Yerel Haberler
Eskişehir
Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs 2024 Pazar - 12:50:58 Eskişehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı, gerçekleştirilen tören programı ve çeşitli spor gösterileri ile coşkuyla kutlandı. Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de coşkuyla kutlanıyor. Bu çerçevede, Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda geniş bir tören programı gerçekleştirildi. Program, saat 11.00’de saygı duruşu yapılması ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından milli sporcular Vali Hüseyin Aksoy’a ve protokol mensuplarını çiçek takdim etti. Sonrasında Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğit Emre Bayezid ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Gençlik Koşusu için düzenlenen madalya töreni ile devam eden programda Kılıçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Batuhan Ataş tarafından şiir okunurken, tören Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen çeşitli spor gösterileriyle sürdürüldü. Tören programı, TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından büyük Türk bayrağının açılmasıyla sona erdi. "Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi talihsizliğini tersine çevirmeye başlamıştır" Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi ecdadımızın imkansızlıklar içerisinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının bir sembolüdür Batılı devletlerin yüzyıllardır süregelen Türkleri Anadolu’dan atmak ve hatta tarihten silme mücadelesine giriştikleri güzel yurdumuzu dört bir yandan işgal etmeye başladıkları umutların tükenmeye başladığı karamsarlığın hakim olduğu bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için, ’Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi talihsizliğini tersine çevirmeye başlamış, her karışı şehit kanıyla sulanmış kutsal vatan topraklarımızın işgal edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya haykırmıştır" dedi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, İl Jandarma Komutanı Tuğ General Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katılım sağladı.
ESTÜ’de ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarının Işıkları’ etkinliği gerçekleştirildi
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:29 ESTÜ’de ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarının Işıkları’ etkinliği gerçekleştirildi Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) İHA Kulübü’nün organize ettiği ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarının Işıkları’ etkinliği gerçekleştirdi. İHA Külübü’nün düzenlemiş olduğu etkinlik, Türkiye’de İHA teknolojileri alanında yapılan ilk zirve etkinliği olma özelliğini taşıyor. Etkinlik, İHA teknolojileri alanında farkındalık oluşturmayı, bilgi paylaşımını teşvik etmeyi ve sektördeki paydaşları bir araya getirmeyi amaçladı. Eskişehir’den 4 farklı İHA takımı ve 200’e yakın katılımcının ilgi gösterdiği etkinlikte, İHA teknolojilerindeki son gelişmeler sergilendi ve öğrencilerle profesyonel konuklar arasında network imkanı sağlandı. Etkinlikte düzenlenen sergide ise farklı İHA modelleri ve teknolojileri tanıtıldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi öğrencileri, havacılık ve teknoloji alanında büyük bir adımla Türkiye’nin ilk İnsansız Hava Araçları (İHA) Kulübü’nü kurdu. Henüz 7 aylık genç bir oluşum olmasına rağmen, kulüp kısa bir sürede gerçekleştirdiği çalışmalarla sektörde adını tüm Türkiye’ye duyurduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarının Işıkları’ etkinliği, kulüp tarihinin ilk büyük etkinliği olarak gerçekleştirildi. ESTÜ İHA Kulübü’nün, üniversite bünyesinde inovasyon merkezi olma vizyonuyla yola çıktığı bilinirken, temel amacının ise öğrencilere havacılık ve İHA teknolojileri alanında kendilerini geliştirme fırsatı sunmak. Bunun yanı sıra kulüp, sektörle iç içe olma ve üniversite-sanayi iş birliğine katkı sağlamak istediği öğrenildi. İHA’ların askeri, sivil ve bilimsel alanlarda hızla artan kullanımını göz önünde bulunduran kulüp, bu alandaki gelişmelere öncülük etmeyi ve Türkiye’nin havacılık sektöründeki yetkinliğini artırmayı hedefliyor. "İHA’lar; tarım, enerji, lojistik, güvenlik gibi birçok alanda kullanılıyor" Türkiye’de İHA sektörünün 2023 yılındaki büyüklüğü 1 milyar doları aşmış durumda ve bu işin paydaşları, 2028 yılına kadar 5 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. İHA’lar; tarım, enerji, lojistik, güvenlik gibi birçok alanda kullanılıyor ve bu kullanım alanlarının giderek genişlemesi bekleniyor. ESTÜ İHA Kulübü gibi oluşumların Türkiye’nin İHA teknolojileri alanında yetkinliğini artırarak ülke ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Kulüp; düzenlediği etkinlikler, seminerler, konferanslar ve diğer akademik faaliyetlerle öğrencilerin bilgi ve deneyimlerini zenginleştirmelerine destek oluyor. Aynı zamanda diğer üniversitelerin kulüpleriyle iş birliği yaparak, havacılık alanında geniş bir etkileşim ağı oluşturmayı amaçlıyor. ESTÜ İHA Kulübü yönetim kurulu, gelecekte de İHA teknolojileri alanında öncü çalışmalar yapmaya devam edeceğini ve Türkiye’nin bu alandaki gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğini belirtti. Kulüp, düzenleyeceği etkinlikler, projeler ve eğitimlerle havacılık sektörünün geleceğine yön vermeyi hedefliyor.
Rektör Çolak: "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir"
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:27 Rektör Çolak: "Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir" Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesaj yayımlayarak, "Atatürk’ün gençlerimize duyduğu inancın ve güvenin bir göstergesi olarak 19 Mayıs’ı ’Gençlik ve Spor Bayramı’ adıyla Türk gençliğine armağan etmesi, bu yolda gençlerimize çok değerli bir motivasyon kaynağıdır" dedi. Rektör Çolak, yayımlamış olduğu mesajda, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a attığı tarihi adım; işgal altında bulunan, savaşlarla yorgun düşmüş vatanımızın kurtuluşu için ilk meşaleyi yakmış ve milli mücadele ile birlikte bağımsızlığa giden yol açılmıştır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan bu meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma mücadelemizde bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bedeller ödenerek kazanılan Türkiye Cumhuriyeti’ni en büyük zenginliğimiz ve geleceğimiz olarak gördüğü gençlerimize emanet etmiştir. Gençlerimiz Atatürk’ün bu emanetini korumak ve yüceltmek için bilgili, donanımlı, araştıran, üreten, evrensel düşünebilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak çok çalışmalıdır. Atatürk’ün gençlerimize duyduğu inancın ve güvenin bir göstergesi olarak 19 Mayıs’ı ’Gençlik ve Spor Bayramı’ adıyla Türk gençliğine armağan etmesi, bu yolda gençlerimize çok değerli bir motivasyon kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ergenekon’un yürütücü olduğu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:18 Prof. Dr. Ergenekon’un yürütücü olduğu proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Ergenekon’un proje yürütücüsü olarak yer aldığı “Kuramdan Uygulamaya: Özel Çocuklar İçin Kapsayıcı Kütüphaneler” başlıklı projesi, “TÜBİTAK 4008 Özel Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” çerçevesinde desteklenmeye hak kazandı. Prof. Dr. Ergenekon, “Özel bireylere destek sunacak en önemli paydaş kütüphane personelidir” Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ergenekon şunları söyledi: “Kütüphaneler ve kütüphanelerin sunduğu kapsayıcı hizmetler özel bireylerin yaşam kalitesi ve katılımları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Kütüphaneler bireylerin sosyalleştiği, serbest zamanlarını nitelikli şekilde geçirdiği bir toplumsal ortamdır. Özel bireyler diğer pek çok konuda olduğu gibi kütüphane hizmetlerine katılım konusunda da sorunlar yaşamaktadırlar. Bu konuda özel bireylere destek sunacak en önemli paydaş ise kütüphane personelidir. Bu noktadan hareketle projenin amacı, kütüphane personelinin özel çocuklara kapsayıcı kütüphane hizmetleri planlama ve sunma konusundaki bilgi ve becerilerinin desteklenmesidir. Projenin hedef kitlesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı kütüphanelerde görev yapan kütüphane personelidir. Proje, kütüphane personelinin özel çocuklara hizmet sunma konusundaki bilgi ve becerilerinin desteklenmesi konusundaki alanyazına dayalı olarak hazırlanan seminer, drama, etkileşimli kitap okuma, saha gezisini içeren eğitim paketinin sunularak yeterliklerinin geliştirilmesine yönelik etkinlikleri kapsamaktadır.” Proje ekibinden ve çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Ergenekon, “Proje ekibimizde araştırmacı olarak Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Tahir Mete Artar yer almaktadır. Proje kapsamındaki eğitimleri gerçekleştirmek üzere Anadolu Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, UNICEF, Eskişehir Drama Derneği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nden alanının uzmanı olan değerli akademisyenler ve alan uzmanları teorik ve uygulamalı sunumlar yapacaklar” dedi.
Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde önemli konferans
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:11 Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde önemli konferans Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Unutulmaya Yüz Tutmuş Türk Dünyası Akıl Zekâ Strateji Oyunu Aşık Oyunları” Edebiyat Fakültesi Taciser Tüfekçi Sivas Salonu’ndan gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Ayşe Gümüş’ün yer aldığı etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Prof. Dr. Makbule Sabziyeva, etkinliğin açılışındaki konuşmasında şunları söyledi: “Dijitalleşen çağımızda çocuklar için çeşitli oyuncaklar bulunmaktadır. Bu oyuncaklar, farklı yaş gruplarına, ilgi alanlarına ve becerilere hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Ama henüz elli yıl önce insanlar aşık kemiği ile oynarlardı. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş aşık oyunları, Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasının önemli bir parçasıdır. Aşık oyunları sosyalleşmeyi ve iletişimi sağlayan, eğlenceli ve keyifli vakit geçirmeye yardımcı olan bir oyun olmakla birlikte el becerilerini ve koordinasyonu geliştirir, dikkat ve konsantrasyonu artırır, hızlı düşünmeyi ve karar vermeyi teşvik eder. Yüzyıllardır süregelen aşık oyunları günümüzde unutulmaya yüz tutmuştur. Bu bağlamda Ayşe Gümüş öğretmenimizin ve ekibinin çalışması çok önemlidir. Bu çalışma, Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasının korunması ve yaşatılması için önemli bir adım olmakla birlikte Türk Dünyası halkları arasında kültürel etkileşimi ve dayanışmayı artırmaya hizmet etmektedir.” “Geleneğimizi uygulamalı olarak yaşatmak için lise öğrencileri ile bir proje başlatarak birçok uluslararası ve ulusal faaliyet yürüttük” Tarih öğretmeni Ayşe Gümüş ise konuşmasında şunlara değindi: “Oyun malzemesi olan aşık kemiklerine müzelerde sergilenen buluntular arasında rastladım. Aşık kemikleriyle çocukluğumda oynadığım aşık oyunları, Anadolu’da 1980 sonrası unutulmuştur. Konuyu araştırmaya başladığımda bu oyunun unutulmaması için araştırmaların yapıldığını, Türk Dünyası’nda akıl zekâ ve strateji oyunu olarak görüldüğünü ve 100 farklı oynama çeşidinin olduğunu öğrendim. Geleneğimizi uygulamalı olarak yaşatmak için lise öğrencileri ile bir proje başlatarak birçok uluslararası sempozyuma katıldık, Anadolu’da oynanan aşık oyunlarını tanıttık, Türk Dünyasında oynanan oyunlarının çeşitlerini öğrendik. Eskişehir’de derlediğimiz Han Aşık, Çizgili Aşık, Aşıklı Bektaş oyunlarını ve kurallarını kayıt altına aldık. Bu konuda Karaçay Malkar Türklerinden Ufuk Tuzman’a desteklerinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Aşık oyunlarının Eskişehir Somut olmayan İl Kültür Envanterine girmesi için tarafımızca çalışmalar devam ettiriliyor ve mayıs ayının sonunda İl Kültür Envanteri için hazırlanan sunum İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve desteğiyle Eskişehir Valiliğinde gerçekleştirilecek.” Sergi salonunda uygulamalı olarak devam eden etkinlik akademisyen ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Anadolu Üniversitesi adına anı hediyelerinin sunulmasıyla etkinlik sona erdi.
Vali Hüseyin Aksoy: "Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki toplumu da mutlu ve güçlü kılmaktadır"
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:49 Vali Hüseyin Aksoy: "Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki toplumu da mutlu ve güçlü kılmaktadır" Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Aile Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Tarihin her döneminde güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir" dedi. Vali Aksoy, yayımlamış olduğu mesajında, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından; toplumları ayakta tutan ailelere dikkat çekmek ve aile kavramı üzerinde daha fazla değer üretilerek ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla, 1994 yılından itibaren her yılın 15 Mayıs tarihi Aile Günü, bu günün içinde yer aldığı hafta ise Aile Haftası olarak kutlanmaktadır. Tarihin her döneminde güçlü bir aile yapısına sahip olan milletimiz de bu yönüyle diğer milletlere örnek olmuş, aile değerlerine verdiği önemle gelişimini sürdürmüş ve yüzyıllar boyunca köklerindeki bu kültürel kimliğini ve zenginliğini muhafaza etmiştir. Aileyi oluşturan anne, baba ve çocuklar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı, özen ve iş bölümüne dayanan mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ilişki toplumu da mutlu ve güçlü kılmaktadır" ifadelerine yer verdi. "Bütün Eskişehirlilerin Aile Haftası’nı kutluyorum" Türkiye’de aile kurulması ve aile birliğinin korunmasının yasalarla düzenlendiğini dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, mesajının devamında şunları söyledi: "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müz tarafından ailelere; koruyucu aile, evlat edinme, doğum yardımı hizmetleri, sosyal ve ekonomik destek verilmesi, engelli evde bakım hizmeti, şehit yakınları ve gazi ailelerine sunulan hizmetler, eğitim, danışmanlık ve sosyal destek hizmetleri verilmekte olup hafta boyunca da aile konulu çeşitli eğitimler ve aile ziyaretleri gerçekleştirilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, aile içinde sağlıklı iletişimin sağlanması ve karşılıklı sevgi saygı duygularının yoğun olarak yaşanması dileklerimle tüm Eskişehirlilerin Aile Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte yaşam boyu sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum."
Melih Savaş kabri başında anıldı
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:38 Melih Savaş kabri başında anıldı Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, vefatının üçüncü yıl dönümünde kabri başında anıldı. Tepebaşı Belediye başkan yardımcısı iken 17 Mayıs 2021’de yaşamını yitiren Melih Savaş, vefatının üçüncü yılında kabri başında anıldı. Anma törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Melih Savaş’ın ailesi, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve başkan yardımcıları ile belediye çalışanları katıldı. Savaş için edilen duanın ardından Başkan Ataç, “3 yıl oldu, zaman ne kadar çabuk geçiyor. Tekrar başımız sağ olsun. Melih çok farklı, ender bir kardeşimizdi. Onunla çalışmak bir keyifti. Tepebaşı’na o kadar büyük katkıları oldu ki anlatmakla bitmez. Tamamen kendisini belediye projelerine veren bir insandı. O zamanlarda Tepebaşı Belediyesi de büyük başarılar elde etti. Bu başarıların mimarlarından bir tanesi de Sevgili Melih’ti. Vefat ettikten sonra belediyeye gelen insanları dinlediğimde kendisini bin kere daha takdir ettim. Yaptığı işlerin reklamını hiç yapmazdı, projeler geliştikçe işlerinin ne kadar değerli olduğunu fark ederdik. Çok erken gitti, yüce Allah’ımız onu severek yanına aldı. Tekrar ailemize, sevgili eşi Kadriye’ye, çocukları ve torunlarına sabırlar diliyorum” diye konuştu. Melih Savaş’ın eşi Kadriye Savaş da düzenlenen tören ve destekleri için Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti. Anma etkinliği, Savaş’ın kabrine karanfiller bırakılması ile sona erdi.
Başkan Ataç’tan 19 Mayıs mesajı
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:37 Başkan Ataç’tan 19 Mayıs mesajı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yayımladığı mesaj ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, “Türk gençliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara duyduğu güveni boşa çıkarmayacaktır. Atamızın da dediği gibi; geleceğin aydınlığına gençlerimizle kavuşacağız” dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında, gençlerin ülke geleceğinde çok büyük bir önem ve değere sahip olduğuna vurgu yaptı. Başkan Ataç kutlama mesajında, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu başta gençler olmak üzere hep birlikte yaşıyoruz. Bu coşku, cumhuriyetimizin en büyük teminatlarından biridir. Kurtuluş Savaşı’nın meşalesi, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılırken, Cumhuriyet’e Havza, Amasya ve Sivas üzerinden Erzurum’a uzanan zorlu bir mücadele süreci ile kavuşulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara bilim ve kültürün olumlu fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Özgür fikirler uygulamaya geçtiği zaman, Türk milleti yükselecektir’ demiştir. Türk gençliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün onlara duyduğu güveni boşa çıkarmayacaktır. Atamızın da dediği gibi; geleceğin aydınlığına gençlerimizle kavuşacağız. Gençlerimize olan güvenimiz ve ümidimiz her zamankinden daha güçlü. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Harbimizi cumhuriyet ile taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılmış tüm gazilerimiz ile isimsiz kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygı ile anıyorum” ifadelerini kullandı.