ASAYİŞ - 27 Eylül 2024 Cuma 07:16

Kdz. Ereğli’de çok sayıda suçtan aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Kdz. Ereğli’de çok sayıda suçtan aranan şahıs yakalandı

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde, Ketenciler köyünde yapılan operasyonla 15 farklı suçtan aranan bir şüpheli yakalandı.


Karadeniz Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı Kızılca Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı asayiş ekiplerince düzenlenen operasyonda 35 yaşındaki A.K. isimli zanlı yakalandı. Zanlının hırsızlık, parada sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti ve imalatı, kasten yaralama, cinsel saldırı ve şantaj gibi birçok suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi. Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda gözaltına alınan şüpheli, Kdz. Ereğli Adliyesi’ne çıkarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Üniversite öğrencisi kurye motosiklet kazasında hayatını kaybetti Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kuryelik yapan üniversite ikinci sınıf öğrencisi motosikletiyle seyir halindeyken akaryakıt tankerinin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde S.A.’nın (42) kullandığı 34 EBC 128 plakalı akaryakıt tankeri, Manisa-Menemen yolunda 19 yaşındaki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan ve bir dönercide kuryelik yapan Mahmut Kara’nın idaresindeki 80 ALL 694 motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle bir süre sürüklenen Kara olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ihbar edilmesinin ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kara’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Tanker sürücüsü S.A. ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Üniversite ikinci sınıfta okuyan Mahmut Kara’nın okuldan arta kalan zamanlarda Muradiye’deki bir dönercide kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi de trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencileri için bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Üniversitemiz öğrencisi Mahmut Kara’yı elim bir trafik kazasında kaybetmenin derin bir üzüntüsü içindeyiz. Değerli öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileriz."
Artvin Artvin’de sonbahar ilk bu köye uğruyor Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Zekerya köyünde sonbahar her yıl erken başlıyor. Türkiye’nin doğusunda sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükselirken, Karadeniz’de sonbaharın ilk kareleri bu köyde çekiliyor. 2 bin 400 ile 3 bin rakım arasında bulunan köyde, ağaç yapraklarının sararmasıyla birlikte doğanın renk cümbüşü başlıyor. Artvin’in Ardanuç ilçesi ahşap mimarisi, tarihi eserleri, yaylaları ve yaban hayatı çeşitliliğiyle dört mevsim boyunca ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor. Özellikle Zekerya köyü, sonbaharın ilk yaşandığı yerlerden biri olarak son yıllarda tanınırlığını artırıyor. Köy sakinlerinden Erhan Altuntaş, Zekerya köyünün yüksek rakımlı olması nedeniyle sonbaharın daha erken başladığını belirterek “Köyümüz yüksekte olduğu için birçok yere göre yapraklar daha erken sararıyor. Bu nedenle renk cümbüşü de daha erken yaşanıyor. Geçen yıl köyümüz haberlere konu oldu. O zamandan beri sonbahar fotoğrafları çekmek için çok sayıda insan köyümüze geliyor” dedi. Bir başka köy sakini Ahmet Pehlevan ise “Bulunduğumuz yer 2 bin 400 rakımda, dağ platosu ise 3 bin rakıma kadar uzanıyor. Bu köyde sonbahar mevsimi, diğer yerlere göre daha erken yaşanıyor. Sosyal medyada köyümüzü görüp, fotoğraf çekmek için buraya gelenler çok fazla. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz, ama köyümüzün güzelliği bu zorlukları unutturuyor,” diye konuştu.