Yerel Haberler
Balıkesir
07 Mayıs 2024 Salı - 13:14 Bandırma Belediyesi’nin kreşinde 4 yaşındaki çocuğa şiddet iddiası Bandırma Belediyesi’nin Türkan Saylan Gündüz Bakım Evi’nde, öğretmenin, 4 yaşındaki öğrenciyi tırnaklarını geçirerek yaraladığı ileri sürüldü. Bandırma Belediyesi’nin 600 Evler Mahallesi’nde bulunan Türkan Saylan Gündüz Bakım Evi’nde 4 yaşındaki K.Ö.’ye şiddet uygulandığı iddia edildi. Durumu K.Ö.’nün babaannesi fark etti. Babaanne, K.Ö.’nün avcunun içindeki tırnak batığı ve kan izlerini gördü. K.Ö. yaşananları önce babaannesine sonra anne ve babasına anlattı. K.Ö. oyun oynarken yaramazlık yaptığı için öğretmeni C.U.’nun kendisini hırpalayıp tırnaklarını avcuna batırarak kanattığını söyledi. Bunun üzerine K.Ö.’nün annesi D.Ö. sosyal medya üzerinden C.U. ile iletişime geçip oğlunun avcunun içindeki yaranın sebebini sordu. C.U. kreşteki başka bir çocuğun bu yaralanmaya sebep olduğunu anlattı. Aile darp raporu aldı Çocuğun avuç içerisinde 12 ve 6 milimetrelik iki tırnak yarası olduğu darp raporunda belirlendi. K.Ö. gündüz bakım evinde yaşadığı kabus dakikalarını ailesiyle paylaştıktan sonra Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek çocuğu için darp raporu alan baba C.Ö., ardından olayı daha iyi anlayabilmek için gündüz bakım evininin yolunu tuttu. C.Ö.’nün güvenlik kamerası kayıtlarını izlemek istemesi üzerine gerçek ortaya çıktı. Öğretmen C.U.’nun minik çocuğu hırpalayarak bir kenara çekip şiddet uyguladığı anlaşıldı. Daha sonra Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden C.Ö. suç duyurusunda bulunarak öğretmen C.U.’dan şikayetçi oldu. Yaşanan olayın ardından, Bandırma Belediyesi tarafından C.U.’nun açığa alındığı ve hakkında hukuki sürecin başlatıldığı öğrenildi.
Balıkesir’de Hıdırellez şenliği
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:50 Balıkesir’de Hıdırellez şenliği Burhaniye ilçesinde, Hıdırellez Kutlama geleneği devam ediyor. Karınca Deresi kenarına gelen vatandaşlar dilekler tutup dereye taş atarken, dilekler yerine gelir mi gelmez mi kimse bilmiyor ama bu gelenek asırlardır devam ediyor. Burhaniye’de Karınca deresi kenarına gelen vatandaşlar dilek tutup dereye taş attı. Herkesin bir dileği var, ancak dilekler yerine gelir mi gelmez mi kimse bilmiyor. Öğrenciler derslerinde başarı dilerken, ana babalarda ev araba ve iş diliyor. Öğrencilerden Muhammet Enes Malkoç, “Bu gün dereye taş atmaya geldim. Derslerimizin iyi olmasını bekliyorum. Çok güzel oldu. Yani bu konuda herkesin gelmesini diliyorum. Ablalar teyzeler geliyordu ben de geldim” dedi. Bilal Tonga da, “Derslerimde çok başarılıyım. Okula gidiyorum. Bu gün dilek tutmaya geldik. Taş atmaya geldik dereye” diye konuştu. Ayça Akbaş ise, “Burhaniye de Hıdırellez günü. Diğer insanlar gibi bende dereye taş atıp dilek diledim. Okulumda derslerimde başarılı olmayı diliyorum” dedi. Yetişkinlerden Yakup Kara da, “Yıllardan beri yaşatılan bir gelenek. Bizde işte geldik bugün burada dilek dilemeye. Hani bir ev yapacağız. Nasip olursa. Dileğimiz kabul olursa tabi. Ne bileyim herkes gibi bizde büyüklerimizden gördük. Aynı geleneği sürdürmeye devam ediyoruz bu şekilde” dedi. Zeynep Kara ise, “Geldik buraya işte yöreselimizi yerine getirmek için. İnşallah olur. Herkesin dileği kabul olur. Hıdırellez gününde bizde ev dileyeceğiz. İnşallah, bizimki de kabul olur” diye konuştu.
Kazdağları’nda Bitki Hakları Manifestosu okudular
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:48 Kazdağları’nda Bitki Hakları Manifestosu okudular Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM) tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları devam ederken, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu’nun başkanlığında oluşturulan Anadolu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği de çalışmalarına başladı. Dernek yönetici ve üyeleri hazırladıkları Bitki Hakları Manifestosunu da Kazdağları’nda düzenledikleri bir etkinlik ile açıkladılar. Avukatlardan orman mühendislerine kadar değişik meslek gruplarından insanların oluşturduğu Anadolu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği üyeleri, Kazdağları’nda bitki tanıma yürüyüşü yaparken, İzmir’den gelen avukat Zehra Öztürk de Bitki Hakları Manifestosunu okudu. Dernek Başkanı Nazım Tanrıkulu düzenlenen yürüyüşte, Kazdağları’ndaki bitkiler hakkında bilgiler verdi. Derneğin önemli çalışmalar yapacağını anlatan Anadolu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nazım Tanrıkulu, “Bitki Hakları Çalışma Grubunun hazırladığı Manifestoyu Kazdağları’nda okuduk. Kazdağları, şifası ve çeşitliliği ile ünlü Türkiye’nin önemli doğal alanlarından biri. Bugün hem manifestomuzu açıkladık hem de bitkilerle tanışma yürüyüşü yaptık. Bunun bir sonraki aşaması, bu bitkilerle bitki hakları ile çalışma evrensel beyannameye dönüşecek. Çünkü, uluslararası çalışmalarımıza katkı sunan hukuk fakültelerinden katılımcılar var. Derneğimiz üyeleri var” dedi. Peyzaj mimarı Merve Başak da, “Anadolu Tıbbi ve Aromatik Bitki Derneği olarak biz de bugüne özel bir etkinlik düzenlemek istedik. Kazdağları’nda Bitki Hakları Manifestomuzda yayınladığımız bir doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştirdik derneğimiz kapsamında. Daha henüz üye olmayan kişiler de geldiler. Kazdağları’nda güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bunların devamı gelecek” diye konuştu. Akademisyen Kenan Uzel ise, “Şimdiye kadar bitkilerin ruhu olduğunu ilk defa burada tanıdık, duyduk. Doğayı severdim. Dağcılık da yapardım ama böyle detaylı bilgiye sahip değildim. Nazım hocaya teşekkür ediyorum bizi bilgilendirdiği için” dedi.
Kazdağlarında Bitki Hakları Manifestosu okudular
06 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:45 Kazdağlarında Bitki Hakları Manifestosu okudular Burhaniye ilçesinde, Balıkesir çiftçi Eğitim Merkezinde (BAÇEM) tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları devam ederken, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu’nun başkanlığında oluşturulan Anadolu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği de çalışmalarına başladı. Dernek yönetici ve üyeleri hazırladıkları Bitki Hakları Manifestosunu da Kazdağlarında düzenledikleri bir etkinlik ile açıkladılar. Avukatlardan orman mühendislerine kadar değişik meslek guruplarından insanların oluşturduğu Anadolu Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Derneği üyeleri Kazdağlarında bitki tanıma yürüyüşü yaparken, İzmir’den gelen avukat Zehra Öztürk de, Bitki Hakları Manifestosunu okudu. Dernek Başkanı Nazım Tanrıkulu, düzenlenen yürüyüşte Kazdağlarındaki bitkiler hakkında bilgiler verdi. Derneğin önemli çalışmalar yapacağını anlatan Anadolu Tıbbı ve Aromatik Bitkiler Derneği Başkanı Nazım Tanrıkulu, “Bitki Hakları Çalışma Grubunun hazırladığı Manifestoyu Kazdağlarında okuduk. Kazdağları, şifası ve çeşitliliği ile ünlü Türkiye’nin önemli doğal alanlarından biri. Bu gün, hem manifestomuzu açıkladık hem de bitkilerle tanışma yürüyüşü yaptık. Bunun, bir sonraki aşaması, bu bitkilerle bitki hakları ile çalışma evrensel beyannameye dönüşecek. Çünkü, uluslararası çalışmalarımıza katkı sunan hukuk fakültelerinden katılımcılar var. Derneğimiz üyeleri var” dedi. Peyzaj mimarı Merve Başak da, “Anadolu Tıbbı ve Aromatik Bitki Derneği olarak biz de bu güne özel bir etkinlik düzenlemek istedik. Kazdağlarında bitki hakları manifestomuzda yayınladığımız bir doğa yürüyüşü etkinliğini gerçekleştirdik derneğimiz kapsamında. Daha henüz üye olmayan kişilerde geldiler. Kazdağlarında güzel bir ekinlik gerçekleştiriyoruz. Bunların devamı gelecek” diye konuştu. Akademisyen Kenan Uzel ise, “Şimdiye kadar bitkilerin ruhu olduğunu ilk defa burada tanıdık, duyduk. Doğayı severdim. Dağçılık ta yapardım ama, böyle detaylı bilgiye sahip değildim. Nazım hocaya teşekkür ediyorum. Bizi bilgilendirdiği için” dedi.