Yerel Haberler
Kırşehir
17 Mayıs 2024 Cuma - 17:23 Zootekni Kongresi’ne Kırşehir AEÜ ev sahipliği yaptı KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; Zootekni Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Ziraat Fakültesi, Ahi Zootekni Derneği, Zootekni Federasyonu ve Üniversite Zirai Etkinlikler Topluluğu tarafından organize edilen 17. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi gerçekleşti. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye; Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Zootekni Federasyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Kırşehir Tarım İl Tarım Müdürü Mustafa İlmeç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Ahi Zootekni Derneği Başkanı Doç. Dr. Gökhan Filik, Zootekni Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Mert Ulu, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, bilim insanları, kamu kurum ve özel sektör yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Kongre Başkanı Abdullah Selim Öner’in bilgilendirme konuşmasının ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş; Zootekni alanı içinde olan deri işleme sanatının ahiliğin içinde bulunan mesleklerden biri olduğunu anlattı. Güneş; Ahi Evran-ı Veli’nin en önemli şiarının mesleki ve ahlaki açıdan kaliteli esnaflar yetiştirmek ve usta çırak ilişkisi ile tecrübeli ve ahlaki değerleri gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Açılış konuşmalarının ardından ilk çağrılı oturum ile kongrenin diğer oturumlarına geçildi.
Kırşehir’de S plaka mağdurlarına seçimlerden 5 gün önce söz verilmiş
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:23 Kırşehir’de S plaka mağdurlarına seçimlerden 5 gün önce söz verilmiş Kırşehir Belediyesi tarafından araca takılı olmayan 51 servis plakasının iptali sonrası mağdur ediklerini düşünen servis şoförleri; Mahalli İdareler Seçimlerinden 5 gün önce Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu’nun kendilerine mağduriyet yaşanmayacağı yönünde söz verdiğini söyledi. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala yaşananlar karşısında çaresizliklerini anlatan servisçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yürütüyor. Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde toplanan esnaflara söz verildiğini anlatan Mustafa Öztürk, belediye başkanının kendilerini yanılttığını söyledi. Öztürk, “Plakamı 5 yıl önce aldım. O dönem şartlarında 60 liraya plakayı satın aldım. Şuanki enflasyonla mağdur edildim. Belediye Başkanı bizi yanıltarak plakalarımızı aldı. Böyle ticari ahlak olmaz. Yanında müdürüyle seçim öncesi söz verdi, seçimden sonra da encümen kararıyla plakaları iptal etti” dedi. Emre Kanalmaz da, yaşanan süreçte belediye başkanına güvendiğini ve yanıldığını söyleyerek, "Seçimler öncesinde servisçi esnafı toplayıp mağdur etmeyeceğini söylemesine rağmen biz ‘S’ plaka mağduru olduk. Sürenin tekrar uzamasını istediğini söyleyen Selehattin Ekicioğlu’na güvenmiştik” diye konuştu. Başkana güvenip işsiz kaldılar Verilen vaatlerin ardından işsiz kaldıklarını belirten Eşref Ersoy ise, "Benim iki çocuğum var şuan için işsiz geziyor. İşimiz var ama bizler bu durumda mağdur edildik. Aynı durumu dolmuşçuluk tada gördük. Belediye otobüsleri 8-9 liraya öğrenci taşıyor. Okullar önünde istedikleri gibi indi-bindi de yapabiliyorlar. Belediye kendisi de zarar ediyor” ifadelerini kullandı. "Halkın yanında iken halkı karşısına aldı" diyen Olcay Deniz ise çok büyük zarara uğratıldıklarının altını çizdi.
AÜB üyesi 15 üniversite Kırşehir’de tanıtıldı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:38 AÜB üyesi 15 üniversite Kırşehir’de tanıtıldı Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB); 15 üniversitenin katılımıyla Kırşehir’de tanıtım programı düzenledi. ’Kırşehir’in Yenilikçi Üniversitesi’ sloganının kullanıldığı programa Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldrıım Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi katıldı. Açılış Programında konuşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, tanıtım stantlarını gençlerin gelişimleri ve bilgilenmeleri noktasında önemli gördüklerini söyledi. Karahocagil; "Öğrencilerimizin en doğru tercihleri yapmaları gerekiyor. Öğrencilerin doğru tercihlerle hayatlarına yön verecekleri bu dönemde mesleklerle bilgileri almaları ve aldıkları bilgiler çerçevesinde doğru yön çizmeleri gerekir" dedi. Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise, üniversiteleri tanıtmak kadar öğrencilerin hayatlarına yön vermenin de önemli olduğunu aktardı. Altun konuşmasında; "Kariyer planlamanız için katkıda bulunmak sebebiyle bir araya geldik. Kariyer planlaması önemli bir süreçtir. İnsanın kendisini ve mesleğini sevmesi ve sevdiği meslekle başarılı olması son derece önemli. Siz öğrencilerin başarılı olduğu meslekleri yeteneklerinize göre tercih edebilmeniz bu tür fuarların varlığıyla daha da kolaylaşıyor. Sizlerin bundan sonraki hayatına yön verme anlamında Anadolu Üniversiteler Birliği olarak 15 üniversite 11 farklı ilde tanıtım fuarları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. Açılışın ardından program, stant alanlarının gezilmesi ve öğrencilerle yapılan sohbetle devam etti.