Yerel Haberler
Muş
26 Eylül 2024 Perşembe - 19:40 Muş’ta karayolları aydınlatıldı Muş’ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla kara yollarını aydınlattı. Muş-Bingöl kara yolunda çalışma yapan ekipler yolun belirli bölümlerini aydınlattı. Ekipler, 2024 yılı yatırım programı kapsamında aydınlatma çalışmalarının tamamladığı Yaygın Beldesi mevkiinde gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, şirket olarak zorlu bir coğrafyada hizmet ettiklerini söyleyerek, "2024 yatırım programını yaparken hizmet kalitesinin arttırılması, elektrik dağıtım şebekesinin alt yapısının güçlendirilmesi, tüketici memnuniyetini arttırılması amacıyla yatırımlarımız devam etmektedir. Muş il jandarma komutanlığının 2024 yatırım yılı bizden istemiş olduğu özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Tarihi Murat Köprüsü civarı, Bozbulut Köyü, Nadaslı Köyü, Konukbekler, Körpeağaç giriş çıkışları, Yaygın beldesi giriş çıkışı, Ziyaret Köyü kavşağı, Karabey Köyü yol ayrımı ve Gedik rampası yol boyu aydınlatılma yapılması istenmekteydi. Biz 2024 yılı yatırım programını yaparken bu hususları dikkate alarak yatırım yılı içerisinde yaklaşık tutarı 7 milyon TL’yi aşan 11 bin yer altı iletken kabloyla 200 tane aydınlatma direği ile bu yatırımları yaptık. Van Gölü Anonim Elektrik Şirketi Muş İl Müdürü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 de ve önümüzdeki yıllarda da hizmet kalitesinin artması için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmaları yapılırken de genel aydınlatma amaçlı vatandaşın hayatına doğrudan etki edebilecek ve vatandaşların hayatının seyrini değiştirebilecek, kazaları azaltacak, Asayiş olaylarını minimize edecek aydınlatma çalışmaları da şirketimizce yapılmaya devam edecektir” dedi.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 15:46 Muş’ta hükümlü ve yakınları için sosyal market açıldı Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı, kentteki ihtiyaç sahibi hükümlü ve hükümlü yakınlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir sosyal market açtı. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ve Türk Kızılay Muş Şube Başkanlığı işbirliğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde açılan sosyal markette hükümlüler ve aileleri, kendileri için belirlenen saatte giysi, ayakkabı ve diğer ihtiyaç malzemelerini temin edebilecekler. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında düzenlenen törende açılışı yapılan sosyal marketten denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlü aileleri yararlanacak. Sosyal Market’in açılışını yapan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, sosyal sorumluluk projesinin ilk adımını attıklarını ifade ederek, “Kızılay’ın desteğiyle Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde sosyal market açılışı gerçekleştirdik. Sosyal market, denetimli serbestlik tedbiri devam eden ve ekonomik durumu iyi olmayan hükümlülerimizin ailelerinin, özellikle çocuklarının giyim ihtiyacı, okul ihtiyacı, kırtasiye ihtiyacı, defter, kalem, silgi, bu tarz malzeme ihtiyaçlarını karşılayacak bir market olacak. Buradan ihtiyaca göre bu ürünleri karşılayabilecekler. Ayrıca, Koruma Kurulu Toplantımızı yaptık. Bu yıl denetimli serbestlik olarak çok daha aktif projeler yapacağız. Muş’un tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu alan üzerine projeler yürütüyoruz. Özellikle geçen yıldan beri devam eden sürü yetiştiriciliği projemiz bu yıl da devam edecek. Bunun yanında arıcılık çok önem verdiğimiz bir proje. Muş’un coğrafyası, florası, arıcılık için çok uygun. Dolayısıyla arı yetiştiriciliğine yönelik faaliyetlere başlıyoruz" dedi. Kurulan sosyal marketin aile ekonomisine katkı sunacağını söyleyen Kantar, “Cezanın asıl amacı ıslah etmek, topluma karıştırmak, topluma sorunsuz bir şekilde bu arkadaşlarımızın entegrasyonunu sağlamaktır. Dolayısıyla buna yönelik faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bu yaptığımız eğitim faaliyetleri ve kurslar, hep bu amaca yönelik. Arkadaşlar bu kursları tamamladıktan sonra kendi işlerini kurup aile ekonomisine katkı sağlayacaklar. Buna inanıyoruz ve buna yönelik faaliyetlerimize de devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sosyal Market Projesi’nin açılışını yaptıklarını belirten Türk Kızılay Muş Şube Başkanı Faik Aktaş ise "Amacımız hükümlü ve ailelerimizin ihtiyaç sahibi çocuklarının giyim anlamındaki ihtiyaçlarını karşılanmak. Burada sürekli olarak malzeme tedarikini karşılayarak ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olacağız. Bu anlamda çocuklarımızın eğitim anlamındaki desteklerimizi de sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Market açılışının ardından Kantar başkanlığında Koruma Kurulu Toplantı yapıldı. Törene, Cumhuriyet Savcısı Gökhan Bakaner, Muş Denetim Serbestlik Müdürü Bülent Uğraş, Muş E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ferhat Tuncay ve kurum amirleri katıldı.
25 Eylül 2024 Çarşamba - 14:00 Evladı dağa kaçırılan anne: “Asker de polis de benim oğlumdur” Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen aileler, 164 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, "Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır" dedi. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda da bulundu. 12 yıl önce çocuğunun kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, DEM Parti ve PKK’dan çocuğunu isteyerek, "DEM Parti’den ve PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemime devam edeceğim. Ben buradan bir yere gitmiyorum. Kürt olduklarını söylüyor ama Kürt hakkı böyle aranmaz. Aileler burada, Diyarbakır’da, Van’da evladı için eylem yapıyor. Onların çocukları bir saat kaybolsa ne yaparlar? Yerlerinde duramazlar ama ben oğlumdan 12 yıldır haber alamıyorum. Ben onlardan korkmuyorum ve bir yere gitmiyorum. Asker de polis de benim oğlumdur, kardeşimdir, akrabamdır. Bunlar bizden ne istiyor” ifadelerini kullandı. Bir çocuk dağda kalana kadar eyleme devam edeceğini ifade eden Şahinaz Özcan ise "Oğlum ölü mü, sağ mı bilmiyorum? DEM Parti’den, PKK’da çocuğumu istiyorum. Dağda bir kişi kalana kadar buradayım. Bu Türk-Kürt davası değil. Biz de Kürt’üz. Milletin çocuklarını alıp götürmekle hangi davayı görüyorlar. Yıllardır milletin çocuklarını kandırıp götürüyorlar. Ben buradan oğluma sesleniyorum ve gelip teslim olmasını istiyorum" dedi.
Müdür Recepoğlu: “Amacımız işverenlere idari para cezası vermek değil”
24 Ekim 2023 Salı - 15:20 Müdür Recepoğlu: “Amacımız işverenlere idari para cezası vermek değil” Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muş İl Müdürü Nizamettin Recepoğlu, kayıt dışı istihdama yönelik çalışmaları değerlendirdi. İşverenlerin sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri yerine getirerek kayıt dışı personel çalıştırma konusunda uyardı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nizamettin Recepoğlu, kurum olarak temel amaçlarının işverenlere idari para cezası vermek değil, işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek bu kapsamdaki sorunları en aza indirmek olduğunu söyledi. Kayıt dışı istihdama neden olan birçok etkenden bir tanesinin de çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini yeterince bilmemeleri ve sosyal güvenliğin önemi konusunda yeterli bilinç seviyesine sahip olmamaları olduğunu dile getiren Müdürü Nizamettin Recepoğlu, bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti. Nizamettin Recepoğlu, “Kayıt dışılık ile mücadele araçlarımızdan biri olan denetimin temel amacı işverenlere idari para cezası uygulayarak kurumun gelirlerini artırmak değildir. Kurum, esas olarak işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirmeye çalışmaktadır. Sosyal güvenlik sistemi vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyoekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistemdir” dedi.
Muş’ta devlet desteğiyle 595 ton buğday tohumu dağıtılmaya başlandı
23 Ekim 2023 Pazartesi - 18:36 Muş’ta devlet desteğiyle 595 ton buğday tohumu dağıtılmaya başlandı Muş’ta Devlet desteğiyle yaklaşık bin 200 çiftçiye dağıtılacak 595 ton buğday tohumu, 23 bin 800 dekarlık bir alanda ekimi gerçekleşecek. Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirilmesi" (TAKE) Projesi çerçevesinde Bin 200 çiftçiye yüzde 50 hibe ile 595 ton buğday tohumu törenle dağıtılmaya başlandı. Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi’nde düzenlenen "Yüzde 50 Buğday Tohumu Dağıtım Töreni’ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, “Baktığımda ucu bucağı gözükmeyen ekili alanları gördüğümde çok mutlu oluyorum. Bunlar milli ekonomimize bir katkıdır. Tarım işletmemiz, profesyonel ekiple ve ekipmanlarla çalışarak memleket ekonomisine, Muş ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bölgedeki tarımın gelişmesine de, çiftçi kardeşlerimize örnek olmaları konusunda çok önemli bir rol modeli oluyorlar. Devlet olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Müdürlüğü olarak da tarım arazilerimizin ekonomiye kazandırılması noktasındaki devletimizin çok ciddi politikalarında büyük bir başarı yürütüyoruz. Burada, 2020 yılından beri uyguluyoruz. Ekilmeyen ya da layıkıyla işlem görmeyen arazileri ekinle buluşturma, tohumla buluşturma, onların da ekonomiye katkısını sağlamak için yaklaşık 80 bin dekar alana tohumluk destek vererek bunları ekonomiye kazandırmışız" dedi. Çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam edeceğini vurgulayan Çakır, "Tarım gelişirse, kaba yem üretimi gelişirse buna bağlı olarak hayvancılık da gelişir, bunların yan sanayileri de gelişir. Ekipman üreten işletme sayıları da artar. Bunların hepsi birbirini tetikleyen unsurlardır. Memleketimizin her bir noktası, ilimizdeki tüm tarım arazilerinin her bir noktasını tohumla buluşturma, çiftçi kardeşlerimizle buluşturma konusunda azimliyiz, kararlıyız. Bu anlamda ’ben üretmek istiyorum’, ’ben ekmek istiyorum’, ’ben dikmek istiyorum’ diyen tüm kardeşlerimizin yanındayız. Yüzde 50’den yüzde 75’e kadar hibe desteği var. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha artan miktarda da yapmaya devam edeceğiz. Kaliteli tohumla çiftçimizi buluşturduğumuzda, onlara toprağı en verimli bir şekilde nasıl işleyeceklerini öğrettiğimizde, daha çok alanı suyla buluşturduğumuzda, Muş ürettiği ürünler ve elde ettiği gelirle hak ettiği yere gelecektir” dedi. Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün ise "İlimiz 357 bin hektarlık bir tarım arazisine sahiptir. Bu da yüzde 41,2’yi oluşturmaktadır. Bunun içerisinde de 162 bin hektarlık alan sulanabilir bir durum var. 72 bin hektarlık bir alanda da sulama yapılmaktadır. 2023 verilerine göre 1 milyon 800 bin dekarlık bir alanda hububat ekimi gerçekleştirildi. 2023 yılında 2 etap şeklinde yapıldı. İlkbahar’da kuru fasulye, ay çekirdeği ve nohut gibi tohumlar yüzde 75 hibeyle çiftçilerimize dağıtıldı ve hasatları tamamlandı. Bu yıl iyi bir hasat elde ettik. İkinci etap olarak bakanlığımıza sunduğumuz buğday tohumu projesi kabul edilerek bugün çiftçilerimize dağıtacağız. Bu projeyle 4 yıl boyunca 262 bin dekarlık bir alanda bir ekim sağlandı. Bundan da 10 bin 459 çiftçimiz faydalandı. Şu anda dağıtacağımız 595 ton buğday tohumunu 23 bin 800 dekarlık bir alanda ekimi gerçekleşecek. Bundan da bin 200 çiftçimiz faydalanacak” ifadelerini kullandı. Törenin ardından çiftçiler, buğdaylarını araçlara yükleyerek götürmeye başladı. Programın ardından Çakır, Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi’ndeki alanlarda incelemelerde bulundu. İşletme Müdürü Hanifi Yağmur ise Vali Çakır’a bilgi verdi.
Muş’ta husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı
22 Ekim 2023 Pazar - 19:00 Muş’ta husumetli aileler Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı Muş’un Korkut ilçesinde 1998 yılında 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 3 kişinin yaralanması ile başlayan husumet barışla sonuçlandı. İlçeye bağlı İçboğaz köyünde yaşayan Kandemir ve Bozkurt aileleri arasında 25 yıl önce su kavgasında 2 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı husumet başladı. Kanaat önderleri ve Şeyh Abdullah Taylan’ın girişimleri sonucu köy camisi önünde barış töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim’in altından geçen Kandemir ve Bozkurt aileleri, tokalaşarak barıştı. Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, "Maalesef aynı köyde, aynı beldede belki de hayatları boyunca en samimi dostlukları kuracakları, en güzel aile ortamları kuracakları insanlarla husumetli bir şekilde yaşıyorlar. Dolayısıyla bu sizlerin gelecek kuşaklara bırakacağınız en kötü miraslardan biri. İslam’ın ruhunda kardeşlik ve hoşgörü var. Bakıyorsunuz suyun başında bir kavga, çocuklar kavga etmiş, büyükler karışmış ve yıllara yayılan, binlerce kişiyi etkileyen bir husumet. Bu kin, bu anlamsız husumet insanlığımızı, kardeşliğimizi esir alıyor. İyi tarafından bakalım, inşallah bundan sonraki husumetlere de vesile olsun. Bu husumeti bitirenlerden ve sebep olanlardan Allah razı olsun. 25 yıl dile kolay. Ortalama bir ömrün 3’te biri husumetle geçmiş. Bölgemizde, beldemizde husumetlerin sona ermesi noktasında gücümüzü, yetkimizi sonuna kadar kullanmamız lazım. İnşallah teker teker bölgemizdeki husumetler son bulur" dedi. Aileler de birer konuşma yaparak, gelen misafirlere teşekkür etti. Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir’in dua okumasıyla son bulan törene Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Korkut Kaymakamı Ahmed Çelik, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kanaat önderleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
HÜDA PAR’ın Muş 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi
21 Ekim 2023 Cumartesi - 21:13 HÜDA PAR’ın Muş 4. Olağan İl Kongresi düzenlendi Muş’ta partisinin 4. Olağan İl Kongresi’ne katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, “Bütün İslam alemine sesleniyorum. Benzer vahşetlerle karşılaşmak istemiyorsanız, çalışın, gayret edin, kader gayrete aşıktır. Güç birliği, ekonomik güç birliği, siyasi güç birliği askeri güç birliği ama yetmez bu güçlerinizi birleştirin” dedi. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Muş 4. Olağan Kongresi’ne katıldı. Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen Muş 4. Olağan İl Kongresi, Kur’an-ı Kerim okunması ve partinin tanıtım videosunun yayınlanmasıyla başladı, programda İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Sadece 7 Ekim tarihinden itibaren orada bir savaş ve vahşet yaşanmıyor. Orada İngiliz emperyalizmi tarafından dünyanın dört bir yanından gemilerle getirilen Siyonistlerin sınırlı sayıda kurdukları terör örgütleri ile orada Müslümanlar acıyı hissetiler. Katliama uğradılar. Kendi topraklarında akla hayale gelmeyen zulümlerle karşılaştılar. 30 yıllık İngiliz idaresinde yavaş yavaş alan genişlettiler. 1948’e kadar alan genişleten Siyonistler, 1948 sonrası dünyanın dört bir tarafından oraya taşınan siyonistler, kendilerini devlet olarak ilan ettikten sonra zulüm sistematik bir hal alarak kurumsallaştı. Zulüm ve terörizm devletleşti. O günden bu yana katliamlar gerçekleşiyor" dedi. Sorunların çözülmediği takdirde bölgede barış ve istikrarın sağlanmayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, "Kudüs’te ve diğer şehirlerde 2 ayda 700 kardeşimiz katledildi. Gerçekten oradaki zulme kelimeler bazen kifayetsiz kalıyor. Bütün İslam alemine sesleniyorum. Benzer vahşetlerle karşılaşmak istemiyorsanız, çalışın, gayret edin, kader gayrete aşıktır. Güç birliği, ekonomik güç birliği, siyasi güç birliği askeri güç birliği ama yetmez bu güçlerinizi birleştirin. Çünkü karşılarında çok organize ve birleşik zulüm sistemi var. Mazlumlar güçlerini birleştirip ayağa kalktıklarında o zalimleri düşürecekler. Birbirimize Müslüman kardeşlerimize sırt çevirmeyin. Bölücülük yaparak bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara prim vermeyin. Eğer bu sorun çözülmezse o bölgede asla barış ve istikrar sağlanmayacak. Siyonizme ve ona destek verenlere tavır konulması gerektiğini bir daha hatırlatmak istiyorum. İnşallah alınacak tedbirler de geç kalınmaz" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından gerçekleşen oylamada güven tazeleyen Mehmet Şirin Çağlayan tekrar İl Başkanlığına seçildi. Programa Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, AK Parti İl Başkanı Melik Emre ve partililer katıldı.
Devletten aldığı destekle kendi işinin patronu oldu
21 Ekim 2023 Cumartesi - 12:27 Devletten aldığı destekle kendi işinin patronu oldu Muş’ta Veterinerlik Bölümü Mezunu Aycan Yatıcı (24), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ’Kırsal Kalkınmada Uzman Eller’ projesi çerçevesinde aldığı hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu. Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen ’Uzman Eller Projesi’ çerçevesinde Muş’ta 4 milyon 250 bin TL hibe desteği verildi. Kırsal alanda yaşayan ve tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim almış gençlerin kendi işletmelerini kurabilmeleri için hayata geçirilen ’Uzman Eller Projesi’ ile bölgede tarım ve hayvancılığın tekrar canlandırılması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde 250 bin hibe desteği alan veterinerlik bölümü mezunu Aycan Yatıcı (24) isimli genç girişimci, kendi işinin patronu oldu. Korkut ilçesine bağlı Kaşdibi Mezrasında işletme kuran Yatıcı, et sığırcılığı yetiştiriciliğine başladı. Devletten aldığı destek ile kendi işinin patronu olduğunu söyleyen kadın girişimci Aycan Yatıcı, “Ben veterinerlik bölümü mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra köyüme geldim ve bildiğim işi yapmaya çalışıyorum. Bu işi veteriner hekim olan eşimle birlikte yapıyoruz. Yani en iyi bildiğimiz işi yapmaya çalışıyoruz” dedi. Tarım ve hayvancılığın bölge için önemli olduğuna değinen Yatıcı, “Yaklaşık 250 bin TL’lik bir hibe desteği alarak, bu şekilde başladık. Devletimize teşekkür ederiz. Bu konuda çok fazla desteği var. Son zamanlarda anladık ki kurtuluş bence hayvancılık ve tarımdadır” ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise hibe desteğine başvuran 22 projeden 17’sinin kabul edildiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın özellikle de kırsal kalkınma yatırımları projesi çerçevesinde genellikle tarımla ve hayvancılıkla ilgili öğrenim görmüş olan arkadaşlarımızın bundan faydalanması için bu proje geliştirildi. İlimizde 22 tane arkadaşımız hibe desteği için başvurdu. 17 arkadaşımız özellikle de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi yaptılar ve bunların hibe sözleşmesi imzalandı. Toplam 4 milyon 250 bin TL olan bu hibe desteğimiz, kişi başına 250 bin TL olacak şekilde devam etmektedir” dedi.