ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:22

Adana’da otomobil dükkana girdi: 2 yaralı

A
A
A
Adana’da otomobil dükkana girdi: 2 yaralı

Adana’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil dükkana girdi. Kazada 2 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, kaza merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi Mithatpaşa Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, 07 RTY 07 plakalı Şahin marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dükkana girdi. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kaza sırasında dükkanın önünde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.


Kaza anında karşı taraftaki kendi işletmesinin önünde oturduğunu söyleyen Enes Yiğit, “Sürücü ara yoldan caddeye çıktı. Caddeye çıkarken hafif gaz verince aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Caddede önündeki arabaya çarptı, sonra düzeltemeyip dükkanın içerisine girdi. Dükkanın önünde duran iki vatandaş vardı, onlara da çarpıp içeri aldı. Kazadan 5-10 dakika sonra ambulans geldi, yaralı vatandaşları hastaneye götürdü” dedi.



Adana’da otomobil dükkana girdi: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun ‘Samsun, sağlık sektörünün parlayan yıldızı’ ‘2. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’ ile Türkiye ve Samsun için çok önemli bir programa imza atıldığını belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, “Samsun, sağlık sektöründe dünyanın en önemli parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi. Büyük Anadolu Hastaneleri, ‘2. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde yer aldı. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi; sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra, yerli ve yabancı çok sayıda bürokrat, hastane yöneticisi, sağlık çalışanı ve firma sahipleri ile 23 ülkeden 200’ün üzerinde heyetin katılımıyla gerçekleşti. İkiztepe’nin tarihi mirasıyla adını alan bu zirvede, sağlık teknolojileri, sağlıkta kalite, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi gibi konular masaya yatırıldı. Samsun’un ilk kurulan özel hastane özelliği taşıyan Büyük Anadolu Hastaneleri tüm ekip ve donanımı ile güçlü bir şekilde zirvede yerini aldı. Etkinlikte kurduğu stantta Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan ve yöneticiler, doktorlar, idari personel ve kurumsal iletişim uzmanları tarafından katılımcılara 28 yıllık tecrübesiyle sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Zirvede, onkoloji ve onkolojik cerrahi konulu panel oturumlarında diğer hastanelerin uzman doktorlarının yanı sıra Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Kutlar, obezite ve metabolik cerrahi konulu panelde ise Genel Cerrahi Uzmanları Doç. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Volkan Kınaş, alanlarındaki en son gelişmeleri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini katılımcılarla paylaşarak sunumlarını yaptılar. “Samsun, sağlık sektörünün parlayan yıldızı” Samsun’un, sağlık sektöründe dünyanın en önemli parlayan yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, "Burada bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir programa imza atıldı. 3 gün boyunca hem ulusal hem de uluslararası katılımcılar ile verimli görüşmelerde bulunduk. Ülkemizin gelişen sağlık sektöründe güncel motivasyonlarla hem ülkemize hem de şehrimize fayda sağlamak amacıyla en son tıp teknolojileriyle donatılmış sağlık tesislerimiz ve alanında yetkin uzman doktorları ile etkili sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda; Karadeniz Bölgesi’nin merkez şehri Samsun’umuzu; kaliteli sağlık hizmetlerimizle sağlık turizminin de marka haline getirmek için Büyük Anadolu Sağlık Grubu olarak gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu düşünceler içinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’nin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir’den gençlere özel uygulama: ‘Genç Kart Kayseri’ Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu proje ve uygulamalarla gençlere desteğini sürerken, yeni dönemde hayata geçirilecek ‘Genç Kart Kayseri’ uygulaması ile Başkan Büyükkılıç, gençlere özel hizmete imza atılacak. ‘Genç Kart Kayseri’ projesini gerçekleştirerek gençlere hizmetine yeni bir ivme katacak olan Büyükşehir Belediyesi, yeniden adını gençlerin gönlüne yazacak. Başkan Büyükkılıç’ın yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem hizmetlerinden olacak Akıllı Şehircilik uygulamaları kapsamında ‘Genç Kart Kayseri’ projesi ile gençler, ulaşım, yeme içme, kültür sanat etkinlikleri, müzeler, Kayseri Bilim Merkezi, Erciyes Kayak Merkezi, Spor A.Ş. tesisleri, KAYMEK tesisleri ve kütüphaneler gibi tüm belediye hizmetlerinden faydalanacağı gibi her bir aktivitede de puan kazanacaklar. Gençler, Büyükşehir’de sunulan hizmetlerden bu kart ile yararlanacak Söz konusu Genç Kart Kayseri uygulaması sayesinde gençler, Büyükşehir Belediyesince sunulan hizmetlerden genç kart ile yararlanacağı gibi aynı zamanda her bir aktiviteden de puan kazanma fırsatı yakalayarak hizmet alımında avantaj sağlamış olacaklar. Gençlere Yeni Dönemde Hizmetler, Sadece Genç Kart Kayseri Uygulaması ile Sınırlı Değil Gençlere ve gençlerin kendisini geliştirerek donanımlı olmasına özel önem veren Başkan Büyükkılıç’ın yeni 5 yıllık dönemdeki gençlere yönelik hizmetleri de sadece Genç Kart Kayseri uygulaması ile sınırlı kalmıyor. Bu doğrultuda planlanan projelerden bazıları ise şu şekilde: “Teknofest’in Kayseri’de gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Büyük Bilim Şenlikleri düzenlenecek. Kayseri’deki öğrencilerden başarılı ve ilgili olanlar sınavla seçilerek, bu öğrencilerden oluşan bir Bilişim Akademisi kurulacak ve oluşturulacak bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar yapılacak. TÜBİTAK ile ortak proje geliştiren ve Teknofest gibi yarışmalara katılan üniversite öğrencilerinden oluşan takımlara, kendi projelerini yapma ve geliştirme olanağı sunmak için Teknoloji Hangarı inşa edilecek.”
Kayseri Kocasinan Gençlik Kulübü, kamp etkinliğiyle eşsiz bir gün yaşadı Kocasinan Belediyesi Gençlik Kulübü ve Gökbörü Derneği tarafından Yeşilhisar’da hazırlanan kamp etkinliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Ülkenin geleceği olan gençlerin her zaman yanında olduklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin Türkiye’sini inşa edecek olan gençlerimize yönelik daha fazla projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. Kayseri Valiliği öncülüğünde Kocasinan Kaymakamlığı, Yeşilhisar Belediyesi, Kocasinan Belediyesi Gençlik Kulübü ve Gökbörü Derneği işbirliğiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yeşilhisar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Geleceğe ümitle baktığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle tekrardan tüm hemşerilerimin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak için farklı ve yeni projeler hayata geçiriyoruz. Bu noktada kurduğumuz Gençlik Kulübümüze, evlatlarımızın yoğun ilgi göstermeleri, bizlere ayrı bir mutluluk verdi. Kulübümüzün düzenlediği etkinliklere gençlerimizin göstermiş olduğu ilgi, gözlerindeki ışıltı ve mutluluk ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir. Özellikle Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalıklı ve farklı olduğunu 7’den 70’e herkes bu farklılığı hissetsin diye her dönem yeni projelere ve çalışmalara imza atıyoruz. Bunları yaparken de hemşehrilerimin desteğiyle yapıyoruz. Şehrin yöneticileri olarak bizler, gönül birliğiyle Kayserimiz için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür etkinliklerin daha fazla yapılması için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ve keyifli bir gün yaşayan gençler, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: “İlk 5 ayda 819 bin 776 kişi, kütüphanelerimizi ziyaret etti” Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 13 kütüphaneyi 2024 yılının ilk 5 ayında 819 bin 776 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Merkez Kütüphane’de 7 gün, 24 saat uygulamasının gençlerden tam not aldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kütüphanelerimizin hizmetlerinden memnun oldukları için çay, çorba ikramının yanında internet hizmetimizi ücretsiz olarak veriyoruz” dedi. Merkez Kütüphane’nin 7 gün 24 saat olarak hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Doluluk oranı oldukça yüksek. Merkez Kütüphanemiz bu amaca uygun bir kütüphanemizdi. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kitapseverlere hizmet veren Merkez Kütüphane’nin çalışma saatlerinde düzenlemeye giderek, 7 gün, 24 saat açık olacak şekilde hizmet vermeye başladık. Ulaşım kolaylığı ve kapasitesi açısından Merkez Kütüphane’nin çalışma saatini 7/24 çalışma esasına göre güncelledik” diye konuştu. Büyükkılıç, Kayseri’nin aynı zamanda makarr-ı ulema, makarr-ı evliya yani âlimler ve evliyalar şehri olduğunu ve bu topraklardan pek çok eğitim, kültür ve sanat adamı yetiştiğini belirterek, “Kayseri, Mimar Sinan’ın, Seyyid Burhaneddin’in, Kadı Burhaneddin’in, Hunat Hatun’un, Gevher Nesibe Sultan’ın, Seyrani’nin, Davud El Kayseri’nin ve Mehmet Melikgazi hazretlerinin şehridir. Kayseri, her yönüyle zenginlikler şehridir” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyette olan 13 kütüphanesini 2023 yılında 2 milyon 209 bin 747 kişinin ziyaret ettiğini, kütüphanelerin 2024 yılının ilk 5 ayında ise 819 bin 776 kişiyi ağırladığını hatırlatan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 yılda 2 milyon 209 bini aştı. 2024 yılında bu sayının daha fazla olacağını gözlemlemekteyiz. Kütüphaneden 5 ayda ödünç alınan kitap sayısı 162 bin 615 oldu. Kayseri okuyan ve okutan şehirdir. Kütüphanelerimiz ile birlikte Kitap Kafe mantığı içerisinde gayretlerimizi de sürdürüyoruz. Gençlerimizin teknoloji ve iletişim çağında, hem kütüphanelerimizin zenginliğini arttırıyoruz hem de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemiz içerisinde bakanlığımız ile müşterek bir halk kütüphanesi çalışması yapacağız.”