EĞİTİM - 29 Eylül 2024 Pazar 15:42

Sakarya Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine sıcak karşılama

A
A
A
Sakarya Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine sıcak karşılama

SAKARYA (İHA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından Sakarya’ya üniversite eğitimi için gelen öğrencileri terminalde kurulan bilgilendirme standında karşılıyor. Açılan stantta genç üniversitelilere, Sakarya’ya dair bilgiler paylaşılıyor, öğrencilere yönelik hizmetlerin tanıtımı yapılıyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından eğitim almak için gelen öğrencilere yönelik Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bilgilendirme standı açtı. Açılan stantta, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik hizmetlerinin tanıtımı yapılıyor. Aynı zamanda öğrencilere şehrin turizm ve doğa aktivitelerinin yapılabileceği noktalar, yeşilin ve mavinin bütün tonlarının aynı anda bulunduğu doğal alanlar, sosyal donatı alanları ile eğitim, kültür ve sanat merkezlerine kadar birçok konuda bilgiler paylaşılıyor.


Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizdeki üniversiteleri kazanan ve yeni dönem öncesi şehre gelen öğrencilerimizi karşıladık. Öğrenci şehri Sakarya’da yeni bir eğitim yolculuğuna başlayacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Öğrencilerimizin her anlarında yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.



Sakarya Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine sıcak karşılama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Aşkın Bak: "Türk basketbolunun kalbi burada atacak" Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türk basketbolunun kalbi burada atacak. Ben buradan yeni basketbol yıldızlarının çıkacağına inanıyorum. Yeni şampiyonluklar burada yaşanacak" dedi. Türk basketbolu adına önemli bir tesis olan Basketbol Gelişim Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yöneticiler ve basketbolseverlerin katılımı ile 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası öncesi yapılan törenle açıldı. Burada konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Basketbol Gelişim Merkezi’nin, son yıllarda Türk sporu adına kazandırılan tesislerden biri olduğunu söyledi. Bakan Bak, "Hep birlikte muhteşem bir tesisi Türk sporuna kazandırıyoruz. Basketbol Gelişim Merkezi içindeki 3 tane 500 kişilik antrenman salonu, bin kişilik milli takımlar kamp tesisi, salonu ve 10 bin kişilik ana salon olmak üzere yanında basketbol oteliyle, basketbol lisesiyle, basketbol müzesiyle; muhteşem bir tesis. Bugün gururluyuz, onurluyuz. Tesisimiz hayırlı olsun. Türkiye son 22 yılda modern stadyumlarıyla, spor salonlarıyla, olimpik yüzme havuzlarıyla, atletizm tesisleriyle ve pek çok tesisle birlikte bir spor devrimi yaşamaktadır. Her tarafı spor tesisleriyle donattık. Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, gençlere destek vermesiyle beraber Türkiye’de müthiş bir spor tesisi devrimi yaşanmaktadır. Bu da onun bir halkası. Türk basketbolunun kalbi burada atacak. Ben buradan yeni basketbol yıldızlarının çıkacağına inanıyorum. Yeni şampiyonluklar burada yaşanacak. Burayı kullanacak takımlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
İstanbul Beşiktaş, Kayseri’ye coşkuyla uğurlandı Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş, Nevzat Demir Tesisleri’nden siyah-beyazlı taraftarların tezahüratlarıyla coşkulu bir şekilde uğurlandı. Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor’a konuk olacak Beşiktaş’ı, taraftarlar Nevzat Demir Tesisleri’nden tezahüratlarla uğurladı. Yaklaşık bin kişilik taraftar grubu, takım otobüsünün önünde toplanarak takımlarına destek verdi. Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar ile futbolculardan Mert Günok, Gedson Farnandes, Semih Kılıçsoy ve Joao Mario taratarlara üçlü çektirdi. Beşiktaş kafilesi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel uçakla Kayseri’ye hareket etti. "Taraftarlarımızla beraber başarıyı el birliğiyle elde edeceğiz Tesislerin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar, "Çok heyecanlıyız. Her zaman olduğu gibi. Bugün burada binin üzerinde Beşiktaş taraftarının pazar günü bu saatte takım uğurlamaya gelmesi hakikaten bizleri çok memnun ediyor. Hem ileriye dönük heyecanlandırıyor. Aslında çağrıyı kulübümüz yapmadı. Taraftarımız yaptı. Yani onu çok net ifade etmek istiyorum. Bu çağrıya da kulübümüzle hep beraber biz de onlarla beraber olmak istedik. Yarın önemli bir deplasmanımız var. Çok zor bir lig, her takım kendi gücünü ortaya koymaya çalışıyor, ama biz Beşiktaş olarak hem daha önceki futbolcularımız hem yeni gelen transferlerimiz ve öz kaynaktan çıkan futbolcularımızla iyi bir takım oluşturduk. Hep şunu söylüyoruz; saha içinde ne kadar güçlü olursak olalım biz camia olarak taraftarlarımızla beraber bu başarıyı el birliğiyle elde edeceğiz. Umut ediyorum ki dediğim gibi özlenen başarıları getirdiğimiz şampiyonlukla taçlandırdığımız bir sene olması için teknik heyet, taraftarlar, camia, futbolcular el birliğiyle bu mücadele içinde olacağız" diye konuştu.