EĞİTİM
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu 21 Eylül 2024 Cumartesi - 02:05:18 Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın oldu. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024/335 sayılı kararı yayımlandı. 20 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Fatma Aydın atanmıştır” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte, 13 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Prof. Dr. Fatma Aydın atanmış oldu. Fatma Aydın kimdir? Fatma Aydın, 10 Ocak 1969’da Manisa’da doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi Dahiliye Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı. Akabinde 1997-2001 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Deri ve Zührevi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda 2007-2013 yılları arasında doçent, 2013 yılından itibaren ise profesör ünvanıyla görevlerine devam etti. Ayrıca, 2014-2015 yıllarında sırasıyla OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve 2017-2019 tarihleri arasında OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev aldı. 2015 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor. Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu var.
20 Eylül 2024 Cuma - 18:04 Başiskele’de değerler ve temel İslami ilimler eğitimi başlıyor Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak vereceği değerler ve temel İslami ilimler eğitimine son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi. Pozitif ilimler yanı sıra dini ve manevi ilimlerde de çocuklara ücretsiz eğitim desteği sunan Başiskele Belediyesi, önümüzdeki haftalarda değerler eğitimi ve temel İslami ilimler eğitimlerine başlayacak. Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimlere son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi. Kontenjanla sınırlı tutulan eğitimlere başvurular internet üzerinden yapılacak. Değerler Eğitimi’nde iki grup halinde yapılacak derslere 8-12 yaş arası ve 13-17 yaş arası çocuklar başvurabilecekken; Temel İslami İlimler Eğitimi’ne 15 yaş ve üzeri vatandaşlar başvuru oluşturulabilecek. Başvuruların ardından ekim ayının ilk haftası eğitimlerin başlayacak ve haziran ayına kadar eğitim ve öğretim dönemi boyunca dersler devam edecek. Değerler Eğitimi programında öğrenciler; namaz, dua, sureler, güncel dini meseleler, peygamberler tarihi, birebir Kur’an-ı Kerim Eğitimi alacak. Temel İslami İlimler Eğitimi programında ise öğrenciler; Arapça, fıkıh, siyer, kelâm, İslam tarihi, tefsir ve usûlû, hadis ve usûlû, hafızlık tekrar eğitimi alacak.
20 Eylül 2024 Cuma - 17:18 Van’da miniklere dini değerler ve anaokulu eğitimi bir arada veriliyor Van’da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında, miniklere hem dini değerler hem de anaokulu eğitimleri bir arada veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 itibarıyla başladı. Van’da yoğun rağbet gören kurslarda çocuklar hem dini değerler hem de anaokulu eğitimini bir arada öğrenme fırsatı buluyor. İkili eğitim şeklinde 08.00-12.30, 12.30-17.00 saatlerinde 15’er kişilik sınıflarda eğitim gören çocuklar, aynı zamanda oyun alanları, sosyal aktiviteler ve uzman eğitmenler ile eğlenceli zaman geçiriyor. İHA muhabirine konuşan Van İl Müftülüğü Eğitim İşleri Şube Müdürü Şaban Güldal, şu ana kadar bin 700 öğrencinin kayıt yaptırdığını ve 62 kursta 116 öğretici tarafından eğitim verildiğini ifade ederek, bu yıl hedeflerinin 2 bin 500 öğrenci olduğunu söyledi Yetişkin, 4-6 yaş ve hafız gruplarına eğitim hizmetleri verdiklerini ifade eden Güldal, “Yüz yüze eğitimlere katılamayanlara da online olarak hizmetlerimiz bulunmaktadır. Son dönemde Van İl Müftülüğü olarak bir ivme kazandık. Daha önceleri 10 olan kurs sayımız Van Valimiz Ozan Balcı’nın destekleriyle 62’ye çıktı. Bu alanda toplam 116 hocamız bin 703 öğrencimize eğitim verdi. Bu yılki eğitim öğretim hayatımız başladı. Kayıtlarımız devam etmektedir. Kurslarımıza yoğun bir ilgi var. Bizler de bu alanda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.
KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi pazar günü yapılacak
20 Eylül 2024 Cuma - 11:07 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi pazar günü yapılacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 142 bin 482 adayın katılımıyla 22 Eylül Pazar günü uygulanacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2024-KPSS DHBT 30 ildeki 35 sınav merkezinde yapılacak. Sınav için 330 bina ve 5 bin 527 salon kullanılacak. 142 bin 482 adayın başvurduğu sınavda toplam 17 bin 684 görevli yer alacak. Sınav güvenliğinin sağlanması için bin 821 emniyet mensubu görev yapacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katıldıklarını bildirdi. Ersoy, DHBT’ye 49 bin 298 adayın ortaöğretim düzeyinde, 35 bin 603 adayın ön lisans düzeyinde ve 57 bin 581 adayın ise lisans düzeyinde katılacağını ve bu adayların 98 bin 128’inin kadın, 44 bin 354’ünün erkek olduğunu ifade etti. Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “Gazi, şehit ve gazi yakını 541 aday bu haktan yararlandı” dedi. Sınava 249 engelli adayın katılacağını söyleyen Ersoy, engelli adayların mağduriyet yaşamaması için her türlü önlemin alındığını ve adaylara yardımcı olacak görevli atamalarının yapıldığını belirtti. KPSS süreci tamamlanıyor Bu yıl ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde olmak üzere tüm alanlarda uygulama gerçekleştirildiğini belirten ÖSYM Başkanı Ersoy, “KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ile KPSS sürecini tamamlamış olacağız. Her zaman gösterdiğimiz hassasiyeti bu sınavda da göstererek sorunsuz şekilde bu süreci tamamlayacağız. Katkılarından dolayı tüm görevlilere teşekkür ediyor, adaylara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 22 Eylül Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 40 sorudan oluşacak sınav için adaylara 60 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav, 11.15’te sona erecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 20 dakika ilave sürelerini kullanabilecek. Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak. Sınav sonuçları 16 Ekim tarihinde açıklanacak.
Rekor bağışla örnek öğrenci yurdu
20 Eylül 2024 Cuma - 11:02 Rekor bağışla örnek öğrenci yurdu Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kampüsünde, hayırsever Shipley-Altındağ ailesi tarafından gerçekleştirilen 1 milyon 400 bin dolar bağışla yapılan öğrenci yurdu tamamlandı. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte hizmet vermeye başlayacak yurt, fakültede eğitim gören öğrencilere yüksek konforda barınma imkânı sunacak. Ailelerinden uzakta yükseköğrenim gören öğrencilerin en büyük sorunlarının başında barınma gelirken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleri, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in girişimleri ile Çeşme Turizm Fakültesine otel konforunda inşa ve dizayn edilen, iki bloktan oluşan 108 kişilik öğrenci yurdu kazandırıldı. Modern mefruşatla donatılan iki kişilik odalarda; baza, buzdolabı, tuvalet ve banyonun yanı sıra her öğrenci için ayrı çalışma masası ve özel dolap bulunuyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak ’Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek’ mottosu ile hem ana kampüsümüzde hem de ilçelerdeki kampüslerimizde vizyoner uygulamaları ve nitelikli projeleri hayata geçirdik. Tüm birimlerimizin altyapısını çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek son teknolojik cihazlarla donattık. Kalite çalışmalarını sürdürülebilir konsepte taşıyarak bir kültür haline getirdik. Girişimci ekosistemimiz ve yenilikçi eğitim modelimiz ile birçok başarıya imza attık. Bu kapsamda üniversitemizin en genç fakültelerinden olan Turizm Fakültemize önemli yatımlar yaptık. Bir yandan fakültemizin akademik yapılanmasına yönelik katkılar sunarken bir yandan da bilimsel çeşitliliğini, eğitim öğretim, araştırma geliştirme altyapısını güçlendirdik. Son üç yılda önemli projeleri hayata geçirdik. Fakültemiz, turizm sektörüne uluslararası nitelikte mezunlar yetiştiriyor. Ancak, Fakültemiz öğrencileri barınma sorunu yaşıyordu. Yeni yurt binamızın inşaatı tamamlandı. İki kişilik olan odalar modern malzeme ve eşyalarla donatıldı. Yurdun hizmet vermeye başlamasıyla birlikte önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması çok önemli. Yeni yurt ile birlikte öğrencilerimiz ev konforunda ve güven içinde bir eğitim öğretim hayatı sürecekler. Son dönemde yapılan bağışlarla, Çeşme Turizm Fakültesinin atağa kalktığını büyük bir gururla ifade etmek isterim. Rekor bağışla öğrenci yurdu yapımına vesile olan bağışçılara ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e çok teşekkür ediyorum” dedi. “Alışılmışın dışında modern bir yurt” Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise “Shipley-Altındağ ailesinin 1 milyon 400 bin dolarlık bağışıyla ve Bridge to Türkiye Vakfı’nın katkılarıyla fakültemize kazandırdığımız Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Öğrenci Yurdu tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Beş yıldızlı otel konforunda inşa ve dizayn edilen, iki katlı iki bloktan oluşan 108 kişilik öğrenci yurdumuz, modern mefruşatla donatıldı. Odalarımız iki kişilik olarak hazırlandı. Odaların içinde; baza, buzdolabı, tuvalet ve banyonun yanı sıra her öğrenci için ayrı çalışma masası ve özel dolaplar bulunuyor. Öğrencilerimizin çok mutlu olacaklarına inanıyorum. Çünkü alışılmış yurtlardan farklı olduğunu görecekler. Yurt binamızın çevre düzenlemesini de tamamladık. Binamız güneş gibi parlıyor. Bu muhteşem eser ile gurur duyuyoruz. Heyecanlıyız, mutluyuz. Turizm Fakültemizin kampüsünde artık bir gurur tablosu var. Temelinde özveri, başarı ve gayret olan bir gurur tablosu bu. Öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldıran, rekor bağışla öğrenci yurdumuzu yapımına öncülük eden Richard Shipley, Feyza Altındağ Shipley, Feruzan Altındağ ve gece-gündüz çalışarak bu nadide eseri tamamlanmasına vesile olan mimarımız Murat Altındağ’a gönülden teşekkür ediyorum ”dedi. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Özel Öğrenci Yurdu, toplam bin 500 metrekare alanda, kız-erkek öğrenci yurdu olmak üzere iki katlı, iki binadan oluşuyor. Her binada 27 oda olmak üzere toplam 54 oda bulunuyor. 108 öğrenciye hizmet verecek yurdun tüm odaları iki kişilik tasarlandı. Tamamı hibe yoluyla yapıldı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 11 akademisyeni dünyanın en etkili bilim insanları arasında
20 Eylül 2024 Cuma - 10:47 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin 11 akademisyeni dünyanın en etkili bilim insanları arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte 11 akademisyen, Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yeniden yer almayı başardı. Alanlarında uzman araştırmacılar tarafından 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren 200 bini aşkın bilim insanının verileri, bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası ve sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlere göre değerlendirildi. Değerlendirmenin ardından yapılan sıralama ise Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu olmak üzere iki ayrı kategoride yayımlandı. 2023 yılı verilerinin esas alınarak yapılan sıralamaya göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Prof. Dr. Murat Barut, Prof. Dr. Adnan Görür, Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir, Prof. Dr. Ümit Atıcı, Prof. Dr. Emin Çadırlı, Prof. Dr. Yasin Kabalcı, Prof. Dr. Murat Gökçek, Prof. Dr. Yeliz Konuklu, Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu ve Doç. Dr. Khawar Jabran girmeyi başardı. Böylece 11 akademisyen her iki kategoride de Dünyanın Etkili Bilim İnsanları Listesine adını yazdırdı. Rektörden Akademisyenlere Tebrik Konuyla ilgili yaptığı açıklamada yüzde 2’lik dilime girerek Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları sıralamasında yer alan akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Hocalarımızın imza attığı bu başarı, Üniversitemizin uluslararası görünürlüğü ve prestiji açısından oldukça kıymetli. Üniversitemizin önümüzdeki yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte üniversite ile bilim insanları sıralamalarında daha yüksek noktalarda bulunacağına inanıyorum. Araştırma odaklı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu yöndeki çalışmaları hızla sürecek. Ayrıca üniversitemizin bilimsel araştırma ve geliştirme kapasitesine katkı sunan tüm akademisyenlerimize verilen desteklerin devam edeceğini de belirtmek istiyorum. ” diye konuştu.
İtfaiyecilere ilk yardım eğitimi
20 Eylül 2024 Cuma - 10:39 İtfaiyecilere ilk yardım eğitimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; kaza, yangın ve doğal afet durumlarında ilk müdahaleyi yapabilme kabiliyeti kazandırmak için itfaiye personeline yönelik ilk yardım eğitimi veriyor. Afet ve yangın durumlarına karşı 7 gün 24 saat hazır durumda görev yapan büyükşehir itfaiyesi, karşılaştığı acil durumlarda oluşabilecek kaza ve yaralanmalara karşı da önlem alıyor. Bu kapsamda bilgi birikimlerini arttırmak ve acil durumlara hazır olmak amacıyla kurum içi eğitimlere devam ediliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle Büyükşehir İtfaiyesi personeline ilk yardım eğitimi verildi. İlk yardımcı belgesine sahip olan ve belge geçerlilik bitiş tarihi yaklaşan personel ise ilk yardım güncelleme eğitimi aldı. Eğitim kapsamında ilk yardımın temel kavramları; dikkat edilecek noktalar, kanamalar, yaralanmalar, kırık çıkık ve burkulmalar, bayılma ve koma, kazazede taşıma ve nakil usulleri gibi birçok konu işleniyor. Eğitimlerle ilk yardım ile ilgili beceri kazanılması ve ilk yardım bilincinin artırılması hedefleniyor. İki gün süren pratik ve teorik eğitimi tamamlayan katılımcılara eğitim sonunda belge veriliyor. Eğitimler, Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde yer alan İtfaiye Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası’nın hemen arkasında bulunan İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) eğitim tesislerinde yapılıyor.
Ege Üniversitesi Avrupa’nın en büyük yükseköğretim zirvesinde tanıtıldı
20 Eylül 2024 Cuma - 10:36 Ege Üniversitesi Avrupa’nın en büyük yükseköğretim zirvesinde tanıtıldı Ege Üniversitesi (EÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen “Avrupa Uluslararası Eğitim İş Birliği Yükseköğretim Zirvesi"nde tanıtıldı. Avrupa’nın en büyük yükseköğretim zirvesi olarak adlandırılan EAIE 2024 Yükseköğretim Zirvesine katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi standında dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerini ağırlayarak hem üniversite ile ilgili bilgiler verdi hem de ikili iş birliği anlaşmaları yaptı. Zirvede, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, EÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. A. Candaş Adıgüzel Zengin eşlik etti. Zirveyi değerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin son dönemde büyük bir atılım gösterdiği alanların başında uluslararasılaşma yer alıyor. Uluslararasılaşma misyonumuz kapsamında yükseköğretime örnek olan önemli projeleri hayata geçirdik. Faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda, Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği tarafından Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen EAIE 2024 Zirvesine katılarak, kurduğumuz stantta tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizi tanıttık. Yoğun ilgi gören standımızda farklı ülkelerden ziyaretçileri ağırladık. Zirvede, Türk yükseköğretim modelini uluslararası alanda daha görünür kılmak ve küresel iş birliklerimizi güçlendirmek amacıyla, birçok uluslararası yükseköğretim kurumunun temsilcileriyle bir araya geldik” diye konuştu. “Farklı ülkelerinden üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yapıldı” Organizasyonun, Ege Üniversitesinin uluslararası arenada tanınırlığına katkı sağladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Zirvede, global eğitim ağımızı genişleterek çeşitli temaslarda bulunduk. Dünyanın farklı ülkelerinden üniversiteler ile değişim ve iş birliği anlaşmaları yaptık. University Institution of Barranquilla Rektörü Arcesto Julian Castro Agudelo ile ikili iş birliği protokolü imzaladık. Gerçekleştirdiğimiz iş birliklerimizle dünya genelinde bilgiye dayalı bir toplum inşa etme yolunda önemli adımlar atıyoruz. University Institution of Barranquilla ile imzaladığımız iş birliği protokolü ile her iki üniversite bilimsel ve kültürel alanlarda ortak projeler yürütecekler. Farklı ülkelerden birçok yükseköğretim kurumunun Ege Üniversitesi standını ziyaretleri sırasında, University of Europa for Applied Sciences Başkanı Prof. Dr. Maurits van Rooijen ile yaptığımız görüşmede, başarıyla yürüttüğümüz sürdürülebilirlik, akreditasyon ve inovasyon odaklı projelerimizi tanıtarak Gıda Güvenliği alanında yeni çalışmaların kapılarını araladık. Ülkemizin yükseköğretimdeki yetkinliklerini uluslararası düzeyde daha görünür kılarken, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunlara yönelik çözüm üretme kapasitemizle dünya çapındaki eğitim kurumları ile olan ilişkilerimizi derinleştiriyoruz” dedi. “Uluslararası arenada çalışmalarımıza devam edeceğiz” Rektör Prof. Dr. Budak, programı kapsamında, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ile bir araya gelerek ileriye yönelik araştırma, geliştirme, bilimsel araştırma projeleri, uluslararası değişim olanakları ve potansiyel iş birliklerini değerlendirdi. Yeni iş birliklerinin, üniversitelerin küresel bilimsel toplulukta daha etkin bir şekilde yer almasına ve uluslararası ölçekte sürdürülebilir akademik başarılara imza atılmasına katkı sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği artırmak için uluslararası arenada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemizin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi için ikili iş birliği anlaşmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Kent Konseyi’nden Rektör Hacımüftüoğlu’na ziyaret
20 Eylül 2024 Cuma - 10:21 Kent Konseyi’nden Rektör Hacımüftüoğlu’na ziyaret Erzurum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Konsey Başkanı Hüseyin Tanfer Başkanlığı’nda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete Atatürk Üniversitesi’nin bölgesel kalkınmadaki önemine vurgu yapıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Kent Konseyi’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Erzurum ve bölgesi için taşıdığı önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Hacı Müftüoğlu, ’Üniversite birimlerimizin Erzurum Kent Konseyi meclis ve çalışma grupları ile uyumlu çalışması noktasında desteklerini sürdürerek fikir alış verişinde bulunacağız. Üniversitemiz, yalnızca Erzurum için değil, tüm bölge ve hatta ülkemiz için önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Görevde bulunduğumuz süre zarfında, bilime ve eğitime yaptığımız katkılarla sadece akademik başarıları artırmayı değil, aynı zamanda bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına da destek olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerle iş birliğini güçlendirmek, projeler geliştirmek ve Erzurum’u bir bilim ve inovasyon merkezi haline getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Kent konseyleri son derece önemli yapılardır. Kent Konseyimizi önemsiyoruz. Konseyimizin kıymetli Kurul Üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum’ diye konuştu. ’Ortak Akıl Anlamında Örnek Olmayı Hedefliyoruz’ Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ise, Atatürk Üniversitesi arasındaki birimlerin meclis ve çalışma grupları ile uyumlu çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Başkan Tanfer, ’Öncelikle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Erzurum Kent Konseyi ile Atatürk Üniversitesi arasındaki şehrin kültürü ve tanıtımı açısından desteğinin artması ile ortaklaşa çalışmalar yapılması konusunda her zaman destekçi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler ve üniversitenin akademik başarılarının da bu süreçte artıracağını temenni ediyoruz. Siz değerli paydaşlarımızın desteği bizler için çok kıymetli. Bu doğrultuda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerle iş birliğini güçlendirmek, projeler geliştirmektir. Kent Konseyi olarak, insan odaklı çalışmalarınızda işbirliği yapmak bizleri çok mutlu edecek. Bu doğrultuda konseyimiz ve üniversitemiz arasında organik bir bağ var. Ortak akıl anlamında örnek olmayı hedefliyoruz. Kentimiz için gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalarımızda sizi de aramızdan görmekten mutluluk duyacağız. Erzurum için hep birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı geçmesi temennisinde bulunuyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu. Başkan Tanfer, ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’na Erzurum temalı Dadaş Folklor Biblosu hediye etti.
Kastamonu Üniversitesi’nin “FER” kısa filmi, Max Sir Uluslararası Film Festivali finalinde
20 Eylül 2024 Cuma - 10:20 Kastamonu Üniversitesi’nin “FER” kısa filmi, Max Sir Uluslararası Film Festivali finalinde Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün yönetmenliğini üslendiği “FER” kısa filmi, Max Sir Uluslararası Film Festivali’nde finale kaldı. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ertürk’ün senaryosunu yazıp yönettiği “FER” isimli kısa film, dünyanın dört bir yanından doğa ve çevre temalı filmlerin yarıştığı Max Sir Uluslararası Film Festivali’nde finale kalmaya hak kazandı. Festival, çevre, iklim ve doğa konularında farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir platform olarak, Kosta Rika’da gerçekleştirilecek. Kastamonu’nun eşsiz doğasına ait görüntülerin yer aldığı “FER” filmi, festival jürisinin beğenisiyle finale yükseldi. Daha önce yedi uluslararası festivalde izleyiciyle buluşan kısa film, doğanın korunması ve çevresel sorunlara dikkat çekme amacıyla ön plana çıkıyor. Filmin yönetmeni Dr. Emre Ertürk, “Daha önce ‘Kastamonu Susamsız Simidi’ belgeseli ile New York Film Festivali’nde uluslararası izleyicilerle buluştuk. Şimdi de Kastamonu’nun doğal güzellikleri içinde çektiğimiz kısa filmimizi sanatseverlerin beğenisine sunduk. ‘FER,’ Max Sir Film Festivali’nde finale kaldı. Bu festival, tabiat ve çevre konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen çok özel bir organizasyon. Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversitemizin bir üyesi olarak, böyle bir festivalde yer almak büyük bir onur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi müfredatı günün şartlarına göre yeniliyor
20 Eylül 2024 Cuma - 10:19 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi müfredatı günün şartlarına göre yeniliyor Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştaylarla müfredatlar sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenerek, eğitimde kalite artırılmaya çalışılıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik birimleri tarafından program güncelleme çalıştayları yapıldı. Çalıştaylarla müfredatlar hem sektörel ihtiyaçlar hem de güncel çalışmalara göre yeniden düzenlendi. Verilecek eğitimlerde teori ve pratik uyumunun sağlanması, sektörde istihdamın artırılması ve tüm paydaşların önerilerinin dikkate alınması hedefleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın girişimleri ile başlatılan program güncelleme çalıştaylarında bölgenin ihtiyaçları, sektörel ihtiyaçlar ve paydaşların önerileri önem taşıyor. “Eğitimde kalitenin artması için günümüz ihtiyaçlarına göre güncelliyoruz” Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Yılmaz, değişen ve dönüşen dünyada her bir programın günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi ve eğitimde kalitenin artırılması için programların günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde güncellenmesinin önemini vurguladı. Güncellemeler yapılırken sektör temsilcilerinin, kamu kurum ve kuruluşların ve akademisyenlerin görüşlerinin alındığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, program müfredatlarının bu çerçevede yeniden düzenlendiğini söyledi. Rektör Yılmaz, yapılan çalışmalarla programların güncelleneceğini, istihdamın artacağını ve paydaşların taleplerinin karşılanacağını ifade ederek, böylelikle eğitim öğretim süreçlerinde verilen teorik bilginin pratikte işlevsel hâle geleceğini vurguladı. “Bölgesel ihtiyaçlar göz önüne alınarak müfredatlar değerlendirildi” Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde 2024 yılı itibarıyla başlatılan program güncelleme çalıştaylarının tüm programlar için yapılması planlanıyor. Şimdiye kadar Eğitim Fakültesi, Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Erbaa MYO, Pazar MYO ile İletişim ve Tasarımı programlarında çalıştaylar yapıldı. Yapılan çalıştaylara öğretim üyelerinin yanı sıra sektör temsilcileri ile kurum temsilcileri katıldı. Bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak programlar ve müfredatlar değerlendirildi. Program müfredatlarının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi için görüş ve öneriler alındı. Varsa yeni programların açılması planlanarak, raporlar oluşturuldu.
Kızılay anasınıfı öğrencilerini sevindirdi
20 Eylül 2024 Cuma - 10:19 Kızılay anasınıfı öğrencilerini sevindirdi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan çeşitli oyuncaklar, Alaşehir Türk Kızılay Derneği tarafından ilçedeki bir ilkokulun anasınıfı öğrencilerine dağıtıldı. Hediyelerini sevinçle alan minik öğrenciler hemen yeni oyuncaklarıyla oynamaya başladı. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yardımseverlerin destekleriyle toplanan oyuncaklar Alaşehir Türk Kızılay Derneği tarafından Fatih İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine dağıtıldı. Alaşehir Kızılay Derneği başkanı Nedim Yamak ve Kızılay Gönüllüsü Ayşen Tuna, Fatih İlkokulu Müdürü Gökhan Maraş ile birlikte anasınıfı öğrencilerini ziyaret ederek öğrencilere oyuncaklarını dağıttı. Öğrenciler oyuncakları görünce sevinçlerini gizleyemediler ve alır almaz oynamaya başladı. Kızılay Derneği Başkanı Nedim Yamak, "Kızılay çalışanlarımız ve gönüllülerimiz ile yardım sevenlerimizin destekleri ile ihtiyacı olan anasınıfı öğrencilerimize oyuncak aldık ve oyuncakları okul müdürümüz Gökhan Maraş ile beraber öğrencilerle hem sohbet ettik, hem de oyuncak dağıtarak, gönüllerini aldık. Destek veren gönüllülerimize ve yardım sevenlere teşekkür ederiz." dedi. Fatih İlkokulu Müdürü Gökhan Maraş ise, "En iyi eğitim yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Bu yaş grubu öğrencilerimizin zeka gelişimi, el becerilerinin gelişmesi, kendilerine güven duygularının gelişmesi gibi eğitilebilir özellikleri bu tür etkinliklerle daha kolay ve daha çabuk gelişir. Yaşadıklarını unutmazlar. Kızılay çalışanlarımız ve yardım sevenlerimize eğitimin kalitesinin artırılması için yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.