Yerel Haberler
Muş
26 Eylül 2024 Perşembe - 19:40 Muş’ta karayolları aydınlatıldı Muş’ta Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon TL yatırımla kara yollarını aydınlattı. Muş-Bingöl kara yolunda çalışma yapan ekipler yolun belirli bölümlerini aydınlattı. Ekipler, 2024 yılı yatırım programı kapsamında aydınlatma çalışmalarının tamamladığı Yaygın Beldesi mevkiinde gazetecilere açıklama yapan VEDAŞ İl Müdürü Suat Coşar, şirket olarak zorlu bir coğrafyada hizmet ettiklerini söyleyerek, "2024 yatırım programını yaparken hizmet kalitesinin arttırılması, elektrik dağıtım şebekesinin alt yapısının güçlendirilmesi, tüketici memnuniyetini arttırılması amacıyla yatırımlarımız devam etmektedir. Muş il jandarma komutanlığının 2024 yatırım yılı bizden istemiş olduğu özellikle trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı, Tarihi Murat Köprüsü civarı, Bozbulut Köyü, Nadaslı Köyü, Konukbekler, Körpeağaç giriş çıkışları, Yaygın beldesi giriş çıkışı, Ziyaret Köyü kavşağı, Karabey Köyü yol ayrımı ve Gedik rampası yol boyu aydınlatılma yapılması istenmekteydi. Biz 2024 yılı yatırım programını yaparken bu hususları dikkate alarak yatırım yılı içerisinde yaklaşık tutarı 7 milyon TL’yi aşan 11 bin yer altı iletken kabloyla 200 tane aydınlatma direği ile bu yatırımları yaptık. Van Gölü Anonim Elektrik Şirketi Muş İl Müdürü olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2024 de ve önümüzdeki yıllarda da hizmet kalitesinin artması için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmaları yapılırken de genel aydınlatma amaçlı vatandaşın hayatına doğrudan etki edebilecek ve vatandaşların hayatının seyrini değiştirebilecek, kazaları azaltacak, Asayiş olaylarını minimize edecek aydınlatma çalışmaları da şirketimizce yapılmaya devam edecektir” dedi.
Muş Emniyet Müdürlüğüne Serkan Karaman atandı
02 Ağustos 2023 Çarşamba - 01:51 Muş Emniyet Müdürlüğüne Serkan Karaman atandı Muş İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken yeni emniyet müdürü Serkan Karaman oldu.Emniyet Müdürleri kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 52 il merkezine yeni emniyet müdürü atanırken 26 emniyet müdürü ise merkeze alındı. Muş İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken yeni emniyet müdürü polis başmüfettişi Serkan Karaman oldu.Yeni Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman kimdir?Polis başmüfettişi Serkan Karaman, Muş İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 1975 yılında Amasya’da dünyaya geldi. Karaman, 1997 yılında polis akademisinden mezun olduktan sonra bir yıl Kırşehir Kaçakçılık Şube Müdür Yardımcılığı yaptı. 1998 yılında Ankara’ya tayini çıkan Karaman burada yaklaşık 10 yıl Mali Şube Müdürlüğünde çalıştı. 2008 yılından sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünde Kısım Amirliği yaptı.2008-2009 yılları arasında da Takip Kontrol Büro Amirliği yaptı. 2009-2010 yılında Narkotik Büro Amirliği yapan Karaman 2010 yılında Sivas’a tayin oldu. Sivas’ta Polisevi Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdür Yardımcılığı, Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürü, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürlüğüne baktı.Engin Kaloğlu Cumhurbaşkanlığının 01.10.2021 tarihli kararnamesi ile Muş İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.
Muş’ta 1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barış ile sonuçlandı
30 Temmuz 2023 Pazar - 16:31 Muş’ta 1 kişinin ölümüyle başlayan kan davası barış ile sonuçlandı Muş’ta 3 yıl önce iki akraba aile arasında yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği husumet barışla sonuçlandı.Muş’ta 3 yıl önce yaşanan silahlı kavgada 1 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet, tarafların araya girmesiyle Lale Camisi’nde düzenlenen barışla sonuçlandı. Törende aileler, Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek dualar edip, el sıkışarak kan davasına son verdi.Muş Valisi İlker Gündüzöz, bu memleketin en önemli özelliğinin huzur, sükûn ve mutluluk olduğunu belirterek, "Malumunuz bugün buraya hayırlı bir iş için toplanmış bulunmaktayız. Ben bu barış için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum, Allah razı olsun. Bu memleketin en önemli özelliği huzur, sükûn ve mutluluktur. Bizim için her canlı önemlidir. Böyle bir dine mensup olan, böyle değerlere mensup olan bizlerin birbirimizi incitmesi ve küs durması beklenmemeli. Bizim evlatlarımıza bırakacağımız miras; para, pul ve mal mülk değil. Huzur ve güzel ahlaktır. Eğer bizler huzur ve güzel ahlak bırakmıyorsak bu dünyadan göçtükten sonra da mesulüz. Bugün burada iki ailenin büyükleri bir barışın tesisi için çaba sarf ettiler. Bizler de bu barışa şahitlik etmek için bir araya geldik. İşte hayrın anahtarı ve şerrin kilidi olmak için buradayız. İnşallah bu barış az sonra gerçekleşecek. Herkes söz verecek Kur’an-ı Kerim’in altından geçecek. Kur’an-ı hayatımıza nakşederek sözümüzü tutmamız lazım. Söz verdin mi ertesi gün tekrar bozmak yok. Dolayısıyla sözümüzün daim olmasını, huzurumuzun sürekli olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum" dedi.İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından dua okunmasıyla sona eren törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Kusursuz kulak Bager çaldı, yüzlerce kişi mest oldu
29 Temmuz 2023 Cumartesi - 22:54 Kusursuz kulak Bager çaldı, yüzlerce kişi mest oldu Muş’ta duyduğu sesleri notaya dökebilme yeteneğine sahip 11 yaşındaki görme engelli Bager Çalışcı, çaldığı piyano ile mest etti. Kusursuz kulak olarak adlandırılan çocuk yeteneği dinleyen yüzlerce kişi geceden mutlu ayrıldı.Murat Paşa Mahallesi’nde yaşayan doğuştan görme engelli ve "absolut" (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı, Muş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen dinletide sahne aldı. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, bu tür programların devam edeceğini ifade ederek, “Böyle sıra dışı programlar icra eden Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyorum. Kusursuz kulak dediğimiz Bager, Gençlik Festivali’nde Cumhurbaşkanımızın huzurunda şehrimizi temsilen piyano çaldı. Cumhurbaşkanımız, Bager’e ’Ne istiyorsun?’ dediğinde piyano istemişti. İstediği piyanoyu Cumhurbaşkanımız bize gönderdi, biz de Bager’e teslim ettik. Bager’in mutluluğuna ortak olduk. Millet Bahçesi’nde sizlerle piyano dinleyeceğiz. Bager’i dinlemeye geldiğiniz için teşekkür ediyorum." dedi.Cumhuriyet Ortaokulu’nda okuyan ve Bilim Sanat Merkezi’nde piyano dersi aldığını ifade eden Çalışcı, yüzlerce kişiye piyano çaldığı piyano için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Güzel bir dinleti oldu. Katılan herkese teşekkür ederim. 15 parça çaldım. Burada en sevdiğim Türk Marşı’nı çaldım. Gerçekten çok güzel bir ortamdı. Katılan dinleyicilere teşekkür ediyorum." dedi.Alkışların Bager’e iyi geldiğini söyleyen babası Mehmet Çalışcı "Bager 15 parça çaldı. Böyle organizasyonlar Bager’i çok geliştiriyor. Bager, insanların alkışlarını duyunca kendini iyi hissediyor. Bager, çok güzel parçalar çaldı." ifadesini kullandı.Müzik öğretmeni Fevzi Çağlı da dinletinin sonunda kemanla Bager’e eşlik etti.
Muş’ta ev almak isteyen vatandaşlar müteahhit mağduru oldular
29 Temmuz 2023 Cumartesi - 13:23 Muş’ta ev almak isteyen vatandaşlar müteahhit mağduru oldular Muş’ta, müteahhit firmalar tarafından mağdur edilen vatandaşlar yardım istedi.2014 yılında ödeme gerçekleştirdikleri Cazım Akaydın yapı kooperatifinden tapularını alamayan vatandaşların hukuk mücadelesi devam ediyor. İddiaya göre, taşınmazın üzerindeki arsayı çeşitli kişilere satıp kayıplara karışan Cazım Akaydın, taşınmazları farklı firmalara devrederek vatandaşların haklarının kaybolasına neden oldu. İddiaya göre, müteahhit, yapacağı daireleri birden fazla kişiye satıp, parasını da alıp kayıplara karıştı. Taşınmazı devralan Ödün İnşaat yıllarca mağdur edilen ailelerden yeniden para talep etti. Her yüklenici firma değiştiğinde tekrardan para talep edilmesi aileleri çileden çıkardı. Mağdur edilen yaklaşık 20 aile, haklarını aramak için Muş Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Açılan davada vatandaşları mağdur eden 3 firmadan onlarca kişinin yargılanması sürüyor.Öte yandan, hak talep ettikleri inşaatın önünde bir araya gelen mağdur aileler, daha sonra belediye meydanına geçerek burada düzenledikleri basın toplantısı ile seslerini duyurmak istediler. Mağdur edilen ailelerin adına basın metnini okuyan Avukat Attila Şentürk, ise davanın takipçisi olacaklarını belirti.2014 yılında ev alma hayali ile tüm birikimini müteahhitte kaptıran mağdurlardan Havzullah Uyanık, 80 dairenin 160 kişiye satıldığını iddia ederek, “Cazım Akaydın mağdurlarındanım. 2014 yılında biz daire aldık. Bir süre sonra Cazım Akaydın iflas ettiğini beyan ederek kaçtı. Kaçarken 4 milyonluk malzemeyi ve taşınmazları Mahmut Saygın’a sattı. Sonra tekrar geri gelerek aralarında yaptıkları anlaşma ile Ödün inşaata buranın satışını gerçekleşirdiler. İnşaat el değiştikçe haklarımızı da gasp ettiler. Dairlerimizin karşılığında bizden tekrar para istediler. Bazı hak sahiplerine ise haklarının bulunmadığını beyan ettiler. Burada ki daireler 3 defa farklı farklı kişilere satıldı. Şuan burada bulunan 80 daire 160 kişiye satılmış durumda. Dairelerin ilk sahipleri olarak buradayız. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. Muhatap bulamıyoruz. Müteahhit ile konuşuyoruz inşaatla ilgim yok diyor. Yeni firma ile konuşuyoruz haklarınız yok diyor. Şuan bile dairelerin satışı devam ediyor ve mağdurlar artıyor. Müteahhitler değiştikçe daireler başka insanlara satılıyor” dedi.2015 yılında biriktirdiği yetim aylığı ile ev almak isteyen mağdur Elif Subaşı ise “2015 yılında aldım bu daireyi. Yetim aylığı ile geçiniyoruz. Ev sahibi bizi evden çıkarıyor. Ev alırken elimizde avucumuzda ne var ne yok hepsini müteahhite verdik. Burada birçok mağdur aile var. Evladının engelli aylığını veren aileler var. Yetkililere sesleniyorum Allah rızası için bize yardımcı olun. Engelli ve yetim malına göz dikken müteahhitler malımızı ele geçirdiler. Bizlere yardım edin” şeklinde konuştu.
Vali Gündüzöz, YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi
28 Temmuz 2023 Cuma - 16:22 Vali Gündüzöz, YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi Muş Valisi İlker Gündüzöz, YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilere ödül vererek, “Eğitimde 5 yıl önce 81. sıradaydık maalesef. Milli eğitim camiasının büyük gayretleriyle devletimizin verdiği imkânlarla yaklaşık 30 sıra atladık” dedi.Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ve karatede dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Vali Gündüzöz, LGS’de tam puan alan Zehra Şimşek, YKS eşit ağırlık il birincisi Esmanur Evren, YKS sayısal il birincisi Muhammed Hüseyin Kotan ve Uluslararası Çanakkale Open Karate Turnuvasında birinci olan Mustafa Taha Keçeci’yi makamına kabul etti.Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç ve Vali Yardımcısı Hasan Taş ile çocukların sevinçlerine ortak olduklarını ifade eden Gündüzöz, "Çocuklara hediyelerimizi verdik. Eğitimde 5 yıl önce 81. sıradaydık maalesef. Milli eğitim camiasının büyük gayretleriyle devletimizin verdiği imkânlarla yaklaşık 30 sıra atladık. Daha da ileriye gidiyor. Çünkü alt yapıyı iyi kurduğumuzu düşünüyoruz. Halen 55 okulun inşaatı devam ediyor. Çocuklarımızı daha nezih ve depremden korunmuş imkânlarla okutmaya çalışıyoruz. Fiziki şartlar, kurslar ve öğretmenlerimizin gayretleriyle Muş arzu ettiğimiz yere doğru ilerliyor. İnşallah geleceğimizin teminatı bu gençler memleketimizi çok daha ilerilere götürecekler. Bu memlekette çocuklar daha girişken ve arzu ettiğimiz dünyada söz sahibi olan bir yere gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Gençleri kutluyorum" dedi.