EĞİTİM - 27 Eylül 2024 Cuma 11:35

’Hayatın İçinde Matematik Projesi’ Canik’te hayat buluyor

A
A
A
’Hayatın İçinde Matematik Projesi’ Canik’te hayat buluyor

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediyesi, ’Hayatın İçinde Matematik Projesi’yle öğrencilerin bilişsel gelişim süreçlerine katkı sağlıyor.


Canik Belediyesi’nde hayata geçirdikleri ‘TÜBİTAK 4004 Hayatın İçinde Matematik Projesi’ kapsamında öğrencilere, sınıf içerisinde ve sınıf dışı ortamlarda matematik öğrenme ve sayısal mantık yürütme konularında eğitim verdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, proje ile öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkılarda bulunduklarını ifade etti.


TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanan Hayatın İçinde Matematik Projesi’nde, Canik’teki ve Samsun’un farklı ilçelerinde eğitimlerini sürdüren 5. ve 6. sınıf öğrencilerine matematik ile ilgili birçok konu başlığında uygulamalı eğitimler veriliyor. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’deki, farklı yükseköğretim kurumlarında görevlerini sürdüren akademisyenler tarafından öğrencilere eğitim verildiğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, ‘Doğa ve Matematik’, ‘Matematik Felsefesi’, ‘Oyunlarla Matematik Öğretimi’, ‘Mimari ve Sanattaki Matematik’, ‘Çevre, İklim ve Matematik’ ana temaları eşliğinde matematiğin yaşamın içerisinde yer aldığı birçok konu başlığında öğrenciler için uygulamalı eğitimler gerçekleştirdiklerini söyledi.



’Hayatın İçinde Matematik Projesi’ Canik’te hayat buluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın eşi: "Şehitlerimizi unutmayalım" İstanbul Ümraniye’de silahla vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi Semih Yılmaz, "Benim yüce Türk milletinden bir isteğim var. O da şehitlerimizi unutmayalım. Bu acılara alışmayalım" dedi. İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi ve hakkında 26 ayrı suç kaydı olduğu öğrenilen Yunus Emre Geçti tarafından tabancayla vurularak şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz’ın polis memuru eşi Semih Yılmaz, Sivas’taki evinde taziyeleri kabul etmeye devam ediyor. Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk milletine seslenerek, "Bu acılara alışmayalım" diye konuştu. "Şehitlerimizin ismini sürekli yaşatalım" Şehitlerin isimlerinin yaşatılmasını isteyen Semih Yılmaz, "Söyleyecek çok şeyimiz var. Ama devletimizin gereğini yapacağından şüphemiz yok. Büyük Türk milletine çok teşekkür ederim. En başından beri gerek arayarak gerek mesaj atarak yanıma gelerek bana destek oldular. Bana güç verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Benim yüce Türk milletinden bir isteğim var. O da şehitlerimizi unutmayalım. Bu acılara alışmayalım. Şehitlerimizin ismini sürekli yaşatalım. Eşimin tabutu al bayrağa sarılı olarak gitti. Biz öyle geldik buraya. Bizim de üniformamızın, tam kalbimizin üzerinde al bayrağımız var. Ben de bunu kalbimde yaşatıyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci ise, "Semih kardeşimiz de şehidimize yakışır, dik duruşuyla bizleri onurlandırdı" diye konuştu.
Denizli Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak İnsan odaklı şehir anlayışı ile daha yaşanabilir, yürüyen bir kent tasarlayarak sağlıklı yaşamı teşvik etmeyi hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine Ekim ayı sonuna kadar pazar günleri Çamlık Bulvarı’nı trafiğe kapatacak. Sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturan Avrupa Hareketlilik Haftası final kutlamaları geçen hafta saat 14:00-20:00 saatleri arasında Çamlık Bulvarı’nın Mimarlar Sokak ile Çamlık Parkı girişi arasında yapılmıştı. 7’den 70’e onbinlerce Denizlilinin akın ettiği kutlamalar kapsamında Çamlık Bulvarı trafiğe kapatılırken, vatandaşlar canlı müzik, dj performansı, boyama atölyeleri, resim sergileri, badminton, basketbol, palyaço, sosis balon ve yüz boyama gibi birbirinden farklı etkinliklerde sevdikleriyle birlikte gönüllerince eğlendi. Yayalaştırılarak çevre dostu sağlıklı ulaşıma açılan Çamlık Bulvarı’nda gönüllerince bir hafta sonu geçiren vatandaşların yoğun isteği üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplanarak Çamlık Bulvarı’nın Mimarlar Sokak ile Çamlık Parkı girişi arasını 4 hafta boyunca pazar günleri sabah 09.00-19.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatma kararı aldı. Konserler ve atölyeler düzenlenecek UKOME kararı öncesi bölgedeki esnafın görüşü de alınırken işyeri sahipleri bulvarın trafiğe kapatılmasına olumlu yaklaştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Eylül 2024 Pazar gününden başlayarak 4 hafta boyunca araç trafiğine kapatılan bölgede çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda konserler, boyama etkinlikleri ve özellikle çocukların hem öğrenip hem de eğleneceği Denizli Bilim Merkezi atölyeleri Pazar günü Çamlık Bulvarı’nda olacak.