Yerel Haberler
Afyon
Bekir Yunus Uçar: “Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık” 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 15:12:30 Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtıklarını kaydederek, “Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz” dedi. Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Türkiye Kayo, Avrupa Gençler ve Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Motokros şampiyonaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, etkinliğin Türkiye ve dünya sporu adına önemine dikkat çekti. Uçar, “Bu etkinlik ile Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak bu yılki sezonu Afyonkarahisar’da açmış olduk. Bugün de toplamda 6 ülkeden 158 sporcunun start aldığı yarışmanın antrenman ve sıralama turlarını yapıyorlar. Yarın da yapılacak olan yarışlarla günü tamamlamış olacağız. Burada Doğu Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştirmiş oluyoruz. Ayrıca Avrupa Gençler Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Tabi ki Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel, en başarılı ve alt yapısı itibariyle en değerli motokros parkurunda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. "Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek" Etkinliği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile birleştirmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Uçar, “Katılımcı sayısına baktığımızda yüzde 60’lar civarında çocuk ve gençlerden oluşan bir potansiyel görüyoruz. Bu da bizim için hem çok sevindirici. Özellikle Doğu Avrupa’nın gözde parkurlarından birinde olduğumuz için hem rekabete açık hem de bir birini geliştiren, heyecan verici müsabakalara sahne olacak. Toplamda 11 kategoride yarışlarımız gerçekleştirilecek Afyonkarahisar’da. Yarın tabi ki de ayrı bir özelliği var 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Organizasyonumuzu bu güzel bayramla birleştirmiş olduk hem ulusal bir mesaj hem de sportif bir pencereden günü kutlamış olacağız” şeklinde konuştu.
Belediye başkanı gözlerini bağlayıp bastonla 200 metre yürüdü
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:11 Belediye başkanı gözlerini bağlayıp bastonla 200 metre yürüdü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için gözlerini bağlayarak eline aldığı baston ile yaklaşık 200 metre süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Afyonkarahisar Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi. Kent merkezi İmaret Camii’nden Zafer Meydanına kadar süren yürüyüşün ardından engelli bireylere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burcu Köksal, engellilerin yaşamda eşit haklara ve fırsatlara sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti. Engelliler Haftası’nı kutlarken, bu değerli günü engelli vatandaşlarler birlikte geçirerek taçlandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Köksal; “Gözlerimizi bağlayarak yürüdüğümüz bu anlamlı yürüyüş, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı güçlükleri anlama ve empati kurmak çok önemli. Gözlerimizi bağlayarak attığımız her adım, engelleri aşmanın ve farkındalığı arttırmanın bir sembolüdür. Göreve gelir gelmez kurduğumuz Engelli Hizmetleri Birimini kurmamızdaki amaç, Afyonkarahisar’ı daha erişilebilir ve kucaklayıcı hale getirmek ve farkındalığı arttırmaktı. Onların yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm üretmek için birlikte çalışacağız” dedi. Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Engelli Hizmet Birim Sorumlusu Hakan Erdoğan ise Belediye Başkanı Burcu Köksal’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Program sonunda Başkan Köksal, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:10 Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi Afyonkarahisar’da 20 yaşındaki bir genç, iddiaya göre motosikletli bir grup ile çıkan silahlı çatışmada başından vuruldu. Yaralı genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri ölen gencin babası dahil 4 kişiyi gözaltına aldı. Olay, Sinanpaşa ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Tuğra Ali Özbanaz (20) isimli genç, motosikletli bir grupla arasında çıkan silahlı çatışmada başından vuruldu. Yaralanan genç, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Olay sonrası harekete geçen Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Özbanaz’ın babası A.Ö.’nün bilgisine başvurduktan sonra babanın arkadaşı B.S.T.’yi gözaltına aldı. B.S.T., ifadesinde Özbanaz ile alkol aldıkları sırada kendisinin tuvalet için araçtan dışarı çıktığını isimlerini bilmediği 4 motosikletli şahsın aracın yakınına gelerek tabancalar ile ateş açtığını kaydetti. B.S.T., Özbanaz’ın şahıslara tabanca ile karşılık verdiğini ve ardından Özbanaz’ın yaralandığını fark ettiğini söyledi. Şahsın ifadesinin ardından araçta inceleme yapan ekipler 2 adet tabanca ile çok sayıda boş kovan ele geçirdi. Araştırmayı genişleten ekipler B.S.T.’nin iddia ettiği motosikletli M.D., Ş.U., A.İ.Ç. ve S.K.’yı yakaladı. Şahıslarla birlikte polis ayrıca bir tabanca ile kurusıkıdan bozma bir başka silah daha ele geçirdi. Şahıslar ifadelerinde, motosikletleri ile giderken otomobili gördüklerini ancak olaya karışmadıklarını söyledi. Polis, ölen Özbanaz’ın babası A.Ö. ile birlikte M.D., S.K. ve B.S.T.’yi gözaltına aldı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Sünnetci: “Hedeflerin gerçekleşmesi için çalışıyoruz”
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:25 Sünnetci: “Hedeflerin gerçekleşmesi için çalışıyoruz” İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Emirdağ’da okul kurum müdürleri ile yaptığı LGS ve YKS sınavlarına hazırlık ve süreç değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, “LGS ve YKS sınavlarına çok kısa bir süre kaldı. Öğrencilerimiz eğitim öğretim süreçleri boyunca gece gündüz demeden hazırlandıkları bu sınavların sonucunda hedefledikleri lise ve üniversite hayallerine ulaşmak için tüm donanımlarını yansıtacaklar” dedi. Sünnetci, Emirdağ’da okul kurum müdürleri ile yaptığı LGS ve YKS sınavlarına hazırlık ve süreç değerlendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz ve Şube Müdürü Hayati Duman ile birlikte katıldı. Toplantıda konuşan Sünnetci, “LGS ve YKS sınavlarına çok kısa bir süre kaldı. Öğrencilerimiz eğitim öğretim süreçleri boyunca gece gündüz demeden hazırlandıkları bu sınavların sonucunda hedefledikleri lise ve üniversite hayallerine ulaşmak için tüm donanımlarını yansıtacaklar. Bizlere düşen görev onların yanında yürüyerek, hayallerini kurdukları ve hedefledikleri eğitim hayatlarında yalnız bırakmamaktır. Gerekli tüm rehberlik ve yönlendirmelerimizi yaparak süreci doğru yönetmeliyiz. Çünkü bizler öğrencilerimizin hedefleri ve hayallerinin gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bunu da sahada hep birlikte yapacağız” dedi. Toplantı, okullarda devam eden LGS ve YKS hazırlık süreçlerinin tek tek değerlendirilmesi ile sona erdi.