Yerel Haberler
Elazığ
19 Mayıs 2024 Pazar - 12:14 Teknik Direktör Yenihayat: “Ciddiyeti elden bırakmamamız gerekiyor” İlk maçtan ciddi bir avantaj elde ettiklerini ve bunu değerlendirmek istediklerini dile getiren Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, "Rövanşta da ciddiyeti elimizden bırakmamamız gerekiyor" dedi. Çimentaş Elazığspor, pazartesi günü oynanacak olan Efeler 09 SFK maçı öncesi Elazığ Atatürk Stadyumu’nda çalıştı. Taraftarlara açık olan antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Antrenman sonrası Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, açıklamalarda bulundu. Yenihayat, “Herkes bizi finalde görüyor ama bir rövanş var. İlk maçtan ciddi bir avantajımız var ve değerlendirmek istiyoruz. Rövanşta da ciddiyeti elimizden bırakmamamız gerekiyor. Çünkü daha işimiz bitmedi pazartesi günü de ciddiyetle sahaya çıkıp, iyi grafiğimizi devam ettirerek işimizi ciddiye almalıyız. Evet ciddi bir avantajımız var ama kazanıp yolumuza devam edeceğiz. Takımımızda tüm futbolcularımız oynayabilecek durumda. Gece maçı oynamamızın oyuncularımız üstünde olumlu etki oluşturacağını düşünmüyorum” diye konuştu. Aliağa - 52 Orduspor FK maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Yenihayat, “İlk maç zor geçti. Aliağa sezon boyunca ilk kez yenildi. Rövanşta zor geçecektir. Biz maçımızı oynayacağımız zaman rakibimiz belli olacak zaten. Zor bir maç olacaktır, biz de takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Uysal, “Akdeniz Anemisi kalıtsal bir hastalıktır”
17 Mayıs 2024 Cuma - 10:08 Doç. Dr. Uysal, “Akdeniz Anemisi kalıtsal bir hastalıktır” Akdeniz Anemisi’nin (Talasemi) kalıtsal bir hastalık olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ayşe Uysal, “Ülkemizde yaklaşık 4 bin 500 yüz civarında Talasemi hastası var. Bu hastalığın ülkemizdeki taşıyıcı oranı yaklaşık 1 milyon 300 bin kişidir” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Uysal, Akdeniz Anemisi hastalığı hakkında bilgiler verdi. Akdeniz Anemisi hastalığının kalıtsal olarak geçen en sık kan hastalığı olduğunu vurgulayan Uysal, “Dünyada oldukça fazla görünür. Dünyada her yıl 60 bin civarında Talasemi hastasının doğduğu tahmin ediliyor. Ülkemizde yaklaşık 4 bin 500 yüz civarında Talasemi hastası var. Bu hastalığın ülkemizdeki taşıyıcı oranı yaklaşık 1 milyon 300 bin kişidir. Ülkemizde en çok Akdeniz bölgesinde görülüyor. Bu hastalık, özellikle akraba evliliğinin yaygın olduğu yerlerde daha fazla görülüyor. Bu hastalık kalıtsal bir hastalıktır. Anne veya babanın Talasemi ile ilgili bir geni taşıması, bireyin taşıyıcı veya hasta olması açısından yeterlidir” diye konuştu. Uysal, “Bu hastalığın ortaya çıkması kırmızı kan hücrelerinin içindeki oksijen taşımayla görevli olan hemoglobinin yapısındaki globülin proteininin sentezlenmesindeki görevli genin mutasyona uğraması sonucu ortaya çıkıyor. Bu hastalığın önlenebilir olmasının önemli. Ayrıca taşıyıcı bireylerin önceden saptanması son derece önemlidir. Ülkemizde evlilik öncesi Talasemi açısından tarama testleri zorunlu ve bu testlerin sonucuna göre kişiler, hastalık açısından uyarılıyor. Ayrıca genetik danışmanlık almaları öneriliyor. Özellikle iki taşıyıcı bireyin evlenmesi, hasta bir çocuğun dünyaya gelmesi olasılığını yükseltiyor. Bunun önüne geçilmesi içinde kişilere genetik danışmanlığın mutlaka önerilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Karakoçan’da eylem ve yürüyüşler yasaklandı
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:33 Karakoçan’da eylem ve yürüyüşler yasaklandı Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 4 gün süreyle her türlü eylemin, bu eyleme katılmak amacıyla geldiği anlaşılan şahıs ve araçların ilçe sınırına girişlerinin yasaklandığı duyuruldu. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “2014 yılında gerçekleşen ve ‘6-8 Ekim Olayları’ olarak bilinen süreçte vatandaşlarımızın ve kolluk görevlilerimizin can ve mal güvenliğine yönelik saldırıların da gerçekleştiği olayların dava duruşması Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde 16.05.2024 tarihinde yapıldığından terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları -sözde- protesto etmek amacıyla yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirildiğinden; ilimiz Karakoçan ilçesinde açık alanlarda bahse konu olaylara ve davaya ilişkin yapılmak istenilen (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) her türlü eylemin, bu eyleme katılmak amacıyla geldiği anlaşılan şahıs ve araçların diğer il ve ilçelerden Karakoçan ilçe sınırına girişleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince (Jandarma bölgesi dâhil) Karakoçan Mülki İdare Amirliği sınırları içerisinde, 16.05.2024 günü saat 17.00’dan 19.05.2024 günü saat 23.59’a kadar (4) gün süreyle yasaklanmıştır” denildi.
Bülent Yenihayat: “Daha çok çalışacağız”
16 Mayıs 2024 Perşembe - 15:41 Bülent Yenihayat: “Daha çok çalışacağız” TFF 3. Lig 2. Grup’ta Play-Off 3. Tur ilk maçında deplasmanda oynadığı karşılaşmada Efeler 09’u 3-0 yenen Elazığspor’da Teknik Direktör Bülent Yenihayat, “Henüz hiçbir şey başarmadık sadece avantaj yakaladık” dedi. Efeler 09 spor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, “Ligde son maçımızı 30 gün önce Sapancaspor ile evimizde oynadık. Eynesil maça çıkmamasından dolayı 30 gün resmi maç yapamadık. 8 gün önce Erbaaspor ile bir hazırlık maçı yaparak Efeler maçına hazırlandık. Bu süre zarfında Çağrı Yağız 14 gün antrenmana çıkmadı, onu 70 dakika kullanabildik. Mikail’in kaburgasında ciddi bir problemi vardı, risk alarak onu da ilk on birde başlattık. Öncelikle sakatlığı olan oyuncularımız başta olmak üzere oynayan oynamayan tüm oyuncularımı tebrik ediyorum” cümlelerine yer verdi. “Sadece duran toplardan pozisyon verdik” Maçta düşük performans sergilemelerinin taktiksel olduğunu ve bunun sonucunda sonuca gittiklerini aktaran başarılı çalıştırıcı, “Maça topa sahip olarak başladık, oyunun temposunu maçın başından düşük gibi görünse de bu bizim planımızdı. Topu ayağımızda tutarak oyun hızını artırmak ve kaybedilen toplarda rakibin hızlı hücumlarını kesmekti. Rakibimizin tüm maçlarını ve iyi yönlerini analiz ettik, hızlı ve direkt hücumları iyi yapabildiğini biliyorduk, buna da önlem aldık. Maçın genelinde sadece duran top ve kornerlerden pozisyon verdik. Maçın bölümlerinde savunma arkasına yaptığımız koşular ile attığımız goller bizi sonuca götürdü” şeklinde konuştu. “Elazığspor’da ümitsizlik yoktur” Deplasmandan böyle bir skorla dönmelerinin büyük avantaj olduğunu dile getiren Bülent Yenihayat, “Fiziksel ve mental olarak sahada güçlüydük. Büyük maçlar büyük takımların ve büyük oyuncuların maçıdır, tüm takımda bugün sahaya karakter ve irade koydu. Henüz hiçbir şey başaramadık sadece avantaj yakaladık. Ayaklarımız yere basıyor, rehavete kapılmadan yarından itibaren ikinci maç için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İyi yaptığımız şeylere devam edeceğiz, yapamadıklarımızın üzerinde daha çok çalışacağız. Elazığspor’da ümitsizlik yoktur. Elazığspor’da vazgeçmek yoktur. Elazığspor’da teslim olmak yoktur. Sonuna kadar direneceğiz. Bizim en büyük gücümüz taraftarlarımız, bugünde deplasmanına oyna yolu ve çileyi çekerek geldiler, ben bunların hepsinin farkındayım ve görüyorum. Buradan bütün şehre seslenmek istiyorum.20 Mayıs’ta Elazığ’da kendi evimizde herkese Elazığspor’un büyüklüğünü gösterelim” ifadelerini kullandı.
O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:27 O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin Farkındalık Haftası çerçevesinde düzenlediği etkinlikte özel bireyler, O Ses Türkiye finalisti Emrah Güllü’nün şarkıları eşliğinde oynayarak eğlendi. Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), 10-16 Mayıs Farkındalık Haftası çerçevesinde "Hayat bizim içimizde, biz hayatın içindeyiz" temasıyla etkinlik düzenledi. Etkinlikte sessiz sinema gösterimi, Kafkas dans gösterisi ve birbirinden güzel şarkılarla dolu konser programı yer aldı. 2014-2015 sezonunda "O Ses Türkiye" yarışmasında finale çıkarak büyük bir başarı elde eden Emrah Güllü, etkinliğe katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Etkinlikte ayrıca Hazal Akay da konser verdi. Tedavi gören hastalar, şarkılar eşliğinde oynayarak unutulmaz bir gün yaşadı. TRSM’de görevli Psikolog İsmail Yücel, ’’Bugün burada ’Hayat bizim içimizde biz de hayatın içindeyiz’ temalı etkinlik için buluştuk. Hastanemizin ve Toplum Sağlığımızın değerli çalışanları ve hastalarımız tarafından hayata geçirilen bu gösterinin içinde kürsü başı, Kafkas dans grubu ve Metin Özturan’ın ‘Sessiz Çığlık’ adlı gösterisi bulunmakta. Umarım güzel bir gösteri sunabilmişizdir. Dışarıdan baktığımızda estetik açıdan çok güzel bir etkinlikti. Elimizden geldiğince güzel bir gösteri sunmaya çalıştık” dedi.
O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:13 O Ses Türkiye finalisti söyledi, özel bireyler kurtlarını döktü Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, farkındalık haftası çerçevesinde düzenlediği özel etkinlikte O Ses Türkiye finalisti Emrah Güllü’nün sahne performansıyla ve toplum tarafından desteklenmeye ihtiyacı olan bireylerin keyifli danslarıyla renkli bir gün yaşattı. Etkinliğin bir parçası olan Hazal Akay konseri, sessiz sinema gösterimi ve Kafkas dans gösterisi de büyük beğeni topladı. Elazığ Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), 10-16 Mayıs Farkındalık Haftası çerçevesinde "Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz" temasıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, sessiz sinema gösterimi, Kafkas dans gösterisi ve birbirinden güzel şarkılarla dolu bir konser programı yer aldı. Etkinliğin en özel anlarından biri 2014-2015 sezonunda "O Ses Türkiye" yarışmasında finale çıkarak büyük bir başarı elde eden Emrah Güllü, sahne performansıyla etkinliğe katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ayrıca, tedavi gören hastaların da dans ederek keyifli vakit geçirdiği etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TRSM psikoloğu İsmail Yücel, ’’Bugün burada ’Hayat bizim içimizde biz de hayatın içindeyiz’ temalı etkinlik için buluştuk. Hastanemizin ve Toplum Sağlığımızın değerli çalışanları ve hastalarımız tarafından hayata geçirilen bu gösterinin içinde kürsü başı, Kafkas dans grubu ve Metin Özturan’ın ‘Sessiz Çığlık’ adlı gösterisi bulunmakta. Umarım güzel bir gösteri sunabilmişizdir. Dışarıdan baktığımızda estetik açıdan çok güzel bir etkinlikti. Elimizden geldiğince güzel bir gösteri sunmaya çalıştık” dedi. Program, çeşitli etkinliklerle devam etti. (RY-YRT
Elazığ’da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:29 Elazığ’da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elazığ Şubesi ev sahipliğinde “2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım ve yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı” düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert,“ Türkiye Diyanet Vakfı her yıl gerçekleştirdiği kurban organizasyonuyla dünyaya iyilik ve insanlık dersi vermektedir. Geçen yıl Türkiye genelinde 745 bin 535 hisse kurban bağışı yapılmıştır. Elazığ ilimizde ise 2 bin 235 hisse vekaletle kurban bağışı yapıldı” dedi. Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Kurt, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız’’ diye konuştu. Kurt son olarak, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında da 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini ifade etti.