Yerel Haberler
Manisa
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 17:33 Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Sarıgöl Atatürk Ortaokulu özel eğitim sınıfı gösterileri duygulandırdı
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:46 Sarıgöl Atatürk Ortaokulu özel eğitim sınıfı gösterileri duygulandırdı Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Atatürk Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Engelliler Haftası kapsamındaki etkinlik izleyenleri duygulandırdı. Sarıgöl Atatürk Ortaokulu Konferansı Salonunda düzenlenen ekinliğe Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, Atatürk Ortaokulu Müdür Vekili Veli Duman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler başarı ile sunuldu. İzleyenler tarafından beğeni toplayan programın sonunda Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak tarafından engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, engelli vatandaşların sadece Engelliler Haftasında değil her zaman hatırlanması gerektiğinin önemini dikkat çekerken, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, "Her insan engelli adayıdır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olalım. Engelli vatandaşlarımıza engel olmayalım. Etkinliği düzenleyen Atatürk Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğretmenlerine ve etkinliğe başarıyla yapan öğrencilerimize teşekkür ederim." dedi. Etkinlik sonunda engelli öğrenciler Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak ve öğretmenlerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Öğrenciler velilerini ikna etti kan bağışına yoğun ilgi oldu
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:06 Öğrenciler velilerini ikna etti kan bağışına yoğun ilgi oldu Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Manisa Türk Kızılayı Kan Merkezi ve Sarıgöl Türk Kızılayı koordinatörlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Sarıgöl sana kanım feda" kan bağışında öğrencilerin velilerine ısrarlı olması üzerine kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildi. Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki meydanda Manisa Türk Kızılayı Kan Merkezi tarafından kurulan özel çadır, kan bağışında bulunmak isteyen çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaşın akınına uğradı. Bir hafta öncesi Sarıgöl Türk Kızılayı İlçe Koordinatörlüğü tarafından okullara ve mahalle muhtarlıklarına gönderilen afişler ile duyurulan kan bağışı kampanyası ilçede büyük ilgi gördü. İki gün boyunca devam edecek olan "Sarıgöl sana kanım feda." kan bağışı kampanyasında öğrencilere bir kan bağışçısı getirene Kızılay rozeti, anahtarlık hediye edildi. Birden fazla kan bağışçısı getiren öğrencilere de Kızılay’ın İyilik Madalyası verildiğini ifade eden Sarıgöl Türk Kızılayı Koordinatörü Yusuf Tüfekçi, "Bu uygulama her ilçede olacak. Amaç küçük yaşlarda öğrencilerimizin kan bağışının önemini kavratmaktır. ’Sarıgöl sana kanım feda’ kampanyası büyük ilgi gördü. İki gün devam edecek olan kampanyamıza diğer normal kan bağışlarında olan ilgiden daha fazla bir ilgi var. Bunun sebebi öğrencilerin velilerine ısrarcı olmalarından kaynaklanıyor. Bir ünite kan üç hayat kurtarmakta. Kampanyamıza destek veren öğrencilerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim." diyerek kampanya sonunda 300 üniteden fazla kan bağışı almayı beklediklerini söyledi.
Sarıgöllü hayırsever Gümüşlü’den bir hayır işi daha
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:53 Sarıgöllü hayırsever Gümüşlü’den bir hayır işi daha Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde yaptığı hayır işleri ile tanınan Hüseyin Gümüşlü Karacaali Mahallesine Aile Sağlık Merkezi binasının yapımı için protokol imzaladı. İlçede birçok hizmetlerde bulunan hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü bu kez de ilçenin en uzak mahallelerinden biri olan Karacaali Mahallesinde yeni Aile Sağlık Merkezi hizmet binasının yapımı için Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz’in makamında düzenlenen bir törenle protokol imzalandı. Protokol, Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Recep Kılıç, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve Hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü tarafından imza altına alındı. Karacaali Mahallesi’ne kazandırılacak olan Aile Sağlığı Merkezi bina yapımı için bir açıklama yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, "İlçemize kazandırdığı hizmetler için kendisine teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul eylesin. Yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası Karacaali halkımıza şimdiden hayırlı olsun." dedi. Sarıgöllü Hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü, Sarıgöl ve mahallelerine hizmet etmenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, "Sarıgöl için gerekli olan hizmetleri severek yapıyorum. Okullar, Kur’an kursları, camiler, hastanemiz için diş sağlığı binası, gibi çok sayıda yardımlarım oldu. Ömrüm yettiğince de yapmaya devam edeceğim. Şimdi de Karacaali Mahallemizin aile sağlık merkezi binasını yapacağım. Söz verdim yapacağım diye sözümü yerine getiriyorum. Mahalle halkına hayırlı olsun." diye konuştu. Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Recep Kılıç da protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diledi hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü ’ye ve belediye başkanı Tahsin Akdeniz’e teşekkür etti. Öte yandan hayırsever iş insanı Hüseyin Gümüşlü tarafından yaptırılacak olan Aile Sağlık Merkezinin adının da Karacaali Hüseyin Gümüşlü Aile Sağlık Merkezi olacağı, 120 metrekarelik bir alana yapılacak olan bina inşaatının ise 10-15 gün içinde başlanacağı öğrenildi.