Yerel Haberler
Karabük
Ünal ve Altuntepe TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:21:49 Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe ve TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara’da yapılan 80. Mali Genel Kurulu’na katıldı. TOBB 80. Genel Kurulu çerçevesinde Anıtkabir ziyaret edilerek saygı duruşunda bulunuldu. Anıtkabir ziyaretinden sonra Hizmet Şeref Belgesi Plaket Törenine geçildi. Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi, 20 yıllık hizmet şeref belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada ekonomide başlatılan yeni politikaları desteklediklerini, kamuda tasarruf paketini de olumlu karşıladıklarını söyledi. TOBB’un odalar ve borsaların emekleri ve gayretleriyle reel sektörün hizmet merkezi haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, birliğin dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğünü dile getirdi. Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 80. Mali Genel Kurulu ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Genel ve yerel seçimleri geride bıraktık. TOBB Başkanımızın da belirttiği gibi önümüzde 4 yıl seçimsiz bir süreç var. Bu 4 yılı en iyi şekilde değerlendirerek, ekonomideki sorunların çözülmesi ve yapısal reform ateşinin yeniden canlanması için önemli bir fırsat. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıkoğlu liderliğinde iş dünyası olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal de, “Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanımıza sektörün sorunlarını, enflasyonun getirdiği sıkıntıları teker teker paylaştı, kendisine teşekkür ediyorum. Bizlerde iş dünyasının temsilcileri olarak bu süreçte elimizden geldiğince ülkemize faydalı işler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 13:26 Eflanispor BAL için mücadele edecek Karabük 1. Amatör ligde şampiyon olan Eflanispor 19 Mayıs Pazar günü Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor ile karşı karşıya gelecek. Eflanispor Kulüp Başkanı İrfan Topçu, 19 Mayıs pazar günü oynanacak olan Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçında hedeflerinin galip gelerek BAL’a çıkmak olduğunu ve tüm spor severleri maça davet etti. Son iki sezondur futbol anlamında Karabük’e renk kattıklarını ve başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Başkan Topçu, “İlk senemizde A Takımımız ile Play-Of yarı finali, U18 takımımız ile yerel ligde şampiyonluk yaşayıp Sinop’ta düzenlenen U18 Türkiye şampiyonasına katıldık. Şampiyonada Kastamonu Özel İdareyi yenerken, Samsun Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olduk ve turnuvayı tamamladık. İkinci senemizde ise A takımımız ile şampiyonluk yaşarken U18 takımımızla yerel ligde 1 gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdık. Tabiki şampiyonluktan gerisi bizi başarılı saymaz. Gönül isterdi ki diğer alt yaş kategorilerinde de liglere katılalım ama maalesef bu sene olmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde olacaktır. Amatör takımlar sponsorları ve şahsi destekçileri var ise ayakta kalırlar. Bu sebeple ana sponsorlarımız sezon başından beri bizlerden desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sezon başında koyduğumuz Amatör lig şampiyonluk hedefine ulaştık. Sıradaki hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçını yenerek BAL’a yükselmek. Ben teknik ekibime ve futbolcularımıza inanıyorum ve güveniyorum. Bu hedefimizi de gerçekleştireceklerdir. BAL Play Out maçı zorlu ve keyifli bir maç olacaktır. Rakibiz Safranboluspor Bal liginde Karabük çapında iyi puan topladı. Ligi 8. sırada bitirdiler Kendileri tebrik ederim. Zorlu bir sezonu başarılı bir şekilde tamamladılar. Yarın oynayacağımız maçta tüm spor severleri bu zorlu müsabakada takımımıza destek vermeye bekliyorum” dedi.
Karabük Toplum Ruh Sağlığı Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:57 Karabük Toplum Ruh Sağlığı Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı Karabük Toplum Ruh Sağlığı Merkezi El Sanatları Sergisi bir alışveriş merkezinin üçüncü katında açıldı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları ve Karabük Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin birlikte hazırladığı “El Sanatları ve Farkındalık Sergisi" nin açılışı gerçekleşti. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları hem rehabilite oluyor hem de öğretmenler ile birlikte yaptıkları el sanatları ürünleri ile ortaya eser çıkarıyor. Serginin gezilmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Ak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi in psikiyatrik ve kronik hastalıkların tedavisinde çok önemli bir görevi olduğunu belirterek, “Danışanlar toplum sağlığı merkezinde yemek yiyip çay içmenin yanı sıra etkinliklerde bulunuyorlar. Bu sergide yer alan ürünler de onların öğretmen gözetiminde yaptıkları ürünler. Buradan elde edilecek gelir yine onlar için kullanılacak” dedi. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olan ve toplumla uyum içinde olmayan hastalık gruplarının adaptasyonunda önemli bir rol üstlenen bir yapı olduğunu vurgulayarak, “Sosyal etkinliklerin ve sosyalleşmenin yapıldığı bir alan. El becerilerini yapmak sosyalleşme çeşitlerinden biridir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ortak yemek yemek olsun el işleri olsun topluma kazandırılıp kendi günlük ihtiyaçlarını karşılamak için eğitimlerin verildiği yerlerdir” şeklinde konuştu. Sergi 15-16-17 Mayıs tarihlerinde alışveriş merkezinin üçüncü katında ziyaretçilerini bekliyor.
Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile başladı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:03 Karabük’te okuma seferberliği kitap dağıtımı ile başladı Karabük’te ’Eğitim Kenti Karabük’ projesi bünyesinde başlatılan okuma seferberliğine yönelik 10 bin kitap dağıtılacak. ’Eğitim Kenti Karabük’ projesi çerçevesinde Karabük’te okuma seferberliği başlatıldı. Program bünyesinde Vali Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğrencilere kitap dağıttı. Öğrencilere okumanın öneminden bahseden Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 ayrı projenin uygulandığını belirterek, "Bu projelerden birisi de ’Okuyorum Öğreniyorum’ projesidir. Karabük’te 204 okulumuz var. Yaklaşık 3 bin 300 öğretmenimizin gözetiminde bin 999 sınıfta 37 bin öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor" ifadelerini kullandı. Projesinin başlangıcının Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’ndan yapıldığını anlatan Yavuz, "İlk etapta 10 bin kitap dağıtacağız. Bugün ikinci ve dördüncü sınıflarımızda kitaplarımızı dağıtarak projemizi başlatmış olduk. Önümüzdeki günlerde şehrimizde 10 bin kitap dağıtımıyla ilk etabı başlatıyoruz. 37 bin öğrencimizin tamamına kitaplarımızı dağıtacağız. Amacımız çocuklarımızın kitapla buluşması, okuyarak öğrenmeleri, hem hayata hazırlanmaları hem akademik hem de sosyal ve kültürel anlamda öğrenmelerini sağlamak" diye konuştu. Bir kelebek etkisi oluşturmayı planladıklarını dile getiren Yavuz, "Çocuklarımıza birer kitap veriyoruz. Öğretmenlerimizden istediğimiz bu kitapları sınıftaki öğrencilerimiz arasında değişimini sağlayarak, sınıftaki her çocuğumuzun farklı farklı kitaplara ulaşmasını ve erişmesini sağlamak. Böylece bir kelebek etkisiyle ilimizde bir okuma seferberliği başlatarak çocuklarımızın okumasını, düşünmesini ve öğrenmesini sağlayacağız" dedi. Yavuz "Bugün Okuyorum Öğreniyorum projesi kitap seferberliğini başlatıyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 bin kitabı kısa bir sürede dağıtacağız. Arkasından da peyderpey bunu 37 bine tamamlayacağız. Tüm Karabük’teki hemşehrilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi okumaya davet ediyorum. Okuma seferberliği şehrimize hayırlı olsun. İnşallah çocuklarımızın hayata hazırlanması noktasında bu seferberlik katkı sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.
Başkan Köse’den Özel’e ziyaret
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:14 Başkan Köse’den Özel’e ziyaret Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal , Meclis Üyeleri Taner Timar, Soner Alkan, Faruk Uluateş, Mehmet Özkul ile birlikte TBMM’de ilk ziyaretini CHP Karabük Milletvekili aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay oldu. Daha sonra Milletvekili Akay ile birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel Başkanlığı’nda düzenlenen grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından Başkan Köse, festivalin kültürel ve sanatsal değerlerin paylaşılması, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemine vurgu yaparak Genel Başkan Özel’i ziyaret ederek etkinliğe katılmaya davet etti. Ziyaret sırasında, Safranbolu’nun tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verildi ve festivalin bölgenin ve Safranbolu Uluslararası platformda tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi. Özel, Başkan Köse’nin gösterdiği başarılı performans ve sosyal belediyecilik örneklerini sergileyen halkçı belediye çalışmaları üzerine kendisine teşekkür ederken daveti memnuniyetle karşıladı ve festivalin önemini vurgulayarak katılımıyla ilgili olumlu düşüncelerini ifade etti. Ziyaret sonunda Başkan Köse Genel Başkan Özel’e Safranbolu’yu yansıtan yöresel ürünler ve Safranbolu temalı tablo hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimiilesonaerdi.
Karabük’te ’Ailemiz İstikbalimiz’ kortej yürüyüşü gerçekleştirildi
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:09 Karabük’te ’Ailemiz İstikbalimiz’ kortej yürüyüşü gerçekleştirildi Karabük’te, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Ailemiz İstikbalimiz’ temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce, 15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla farkındalık için yürüyüş düzenlendi. Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç , öğrenciler ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, Kemal Güneş Caddesi’nden başlayarak Güven kavşağında son buldu. Yürüyüşte katılımcılar, "ailemiz istikbalimiz", “güçlü aile, güçlü toplum” dövizleri açtı. Yürüyüş sonrası konuşan yapan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, “İnancımızda ve kültürümüzde aile mukaddes bir müessesedir” diyerek, “ İnsanı doğumdan ölümüne kadar her alanda kuşatan, hayatın iniş çıkışları karşısında koruyan aile çok büyük bir nimet eşsiz bir hazinedir. İnsan aile içinde doğar ailede huzura erer, aile fertleri arasında kendini güvende hisseder, hayata ailesi ile birlikte hazırlanır. Aile toplumun temelidir ve temeli sağlam olmayan toplumlar hayatta kalamaz. Güçlü bir millet güçlü bir aileden oluşur. Eğer güçlü aileler yoksa güçlü bir milleti bulamazsınız. Bu bakımdan aile toplumun çelik ekildiği özü, nüvesi ve güç kaynağıdır. Aileyi devletin taşıyıcı sütunu ve kilit taşı olarak görüyoruz. Dil ailede öğrenilir, ahlak ailede kuşanılır, inanç ailede yerleşir, milli şuur ailede kazanılır, merhamet, şefkat, hürmet, sevgi ailede edinilir. Karakter burada şekillenir” dedi. Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ise, ailenin önemini belirten konuşmasında, son dönemlerde aile bütünlüğünün zaman zaman değişik unsurlara tehdit altında olduğunu belirterek, “ Dikkatli olmamız lazım ve aileler şuanda büyük bir dejenerasyon altında. Daha dikkatli olarak yeni nesilleri ve çocuklarımızı daha iyi yetişmesi gerekiyor” diye konuştu.
Başkent EDAŞ Karabük’ü bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:00 Başkent EDAŞ Karabük’ü bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı Başkent EDAŞ, Karabük’te kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü. Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Karabük’te yılın ilk 3 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Şirket, Karabük’te hizmet verdiği 1772 trafo ve 7 bin 886 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. Yapılan açıklamaya göre, daha aydınlık bir Karabük için Merkez, Safranbolu, Eflani, Ovacık ve Yenice ilçelerinde 788 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren şirket ekipleri bölgede 6 trafo ve 18 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 277 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı. Şirket, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Karabük’te hizmet verdiği 178 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 8 kilometrelik yeni kablo döşeyen şirket ekipleri, kentte 89 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 2 elektrik panosu ile 5 trafo merkezi montajı da tamamlandı. Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile şirket 2024 yılının ilk 3 ayında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan şirket, baskentedas.com.tr, Başkent 186 Mobil Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Toroslar EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin, Karabük’te bakım ve yatırım çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Sosyalfest Ankara için koordinasyon toplantısı yapıldı
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:32 Sosyalfest Ankara için koordinasyon toplantısı yapıldı Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da gerçekleşecek olması sebebiyle koordinasyon toplantısı gerçekleşti. Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor. Sosyal Bilimler alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Ekim 2024’te Ankara’da yapılması planlanan Sosyalfest, Senato Toplantı Salonunda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı. Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sosyalfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Arş. Gör. Fatma Sena Yaman, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli ve Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, sosyal bilimler alanında önemli bir etkinlik olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisi gerçekleştirmek için koordinasyon toplantılarını sürdürdüklerini belirterek, “Sosyalfest Türkiye’de oldukça ses getirdi. Gittiğimiz her yerde Sosyalfest’in bilindiğini, duyulduğunu, detayları ile takip edildiğini gözlemledik. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir gelişme. Üniversitemiz ve Karabük ile özdeşleşen bir gelişme oldu. Bu alanda yeni bir yol açmış olduk. Bu açılmış yolda da gidelim, liderlik edelim, önderlik edelim istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da Ekim ayında düzenlenecek olan Sosyalfest için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ortaya çıkarttığımız bu değeri ve markayı daha da yukarıya taşıyacak şekilde o heyecanı, o coşkuyu devam ettirmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah bunu her yıl bir öncekinden daha iyi konuma gelecek şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.