Yerel Haberler
Mardin
Dicle Elektrik’ten Nusaybin’e 201 milyon TL yatırım
29 Şubat 2024 Perşembe - 09:35 Dicle Elektrik’ten Nusaybin’e 201 milyon TL yatırım Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon tutarında yatırım gerçekleştirdi. Kayıt dışı tüketim oranı yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 18 bin abonenin olduğu bu bölgede oranın yüzde 7 seviyelerine düştüğü belirlendi. Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan altı ilde kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız enerji dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Yatırımlarını, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) tüketici hizmetleri ve hizmet kalitesi yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştiren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki şebeke altyapısını güçlendirmek için toplam 201 milyon 200 bin liralık yatırım yaptı. 18 bin abone kesintisiz, kaliteli enerji alıyor Nusaybin’de gerçekleştirilen alçak ve orta gerilim yeraltı şebekesi ile aydınlatma altyapı yatırımları, 18 bin aboneyi doğrudan olumlu şekilde etkiledi. Yapılan yatırımlar sayesinde, ilçenin cadde ve sokakları modern ve etkileyici bir aydınlatma sistemiyle donatılarak, bölgenin estetik ve işlevsel bir dönüşüm geçirmesi sağlandı. Yatırım paketinin önemli bir bölümünü oluşturan havai elektrik hatlarının yer altına alınması işlemiyle birlikte, yeni kurulan alçak gerilim sayaç otomasyon panoları ve direk üstü sayaç otomasyon panoları, Nusaybin sakinlerinin daha kaliteli ve kesintisiz elektrik hizmeti almasının önünü açtı. Kayıp kaçak oranı yüzde 7 seviyelerine düştü Nusaybin ilçesinde enerji nakil hatlarının yer altına alınması ve uzaktan erişilebilir sayaç ve panolarının devreye girmesi sayesinde elektrik tüketiminde kayıt dışılığın önüne geçilerek, kayıp-kaçak oranlarında büyük bir düşüş yaşandı. Yapılan bu stratejik yatırımlar sonucunda, ilçedeki arıza sayıları yüzde 80 oranında azaldı. Özellikle yatırım yapılan alanlardaki trafolarda gerçekleştirilen ölçümler, kayıt dışı tüketimin yatırımlar öncesinde yaklaşık yüzde 65 seviyelerinde iken yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bu oranın 18 bin abonenin olduğu bu bölgede yüzde 7’ye kadar gerilediğini gösterdi. Kayıt dışı tüketime karşı kontroller sürecek Nusaybin’de gerçekleştirilen yatırım çalışmalarını değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Yatırım ile birlikte kaçak tüketimin azalmasının oluşturduğu olumlu etkiyi Nusaybin ilçemizde bariz bir şekilde görüyoruz. Enerji Bakanlığımızın, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulunun ve Mardin Valiliğimizin destekleri ile, Mardin ilimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kayıt dışı tüketim ile mücadelemiz ve kesintisiz elektrik hizmetimiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.
Mardin’de kadınlar ADEM’lerde kurslara katılarak zamanlarını değerlendiriyor
27 Şubat 2024 Salı - 16:28 Mardin’de kadınlar ADEM’lerde kurslara katılarak zamanlarını değerlendiriyor Mardin’de, Kadın Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, çeşitli alanlarda el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor. Mardin Büyükşehir Belediyesince il merkezi başta olmak üzere 8 ilçede hizmet veren merkezlerde spor, ahşap boyama, çanta kursu, iğne oyası, Kur’an-ı Kerim, müzik, amigurumi, diyetisyen, İngilizce, sedef kakma, filografi, resim seramik, takı tasarım, üzerine kurslar açıldı. Haftanın belirli günlerinde usta öğreticilerden ders alan kadınlar, atölyelerde yaptıkları çalışmalarla el becerileri kazanıp meslek öğrenme yolunda ilerliyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Daire Başkanlığı Kurum Sorumlusu Sevda Yaşar Akman, şu an 14 kursları olduğunu, bütün kurslarının kadınlara yönelik ve ücretsiz olduğunu söyledi. Kadınların buralarda hem kaliteli zaman geçirdiğini, hem de ürün çıkarmaya çalıştığını belirten Akman, çıkarılan 3 üründen birini hediye verdiklerini kaydetti. Kadınların derste olduğu vakitlerde çocuklarını da oyun odalarına alıp eğitim görmelerini sağladıklarını aktaran Akman, şöyle konuştu: "Spor, ahşap boyama, çanta kursu, iğne oyası, Kur’an-ı Kerim, müzik, amigurumi, diyetisyen, İngilizce, sedef kakma, filografi, resim seramik, takı tasarım şekilde 14 adet kursumuz var. Kadınlar burada sabah ve öğleden sonra olmak üzere çeşitli kurslara katılabiliyorlar. Özellikle spor salonuna ilgi çok. Ücretsiz ve konforlu olması kadınların ilgisini çekiyor. Ürünler burada vitrinlerde sergileniyor. Herhangi bir hayır çarşısı veya bir sergi olduğunda bu ürünler satılıyor. Bu ürünlerin geneli de yine büyükşehir belediyesinin kasasında kalıyor. Bu parayla tekrar ürün alınıyor. Halk eğitim bünyesinde kadınlarımızın talebine göre yeni kurslar açıyoruz." Kur’an-ı Kerim öğreten Emine Uğurcan, ev hanımlarına derslerle beraber günlük yaşamlarında psikolojik ve manevi her türlü destek sağlamış olduklarını dile getirdi. Çok güzel bir yoğunlukları olduğuna değinen Uğurcan, "Kursiyerler burada birbiriyle tanıştıktan sonra kaynaşıyorlar. Çoğu kadınımız memur eşi oldukları için gurbetten geliyorlar. Burada aile ortamı sağladık. Kurslarımız Halk Eğitim nezdinde olduğu için kadınlarımıza burada belge veriyoruz" dedi.
Kadınlar ADEM’lerde kurslara katılarak zamanlarını değerlendiriyor
27 Şubat 2024 Salı - 16:19 Kadınlar ADEM’lerde kurslara katılarak zamanlarını değerlendiriyor Mardin’de, Kadın Aile Destek Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, çeşitli alanlarda el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor. Mardin Büyükşehir Belediyesince il merkezi başta olmak üzere 8 ilçede hizmet veren merkezlerde spor, ahşap boyama, çanta kursu, iğne oyası, Kuranı Kerim, müzik, amigurumi, diyetisyen, İngilizce, sedef kakma, filografi, resim seramik, takı tasarım, üzerine kurslar açıldı. Haftanın belirli günlerinde usta öğreticilerden ders alan kadınlar, atölyelerde yaptıkları çalışmalarla el becerileri kazanıp meslek öğrenme yolunda ilerliyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Daire Başkanlığı Kurum Sorumlusu Sevda Yaşar Akman, şu an 14 kursları olduğunu, bütün kurslarının kadınlara yönelik ve ücretsiz olduğunu söyledi. Kadınların buralarda hem kaliteli zaman geçirdiğini, hem de ürün çıkarmaya çalıştığını belirten Akman, çıkarılan 3 üründen birini hediye verdiklerini kaydetti. Kadınların derste olduğu vakitlerde çocuklarını da oyun odalarına alıp eğitim görmelerini sağladıklarını aktaran Akman, şöyle konuştu: "Spor, ahşap boyama, çanta kursu, iğne oyası, Kur’an-ı Kerim, müzik, amigurumi, diyetisyen, İngilizce, sedef kakma, filografi, resim seramik, takı tasarım şekilde 14 adet kursumuz var. Kadınlar burada sabah ve öğleden sonra olmak üzere çeşitli kurslara katılabiliyorlar. Özellikle spor salonuna ilgi çok. Ücretsiz ve konforlu olması kadınların ilgisini çekiyor. Ürünler burada vitrinlerde sergileniyor. Herhangi bir hayır çarşısı veya bir sergi olduğunda bu ürünler satılıyor. Bu ürünlerin geneli de yine büyükşehir belediyesinin kasasında kalıyor. Bu parayla tekrar ürün alınıyor. Halk eğitim bünyesinde kadınlarımızın talebine göre yeni kurslar açıyoruz." Kur’an-ı Kerim öğreten Emine Uğurcan, ev hanımlarına derslerle beraber günlük yaşamlarında psikolojik ve manevi her türlü destek sağlamış olduklarını dile getirdi. Çok güzel bir yoğunlukları olduğuna değinen Uğurcan, "Kursiyerler burada birbiriyle tanıştıktan sonra kaynaşıyorlar. Çoğu kadınımız memur eşi oldukları için gurbetten geliyorlar. Burada aile ortamı sağladık. Kurslarımız Halk Eğitim nezdinde olduğu için kadınlarımıza burada belge veriyoruz" dedi.