EĞİTİM - 29 Şubat 2024 Perşembe 15:31

Mardin’de 1. Kitap Fuarı sona erdi

A
A
A
Mardin’de 1. Kitap Fuarı sona erdi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mardin 1. Kitap Fuarı sona erdi. 10 gün süren fuar, on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.


Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından, dinlerin ve dillerin asırlardır bir arada hoşgörü içerisinde yaşadığı Mezopotamya’nın incisi, taşların ilmek ilmek işlendiği, dar sokakların geçmişi geleceğe fısıldadığı, kültür, sanat ve gastronomi şehri Mardin’de, ilk defa kitap fuarı düzenlendi.


Artuklu Fuar Alanında düzenlenen açılışın ardından yerel ve ulusal basında geniş yer bulan Mardin 1. Kitap Fuarı, 19-28 Şubat tarihlerinde, 09.00-20.00 saatleri arasında 10 gün boyunca ziyaretçilerine açık kaldı. Çocuk, öğrenci, genç ve yaşlı olmak üzere on binlerce kişi 70 yayınevinin standında yer alan 200 bin kitabı inceleme, okuma ve satın alma fırsatı buldu.


Vatandaşlar, alanında tanınmış yazar, şair, TV sunucusu, psikolog, toplum bilimci ve gazetecilerin yer aldığı onlarca şahsiyet ile söyleşi ve imza günü dolayısıyla bir araya gelme fırsatı yakaladı. Kimi vatandaşlar ise sevdiği şahsiyetlerle fotoğraf çektirme imkanı buldu.


Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan günlük 47 kişiye 47 kitap kampanyasına 10 gün içerisinde yaklaşık 15 bin kişi tarafından başvuru yapıldı.



Mardin’de 1. Kitap Fuarı sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ATO Başkanı Baran: "Reelde hissedileni rakamlarla teyit ettik. Durmak yok, yola devam” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, enflasyonla mücadele sürecinde reelde hissedilenin büyüme rakamlarıyla teyit edildiğini belirterek, "Durmak yok, yola devam” dedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın üçüncü çeyreğine ilişkin açıkladığı Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Baran yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye ekonomisinin yükseliş süreci, yüksek enflasyon nedeniyle kesintiye uğradı. Enflasyonla mücadele süreci ve bu kapsamda uygulanan para politikası ve tedbirler ekonomide soğumaya sebep oldu. Reel hayatta hissettiğimiz büyüme rakamlarıyla teyit edildi. Bir resesyona girdiğimizi düşünerek umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Küresel düzeyde de gelişmiş ülkeler açısından da sıkıntılar yaşandığına tanık oluyoruz. Gerçeği olabildiğince net bir biçimde önümüze koyup, bu tabloyu yeniden ilerleme yönüne nasıl çevireceğimize bakmamız gerekiyor. Üretimi ve istihdamı destekleyecek tedbirlere ağırlık verilmeli, bazı sektörlere yönelik destekler hayata geçirilmelidir. Özellikle KOBİ’lerimizin, finansmana erişim yönündeki sıkıntıları dikkate alınarak, ek tedbirler ve destekler gündeme getirilmelidir. Türkiye, büyük bir ekonomi. Bu yaşadıklarımızın geçici bir durum olması için üretime, ticarete, ihracata ve istihdama devam etme azmimizi geriye düşürmememiz gerekiyor. Durmak yok yola devam” dedi.