ÇEVRE - 23 Kasım 2024 Cumartesi 11:12

Muğla tarımı sürdürülebilir geleceğe hazırlanıyor

A
A
A
Muğla tarımı sürdürülebilir geleceğe hazırlanıyor

Muğla Tarım il Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin geliştirilmesi ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla 12 ilçe ve 34 mahallede çiftçilerle bir araya gelinerek tarımsal üretim planlaması ve yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendi.



Toplantılarda üreticilere, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir tarım anlayışının önemi vurgulandı. Yeni destekleme modeliyle sağlanacak avantajlar ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının detayları paylaşılırken, üreticilerin merak ettiği konulara açıklık getirildi. Tarım alanında yeni planlama ve teşviklerle üretim gücünün artırılması hedeflendiği toplantılarda, bölgenin tarımsal potansiyelinin daha etkin bir şekilde değerlendirilmesi, kayıtlı üretim süreçlerinin yaygınlaştırılması ve desteklerden en etkin şekilde faydalanılmasının yolları anlatıldı.



12 ilçe ve 34 mahallede gerçekleşen toplantılara üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, tarım politikalarına dair güncel bilgileri öğrenmenin yanı sıra birebir görüşerek öneri ve sorularını da iletme imkanı buldu.



Toplantılarla birlikte, tarım sektörünün önümüzdeki dönemde daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması hedefleniyor.



Muğla tarımı sürdürülebilir geleceğe hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri KAYÜ’de ‘Devfest 2024 Kayseri’ etkinliği düzenlendi Kayseri Üniversitesi’nde Bilişim Öğrenci Kulübü ve Geliştirici Öğrenciler Kulübü tarafından ‘Devfest 2024 Kayseri’ etkinliği gerçekleştirildi. Üniversitenin 15 Temmuz Yerleşkesi’ndeki Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, alanında uzman davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa etkinliğin selamlama konuşmasında, öğrenciler tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Karamustafa konuşmasında şunları kaydetti; "Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri konuları hayatımızın her noktasında bulunmaktadır. Savunma sanayiinden eğitime, sağlık sektörüne, hatta kendi sektörü olan yazılım sektörüne; yazılım sektörünü geliştirmek için de bu konulara hakim olmak, iyi öğrenmek gerekiyor. Bu çerçevede, Kayseri Üniversitesi olarak bizler de gerek Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzun programları, gerekse yeni faaliyete geçireceğimiz Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemizin bölümleri ile bu alanda ülkemizin nitelikli insan kaynağını yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Bugün dünyada iktisadi ve teknolojik olarak söz sahibi ülkelere baktığımızda, bu alanlarda kuvvetli bilgi birikimi olan ülkeler olduğunu görüyoruz. Biz de ülkemizin bu alanda daha da fazla söz sahibi olabilmesi, yükselen bir değer olarak bulunduğumuz coğrafyada daha da güçlü olabilmesi, sizlerin bu konudaki yetkinlik ve yeterliliğinizin daha da üst düzeyde olabilmesine bağlı olduğunun farkındayız, bunun için gayret ediyoruz. Ben bu etkinliğin güzel ve faydalı bir etkinlik olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Farklı sektörlerden alanlarında bilgi birikimine sahip sekiz davetli konuşmacının bilgi ve tecrübesini paylaştığı etkinlik gün boyu sürdü.