Yerel Haberler
Ankara
Bakan Göktaş: "Toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık" 18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:10:45 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz” ifadelerini kullandı. "Toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz" Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. "Halihazırda 560 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor" Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti: “Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık. Halihazırda 560 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:43 19 Mayıs’ta trenler ücretsiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 29 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bakanlığa bağlı Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi. YHT, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 indirim ve abonman kolaylığı Türkiye’nin en önemli ulaşım modlarından birisinin demiryolları olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceği olan gençlerin çok önemli bir bölümünün trenlerle seyahat etmeyi tercih ettiği bilgisini verdi. Yüksek Hızlı Tren’le yolculuk yapanların yüzde 19.8’ini gençlerin oluşturduğunu kaydeden Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık tarafından işletilen Yüksek Hızlı Tren, anahat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize yüzde 15 oranında indirim ve çeşitli oranlarda indirimli abonman seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, Yüksek Hızlı Trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli” dedi.
Çarpışan otomobillerin arasında kalarak yaralanan kadın kamerada
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:17 Çarpışan otomobillerin arasında kalarak yaralanan kadın kamerada Ankara’da meydana gelen kazada çarpışan iki aracın arasında kalan kadın yaralandı. Kaza güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mahallesi 519. Sokak ile 590. Sokak’ın birleştiği noktada meydana geldi. Caddede ilerleyen otomobil ile tali yoldan çıkan otomobil sürücülerin dikkatsizliği sonucu çarpıştı. O esnada iki aracın arasında kalan kadına ise savrulan otomobilin bagaj kapısı çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı kadın, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye nakledildi. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazaya karışan sürücülerden biri de baygınlık geçirince tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Park halindeki bir araçta da hasar oluşmasına neden olan kazayla ilgili inceleme başlatıldı. “Kadını yerde acılar içinde gördüm” Kazanın tanıklarından Ramazan Özdemir, “Bir kadın yolda yürüyordu. Yukarıdan gelen araç, alt yoldan gelen otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle o anda başka bir araçta daha hasar oluştu. Yaya kadını yerde acılar içinde gördüm. O an durumu çok kötüydü. Baygınlık geçiriyordu. ‘Nefes alamıyorum, beni kurtarın’ diyordu. İlk müdahale eden bendim. Sağlık ekiplerine haber verdik. Kafası, kaburga tarafları ve diz kapakları yaralı haldeydi. Sürücülere ise bir şey olmadı. Birisi kadındı. O da kazanın etkisiyle fenalaştı. Sağlık ekipleri yaralı kadına ve diğer fenalaşan sürücüye müdahale ettikten sonra hastaneye götürdü. Polisler de incelemelerde bulundu” ifadelerini kullandı.
Mamak’ta Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmalık Merkezi hizmet vermeye başladı
17 Mayıs 2024 Cuma - 16:02 Mamak’ta Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmalık Merkezi hizmet vermeye başladı Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi, Mamak’taki Mutlu Aile Yaşam Merkezi’nin 4’üncü katında hizmet vermeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını önceleyen psikolojik ve danışmanlık hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ‘Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’ ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti sağlıyor. Merkezde çocuk ve genç danışmanlığından yetişkin danışmanlığına, evlilik ve aile danışmanlığından öğrenci koçluğuna kadar önemli branşlarda psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocuk ve genç danışmanlığına başvurulması halinde uzman psikologlar tarafından çocuk ve ergenlere danışmanlık hizmeti verilirken; öğrenci koçluğu hizmetinden yararlanmak isteyenler ise daha çok hedef belirleme ve akademik kariyer noktasında danışmanlık hizmeti alıyorlar. İhtiyaç duyan çiftlere evlilik ve aile danışmanlığı hizmeti de veriliyor. Ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitimleri Şube Müdürü Sevgi Karabulut, Mamak Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin açılışıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Demetevler, Ulus, Çubuk şubelerimizden sonra 4. şubemiz olan Mamak Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Mutlu Aile Yaşam Merkezi’nin 4. katında hizmete başladı. Ücretsiz psikolojik danışmanlık veren hizmetlerimizle ailelerimizin yanındayız.” Psikolog İbrahim Yağcı ise, “Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde çocuk, genç ve yetişkinler için bireysel destek, öğrenciler için öğrenci koçluğu, çiftler için aile ve evlilik danışmanlığı ve destek hizmetleri kapsamında psikoeğitim hizmetlerimiz verilmektedir” diye konuştu. Gençlik, Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi, alanında uzman kadrosuyla Mutlu Mahallesi İmam Alim Sultan Caddesi No: 149 4. kat Mamak/Ankara adresinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mutlu Aile Yaşam Merkezi’nin 4. katında vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar merkezde yüz yüze görüşmek için ‘(0312) 507 34 73’ telefon numarasını arayarak randevu alabilecek.
TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:51 TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı’nda aile kurumunun kültürel ve diğer sosyal risklere karşı korunmasına yönelik alınan kararlar açıklandı. Türk Devletleri Teşkilatı 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı, "Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı: Ailemiz Geleceğimiz" temasıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Üye devletlerin bakanları, üyelerin kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi ve dayanışmanın artırılmasındaki rolünü takdir ettiklerini belirterek, toplantının düzenlenmesindeki çabalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teşekkür etti. Toplantıda üye devletlerin temsilcilerinden oluşan ‘TDT Sosyal Politika İşbirliği Çalışma Grubu’ kurulmasının onaylanması, yılda bir kez ve teamül gereği alfabetik sırayla devam etmek üzere bir TDT Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ve bir Çalışma Grubu toplantısının düzenlenmesi, Türk aile değerlerinin güçlendirilmesi ve evlilik kurumunun korunmasına yönelik programların geliştirilmesi gerektiği beyan edildi. Aileler tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetleri hazırlanarak uygulanması için belirtilen konuları kapsayan ortak bir eylem planı oluşturulması konusunda da uzlaşı sağlandı. Toplantıda Uluslararası Aile Günü vesilesiyle 15 Mayıs 2025 tarihinde TDT çatısı altında bir aile festivali düzenlenmesi ve Türk devletlerinin gelecek nesiller için ortak fon oluşturmasının değerlendirilmesi de beyan edildi. Bildiriye Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Kazakistan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Korunması Bakan Yardımcısı Nazgül Sagindykova, Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Koruma ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Sosyal Koruma Ulusal Ajansı Direktörü Mansurbek Olloyorov ve Türk Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev imza attı.
TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar açıklandı
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:48 TDT Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar 1. Toplantısı Deklarasyonu’nda alınan kararlar açıklandı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı’nda aile kurumunun kültürel ve diğer sosyal risklere karşı korunmasına yönelik alınan kararlar açıklandı. Türk Devletleri Teşkilatı 1. Aile ve Sosyal Politikadan Sorumlu Bakanlar Toplantısı "Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı: Ailemiz Geleceğimiz" temasıyla gerçekleştirildi. TDT’nin Aile ve Sosyal Politikadan sorumlu bakanları; üye devletleri kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinde ve dayanışmanın artırılmasındaki rolünü takdir etti. Üye devletlerin bakanları, toplantının düzenlenmesindeki çabalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na da teşekkür etti. Toplantıda; üye devletlerin temsilcilerinden oluşan ‘TDT Sosyal Politika İş birliği Çalışma Grubunun’ kurulmasının onaylanması, yılda bir kez ve teamül gereği alfabetik sırayla devam etmek üzere bir TDT Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ve bir Çalışma Grubu toplantısının düzenlenmesi, Türk aile değerlerinin güçlendirilmesi ve evlilik kurumunun korunmasına yönelik programların geliştirilmesi beyan edildi. Aileler tarafından ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin hazırlanması ve uygulanması için belirtilen konuları kapsayan ortak bir eylem planı oluşturulmasında da uzlaşı sağlandı. Uluslararası Aile Günü vesilesiyle 15 Mayıs 2025 tarihinde TDT çatısı altında bir aile festivali düzenlenmesi, Türk Devletlerinin gelecek nesilleri için ortak fon oluşturulması olasılığının değerlendirilmesi de beyan edildi. Bildiriye; Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Kazakistan Cumhuriyeti Çalışma ve Nüfusun Sosyal Korunması Bakan Yardımcısı Nazgül Sagindykova, Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Koruma ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı Sosyal Koruma Ulusal Ajansı Direktörü Mansurbek Olloyorov ve Türk Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev imza attı.
Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:30 Piknikçilerin yeni gözdesi Park Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda Park Ankara adıyla hizmete açılan Hacıkadın Kent Ormanı, baharın gelmesiyle birlikte piknikçilerle dolup taşıyor. ‘Yeşilin başkenti’ sloganıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e yeni park ve piknik alanları kazandırmaya devam ediyor. Park Ankara adıyla Başkentlileri ağırlamaya devam eden 1 milyon 480 bin metrekare alan üzerine kurulu Hacıkadın Kent Ormanı, baharın gelmesiyle birlikte piknikçilerle dolup taşıyor. Şehrin merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme imkanı bulan vatandaşlar, Park Ankara’da her mevsim mangal yakmanın ve piknik yapmanın keyfini çıkarıyor. Yapılan düzenlemelerle tüm mevsim şartlarına uygun hale getirilen piknik alanında bulunan çardaklar şeffaf çadırla kaplı. İçine özel yapım pelet sobası konulan çardaklarda dumandan zehirlenme riski de yok. “Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” Sabahın erken saatlerinden itibaren Park Ankara’ya gelmeye başlayan piknikçiler, geç saatlere kadar aileleriyle birlikte güven içerisinde vakit geçirebiliyor. Park Ankara’ya piknik yapmaya gelen Nurci Evcim, “Ankara’da hafta sonları pikniğe gidilir. Bağlamamızı aldık biz de erkenden ailemizle buraya piknik yapmaya geldik. Gayet ferah, güzel bir yer. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
İİT Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı’nda konuşmacılar Emine Erdoğan’a şükranlarını sundu
17 Mayıs 2024 Cuma - 15:19 İİT Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı’nda konuşmacılar Emine Erdoğan’a şükranlarını sundu Nijerya’nın başkenti Abuja’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Afrika Ülkelerinin Kanserle Mücadele Farkındalığının Artırılması ve Destek Programı’nda konuşmacılar, onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a teşekkürlerini sundu. Uluslararası Atom Enerjisi (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Remi Tinubu ve Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nun eşi Fatima Maada Bio gibi isimlerin katıldığı programda, Afrika ülkelerinde kanserle mücadelenin önemine dikkat çekildi. Programda konuşmacılar arasında yer alan İİT Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ahmad Kawesa Sengendo, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Oluremi Tinubu ve Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nun eşi Fatima Maada Bio, bugünkü oturumda onur konuğu olarak katılımcılara hitap eden Emine Erdoğan’dan övgüyle söz etti. İİT Genel Sekreter Yardımcısı Sengendo, Emine Erdoğan’ın 2016’da İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi çerçevesinde organize edilen ilk özel oturum ile herkese örnek olduğunu vurguladı. Sengendo, "Ayrıca bu değerli girişimi desteklediğiniz için size en içten teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunmak isterim. Varlığınız bu değerli girişimi desteklediğinizin bir göstergesidir. Varlığınız, Afrika üye devletlerinin halklarına daha sağlıklı bir gelecek sağlama konusundaki kararlılığımızın göstergesidir" dedi. Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Oluremi Tinubu, Emine Erdoğan’a 2016’daki zirvede cumhurbaşkanları ve devlet başkanlarının eşlerini misafir ettiği için teşekkür etti. Emine Erdoğan’a Afrika kıtasına olan ilgi ve sevgisi için şükranlarını sunan Tinubu, "Sizi çok seviyoruz. Ankara’da Afrika Kültür Evi kurduğunuz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Tinubu, "Buraya geldiniz ve bize kanserle mücadelede gıda, diyet ve çevresel faktörlerin çok ama çok önemli olduğunu ve Asya kültüründen birçok şey öğrenebileceğimizi gösterdiniz" ifadesini kullanarak, tıbbi amaçlı kullanılan bitkiler üzerine yazdığı tez sırasında kendisine çeşitli bitkiler getiren Emine Erdoğan’a ayrıca teşekkür etti. Emine Erdoğan’ın Afrika Seyahatlerim kitabı ile Afrika’ya olan sevgisini “Afrika’nın yükselen güneş” olduğunu söyleyerek en içten şekilde gösterdiğini vurgulayan Tinubu, tıbbi bitkiler üzerine yaptığı çalışmalarda Emine Erdoğan’ın kendisine ilham kaynağı olduğunun altını çizdi. Tinubu, Emine Erdoğan’a programa katıldığı için en içten teşekkürlerini sundu. Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nun eşi Fatima Maada Bio ise, Emine Erdoğan’a "Kıymetli anne" diye hitap ederek, "(Emine Erdoğan’ı) Afrikalı first leydilerle bir araya geldiği için tebrik etmek istiyorum. Onun katılımıyla sadece Afrika’dan değil, dünyanın her yerinden destek aldığımızı görüyoruz" dedi. Kanserle mücadelede UAEA’in desteğinin süreceğini aktaran Grossi de, "Halklarının başına gelenler konusunda eşsiz bir bakış açısına sahip olan ve bu konuda bize yardım eden first leydilere takdirlerimi iletmek istiyorum" ifadesini kullandı. Programa ev sahibi Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu’nun eşi Oluremi Tinubu’nun yanı sıra, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nun eşi Fatima Maada Bio, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’un eşi Fatoumatta Bah-Barrow da katıldı.
Polonya’ya Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:29 Polonya’ya Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti Türkiye’nin Polonya ile büyük çaplı ilk işbirliği projesi olan TB2 SİHA Projesi çerçevesinde BAYKAR tarafından geliştirilen 24 adet TB2 SİHA, Polonya Savunma Bakanlığı’na teslim edildi. BAYKAR Makina ile Polonya Savunma Bakanlığı arasında 24 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında 24 adet TB2 SİHA, Polonya Savunma Bakanlığı’na teslim edildi. Projede ilk parti teslimatlar Ekim 2022’de, ikinci parti teslimatlar Nisan 2023’te, üçüncü parti teslimatlar Ekim 2023’te yapılırken, son parti teslimatlar ise mayıs ayı başında gerçekleşti. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, teslimat töreninde yaptığı açıklamada, “Türkiye, özgün tasarım ve ileri teknoloji kabiliyetleriyle artık insansız hava araçları, milli gemi projeleri, elektronik sistemler, kara araçları, silah ve mühimmat sistemleri alanlarında küresel bir oyuncudur. Özellikle insansız hava araçları, kara ve deniz platformları konusunda kendimizin yanı sıra dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik” dedi. "İHA teknolojisinde dünyanın önde gelen 3 ülkesinden biriyiz" İHA’lara entegre edilen radarlar, elektronik bileşenler, elektro-optikler, mühimmatlar, faydalı yükler ve platformların milli teknoloji ile geliştirildiğini belirten Görgün, “Günümüzde İHA teknolojisinde dünyanın önde gelen 3 ülkesinden biriyiz. BAYKAR, istihdam ettiği genç yetenekleri, oyun değiştirici gücü, çığır açıcı üstün teknolojileri ve ihracat başarılarıyla tüm dünyanın yakından takip ettiği bir firma olup, ülkemizin de milli gururudur. Firmamızın yakalamış olduğu bu başarı ülkemizin dünyadaki imajını olumlu yönde artırmaktadır” şeklinde konuştu. Polonya’ya yüksek teknolojiye sahip SİHA teslim edildi Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekleşen ihracatla ülkemiz, tarihinde ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye yüksek teknolojiye sahip SİHA ihracatını gerçekleştirmiş oldu. Bu vesileyle proje kapsamında görev yapan BAYKAR ailesi başta olmak üzere emeği geçen tüm alt yüklenici ve KOBİ’lere de üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirilen teslimat töreninin dost ve kardeş ülke Polonya Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını diliyor, ikili yoğun iş birliği ve ilişkilerimizin yakın gelecekte de devam etmesini temenni ediyorum.”
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
17 Mayıs 2024 Cuma - 14:20 Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti Türkiye’nin Polonya ile büyük kapsamlı ilk işbirliği projesi olan TB2 SİHA Projesi kapsamında, BAYKAR tarafından geliştirilen 24 adet TB2 SİHA Polonya Savunma Bakanlığı’na teslim edildi. BAYKAR Makina ile Polonya Savunma Bakanlığı arasında 24 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında, 24 adet TB2 SİHA Polonya Savunma Bakanlığı’na teslim edildi. Proje kapsamındaki ilk parti teslimatlar Ekim 2022’de, ikinci parti teslimatlar Nisan 2023’te, üçüncü parti teslimatlar Ekim 2023’te, son parti teslimatlar ise Mayıs ayı başında gerçekleşti. SSB Başkanı Görgün, Teslimat Töreni kapsamında gerçekleştirdiği değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Türkiye, özgün tasarım ve ileri teknoloji kabiliyetleriyle artık İnsansız Hava Araçları, Milli Gemi Projeleri, Elektronik Sistemler, Kara Araçları, Silah ve Mühimmat Sistemleri alanlarında küresel bir oyuncudur. Özellikle insansız hava araçları, kara ve deniz platformları konusunda kendimizin yanı sıra dost ve kardeş ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik.” "İHA teknolojisinde dünyanın önde gelen 3 ülkesinden biriyiz" İHA’lara entegre edilen radarlar, elektronik bileşenler, elektro-optikler, mühimmatlar, faydalı yükler ve platformların milli teknoloji ile geliştirildiğini belirten Görgün, “Günümüzde İHA teknolojisinde dünyanın önde gelen 3 ülkesinden biriyiz. BAYKAR, istihdam ettiği genç yetenekleri, oyun değiştirici gücü, çığır açıcı üstün teknolojileri ve ihracat başarılarıyla tüm dünyanın yakından takip ettiği bir firma olup, ülkemizin de millî gururudur. Firmamızın yakalamış olduğu bu başarı ülkemizin dünyadaki imajını olumlu yönde artırmaktadır” şeklinde konuştu. Polonya’ya yüksek teknolojiye sahip SİHA teslim edildi Görgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gerçekleşen ihracatla, ülkemiz tarihinde ilk kez NATO ve AB üyesi bir ülkeye yüksek teknolojiye sahip SİHA ihracatını gerçekleştirmiş oldu. Bu vesileyle; proje kapsamında görev yapan BAYKAR ailesi başta olmak üzere emeği geçen tüm alt yüklenici ve KOBİ’lere de üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştirilen Teslimat Töreninin dost ve kardeş ülke Polonya Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını diliyor, ikili yoğun iş birliği ve ilişkilerimizin yakın gelecekte de devam etmesini temenni ediyorum.” (KT-