ÇEVRE - 29 Kasım 2024 Cuma 14:49

Siirt’te köylerde gerçekleştirilecek yatırımın bütçesi onaylandı

A
A
A
Siirt’te köylerde gerçekleştirilecek yatırımın bütçesi onaylandı

Siirt Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nın 2024 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Şeyma Aktaş Semiz’in başkanlığında gerçekleştirildi.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantıda konuşan Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz, Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın öncülüğünde, 2025 yılında yapacakları çalışmalarla hizmet kalitesini artırarak köyleri daha da yaşanabilir hale getireceklerini söyledi. Semiz, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.


Toplantıda, 2025 yılı bütçesi oy birliğiyle onaylandı. Ayrıca, merkeze bağlı köylerde gerçekleştirilecek yatırımlara yönelik olarak hazırlanan 24 milyon 500 bin TL tutarındaki tahmini bütçe kabul edildi.


Siirt Valiliği Konferans Salonu’ndaki toplantıya, Birlik Müdürü Yaşar Nalbant, İl Genel Meclis Üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.



Siirt’te köylerde gerçekleştirilecek yatırımın bütçesi onaylandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer Belediyesi ve BUÜ’den sürdürülebilir geleceğe yatırım Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım atarak, çay ve kahve atıklarını değerlendirecek bir projeyi hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi ve BUÜ örnek bir projede buluştu. Ekolojik kazanım elde edilecek projede Nilüfer Belediyesi ekipleri, BUÜ Atık Yönetim Merkezi’nin Görükle Kampüsü’nde belirlediği 10 işletmeye kova ve geri dönüşüm poşeti dağıttı. Dağıtılan kovalarda toprak için en verimli kompost girdilerinin başında gelen çay ve kahve posaları toplanacak. Nilüfer Belediyesi ekipleri ise belirli periyotlarla bu işletmelere giderek, kovalardaki atıkları Ürünlü’deki kompost ünitesine taşıyacak. İşlemden geçecek atıklar, daha sonra komposta dönüşecek. Çevre ve insan sağlığını korumaya yönelik yapılan çalışmayla Nilüfer’de çevre bilinci ve farkındalığının sağlanmasının yanı sıra Nilüfer’de yaşayanlara ekolojik denge içerisinde sürdürülebilir ve yaşanabilir daha yeşil bir çevre oluşturulacak. Aynı zamanda Nilüfer’de kırsal ve tarımsal kalkınmayı güçlendirerek çiftçinin ve tüketicinin kazandığı bir kent haline gelmesi de amaçlanıyor. Proje, Avrupa Birliği’nin FUSILLI projesi kapsamında da destekleniyor. Bu proje, kentsel gıda sistemlerinin dönüştürülmesi ve sürdürülebilir kılınması amacıyla yürütülüyor. Ayrıca ilerleyen süreçte projenin kent geneline yayılması da planlanıyor.
Şırnak Şırnak’ta avokado, pepino, çarkıfelek ve papaya meyvelerinin fideleri ekildi Şırnak’ta Silopi Kaymakamlığı ile Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasından imzalanan protokol ile okula ait 2 dönüm arazi üzerinde kurulan modern seralarda tropikal meyvelerin fideleri ekildi. Vali Birol Ekici’nin katılımıyla, Ar-Ge çalışmaları sonucunda avokado, pepino, çarkıfelek ve papaya meyvelerinin fideleri dikildi. Anavatanı Orta Meksika olan meyvelerin 4 ay sonra ilk meyvesini vermesi bekleniyor. Okul Müdürü Hakkı Kaya, okul bünyesinde Tarım Teknolojileri Bölümü olduğunu ve 2 dönümlük arazide kapalı modern serada öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Yaptıkları Ar-Ge çalışmalarında iklim ve toprak uyumunu tespit edip avokado, pepino, çarkıfelek ve papaya meyvesini toprakla buluşturduklarını belirten Kaya, "Amacımız Silopi’de, Şırnak’ta, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da bir öncü olması. Ürünümüzü de alacağımızı düşünüyoruz. Bu süreçte Silopi Kaymakamlığımıza, Şırnak Valiliğimize, Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Silopi Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi. Okulda usta öğretici olan Raşid Nayır, 10 senelik tecrübesi olduğunu, 4 çeşit meyve ekip 4 ay sonra meyvesini vermesini beklediklerini kaydetti. Etkinliğe; Silopi Kaymakam Cihat Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Aydın öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Şırnak Şırnak’ta avokado, pepino, çarkıfelek ve papya meyvelerinin fideleri ekildi Şırnak’ta Silopi Kaymakamlığı ile Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasından imzalanan protokol ile okula ait 2 dönüm arazi üzerinde kurulan modern seralarda tropikal meyvelerin fideleri ekildi. Vali Birol Ekici’nin katılımı AR-GE çalışmaları sonucunda avokado, pepino, çarkıfelek ve papya meyvelerinin fideleri dikildi. Anavatanı Orta Meksika olan meyvelerin 4 ay sonra ilk meyvesini vermesi bekleniyor. Okul Müdürü Hakkı Kaya, okul bünyesinde Tarım Teknolojileri Bölümü olduğunu ve 2 dönümlük arazide kapalı modern serada öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Yaptıkları AR-GE çalışmalarında iklim ve toprak uyumunu tespit edip avokado, pepino, çarkıfelek ve papya meyvesini toprakla buluşturduklarını belirten Kaya, "Amacımız Silopi’de, Şırnak’ta, Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da bir öncü olması. Ürünümüzü de alacağımızı düşünüyoruz. Bu süreçte Silopi Kaymakamlığımıza, Şırnak Valiliğimize, Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Silopi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz" dedi. Okulda usta öğretici olan Raşid Nayır, 10 senelik tecrübesi olduğunu, 4 çeşit meyve ekip 4 ay sonra meyvesini vermesini beklediklerini kaydetti. Etkinliğe, Silopi Kaymakam Cihat Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Aydın öğretmen ve öğrenciler katıldı.