GÜNDEM - 14 Aralık 2024 Cumartesi 16:30

Başkan Ünlü: "Marmaris’i marka haline getirmeyi hedefliyoruz

A
A
A
Başkan Ünlü: "Marmaris’i marka haline getirmeyi hedefliyoruz

Gayrimenkul temsilcilerin in katıldığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Özellikle yenilikçi, sürdürülebilir, çevre dostu ve doğal güzelliklerimizi gözeten projelerle Marmaris’i bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



Bu yıl ‘Dönüşümün Eşiğinde’ temasıyla düzenlenen toplantıda Türkiye gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını bir araya getirdi. Çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu buluşmada Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü de bir konuşma yaptı. Marmaris Belediyesi Meclis Üyeleri Tunç Telli ve İlkay Şimşek ile birlikte etkinliğe katılan Başkan Acar Ünlü, Avi Alkaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta Marmaris’i ve belediyecilik hedeflerini anlattı. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın da konuşmacı olduğu ‘Yeni Nesil Belediyecilik ile Dönüşümün Eşiğinde’ başlıklı konferansta Başkan Ünlü, Marmaris’i geleceğe taşıyacak projelerle ilgili bilgi verdi.



“Bu tür etkinliklerin uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi için de vazgeçilmez bir rol oynadığını düşünüyorum. Dünyayla rekabet edebilmek ve ihracatımızı artırmak istiyorsak, bu platformlar aracılığıyla hem deneyim paylaşımı yapmalı hem de global trendleri yakından takip etmeliyiz” diyen Ünlü, “Yeni nesil belediyecilik anlayışı sadece hizmet sunumunda değil, aynı zamanda yönetim biçiminde de dönüşümü ifade ediyor. Katılımcı, şeffaf, yenilikçi ve teknoloji odaklı bir yönetim anlayışıyla şehirlerimizi sadece bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarına uygun şekilde dönüştürmek zorundayız. Marmaris Belediyesi olarak, veri temelli kentsel dönüşüm projeleri geliştiriyor, binaların hem çevresel hem de yapısal dayanıklılığını artırmayı hedefliyoruz" dedi.



Yerel yönetimlerin, gayrimenkul sektörü ile işbirliği içinde sürdürülebilir ve güvenli bir geleceği inşa etme sorumluluğunun her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten Ünlü, “Ülkemiz, deprem riski yüksek bir coğrafyada yer alıyor ve bu gerçeklik, tüm sektörlerin olduğu gibi gayrimenkul sektörünün de temel bir önceliği olmalıdır. Deprem güvenliği, sürdürülebilirlik kadar kritik bir meseledir. Dayanıklı ve çevre dostu binalar inşa etmek, hem şehirlerimizi depreme hazırlıklı hale getirecek hem de enerji verimliliğini artırarak doğal kaynaklarımızı koruyacaktır. Gayrimenkul sektöründen beklentimiz, bu konuda yenilikçi teknolojilere ve uluslararası standartlara uyum sağlayarak topluma güvenli yaşam alanları sunmasıdır” açıklamasını yaptı.



Marmaris’in kültürel mirası, stratejik konumu ve dinamik ekonomisiyle bir dünya kenti olma potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Başkan Ünlü, “Bu potansiyeli gerçekleştirebilmek için, Marmaris’i bir marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Ancak, bir şehri dünya kenti yapmak sadece yerel yönetimlerin çabasıyla mümkün değildir. Bunun için tüm paydaşların içinde olduğu bir sisteme ihtiyaç duyuyoruz. Gayrimenkul sektöründen turizm sektörüne, sivil toplum kuruluşlarından yerel halkımıza kadar herkesin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor. Sahip olduğumuz turizm kapasitesi, çevre dostu projelere olan açık yaklaşımımız ve altyapı geliştirme hedeflerimizle Marmaris’i yalnızca bir tatil destinasyonu değil, aynı zamanda yatırımın ve inovasyonun merkezi haline getirmek istiyoruz. Özellikle yenilikçi, sürdürülebilir, çevre dostu ve doğal güzelliklerimizi gözeten projelerle Marmaris’i bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



Başkan Ünlü: "Marmaris’i marka haline getirmeyi hedefliyoruz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Gazeteci Celal Yalvaç düzenlenen panelle anıldı Malatya’nın sosyal ve kültürel mirasına önemli katkılarda bulunan gazeteci, araştırmacı ve yazar Celal Yalvaç, ölümünün birinci yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi tarafından anıldı. "Kentin Hafızası Celal Yalvaç" temalı panel, Malatya Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Panelde, Yalvaç’ın hayatı ve eserleri hakkında derinlemesine bir konuşma yapıldı. Panelin moderatörlüğünü, Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca üstlendi. Konuşmacılar arasında Bülent Korkmaz, "Bir Ekol Olarak Celal Yalvaç" başlıklı konuşmasında Yalvaç’ın bilimsel titizliği ve vatandaş bilimi yaklaşımını vurguladı. Nezir Kızılkaya ise "Mektupları ile Celal Yalvaç" konusunda yaptığı konuşmada, Yalvaç’ın mektuplaşmalarını incelediği ve bu yazışmalarla ilgili değerli bilgiler sundu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yalvaç’ın Malatya’nın hafızası olarak büyük bir miras bıraktığını belirterek, onun adını yaşatacak projelere öncülük edeceklerini vurguladı. Orhan Tuğrulca, Celal Yalvaç’ın çok yönlü bir insan olduğunu ve sosyal bilimlere katkılarının önemini ifade etti. Ayrıca, Nezir Kızılkaya, Yalvaç’ın 1959 yılından itibaren mektuplaşmalarını arşivlediğini ve bunların tarihsel önem taşıdığını belirtti. Panelde, Celal Yalvaç’ın oğlu Gazeteci İsmet Yalvaç da, babasının karakterini ve yaşamını anlatarak, onun "vakıf insanı" olduğunu dile getirdi. Malatya Valiliği Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Yalvaç’ı Malatya’nın "hardiski" olarak tanımlayarak, onun şehrin hafızası gibi işlev gördüğünü söyledi. Malatya Kent Konseyi Başkanı Hasan Batar, Yalvaç’ın her kesimden insan tarafından sevildiğini ve anıldığını belirterek, onun Malatya’nın fotoğrafı olduğunu ifade etti. Panelin sonunda, Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya tarafından yazılan ve Celal Yalvaç’ın biyografisi ile çalışmalarını içeren "Malatya’ya Adanmış Bir Ömür; Celal Yalvaç" adlı kitap tanıtıldı. Bu kitap, Vega Yayınevi tarafından basıldı ve Celal Yalvaç’ın mirasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.