SAĞLIK - 29 Eylül 2024 Pazar 10:00

Köyceğiz’de kan bağışı kampanyası tanıtıldı

A
A
A
Köyceğiz’de kan bağışı kampanyası tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde “Okulumuzda Kanpanya Var” projesi hakkında bilgilendirme ve kan bağışı ile ilgili planlama çalışmaları devam ediyor.



Türk Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Marmaris KBM Kan bağışçısı kazanım personeli Utku Bora, Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu öğretmenlerine “Okulumuzda Kanpanya Var” projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Önümüzdeki günlerde Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu ve Türk Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi işbirliği ile okulda yapılacak Kan Bağışı kampanyası ile ilgili planlama yapıldı. Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Utku Bora’ya teşekkür ederiz. Kan bağışı kampanyasına destek olacağız. Yapılan bağışların hayat kurtaracağını biliyoruz" ifadeleri yer aldı.



Köyceğiz’de kan bağışı kampanyası tanıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Food Point 39 ülkeden 250’yi aşkın yabancı alıcıyı ağırladı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen ‘Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda 39 ülkeden 250’yi aşkın nitelikli alıcı Bursa gıda sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam eden fuar yüzlerce iş görüşmesine ev sahipliği yaparken, milyonlarca dolarlık iş bağlantılarının önünü açtı. Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yönelik yeni nesil fuar organizasyonlarına devam ediyor. Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, BTSO öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla Merinos AKKM’de düzenlendi. Gıda sektörünün farklı gruplarından firmaların yanı sıra gıda teknolojilerinde üretim yapan markaların da yer aldığı fuar, sektörün yeni pazarlara açılmasına ve firmaların ihracatını güçlendirmesine katkı sağladı. Fuara bu yıl yurt dışından nitelikli alıcıların yanı sıra yurt içinden perakende zincirlerinin satın alma ekipleri de katıldı. “Fuarla Hem İhracatımızı Artırıyor Hem de Bursa’yı Tanıtıyoruz” Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Gıda ve Paketli Ürünler Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, Bursa’nın gıda ve tarım sektöründeki üretim ve ihracat potansiyelini güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı. Bu kapsamda düzenlenen Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın sektördeki profesyonellerin bir araya gelerek yeni iş bağlantıları kurmalarına, iş birlikleri geliştirmelerine ve sektördeki yenilikleri takip etmelerine imkan sağladığını belirten Sayılgan, “Fuarda 3 gün boyunca dünyanın farklı bölgelerinden 250’yi aşkın nitelikli alıcıyı ağırladık. Fuar komitemiz tarafından firmaların talep ve beklentileri doğrultusunda seçilen alıcılar, firmalarımızla verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Biz bir yandan ihracatı artırırken diğer taraftan Bursa’yı ve üreticilerimizi de tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda fuarımızın son derece faydalı geçtiğini söyleyebilirim. İnşallah gelecek yıllarda bu fuarı Türkiye’nin ve bölgenin en güçlü platformlarından biri haline getireceğiz. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a ve fuarımıza destek veren tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı. Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na bu yıl Bosna Hersek, Azerbaycan, Malezya, Hollanda, İngiltere ve Ürdün başta olmak üzere 39 ülkeden yabancı alıcı katıldı. Fuara Azerbaycan’dan katılan Said Javadov,“Firmamız Bravo markası altında, 5 hipermarket ve 125 süpermarket olmak üzere toplam 130 noktada faaliyet gösteriyor. Bursa’da düzenlenen fuara ilk defa katılıyoruz. Burada ilk elden ürün alma konusunda büyük fırsatlar oluşturulmuş. Bu sayede birçok firma ile tanışma fırsatı bulduk. Buradan çok güzel neticeler elde edeceğimizi ve yeni iş birlikleriyle Azerbaycan’a döneceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda düzenlenecek fuarlara ülkemizden büyük heyetlerle katılmayı istiyoruz” dedi. Hindistan’da 1906 yılından beri faaliyet gösteren Hamdard Foods firmasını temsilen fuara katılan Dushyant Sahni, safran ve baharat üretimi ve ticareti yaptıklarını söyledi. Sahni, “İlk kez Türkiye’de bulunuyorum ve burada tanıştığımız firmalarla faydalı görüşmeler yaptık. Türk ve Hint kültürü, özellikle baharat konusunda çok benziyor. Gelecek yıl da fuara katılmayı planlıyoruz" diye konuştu. Hollanda’dan fuara katılan Amrıaco firmasının yetkilisi Fathi Farag, organizasyonun özenle hazırlandığını belirterek, "Her şey çok güzel geçti. Deniz ürünleri, reçel ve şekerleme üzerine iş yapan firmalarla görüşmeler yaptık. Ülkemize döndüğümüzde gerekli anlaşmaları imzalayacağız. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Adana Adana’ya ilk Kent Lokantası açıldı Seyhan Belediyesi, Adana’nın ilk Kent Lokantası’nı Bey Mahallesi’nde açtı. Şehit Fatih Yeniay Mutfağı adı verilen kent lokantasının açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Bizler halkın parasını halka harcayarak bu yoksulluk karşısında az da olsa halkımıza nefes aldırmaya çalışıyoruz” dedi. Tekin, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak Türkiye’nin dört bir yanında kurdukları Kent Lokantaları ile vatandaşların çaresiz olmadığını ilan ettiklerini söyledi. Hiç kimseyi yoksulluk karşısında yalnız ve çaresiz bırakmayacaklarını vurgulayan Başkan Tekin, “Çünkü biliyoruz ki yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Bizler halkın parasını halka harcayarak bu yoksulluk karşısında az da olsa halkımıza nefes aldırmaya çalışıyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında pazardan eli boş dönen, akşamları pazardan çürük sebze meyve toplayan anne babaları görüyoruz. Okul masraflarıyla boğuşan, çocuğunu okutmak için bin bir zorluk çeken ailelerin feryadını duyuyoruz. Ömür boyunca çalışıp çabalayan emeklilerin açlıkla sınandığına şahit oluyoruz. Her gelen yıl gideni aratıyor. Mutfaktaki yangın her gün daha da büyüyor” diye konuştu. Her daim Seyhanlının yanında olacaklarını belirten Başkan Tekin, kent lokantaları açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Törende konuşan Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise kent lokantalarının Türkiye’deki tüm kentlere yayılacağını belirtti. Mali İşlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da Şehit Fatih Yeniay’ın ailesini saygıyla selamladığını ve şehidin adını burada yaşatacaklarını kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise kent lokantalarında başlatılan “Askıda Yemek” uygulamasına dikkat çekerek hayırseverlere duyarlı olma çağrısında bulundu. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ise CHP tarafından bir halkçılık programı yazıldığına dikkat çekerek bu programın icra kısmını belediye başkanlarının gerçekleştirdiğini söyledi. CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ve Bey Mahallesi Muhtarı Ali Karıncaoğlu ise yapılan hizmetten dolayı Başkan Oya Tekin’e teşekkürlerini sundu. Konuşmalardan sonra yapılan kurdele kesimiyle kent lokantasının açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından vatandaşlar kent lokantasına gelerek yemekleri tattı. Bey Mahallesi’nde gerçekleşen açılış törenine Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Mali İşlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, CHP Adana milletvekilleri, ilçe başkanları, meclis üyeleri, kent lokantasına ismi verilen Şehit Fatih Yeniay’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "1 ton sucuk döner ile bir ilke imza atıyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 4-10 Ekim günlerinde düzenlenecek olan Gastronomi Günleri çerçevesinde vatandaşlara 1 ton sucuk döner ikram edeceklerini belirterek, bir ilke imza atacaklarını duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan organik üretimin adresi, doğal üretim bahçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile burada üreticilerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada; 4-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ikincisi düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri’nde lezzet dolu bir yolculuğa çıkılacağını ifade etti. Eşsiz lezzetlerin, geleneksel tariflerin ve muhteşem etkinliklerin bir araya geleceği bu özel etkinliğe vatandaşları davet eden Başkan Büyükkılıç, şehrin eşsiz tatlarını deneyimlerken, kültürel zenginlikleri de keşfetme fırsatının yakalanacağını kaydetti. Tarım ve hayvancılık alanında tavuktan koyuna, arılı kovandan birçok alanda hizmetler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Büyükkılıç; "Gastronomi Günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’mizin olmazsa olmazı sucuk, pastırma, mantı. Sucukla ilgili her etkinliğimizde vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aynı zamanda Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk döner ile bir ilke imza atıyoruz. ‘Sucuğunda döneri olur’ diyoruz. Kayseri’yi tanımayan, bilmeyen, anlamayan ve yanlış mecralara sürüklemeye çalışanlar da buyursunlar gelsinler, sucuk döner ikram edelim” şeklinde konuştu. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde açılışa hazırlanan Mutfak Sanatları Merkezi için de bir parantez açan Büyükkılıç, “Mutfak Sanatları Merkezi, gastronominin merkezi, 6 bin metrekare içerisinde atölyeleriyle, yeme içme alanlarıyla etkinliklere fırsat verecek. En önemlisi, biliyorsunuz UNESCO’nun listesine alındık. Bunu kalıcı kılmak için de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.