Yerel Haberler
Muş
26 Eylül 2024 Perşembe - 19:40 Muş’ta karayolları aydınlatıldı Muş’ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla kara yollarını aydınlattı. Muş-Bingöl kara yolunda çalışma yapan ekipler yolun belirli bölümlerini aydınlattı. Ekipler, 2024 yılı yatırım programı kapsamında aydınlatma çalışmalarının tamamladığı Yaygın Beldesi mevkiinde gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, şirket olarak zorlu bir coğrafyada hizmet ettiklerini söyleyerek, "2024 yatırım programını yaparken hizmet kalitesinin arttırılması, elektrik dağıtım şebekesinin alt yapısının güçlendirilmesi, tüketici memnuniyetini arttırılması amacıyla yatırımlarımız devam etmektedir. Muş il jandarma komutanlığının 2024 yatırım yılı bizden istemiş olduğu özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Tarihi Murat Köprüsü civarı, Bozbulut Köyü, Nadaslı Köyü, Konukbekler, Körpeağaç giriş çıkışları, Yaygın beldesi giriş çıkışı, Ziyaret Köyü kavşağı, Karabey Köyü yol ayrımı ve Gedik rampası yol boyu aydınlatılma yapılması istenmekteydi. Biz 2024 yılı yatırım programını yaparken bu hususları dikkate alarak yatırım yılı içerisinde yaklaşık tutarı 7 milyon TL’yi aşan 11 bin yer altı iletken kabloyla 200 tane aydınlatma direği ile bu yatırımları yaptık. Van Gölü Anonim Elektrik Şirketi Muş İl Müdürü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 de ve önümüzdeki yıllarda da hizmet kalitesinin artması için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmaları yapılırken de genel aydınlatma amaçlı vatandaşın hayatına doğrudan etki edebilecek ve vatandaşların hayatının seyrini değiştirebilecek, kazaları azaltacak, Asayiş olaylarını minimize edecek aydınlatma çalışmaları da şirketimizce yapılmaya devam edecektir” dedi.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:46 Muş’ta hükümlü ve yakınları için sosyal market açıldı Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı, kentteki ihtiyaç sahibi hükümlü ve hükümlü yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sosyal market açtı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açılan sosyal markette hükümlüler ve aileleri, kendileri için belirlenen saatte giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin edebilecekler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende açılışı yapılan sosyal marketten denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlü aileleri yararlanacak. Sosyal Market’in açılışını yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, sosyal sorumluluk projesinin ilk adımını attıklarını ifade ederek, “Kızılay’ın desteğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde sosyal market açılışı gerçekleştirdik. Sosyal market, denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlülerimizin ailelerinin, özellikle çocuklarının giyim ihtiyacı, okul ihtiyacı, kırtasiye ihtiyacı, defter, kalem, silgi, bu tarz malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak bir market olacak. Buradan ihtiyaca göre bu ürünleri karşılayabilecekler. Ayrıca, Koruma Kurulu Toplantımızı yaptık. Bu yıl denetimli serbestlik olarak çok daha aktif projeler yapacağız. Muş’un tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu alan üzerine projeler yürütüyoruz. Özellikle geçen yıldan beri devam eden sürü yetiştiriciliği projemiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arıcılık çok önem verdiğimiz bir proje. Muş’un coğrafyası, florası, arıcılık için çok uygun. Dolayısıyla arı yetiştiriciliğine yönelik faaliyetlere başlıyoruz" dedi. Kurulan sosyal marketin aile ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kantar, “Cezanın asıl amacı ıslah etmek, topluma karıştırmak, topluma sorunsuz bir şekilde bu arkadaşlarımızın entegrasyonunu sağlamaktır. Dolayısıyla buna yönelik faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu yaptığımız eğitim faaliyetleri ve kurslar, hep bu amaca yönelik. Arkadaşlar bu kursları tamamladıktan sonra kendi işlerini kurup aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Buna inanıyoruz ve buna yönelik faaliyetlerimize de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sosyal Market Projesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş ise "Amacımız hükümlü ve ailelerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarının giyim anlamındaki ihtiyaçlarını karşılanmak. Burada sürekli olarak malzeme tedarikini karşılayarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitim anlamındaki desteklerimizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Market açılışının ardından Kantar başkanlığında Koruma Kurulu Toplantı yapıldı. Törene, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner, Muş Denetim Serbestlik Müdürü Bülent Uğraş, Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay ve kurum amirleri katıldı.
Müdür Tunçel: “Eğitime büyük önem veriyoruz”
20 Ekim 2023 Cuma - 09:48 Müdür Tunçel: “Eğitime büyük önem veriyoruz” MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, merkez ve köy okullarını ziyaret ederek sıkıntıları yerinde tespit etti. Bulanık’ta göreve geldiği günden beri eğitime büyük önem veren Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunçel ve ekibi, her fırsatta geleceğin teminatı olan gençlerin eğitim yuvalarını ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde tespit ediyor. Öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden Tunçel, Bulanık’a geldiği günden bugüne köylerdeki okulları devamlı ziyaret ettiğini ve idarecilerin sorunlarını dinlediklerini söyledi. Eğitim öğretimde başarıyı arttırmak için okulları yakından takip ettiklerini belirten Tunçel, “Eğitimde aksayan yönleri gidermek bizim öncelikli işimizdir. Bugün yaptığımız ziyaretler sadece fiziki inceleme ziyaretleri olmadı. Aynı zamanda öğretmen arkadaşlarımızla görüşüp sorunları hakkında bilgiler aldık. Okulları dolaşıp eksiklikleri yerinde görmeye çalışarak fikir alışverişinde bulunuyoruz. Gelişimden ve değişimden haberdar olursak, çocuklarımızı geleceğe daha hazır vaziyette yetiştirmiş oluruz. İmkânlar dâhilinde tüm sorunları çözmeye çalışacağız” dedi. Her konuda okullara gerekli desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getiren Tunçel, “Eğitim, insanın tabiatında bulunan gizli bütün kabiliyetlerin geliştirilmesidir, tam bir yaşayışa hazırlıktır. Bize emanet edilen yavrularımızın en iyi şekilde eğitim alması için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için de eğitime büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Tunçel, sınıfları da ziyaret ederek ilkokulda okumaya geçen miniklere başarılarını pekiştirmek amacıyla çeşitli hediyeler de verdi.
Bulanık Kaymakamı Ocak okul inşaatlarını inceledi
20 Ekim 2023 Cuma - 09:41 Bulanık Kaymakamı Ocak okul inşaatlarını inceledi MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, ilçede devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Kaymakam Ocak, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel ile yapımı süren okul inşaatlarını gezerek bilgi aldı. Bulanık’ta eğitim alanında çok ciddi değişim dönüşümün yaşadığını belirten Ocak, ilçeye ciddi yatırımların yapıldığı bir süreçten geçtiklerini söyledi. 2022-2023 yılları arasında ilçede 15 yeni okulun inşa edildiğini, bu okullarda toplam 145 dersliğin bulunduğunu ifade eden Ocak, "Bu sürede birçok okulda güçlendirme çalışmaları yapıldı. Toplam 188 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Bu yıl 4 okulumuz da eğitime başladı. 4 okulun bitme aşamasına geldiği, 6 okulun inşat çalışmaları ise devam ediyor" dedi. Mahalle ve köylerdeki okulların inşaat durumuyla ilgili bilgi veren Ocak, "Sultan Alparslan Ortaokulu, Şehit Öğretmen Sait Korkmaz Anaokulu, Mesçitli İlkokulu, Balotu İlkokulu, Sarıpınar İlkokulu, Elmekaya İlkokulu, Yoncalı Anaokulu, Karaağıl Anaokulu, Erentepe Anaokulu, Cumhuriyet Anaokulu, 12 sınıflık Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, 24 sınıflık Turgut Özal İlk ve Ortaokulu, 24 sınıflık Bulanık İmam Hatip Ortaokulu, 24 sınıflık Süleyman Paşa İlk ve Ortaokulu yapılıyor. Bazı okullar tamamlandı. Bazı okulların da inşaatı devam ediyor. Toplamda okullarımızın ihale bedeli yaklaşık 650 milyon lira. 2022-2023 yılları arasında yaklaşık 650 milyon liraya yakın okul yatırımı yapıldı. 2023 yılı içinde 14 okulumuzda da büyük onarım yapılıyor. Bu okulların da yatırım maliyeti 650 milyon lira" dedi.
Malazgirt’te Muhtarlar Günü törenle kutlandı
19 Ekim 2023 Perşembe - 15:38 Malazgirt’te Muhtarlar Günü törenle kutlandı Muş’un Malazgirt ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Malazgirt Cumhuriyet Meydanı’nda Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Muhsin Özkahraman tarafından Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi. Malazgirt Belediyesi tarafından işletilen millet bahçesinde muhtarlarla toplantı yapan Kaymakam Göksu Bayram ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, muhtarların günlerini kutladılar. Programın açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Muhsin Özkahraman, “Bu programı tertipleyen başta kaymakamımız olmak üzere emeği gecen herkese çok teşekkür ederim. Bugün ne kadar sevinçli olsak da Filistin’de yaşananlardan dolayı içimiz buruktur” dedi. Belediye Başkan Cengiz Altın da, yemeğe katılan tüm muhtarlara teşekkür ederek, birlik beraberlik ve dayanışma yemeğinin muhtarlarla kurumların arasında koordinasyon sağlanmasında faydası olduğunu söyledi. Başkan Cengiz Altın, “Sevgili muhtarlarımız, Filistin’de yaşanan olaydan dolayı bugününüzü buruk kutluyoruz. Müslüman kardeşlerimiz orada şehit oluyor. Çocuklar ölüyor. Orada şehit olan tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu savaş bir önce son bulur” dedi. Muhtarlar Günü yemeğine katılan muhtarların günlerini kutlayan Kaymakam Göksu Bayram ise “Filistin’de yaşanan olaylardan dolayı hepimizin içi buruk. Orada şehit olan herkese Allah’tan rahmet diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
’Kusursuz kulak’ Bager duyarsız kalmadı, küresel ısınma için piyanonun başına geçti
19 Ekim 2023 Perşembe - 14:58 ’Kusursuz kulak’ Bager duyarsız kalmadı, küresel ısınma için piyanonun başına geçti Muş’ta, doğuştan görme engelli ve "absolut" (kusursuz) kulağa sahip 11 yaşındaki Bager Çalışcı, doğal yaşam için piyanonun başına geçti. Muş’ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı, küresel ısınma ve mevsim değişikliğine dikkati çekmek için ’Muş piramidi’ olarak da bilinen Mercimekkale Höyüğü’ne eşek sırtında taşıdığı piyano ile ‘Düşümüz Mavi Olsun’ bestesini çaldı. Duyduğu sesleri notaya dökebilen piyanist ve besteci Bager, küresel ısınma ve çevre kirliliği için bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli parçasını çalmak için Muş ovasının ortasında bulunan ve dik yamaçlı Mercimekkale höyüğünü seçti. Araç ulaşımı olmadığı için köylülerin yardımıyla eşeğe yüklenen piyano, Doğu Roma döneminden kalma ve haberleşme için kullanılan kaleye yaklaşık 3 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından çıkartıldı. 11yaşındaki Bager, küresel ısınmaya dikkat çekmek için zirvede kendi bestelediği ‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli eserin yanı sıra Ludwig van Beethoven, İdil Biret ve Fazıl Say gibi ünlü sanatçıların eserlerini de çaldı. Çalışcı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dünyada son yıllarda gittikçe hızlanan küresel ısınma ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için Mercimekkale Höyüğü’nde piyano çalmak istedim. Dünyamız ölümle karşı karşıya ve her geçen günde daha tehlikeli boyutlara ulaşmakta. Bizim kirlettiğimiz bu dünyada doğadaki canlılar da toplu halde ölmekte. Küresel ısınmayı ve dünyamızı kirletmeyi geç olmadan durdurmamız lazım" dedi. Baba Mehmet Çalışcı ise, "‘Düşümüz Mavi Olsun’ isimli beste yapan Bager, küresel ısınmayı ve iklim değişikliklerini insanlara ulaştırıp bir mesaj vermek istediğini söyledi. Bager’in istediği bir konum vardı, biz de istediği konumu, Mercimekkale Höyüğü’nde bulduk. Burası bütün bölgeye hakim güzel bir yer. Biraz yüksekti ve bu yüzden çıkmakta çok zorlandık. Bu nedenle hayvan dostlarımızdan yardım almak zorunda kaldık. Çünkü piyanomuz çok ağırdı, sırtımızda taşıyamayacağımız için eşekle çıkarttık. Yokuş yukarıya çok zorlu şartlarda piyanoyu buraya çıkardık. Buraya çıkarttıktan sonra da gerçekten çektiğimiz bütün zorluklara değdiğini gördük. Açıkçası, Bager de çok mutlu oldu. Bestesini burada çaldı. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleriyle ilgili insanlara mesajını buradan verdi" ifadelerini kullandı.
Muş Valisi Çakır: “Gece gündüz vatandaşımızın emrindeyiz”
19 Ekim 2023 Perşembe - 13:42 Muş Valisi Çakır: “Gece gündüz vatandaşımızın emrindeyiz” Muş Valisi Avni Çakır, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle kentteki muhtarlarla bir araya gelerek, “Hepimiz seçilmiş ve atanmış olduğumuz görev uğruna gece gündüz vatandaşımızın emrindeyiz” Muş Valiliği ve Muş Belediyesi tarafından Göletli Park’ta düzenlenen programda konuşan Vali Çakır, İsrail’in insanlık dışı saldırılarını güçlü bir şekilde kınadıklarını ifade etti. Filistin’de masum insanların katledilişine tüm dünyanın sessiz kaldığını ifade eden Çakır, "Filistin’e buradan sadece dua gönderebiliyoruz. İnşallah bu zulmün bir an önce son bulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. İsrail’i de bu yaptığı insanlık dışı saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyoruz. Aslında her gün her mesleğin günü. Hepimiz seçilmiş ve atanmış olduğumuz görev uğruna gece gündüz vatandaşımızın emrindeyiz. Özellikle köy muhtarları ilde çalışan diğer meslektaşlarına göre çok daha zorlu şartlarda çalışıyorlar. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, Muş’taki muhtar arkadaşlarımız, köylerinin ve mahallelerinin güzelleşmesi noktasında gece gündüz koşturuyor. Bizlere, belediyeye ve diğer kurumlara geliyorlar ve gece gündüz oradaki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösteriyorlar” dedi. Muş İl Özel İdaresi olarak köylere birçok hizmet yaptıklarını aktaran Çakır, "Sizler devletimizin, vatandaşlara uzanan en önemli noktadasınız, gözüsünüz, kulağısınız. Vatandaşlarımızdaki mutluluk anında size yansıyor. Dolayısıyla devletimiz de sizin vasıtanızla bu durumdan haberdar oluyor. O yüzden sizlerin yüzünün gülmesi, işlerin yolunda gitmesi demektir. Bizler de her zaman sizlerin yüzünün gülmesini görmek isteriz. Günümüzde artık vatandaşımız haklı bir şekilde şehirdeki konforu kendi mahallesinde, kendi köyünde görmek istiyor. Bunları da yerine getirmek için tüm paydaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Sizin başarınız, bizim başarımız. O yüzden el ele, gönül gönle bu güzel memleketimize bu güzel insanlarımıza hep beraber hizmet vermeye devam edeceğiz" Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Sait Yıldırım, Muş Ovası Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süme ve muhtarlar katıldı.
Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
18 Ekim 2023 Çarşamba - 16:15 Gazze’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı İsrail’in Gazze’deki hastaneyi bombalaması sonucu hayatını kaybedenler için Muş’ta gıyabi cenaze namazı kıldı. Ulu Camii’de kılınan gıyabi cenaze namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Burada grup adına konuşan Muş İstişare Meclisi Başkanı Cahit Bulu, İsrail’in 75 yıldır Filistin’de katliam yaptığını ifade ederek, “75 yıldır Filistin’de Müslümanları katlediyorlar. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden İsrailli katiller Müslümanları katlediyorlar. Sivil-asker ayrımı yapmadan katletmeye devam ediyorlar. Filistinli Müslümanların topraklarını haksız bir şekilde çalarak işgal ediyorlardı. Müslümanların gözünün içine baka baka kutsallarımıza ve mabetlerimize saldırıyorlar. Zihinsel işgallerle kandırdıkları Müslümanları Kudüs’e sırt döndürmeye çalışıyorlar, bizler asla sırt dönmeyeceğiz. Şimdi tarihinde ilk kez bu kadar katliamlara, bu kadar işgale, mescidin mahremini çiğnemeye itiraz etmek adına ayağa kalkmış olan Gazzeli Müslümanları suçlamak için sivil katlettiğini ve sivillere saldırdıklarını iddia ediyorlar. Ama hep beraber dün akşam bütün dünyanın gözü önünde gördük ki sivilleri katleden Siyonist ve terörist İsrail’dir. Kudüs’ü. Mescid-i Aksa’yı ve Filistin’i bizler bugün elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar savunamazsak, yarın sıranın bize geleceği açık ve nettir” dedi.
Muş Valisi Çakır: “Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır”
18 Ekim 2023 Çarşamba - 15:13 Muş Valisi Çakır: “Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır” Muş Valisi Avni Çakır, Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP’yi sorumlu tutan aileleri ziyaret etti. Muş’ta çocuklarına kavuşma ümidiyle Diyarbakır annelerinin başlattığı eyleme destek veren aileler, her hafta çarşamba günü yaptıkları eylemi bu hafta da sürdürdü. HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Vali Çakır da, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan aileleri ziyaret etti. Ailelerle sohbet eden Vali Çakır, “Annelerin ve babaların güçlü duruşunun tüm dünyaya terörün ne kadar karşısında olduğunun çok büyük bir göstergesidir. 15 yaşındaki çocuğu kaçırmışlar, onun siyasi bir kimliği mi olur? 15 yaşındaki çocuk, daha ergen bile değil. Bu çocukların zorla dağa götürülmesi, aslında bu örgütün bu halkın yanında olmadığının en büyük göstergesi. Siz yağmurda, çamurda burada evladınızın peşindesiniz. Burada sizler de her gün terörü lanetlemek amacıyla toplanıyorsunuz. Terörle mücadeleyi ön saflarda yapan kolluk mensupları da sizin bu şekilde gücünüzü de gördükten sonra onlar çok daha moralli oluyor. Silahtan daha güçlü argümanlar var. Bu, bölge insanının, evladının, bu konuda mağdur olmuş, evladını kaybetmiş insanların haklı çığlıklarıdır. Terörü bitirecek olan da sizlerin bu haklı çığlıklarıdır. Dolayısıyla evladı dağda olan ailelerin birleşmesi, güçlenmesi ve evlatlarını istediklerini güçlü bir şekilde haykırmaları gerekiyor" dedi. Vali Çakır, eylemlerin birkaç aileyle başladığını ve şimdi yüzlerce aileye ulaştığını belirterek, “Allah’a şükür şu ana kadar onlarca evladımız sağ salim ailelerine kavuştu. İnşallah darısı sizlerin başına. Bu anlamda bizler de devlet olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla arkanızdayız. Sizlerin her türlü taleplerinizde yanınızdayız. İnşallah evlatlarınıza sağ salim kavuşma noktasında biz de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu şekilde evladını kendi iradelerinin dışında dağa kaptırmış, teröre kaptırmış ailelere de desteğimizi sürdüreceğiz. Hep beraber ne kadar çok güçlü ses çıkartırsak terör örgütlerine evlatlarımızı kaptırmanın önüne geçeriz. Bu, hiçbir kimseye faydası olmayan, yıllarca hepimize zararı olan bu terör belasından hep beraber kurtulmuş olacağız. Allah evlatlarınıza tez zamanda kavuştursun" ifadelerini kullandı. Anne Naciye Sönmezyıldız ise 8 yıldır oğlu Osman Sönmezyıldız’dan haber alamadığını ifade ederek, "Çocuğumu götürmüşler köle yapıyorlar. Biz çocuklarımız için burada toplanmışız. HDP’den evlatlarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı HDP ve PKK götürüp onların üzerinden alışveriş yapıyorlar. Biz çocuklarımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Çok şükür valimiz de bizi ziyarete gelmiş. Devletimiz de bizim yanımızda” şeklinde konuştu. Aile sayısının her gün daha da arttığını söyleyen anne Ayten Koçhan ise "50’ye yakın aile ile burada bir araya geldik ve çocuklarımızı istiyoruz. Evladı kandırılıp dağa götürülen tüm ailelere sesleniyorum. Gelip bize destek olsunlar. PKK’dan ve HDP’den çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı versinler, artık evlat hasretine dayanamıyoruz. Bu Kürt-Türk davası değil. Biz evladımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Çakır, konuşmanın ardından aileleri dinleyerek onlara tatlı ikramında bulundu. Vali Çakır’a, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş ve İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman da eşlik etti.
Bulanık’ta kadın futbol takımı kuruldu
18 Ekim 2023 Çarşamba - 10:20 Bulanık’ta kadın futbol takımı kuruldu MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesinde Bilican Spor Kulübü bünyesinde kurulan kadın futbol takımı ilk antrenmanına çıktı. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’ın destekleriyle Bulanık Bilican Spor Kulübü bünyesinde kurulan kadın futbol takımı ilk antrenmanına çıktı. Antrenör Zelal Aral’ın gözetimi altında başlayan antrenmanda, ilk olarak ısınma koşusu yapıldı. Isınma koşusunun ardından açma germe çalışmasıyla antrenmanlar devam etti. Açıklamalarda bulunan Bulanık Bilican Kadın Futbol Kulübü Antrenörü Zelal Aral, hedeflerinin Bulanık’ı daha üst liglerde temsil etmek olduğunu söyledi. Sporu çok sevdiğini söyleyen Aral, “Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’ın destekleriyle Bulanık Bilican Spor Kulübü bünyesinde Bulanık’ta bir ilk olan Bulanık Kız Futbol Takımını kurduk. 3. Lig’de başlayacağız. Hedefimiz ilerleyen yıllarda daha üst liglere çıkmak. Şu anda alt yapımızı oluşturduk. İnşallah Bulanık’ı liglerde en iyi şekilde temsil edeceğiz. Desteklerinden dolayı Kaymakamımız Oğuzhan Ocak’a teşekkür ederim” dedi. Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek de, Bulanık Bilican Spor Kulüp Başkanı ve yöneticileri ile birlikte ilk antrenmanına çıkan Bilican Spor Kadın Futbol Takımını sahada ziyaret etti. Bulanık’ta kız futbol takımının kurulmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Müdür Aytaç Tefek, “Kızlarımızı bir ilke imza atmasından ve cesaretlerinden dolayı kutluyorum. İlçemizi liglerde en güzel şekilde temsil edeceklerinden eminim. Biz gençlerimizin her zaman yanlarında olacağız” dedi.