli iş insanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen yapım işi hız kazanırken, yakın zamanda tamamlanacak. Hayvan barınağında tuğlalar örülürken, barınağın duvarları yükselmeye başladı. Çalışmaları yakından takip eden Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, seçim sonrasında araya giren bayram tatili ve bunun yanında tüm ülkeyi ilgilendiren ekonomik sıkıntıların çalışmaları biraz geciktirdiğini söyledi. Tüm zorluklara rağmen Söke Belediyesi’nin hizmet üretmek için çalıştığını ve boş durmadığını ifade eden Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; “Sevimli Patiler Sevgi Evi’nin yapımı için hızla çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan bakımların yapılacağı alan hazırlanırken, idari binanın duvarları örülüyor. Ülkede ekonomik sıkıntılar var, tasarruf tedbirler de açıklandı. Ülkede bir çivinin çakılmadığı ortamda Söke Belediyesi kendi öz kaynakları ve Söke’nin değerli iş insanlarının katkılarıyla barınak inşa ediyoruz. Biz insanlarımızı her şeyi hızlı yapmaya alıştırmışız. Seçim sonrası planlamalar, bayram tatili süreci araya girdi. Kimsenin şüphesi olmasın halkımız Mustafa Başkanı’na güvensin. Söke emin ellerde. Söke’nin parası, Sökemize hizmet olarak geri dönüyor ve dönecek” dedi. Başkan Arıkan hizmet ederken aykırı seslere kulaklarını tıkadığını belirterek; “Onlara bizden ekmek çıkmaz. Biz işimize bakıyoruz” diye konuştu.